Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Στο Αγρίνιο και στο «3 on 3 Streetball Challenge» έπαιξαν 9 Ευρυτάνες

Στο τουρνουά μπάσκετ «3 on 3 Streetball Challenge», το οποίο διεξήχθη στο Αγρίνιο το Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου συμμετείχαν δυο ομάδες από την Ευρυτανία. Είχαν την ευκαιρία να «τεστάρουν» τις δυνατότητες τους και να συναγωνιστούν ισχυρούς αντιπάλους, ταξιδεύοντας στον γειτονικό νόμο για την χαρά της συμμετοχής.
Το τουρνουά διεξήχθη για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου στα Παπαστράτεια εκπαιδευτήρια και έλαβαν μέρος γνωστοί καλαθοσφαιριστές της γειτονικής περιοχής. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την αθλητική ιστοσελίδα www.allsportsagrinio.gr σε συνεργασία με το Αγρίνιο Voice γίνεται υπό την αιγίδα της Fiba . Σημαντική στήριξη παρείχαν σε αυτή η ΕΣΚΑΒΔΕ και ο Δήμος Αγρινίου και πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις, που αφορούν την καλαθοσφαίριση της Δυτικής Ελλάδας. Περιελάμβανε κατηγορίες ανδρών, γυναικών, U18, U16, U14 και U12. Υπήρξε επίσης διαγωνισμός καρφωμάτων και διαγωνισμός τριπόντων.
Από το Καρπενήσι ταξίδεψε η ανδρική ομάδα με την ονομασία Karpenisi B.C., έχοντας στην σύνθεση της τον Βαγγέλη Λελούδη του Sporting, τον Πάνο Ράπτη και τον Κώστα Καλύβα του Κερασόβου και τον Δημήτρη Κολλημένο της Παρέας. Γνώρισε 4 ήττες και αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων, έχοντας όμως αξιοπρεπείς παρουσίες απέναντι σε δυνατότερους αντιπάλους.
Στην κατηγορία U18-U16 η φέρελπις Karpenisi Team των: Θοδωρή Κατσαρού, Παντελή Κωστή, Σεραφείμ Κολοκύθα, Βασίλη Τσολάκη και Στέλιου Ρεσίτη (Άπαντες ανήκουν στην εφηβική Π.Α.Κ.) συναγωνίστηκε παιδιά μεγαλύτερες ηλικίας και τα πήγε αρκετά καλά, φτάνοντας ως τους «8» με 2 νίκες και 2 ήττες απολογισμό.
Αντίστοιχο τουρνουά αναμένεται να γίνει και στο Καρπενήσι στα τέλη Αυγούστου.

Στο τουρνουά οι Βατίστας & Ξανθόπουλος














Ο 19χρονος Χρήστος Βατίστας (Φωτογραφία Αριστερά) της Άλφα 93΄, ο οποίος αγωνίστηκε στο 4ο τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου με την Παρέα έλαβε μέρος στην διοργάνωση, ξεχωρίζοντας και σε αυτή με την αγωνιστική παρουσία του. Συμμετείχε επίσης και ο 18χρονος Δημήτρης Ξανθόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) του Παναιτωλικού, ο οποίος έχει καταγωγή κατά το ήμισυ από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας και αγωνίζεται στο καλοκαιρινό τουρνουά μπάσκετ του συλλόγου νέων Κρέντης με την φανέλα της Drink Team.

Στα προημιτελικά οι έφηβοι


Στην κατηγορία U18-U16 η ομάδα Karpenisi Team έφτασε μέχρι τους «8» (Ήταν 2οι στον όμιλο), παρότι οι περισσότεροι αντίπαλοι ήταν 1-2 χρόνια μεγαλύτεροι, καθώς δεν σχηματίστηκε κατηγορία, που να περιλαμβάνει αποκλειστικά αθλητές κάτω των 16. Το Σάββατο 28-6 επικράτησε με 10-5 της UGB με σκόρερ τους: Κωστή(3 π.), Τσολάκη(3 π.), Κολοκύθα(2 π.) και Κατσαρό(2 π. με 1 τρίποντο). Ηττήθηκε με 12-9 από την ομάδα «Τρέλα στα Κάγκελα», με τον Παντελή Κωστή να σημειώνει 4 πόντους, τον Σεραφείμ Κολοκύθα 3 και τον Θοδωρή Κατσαρό 2. Η ημέρα έκλεισε με νίκη-πρόκριση 14-7 επί των La Mpomba. 8 πόντους με 2 τρίποντα είχε ο Κωστής, 3 πόντους με 1 τρίποντο ο Κατσαρός και 3 πόντους ο Κολοκύθας.
Η ομάδα ταξίδεψε εκ νέου την Κυριακή 29-6 για το Αγρίνιο (Ο Ρεσίτης αντικατέστησε τον Κατσαρό, ενώ ο Τσολάκης αγωνίστηκε μόλις 1 παιχνίδι λόγω τραυματισμού), όπου αντιμετώπισε στους «8» τους Post Beasts, γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό με 12-2 (Κωστής και Ρεσίτης από 1 πόντο).

Χωρίς νίκη οι άνδρες


Η ανδρική ομάδα Karpenisi B.C. κληρώθηκε να αγωνιστεί στον 4ο Όμιλο(Γήπεδο 2) με αντιπάλους τις εξής ομάδας: 2Streams(3 νίκες-1 ήττα), Σκουλαμύθρες (3 νίκες-1 ήττα), RLM(3 νίκες, 1 ήττα), Tatoo Team (1 νίκη-3 ήττες). Στο πρώτο παιχνίδι οι Καρπενησιώτες ηττήθηκαν με 11-5 από τους 2Streams, έχοντας σκόρερ τον Βαγγέλη Λελούδη(3 π.) και τον Δημήτρη Κολλημένο(2 π.). Στο επόμενο παιχνίδι ηττήθηκαν εκ νέου από τους RLM με 9-3 (Ράπτης 2, Λελούδης 1). Στο ντέρμπι των ουραγών η Tattoo Team νίκησε το Karpenisi B.C. με 8-4 (Λελούδης 2 πόντοι με τρίποντο, Ράπτης 1 και Καλύβας 1), ενώ στο τελευταίο παιχνίδι οι Ευρυτάνες έκαναν την χειρότερη τους εμφάνιση, χάνοντας με 17-8 από τις Σκουλαμύθρες. Ο Πάνος Ράπτης σε αυτό το ματς πέτυχε 6 πόντους (Με 3 τρίποντα) και ο Βαγγέλης Λελούδης 2 πόντους με 1 τρίποντο.
Την πρόκριση κατέκτησαν οι 2 πρώτοι των ομίλων, ενώ την επόμενη ημέρα οι 3οι έδωσαν αγώνα μπαράζ. Στους άνδρες αγωνίστηκαν 30 ομάδες, οι οποίες είχαν χωριστεί σε 6 ομίλους.














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος