Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Camp προετοιμασίας στο Καρπενήσι πραγματοποίησε η ακαδημία του Άρη Γλυφάδας

Για 4η χρονιά βρέθηκε στο Καρπενήσι η ακαδημία μπάσκετ του Άρη Γλυφάδας, ώστε να πραγματοποιήσει αθλητικό camp. Πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια, η οποία έχει ως βασικό της μέλημα να μυήσει τα νέα παιδιά στο ομαδικό πνεύμα και στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Το προπονητικό camp του Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Καρπενήσι και στο πεντάστερο Hotel Spa Montana. Η αποστολή βρέθηκε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα το διάστημα 22-30 Ιουνίου και έδωσε μάλιστα φιλικά παιχνίδια με την τοπική Π.Α.Κ.
 Ο Άρης προετοιμάστηκε με δυο γκρουπ αθλητών: Το ένα με αθλητές γεννημένους τα έτη 2002-2006 (22-28 Ιουνίου) και το άλλο με αθλητές γεννημένους τα έτη 1998-2001 (25-30 Ιουνίου).
Η ομάδα των Νοτίων Προαστίων, που ιδρύθηκε το 1989 έχει ως υπεύθυνο προπονητικού σχεδιασμού τον σπουδαίο άλλοτε διεθνή άσο το Ολυμπιακού Γιάννη Παραγυιό, που έχει μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με το Καρπενήσι. Η Ακαδημία διαθέτει τμήματα σε όλες ηλικίες από Junior μέχρι άνδρες (Αγωνίζονται στην Δ΄ ΕΣΚΑΝΑ), οι οποίοι αγωνίζονται  σε όλα τα πρωταθλήματα. Έχει καταξιωθεί ως κορυφαία ακαδημία της περιοχής, χαρακτηριζόμενη ως «Λέικερς» λόγω των χρωμάτων.
Να τονιστεί πως πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε το τουρνουά μπάσκετ «Σπύρος Μακρής», το οποίο έχει γίνει θεσμός. Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στον ιδρυτή της ομάδας Παναγιώτη Τυρέα, που έφυγε από την ζωή πριν από 4 χρόνια.

Φιλικά με Π.Α.Κ.
Ο Άρης έδωσε και φέτος σε ξεχωριστές κατηγορίες φιλικά παιχνίδια με την Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης.

Ανάδειξη σπουδαίων παιχτών













 













Από την ακαδημία του Άρη έχουν αρχίσει την καριέρα τους μεταξύ άλλων οι: Απόλλωνας Τσόχλας(ΠΑΟΚ), Ίαν Βουγιούκας(Ούνιξ Ξαζάν), Άλεξ Βουγιούκας(Ίκαρος Χαλκίδας) και Μιχάλης Παραγυιός(Ηλυσιακός). Ο τελευταίος είναι γιός του Γιάννη Παραγυιού.

Οι προπονητές της Ακαδημίας
 

Τους νεαρούς αθλητές προπονούν οι: Δημήτρης Τάγκαλος, Αίγρη Γρυλάκη, Δημήτρης Οικονόμου, Παναγιώτης Θανόπουλος, Αλίκη Ευαγγελινού και Τάσος Εαζαριάν.

Υπεύθυνος ο Παραγυιός














Τον προπονητικό σχεδιασμό της Αθηναικής ομάδας κάνει ο Γιάννης Παραγυιός, που είναι τεχνικός των ανδρών. O 55χρονος είναι λάτρης του Καρπενησίου, καθώς έχει έρθει στο Καρπενήσι επίσης σαν αθλητής, σαν μάνατζερ και σαν προπονητής με την Δάφνη, την εθνική γυναικών και τον Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας. Είναι μια μεγάλη «δόξα» του αθλήματος, έχοντας φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας.
Ο κ. Παραγυός συμμετείχε στα κοινά του Δήμου Αθηναιών, ενώ είναι υπεύθυνος του αθλητικού κέντρου Γλυφάδας. Είναι αυτός, ο οποίος ανακάλυψε τον βετεράνο παίχτη του Παναθηναϊκού Φραγκίσκο Αλβέρτη.












Φωτογραφίες: Group Άρη Γλυφάδας