Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Παρτουζάν-Φοίνικας 7-6

Την πρώτη της νίκη πέτυχε η Παρτουζάν, η οποία σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επικράτησε με 7-6 του Φοίνικα, βάζοντας «φωτιά» στον όμιλο.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 6 Ιουλίου και άρχισε στις 21:55. Ήταν για την 4η αγωνιστική του 3ου Ομίλου του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Η Παρτουζάν αγωνίστηκε για πρώτη φορά πλήρης, δείχνοντας τις πραγματικές της δυνατότητες. Η προσθήκη του Σπύρου Ξαγάρα προσέδωσε άλλη ποιότητα στους «κόκκινους», με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή να σημειώνει 3 γκολ. Οι «Σέρβοι» δεν έχασαν την πρωτοπορία από το 2-1 και ύστερα. Ισοβαθμούν πλέον στην 5η θέση με την Remal Madrid, έχοντας 3 βαθμούς και διατηρούν ελπίδες για πρόκριση.
Ο Φοίνικας έχασε τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση και μαθηματικά. Αυτό θα συνέβαινε ακόμη και με ισοπαλία. Η ομάδα του Μάκη Τριανταφύλλου είχε αρκετά αμυντικά κενά. 3 τέρματα σημείωσε στην πρώτη του εμφάνιση ο Βασίλης Κολόκας. Οι «Φοίνικες» παραμένουν στην 3η προνομιούχο θέση με 4 βαθμούς.
Την τελευταία(5η) αγωνιστική η Παρτουζάν παίζει με την Abalencia και ο Φοίνικας με τους Φοιτητές F.C.

Πρώτη νίκη
Οι «κόκκινοι» του Χάρη Κουτσουπιά πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη και διατηρούν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Άλλη ομάδα με Ξαγάρα


Δυναμώνει κατά πολύ την Παρτουζάν η παρουσία του Σπύρου Ξαγάρα, ο οποίος είναι στρατευμένος. Ο 22χρονος πέτυχε 3 γκολ.

«Φωτιά» στον όμιλο
4 ομάδες διεκδικούν την τελευταία(5η) αγωνιστική δυο εισιτήρια για τους «16» του Kasmir Cup.

Χατ-τρικ «Βιάλι» στο ντεμπούτο του


Ο Βασίλης Κολόκας (Φωτογραφία) έπαιξε για πρώτη φορά με την φανέλα του Φοίνικα, σημειώνοντας μάλιστα 3 τέρματα.

Οδηγίες Κώστα (Χ) Γραμματίκα


Ο τραυματίας Κώστας Γραμματίκας του Χρήστου δεν αγωνίστηκε για τον Φοίνικα, δίνοντας οδηγίες από τον πάγκο.

Πρωτοπορία ενός γκολ

 
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρώτο 25λεπτο η Παρτουζάν προηγήθηκε του Φοίνικα με 5-4. Ο Βασίλης Κολόκας με χαμηλό σουτ έκανε το 0-1 και ο Γιάννης Γιαννής, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Χάρη Κουτσουπιά ισοφάρισε από κοντά σε 1-1. Με τέρματα των: Δημήτρη Γκορόγια (Φωτογραφία Αριστερά) και Σπύρου Ξαγάρα η Παρτουζάν έκανε την ολική ανατροπή, προηγούμενη με 3-1. Ο Μάκης Τριανταφύλλου (Φωτογραφία Κέντρο) μείωσε σε 3-2, ενώ ο Σπύρος Ξαγάρας διαμόρφωσε το 4-2. Από πάσα του Κώστα Μπούκα, ο Τριανταφύλλου σκόραρε ξανά (4-3). Ο Βασίλης Μαυρογόνατος (Φωτογραφία Δεξιά) από πάσα του Σπύρου Ξαγάρα «έγραψε» το 5-3, ενώ ο Βασίλης Κολόκας πραγματοποίησε το 5-4.




Άστοχο πέναλτι
Στο 0-0 η Παρτουζάν έχασε πέναλτι. Ο Γιάννης Γιαννής ανατράπηκε από τον Κωστή Αλαφροπάτη, αλλά ο Βασίλης Δόσης νίκησε τον Σπύρο Ξαγάρα στην εκτέλεση.

Αλλαγή πορτιέρο
Την εστία της Παρτουζάν στην επανάληψη υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Γκορόγιας, που αγωνιζόταν μέσα, αντικαθιστώντας τον νεαρό Γιάννη Καμαρέτσο.


Κέρδισε στο τέλος

 












Οι «κόκκινοι» παρότι ισοφαρίστηκαν δυο φορές κατάφεραν να σκοράρουν στο τέλος με τον Γιάννη Γιαννή και να επικρατήσουν με 7-6. Ο Βασίλης Κολόκας με εντυπωσιακό τέρμα πίσω από την σέντρα ισοφάρισε σε 5-5.  Ο Σπύρος Ξαγάρας με πολύ ωραίο δυνατό σουτ πραγματοποίησε το 6-5, ενώ ο Κωστής Αλαφροπάτης (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ από πλάγια θέση έκανε το 6-6. Από ωραία ενέργεια του Χάρη Κουτσουπιά, ο Γιάννης Γιαννής (Φωτογραφία Δεξιά) διαμόρφωσε το 7-6. Δοκάρια είχαν οι: Κώστας Μπούκας και Βασίλης Κολόκας για τον Φοίνικα.



Δεν μέτρησε το γκολ
Ο Μάκης Τριανταφύλλου σκόραρε με απευθείας φάουλ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς δεν υπήρξε παρεμβολή συμπαίχτη η αντιπάλου.

Τρεις κίτρινες


Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Κωστής Αλαφροπάτης για φάουλ στον Γιάννη Γιαννή. Ο αμυντικός των «κόκκινων» Στέφανος Καμαρέτσος (Φωτογραφία) τιμωρήθηκε και αυτός με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Την ίδια τύχη είχε και ο συμπαίχτης του Βασίλης Μαυρογόνατος, που έκανε τάκλιν.


Σκορ Ημιχρόνου: 5-4

Συνθέσεις Ομάδων

Παρτουζάν (Χάρης Κουτσουπιάς): Καμαρέτσος Ι., Καμαρέτσος Σ., Κουτσουπιάς, Γιαννής 2, Ξαγάρας 3 (Γκορόγιας 1, Μαυρογόνατος 1, Θεοδωρογιάννης)

Φοίνικας (Μάκης Τριανταφύλλου): Δόσης, Κολόκας 3, Αλαφροπάτης 1, Διώτης, Τριανταφύλλου 2 (Μπούκας)

Διαιτητές: Στέλιος Σώμαλης & Δήμος Αθανασίου
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας














Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος