Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Τσουβάλια-Ποταμιά 8-6

Ανώτερη η ομάδα των Τσουβαλίων από την Ποταμιά, κέρδισε σε ένα θεαματικό παιχνίδι με 8-6 και προκρίθηκε και αυτήν στην 16αδα του θεσμού.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/7), άρχισε στις 20:55 και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Β΄ Ομίλου του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Τα Τσουβάλια αγωνίστηκαν για πρώτη φορά πλήρης και έφτασαν στην νίκη, βρισκόμενα ακόμη και μπροστά με 7-2. Το συγκρότημα του Κώστα Τσιάμη είχε επιθετικό πλουραλισμό και σκόραρε 4 φορές στο κάθε 25λεπτο. Από 2 γκολ σημείωσαν οι: Κώστας Κουτσουπιάς στο ντεμπούτο του και ο μόνιμος σκόρερ Γιώργος Βούρτσας. Οι «Τσουβαλιώτες» πέτυχαν την 3η τους νίκη και ισοβαθμούν μαζί με Οράνιε (Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο) και Ποταμιά στους 9 πόντους.
Η Ποταμιά έχασε την αμυντική συνοχή, που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια στο πρώτο της σοβαρό «τεστ». Οι Μεγαλοχωρίτες κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα, αν και στο δεύτερο μέρος παραλίγο να σώσουν την παρτίδα. 4 γκολ πέτυχε ο Ντίνος Γιαννόπουλος, που κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα γκολ των ηττημένων προήλθαν από αναπληρωματικούς, ενώ δυο από αυτά σημειώθηκαν με κεφαλιά. Η ομάδα του Πάνου Ελευθερίου γνώρισε την πρώτη της ήττα και παραμένει στους 9 βαθμούς.
Τα Τσουβάλια θα αντιμετωπίσουν για την τελευταία (5η) αγωνιστική του 2ου Ομίλου τα Παλτά United την Τρίτη (8/7), ενώ μια ημέρα νωρίτερα ο «Ποταμίτες» θα παίξουν με τους Οράνιε.

Από 3..στα 8 σε 1 ματς
Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν δεχτεί μόλις 3 γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ωστόσο τα δέχτηκαν μαζεμένα.!

4αρης ο Γιαννόπουλος


Πρώτος σκόρερ της Ποταμιάς ήταν ο Ντίνος Γιαννόπουλος. Ο 34χρονος επιθετικός πέτυχε τα 4 από τα 6 γκολ των ηττημένων.


Ντεμπούταραν με τα Τσουβάλια


Την πρώτη τους εμφάνιση με τα Τσουβάλια πραγματοποίησαν οι: Κώστας Κουτσουπιάς και Θοδωρής Χονδρός (Φωτογραφία), δυναμώνοντας τους νικητές. Ο πρώτος μάλιστα πέτυχε 2 γκολ.

2 γκολ ο καθένας


Με κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία), ο οποίος πρόσθεσε ακόμη 2 γκολ στο ενεργητικό του. 2 τέρματα, όπως προαναφέραμε πέτυχε και ο Κώστας Κουτσουπιάς.

Πρόκριση στους «16»
Οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση, μαζί με τους Οράνιε. Έχουν από 9 πόντους. Τα Τσουβάλια προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην επόμενη φάση, έχοντας συμμετάσχει και στο πρώτο τουρνουά.

Έχει καλύτερα τέρματα
Μπορεί οι δυο ομάδες ναι ισοβαθμούν ωστόσο αυτήν την στιγμή η Ποταμιά έχει καλύτερα τέρματα (+15 έναντι +12 των Τσουβαλίων).

Μπροστά τα Τσουβάλια

 
Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο α΄ μέρος με 4-2. Ο Κώστας Κουτσουπιάς κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε ο ίδιος για το 1-0. Ο Μιχάλης Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά) με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ από ασίστ του Κουτσουπιά «έγραψε» το 2-0. Ο Ντίνος Γιαννόπουλος με σουτ έκανε το 2-1, ενώ από στημένη μπάλα του Θωμά Αζακά ο Γιώργος Γκορόγιας ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2. Ο Βαγγέλης Λελούδης (Φωτογραφία Κέντρο) με διαγώνιο σουτ και ο Μιχάλης Λάμπρου (Φωτογραφία Αριστερά) με μακρινό χαμηλό σουτ διαμόρφωσαν το 4-2.


Δυνατό ξεκίνημα…αλλά ντέρμπι
 

Τα Τσουβάλια μπήκαν δυνατά στο δεύτερο 25λεπτο και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 7-2. Ωστόσο η Ποταμιά μείωσε και έκανε το παιχνίδι ντέρμπι, αλλά οι τρεις βαθμοί κατέληξαν στους τυπικά γηπεδούχους. Ο Γιώργος Βούρτσας με σουτ-βολίδα πέτυχε το 5-2, αφού η μπάλα βρήκε δοκάρι. Με ωραίο δυνατό σουτ ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Αριστερά) πραγματοποίησε το 6-2. Ο Κώστας Κουτσουπιάς σούταρε στο δοκάρι και ο Γιώργος Βούρτσας πήρε το «ριμπάουντ» και ανέβασε την διαφορά στα 5 γκολ (7-2). Με σουτ του Γιώργου Γκορόγια (Φωτογραφία Δεξιά) «γράφτηκε» το 7-3. Ο Ντίνος Γιαννόπουλος με όμορφη κεφαλιά μείωσε και άλλο σε 7-4. Από ασίστ των Κώστα Μπούρα και Θωμά Αζακά ο Γιαννόπουλος πέτυχε άλλα δυο γκολ, φέρνοντας την διαφορά στο ένα γκολ (7-6). Ο Κώστας Κουτσουπιάς (Φωτογραφία Κέντρο) με σουτ έκανε το τελικό 8-6, «ανακουφίζοντας» την ομάδα του. Δοκάρι είχαν για τα Τσουβάλια οι: Κώστας Κουτσουπιάς και Γιώργος Βούρτσας (Με απευθείας κόρνερ).



Κίτρινη σε Αζακά


Ο αμυντικός της Ποταμιάς Θωμάς Αζακάς τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα και ενώ το σκορ ήταν 7-6.

Χαμένο πέναλτι
Ο Κώστας Κουτσουπιάς έχασε το 2ο πέναλτι, που εκτέλεσε στον αγώνα, στέλνοντας την μπάλα άουτ (7-6 ήταν τότε το σκορ).

Σκορ Ημιχρόνου: 4-2

Συνθέσεις Ομάδων

Τσουβάλια (Κώστας Τσιάμης): Καρφής, Σβερώνης Λ. 1, Νούλας Μ. 1, Κουτσουπιάς 2, Λάμπρου 1 (Σβερώνης Ν., Νούλας Ο., Τσιάμης, Χονδρός, Λελούδης 1, Βούρτσας 2)

Ποταμιά (Πάνος Ελευθερίου): Σκαρπής, Αζακάς, Μπούρας Κ., Μπούρας Σ., Μαντζιούτας Κ. (Γκορόγιας 2, Γιαννόπουλος 4, Αρωνιάδας)

Διαιτητές: Βασίλης Λάμπρου & Δήμος Αθανασίου
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας













Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος