Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Με κύριο θέμα το γηπεδικό και την σύσταση μιας νέας ομάδας η γενική συνέλευση της ΕΠΣΕ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουνίου το απόγευμα η τακτική γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Το παρών έδωσαν μόλις 10 από τα 18 σωματεία της Ευρυτανίας και οριακά συμπληρώθηκε πλειοψηφία, ώστε να αρχίσει η συνέλευση.
Έγινε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου και το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το γηπεδικό, αλλά και η πρόταση του Προέδρου της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργου Παπαντζίμα για την δημιουργία μιας νέας και δυνατής ομάδας, που θα έχει την στήριξη από όλους. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια είδαμε ισχυρή παρουσία της διοίκησης της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Στα ευχάριστα της γενικής συνέλευσης η παρουσία εκπροσώπων των δυο Δήμων της Ευρυτανίας. Τον Δήμο Καρπενησίου εκπροσώπησε ο Μένιος Λάππας και τον Δήμο Αγράφων η Βάσω Φεγγούλη. Παραβρέθηκαν επίσης και ορισμένοι προπονητές ομάδων της Ευρυτανίας.

10 από τις 18 ομάδες
Μόλις 10 από τις 18 ομάδες παραβρέθηκαν στην γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας και οριακά πραγματοποιήθηκε η συνέλευση, αφού απαιτούνταν παρουσία του 50% +1 των ομάδων της Ευρυτανίας. Οι εκπρόσωποι των ομάδων ήταν οι εξής: Δήμος Αθανασίου, Ανδρέας Κατσακιώρης, Δημήτρης Κατσακιώρης (ΑΠΟΚ), Δημήτρης Χρυσικός (Αίολος), Δημήτρης Αθανασόπουλος (Άγραφα), Κώστας Λάππας (Κρέντη), Νίκος Μαντζιούτας, Πάνος Ελευθερίου (Ποταμιά), Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα), Χρήστος Καλαμπάκας (Ακαδημία) και Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ). Χαρτί εκπροσώπησης είχε φέρει και η Μυρίκη ωστόσο δεν παραβρέθηκε ούτε ο Γιάννης Χαντζόπουλος ούτε ο Δημήτρης Λέρης, που είχαν δηλωθεί ως αντιπρόσωποι των ομάδων.

Εκπρόσωποι των Δήμων
Για πρώτη φορά σε μια γενική συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δυο Δήμων της Ευρυτανίας. Τον Δήμο Καρπενησίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Μένιος Λάππας και τον Δήμο Αγράφων η Βάσω Φεγγούλη.

Παρουσία προπονητών
Στην γενική συνέλευση παραβρέθηκαν και 3 προπονητές. Ο ενωσιακός και προπονητής του Αίολου Γιώργος Χρυσαφόπουλος, ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος και ο ενωσιακός προπονητής της Ακαδημίας Δημήτρης Αντωνίου.

Και ο αρχιδιαιτητής
Η διαιτησία στην γενική συνέλευση εκπροσωπήθηκε από τον αρχιδιαιτητή της Γιώργο Παπαδήμο.

Σύσσωμη στο παρά 1 η ΕΠΣΕ
Όσο περίεργο και αν ακούγεται και τα 9 μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΠΣ Ευρυτανίας παραβρέθηκαν στην γενική συνέλευση. Πέραν του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα το παρών έδωσαν και τα υπόλοιπα 7 μέλη του Δ.Σ.: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Κώστας Χούπας, Διονύσης Βονόρτας, Κώστας Μάκκας, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Τσώνης και Γιάννης Ζαραβέλης.  Απουσίαζε μόνο ο Σωτήρης Νικολάου.

Γραμματέας ο Α. Κατσακιώρης


Γραμματέας της συνέλευσης για την τήρηση των πρακτικών ανέλαβε ο Ανδρέας Κατσακιώρης του Βελουχίου.

Έναρξη για αρχές Σεπτέμβρη


Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία) πρότεινε η νέα αγωνιστική περίοδος να αρχίσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή της πρώτης φάσης του κυπέλλου. Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνες της ομάδες.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τέλος Ιουλίου
Μετά από αρκετή συζήτηση η συνέλευση αποφάσισε οι δηλώσεις συμμετοχής να ολοκληρωθούν για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας στις 31 Ιουλίου. Ο λόγος φυσικά είναι να γίνει νωρίς ο προγραμματισμός όλων των ομάδων.

Έκτακτη συνέλευση τον Αύγουστο
Στις αρχές Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση με πιθανή ημερομηνία την Δευτέρα 11 Αύγουστου. Οι κληρώσεις θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του Αυγούστου.

Εάν το αποφασίσει η συνέλευση μένει
Συζήτηση έγινε και για την ομάδα του Ραπτοπούλου. Αναφέρθηκε ότι εάν η γενική συνέλευση αποφασίσει την παραμονή του Ραπτοπούλου στην κατηγορία η ομάδα θα παραμείνει. Εάν γίνει αυτό πρόκειται για «παραβίαση» της προκήρυξης και η Αναγέννηση Παλαιοκατούνας από πέρυσι θα είχε κάθε λόγο να νοιώθει αδικημένη, που ενώ ήθελε να παίξει στην Α΄ κατηγορία δεν της δόθηκε πέρυσι αντίστοιχη 2η ευκαιρία.

Η συζήτηση στο γηπεδικό
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας πήγε στο μείζον θέμα της συνέλευσης, το γηπεδικό. Έκανε έκκληση στους Δήμους να βοηθήσουν, ώστε να πάρουν άδεια καταλληλότητας τα γήπεδα. Αυτή την στιγμή άδεια λειτουργίας έχει μόνο το Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου.

Αλλαγές στις άδειες
Σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της ΕΠΣΕ οι άδειες καταλληλότητας θα βγαίνουν από τους Δήμους μετά από πρόταση, που θα κάνει το προσεχές διάστημα η ΕΠΟ. Και οι άδειες τέλεσης αγώνα θα εκδίδονται από την οικεία ΕΠΣ.

«Κάνουμε μελέτες»


Ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Μένιος Λάππας (Φωτογραφία) ανέφερε ότι οι μηχανικοί του Δήμου κάνουν μελέτες, ώστε τα γήπεδα να πάρουν άδεια καταλληλότητας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο αθλητικό κέντρο, όπου ο Δήμος θα προβεί στις ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα. Ο επόμενος έλεγχος των γηπέδων θα γίνει από την επιτροπή στις 5 Ιουλίου. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, το γήπεδο στον Ξηριά 100% θα πάρει άδεια και το προπονητικό κατά 95%»

Πρόταση για το βοηθητικό

Τ
ο μέλος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία) πρότεινε η επιτροπή ελέγχου γηπέδων να ελέγξει το βοηθητικό γήπεδο και να δώσει άδεια σε αυτό να γίνονται αγώνες, άνευ όμως παρουσία θεατών, αφού δεν υπάρχει περίφραξη.

Και…το ενωσιακό
Ο Γιώργος Παπαντζίμας ζήτησε από τον κ. Λάππα την παραχώρηση κάποιας έκτασης του Δήμου για την κατασκευή του ενωσιακού γηπέδου της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Ο κ. Λάππας απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει χώρους, αλλά το Δασαρχείο έχει εκτάσεις.

Υπάρχει παραχωρητήριο
Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Δημήτρης Χρυσικός ανέφερε ότι υπάρχει παραχωρητήριο από τον Δήμο Ποταμιάς για κατασκευή ενωσιακού γηπέδου στο γήπεδο της Ποταμιάς. Παλιότερα είχαν γίνει μελέτες στον συγκεκριμένο χώρο, όμως δεν προχώρησε η κατασκευή του ενωσιακού γηπέδου.

Υπόσχεση για 1 γήπεδο


Η Βάσω Φεγγούλη (Φωτογραφία) του Δήμου Αγράφων υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα κάνει παρεμβάσεις στο γήπεδο του Κερασοχωρίου, ώστε τουλάχιστον ένα γήπεδο να μπορέσει να πάρει άδεια καταλληλότητας. Ανέφερε ότι θα κοπούν κάποια χρήματα από ένα έκτακτο κονδύλι, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Παπαντζίμας ανέφερε ότι το γήπεδο του Ραπτοπούλου έχει τα λιγότερα προβλήματα και ότι και αυτό με ορισμένες βελτιώσεις θα μπορέσει να πάρει άδεια. Αντίθετα δύσκολα είναι τα πράγματα για την Φραγκίστα, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα αποδυτήρια.

«Παραβλέπουμε την ουσία»


Ο ενωσιακός προπονητής των παίδων της ΕΠΣ Ευρυτανίας και προπονητής της Ακαδημίας Δημήτρης Αντωνίου (Φωτογραφία) ανέφερε ότι παραβλέπουμε την ουσία στο γηπεδικό θέμα. Τα αποδυτήρια δεν έχουν ζεστό νερό και η ποιότητα τους είναι πολύ χαμηλή. Δεν είναι καθαρά τα αποδυτήρια, ούτε ζεστά και δεν έλκουν τους ποδοσφαιριστές να έρθουν στο γήπεδο. Ανέφερε ότι η χρήση κοντέινερ θα ήταν μια οικονομική λύση. Ακόμη είπε ότι η κατασκευή ενός πλαστικού γηπέδου στον Δήμο Αγράφων θα βοηθήσει την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την προσέλκυση ομάδων για προετοιμασίες και Camp, κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την γύρω περιοχή.

Πρώτη φορά βλέπω εκπρόσωπους


Ο Γιώργος Λιάγκας (Φωτογραφία) της ΕΠΣΕ ανέφερε ότι από το 1990 που βρίσκεται στα διοικητικά δρώμενα του νομού πρώτη φορά βλέπει εκπροσώπους των Δήμων και να ασχολούνται σοβαρά με το θέμα. Έδωσε συγχαρητήρια στους εκπρόσωπους των τοπικών φορέων.

Προχωράει με προσωρινή


Ο Πάνος Ελευθερίου (Φωτογραφία) της Ποταμιάς έκανε ερώτηση για το τι γίνεται με την διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η απάντηση που πήρε από τον Πρόεδρο ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο η ΕΠΣ θα έχει προσωρινή διοίκηση και στην συνέχεια σε διάστημα 2 μηνών θα γίνουν εκ νέου εκλογές.

Μια νέα ομάδα
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας πρότεινε την δημιουργία μιας νέας και ισχυρής ομάδας, που θα έχει την στήριξη από όλες τις ομάδες και τους τοπικούς φορείς, αλλά και την ΕΠΣ. Αυτή η ομάδα θα έχει ορίζοντα να ανέλθει σε μια εθνική κατηγορία, αλλά και θα είναι κίνητρο για τα νέα παιδιά. Η ονομασία δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία. Ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο μας μπορεί να πάει μπροστά μόνο με την δημιουργία μιας νέας και δυνατής ομάδας.

Συγχαρητήρια στις μικτές
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ συγχάρηκε την μικτή νέων για την κατάκτηση του τουρνουά τις περασμένες ημέρες, καθώς και την ομάδα της Ακαδημίας. Ανέφερε ότι οι Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο. Ενώ θα κάνει και δείπνο το προσεχές διάστημα προς τιμήν των ποδοσφαιριστών για την σημαντική τους επιτυχία.

Είμαι θετικός


Ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Δήμος Αθανασίου (Φωτογραφία) ανέφερε ότι είναι θετικός για την δημιουργία μιας νέας ομάδας. Ενώ ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ονομασία. Την ίδια στάση είχε και ο Γιώργος Λιάγκας της ΕΠΣ Ευρυτανίας, ο οποίος ανέφερε ότι αρνητικό της περιοχής μας είναι ο μικρός αριθμός των φοιτητών. Πόλεις με πανεπιστημιακές σχολές μπορούν να βρουν αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για τις ομάδες τους.

Δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός


Ο προπονητής των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (Φωτογραφία) επεσήμανε ότι με την δημιουργία μιας νέας ομάδας δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός. Αυτή η ομάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί, αφού θα περιμένει τα μπαράζ την άνοιξη για να δώσει κάποια δυνατά παιχνίδια. Ανέφερε ότι: «Οι ομάδες γίνονται μέσα από τον ανταγωνισμό». Και τόνισε ότι δεν είναι εφικτό να δημιουργηθεί μια τέτοια ομάδα.

Πρόβλημα η χρηματοδότηση


Ο Γιάννης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) της ΕΠΣΕ ανέφερε ότι το μόνο πρόβλημα θα ήταν το οικονομικό και η εύρεση οικονομικών πόρων.

Μικρό το κόστος
Ο Ανδρέας Κατσακιώρης του Βελουχίου απάντησε ότι ο κόστος είναι αρκετά μικρό και θα μπορέσει να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα.

Μπορεί να γίνει με θέληση όλων


Ο προπονητής του Αίολου και των νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) ανέφερε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με την θέληση όλων. Καμία ομάδα είπε στην Ευρυτανία δεν έχει 11 παικταράδες, όλες έχουν από 2-3 παίκτες που ξεχωρίζουν.

Ισχυρός παράγοντας


Ο Δημήτρης Χρυσικός (Φωτογραφία) που εκπροσωπεί τον Αίολο είπε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί το μοντέλο του Φωκικού και να στραφούμε στην εύρεση ενός ισχυρού παράγοντα. Ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι καλοί παίκτες είχαν μαζευτεί στον ΑΠΟΚ είχε δημιουργηθεί μια φοβερή ομάδα με παίκτες από την Ευρυτανία.

Κουβέντα για υποδομές


Συζήτηση έγινε και για τις υποδομές όπου ο Δημήτρης Αντωνίου ανέφερε ότι η Ακαδημία μπορεί να κατέβει στο πρωτάθλημα της Φθιώτιδας, ώστε οι μικροί αθλητές να πάρουν εμπειρίες. Ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρήστος Γαλανός (Φωτογραφία) τόνισε ότι ποτέ ποδοσφαιριστής από την ομάδα του δεν κλήθηκε στην μικτή, παρότι ο Α.Π.Ο.Δ.Φ έχει αρκετούς πιτσιρικάδες.

Υπέρ και η ΑΕΚ


Θετική ήταν και η ομάδα της ΑΕΚ για την δημιουργία μιας δυνατής ομάδας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ηλία Μπακόλα (Φωτογραφία).

5 διπλωματούχοι
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ ανέφερε ότι η Ευρυτανία έχει 5 διπλωματούχους προπονητές και ότι δεν είναι υποχρεωτικό στα πρωταθλήματα της οι ομάδες να έχουν διπλωματούχους προπονητές. Για να ίσχυε κάτι τέτοιο θα έπρεπε οι διπλωματούχοι προπονητές να είναι διπλάσιοι από τον αριθμό των ομάδων.

Θέμα..διαιτησία


Η κουβέντα πήγε και στο θέμα της διαιτησίας, όπου τον λόγο πήρε ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος (Φωτογραφία). Ανέφερε ότι  οι διαιτητές είναι άνθρωποι και αυτοί θα κάνουν ορισμένα λάθη. Ανέφερε ότι η περασμένη σαιζόν κύλησε ομαλά και τελείωσε χωρίς προβλήματα, αφού η διαιτησία δεν διαμόρφωσε κάποιο αποτέλεσμα. Επεσήμανε δυο περιστατικά, τα οποία οδήγησαν στην αποχώρηση 2 διαιτητών. Συγκεκριμένα μίλησε για το περιστατικό στον περσινό αγώνα μπαράζ Κρέντη-Μυρίκη με την ρήψη κροτίδων στα αποδυτήρια των διαιτητών και την αποχώρηση του Βασίλη Λάμπρου, αφού ο διαιτητής έμεινε ακάλυπτος από την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Αναφορά έκανε και στην ομάδα του ΑΠΟΚ που ζήτησε εξαίρεση στα μπαράζ από τον Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση και αυτού του διαιτητή.

6-7 άτομα για την σχολή
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας θα κάνει νέα σχολή διαιτησίας το προσεχές διάστημα και μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 6 με 7 άτομα.

Εμπιστοσύνη στους ντόπιους
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ κάλεσε τις ομάδες να δείξουν εμπιστοσύνη στους ντόπιους διαιτητές και να μην ζητάνε διαιτητές από γειτονικές ενώσεις.

Να πάρουν άδεια
Παράλληλα η ΕΠΣ Ευρυτανίας πλησίασε τηλεφωνικά τις ομάδες της Super League που θα έρθουν φέτος στο Καρπενήσι, ώστε να πάρουν άδεια από την ΕΠΣ για την τέλεση αγώνων και να τους ορίσει διαιτητικές 3αδες.


















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος