Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«Ερυθρόλευκο» χρώμα στην Ευρυτανία με την παρουσία του Πλατανιά Χανίων

Καρπενήσι επέλεξε και φέτος ο Πλατανιάς, ο οποίος βρίσκεται στο Καρπενήσι από την Πέμπτη 17 Ιουλίου. Οι Χανιώτες διαμένουν στο Hotel Spa Montana και θα παραμείνουν έως τις 3 Αυγούστου. Προπονήθηκαν για 1η φορά το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου. Είναι η 4η ομάδα της Super League που επιλέγει την πόλη μας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ευρυτανία ο Πλατανιάς θα αγωνιστεί σε δυο φιλικά ενάντια στον Λεβαδειακό(Όπως συνέβη και πέρυσι) και σε ένα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος είχε αναδειχτεί κορυφαίος προπονητής της Super League την σαιζόν 2012-2013, όπου καθοδήγησε τον ΠΑΣ στην 5η θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» θα συμμετάσχουν για 3η συνεχόμενη περίοδο στην μεγάλη κατηγορία. Είχαν μια δύσκολη παραμονή, η οποία ήρθε με αρκετό άγχος. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ισπανός Τόρες, ο οποίος αποδείχτηκε σε εξαιρετική μεταγραφή. Τα νέα πρόσωπα είναι μέχρι αυτήν την ώρα 4. Η αποστολή αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ορισμένοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Ο κ. Μαθιουλάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ.
Ο Πλατανιάς έχει ιδρυθεί το 1931 και χρησιμοποιεί ως έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

«Πάτησε» Καρπενήσι στις 1:30
Η ομάδα του Πλατανιά έφτασε στο Καρπενήσι και στο Montana την Πέμπτη 17-7 στις 1:30. Είχε αναχωρήσει την προηγούμενη ημέρα από τα Χανιά, ταξιδεύοντας για τον Πειραιά ακτοπλοϊκώς. Το απόγευμα διεξήχθη η πρώτη προπόνηση στο αθλητικό κέντρο.


Αλλάζει ξενοδοχεία
Ο Πλατανιάς προετοιμάζεται στην Ευρυτανία για 4η φορά την τελευταία 5ετια και πρώτη στο Hotel Spa Montana. Το 2009 είχε διαμείνει στο Hotel Alexandra και το 2012 και το 2013 στο Hotel Avaris.

25μελης αποστολή 


Την αποστολή του Πλατανιά αποτελούν 25 ποδοσφαιριστές και είναι οι ακόλουθοι: Αγκιλέρα Χουάν, Αποστολόπουλος Αλέξανδρος, Γιακουμάκης Γιώργος, Γουνδουλάκης Φανούρης, Δημήτρης Άλκης, Ευθυμάκης Αντώνης(16χρονος πορτιέρο από την K17), Ζαραδούκας Γιάννης, Ζουμπουλάκης Άγγελος, Κοκκαλάς Αντώνης, Μενδρινός Κώστας, Μπεριάν Χερόν, Ναζλίδης Θωμάς, Νέπλιακ Ζένια, Ντεντάκης Αντώνης, Νόρτι Νόρτεϊ(Ανήκει στις ακαδημίες της Τσέλσι και τελεί υπό δοκμή), Περιστερίδης Κώστας, Σέχου Εμιλιάνο(16χρονος μέσος της Κ17), Σούκιας Ραφαήλ, Τέτε Αζίζ, Τόρες Νταβίντ, Τσικουδάκης Θόδωρος, Τσοντάκης Νικηφόρος, Τσουράκης Θανάσης, Φιγκέιρα Γουόλτερ και Χαλκιαδάκης Νίκος(19χρονος μέσος της Κ20). Αρχηγός αποστολής είναι ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Λάμπρος Μαλτέζος.

Τα φιλικά παιχνίδια
Οι Χανιώτες θα αντιμετωπίσουν το διάστημα προετοιμασίας τους στην πόλη μας τον ΠΑΣ Γιάννινα(19-7) και τον Λεβαδειακό(23 και 28 Ιουλίου), δίνοντας 3 δυνατά φιλικά «τεστ».

Νέος coach ο Χριστόπουλος


Με καινούργιο τεχνικό θα αγωνιστούν οι Χανιώτες. Ο Γιάννης Χριστόπουλος ανέλαβε την ηγεσία τον περασμένο Μάιο, αντικαθιστώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη(Ανέλαβε τον ΠΑΟΚ). Ο 42χρονος Καλαματιανός υπήρξε προπονητής κατά σειρά της Καλαμάτας(U18), του Παναθηναικού(U18), της ΑΕΚ(U18), του Ολυμπιακού(U21) βοηθός προπονητή του Πανιωνίου και του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο την σαιζόν 2012-2013 ως πρώτος προπονητής τον οδήγησε σε μια εκπληκτική πορεία, ανακηρυσσόμενος κορυφαίος της χρονιάς. Την περασμένη περίοδο ήταν τεχνικός της Ουκρανικής Ταβρίγια. Ως ποδοσφαιριστής ο κ. Χριστόπουλος είχε αγωνιστεί στην Καλαμάτα και στον Πάμισο Μεσσήνης.

Οι συνεργάτες του Καλαματιανου


Ο παλαιός ποδοσφαιριστής Γιάννης Θωμαΐδης είναι βοηθός προπονητή του κ. Χριστόπουλου. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Κώστας Παγανιάς και γυμναστής ο Λεωνίδας Παπαδάκης.  Το ιατρικό επιτελείο αποτελείται από τους: Γιάννη Σφυράκη(Ιατρός), Παναγιώτη Παριωτάκη και Κατερίνα Κοκολογιάννη(Φυσιοθεραπευτές).
Φροντιστές είναι οι: Κώστας Σαριδάκης, Λυσίμαχος Μπαξεβανίδης και Γιάννης Τρούλης.

Σώθηκε δύσκολα
Έστω και δύσκολα ο Πλατανιάς στην 2η του σαιζόν στην Super League κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του. Τερμάτισε 14ος με 38 πόντους, όσους είχε και η Βέροια με την Ξάνθη, με την τελευταία να παραμένει σε αγώνα μπαράζ. Ο Ισπανός Νταβίντ Τόρες στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα πέτυχε 11 γκολ και τον ακολούθησε με 8 ο Σέρβος Αλέξανταρ Καταΐ. 


Ενάντια στον Ατρόμητο


Με δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Ατρόμητο θα αρχίσουν τις υποχρεώσεις του στην Super League οι παίχτες του Γιάννη Χριστόπουλο. Ακολουθούν παιχνίδια με: ΠΑΟΚ(Εντός), Εργοτέλη(Εκτός), Παναθηναϊκό(Εντός) και Αστέρα Τρίπολης(Εντός).

Τα αποκτήματα


Στα 4 ανέρχονται τα μεταγραφικά αποκτήματα των Χανιωτών, που απέκτησαν μεταξύ άλλων τον νεαρό Γουόλτεν Φιγκέιρα από τις ακαδημίες της Τσέλσι. Αποκτήθηκαν επίσης ο Ουκρανός Ζένια Νέπλιακ, ο πρώην παίχτης του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Αποστολόπουλος και ο Θανάσης Τσουράκης, ο οποίος έπαιζε στην Γ΄ Εθνική Γερμανίας.

Αναλυτικά οι μεταγραφές:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Προηγ. Ομάδα
Ζένια Νέπλιακ
Αμυντικός
22
Ουκρανία
Σεβαστούπολη
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος
Αμυντικός
23
Ελλάδα
Βέροια
Θανάσης Τσουράκης
Μέσος
24
Ελλάδα
Ντούισμπουργκ
Γουόλτερ Φιγκέιρα
Μέσος
19
Αγγλία
Ακαδημίες Τσέλσι

Αρκετοί «παλιοί»














Περισσότεροι από 15 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι άνηκαν στο δυναμικό του περυσινού Πλατανιά βρίσκονται στο Καρπενήσι με την Χανιώτικη ομάδα. Ξεχωρίζουν τα ονόματα των: Φανούρη Γουνδουλάκη, Κώστα Μενδρινού, Θωμά Ναζλίδη, Γιάννη Ζαραδούκα και Κώστα Περιστερίδη.


Οι παίχτες από το περυσινό ρόστερ που βρίσκονται στο Καρπενήσι:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Αντώνης Κοκκαλάς
Τερματοφύλακας
22
Ελλάδα
Κώστας Περιστερίδης
Τερματοφύλακας
23
Ελλάδα
Άγγελος Ζουμπουλάκης
Αμυντικός
25
Ελλάδα
Αντώνης Ντεντάκης
Αμυντικός
19
Ελλάδα
Άλκης Δημήτρης
Αμυντικός
34
Ελλάδα
Γιάννης Ζαραδούκας
Αμυντικός
29
Ελλάδα
Θόδωρος Τσικουδάκης
Μέσος
21
Ελλάδα
Χουάν Αγκιλέρα
Μέσος
29
Ισπανία
Νικηφόρος Τσοντάκης
Μέσος
20
Ελλάδα
Ραφαήλ Σούκιας
Μέσος
20
Ελλάδα
Κώστας Μενδρινός
Μέσος
29
Ελλάδα
Φανούρης Γουνδουλάκης
Μέσος
31
Ελλάδα
Αζίζ Τετέ
Μέσος
24
Γκάνα
Νταβίντ Τόρες
Επιθετικός
31
Ισπανία
Θωμάς Ναζλίδης
Επιθετικός
27
Ελλάδα
Γιώργος Γιακουμάκης
Επιθετικός
20
Ελλάδα
Χερόν Μπεριάν
Επιθετικός
20
Λιβερία

* Γιακουμάκης(Επισκοπή), Τσικουδάκης(Κισσαμικός) και Μπεριάν(Κέρκυρα) επέστρεψαν από δανεισμό.

Ολοκληρώθηκαν οι δανεισμοί Καταΐ & Βλαχοδήμου














Δυο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τράβηξαν βάρος στο σκοράρισμα δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ του Πλατανιά, καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός τους. Πρόκειται για τον Σέρβο Αλεξάνταρ Καταΐ και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Και οι δυο ήταν δανεικοί από τον Ολυμπιακό, όπως και ο Μανόλης Σιώπης.

Οι ποδοσφαιριστές που δεν θα συνεχίσουν:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Αντώνης Γιωργαλλίδης
Τερματοφύλακας
32
Κύπρος
Βάσκο Φερνάντεζ
Αμυντικός
28
Πορτογαλία
Ρούμπεν Θέρα
Αμυντικός
31
Ισπανία
Αντάρ Γιαχία
Αμυντικός
32
Γαλλία
Βάσκο Φαΐσκα
Αμυντικός
34
Πορτογαλία
Μανώλης Σιώπης
Μέσος
20
Ελλάδα
Κώστας Καζναφέρης
Μέσος
27
Ελλάδα
Αλέξανταρ Καταΐ
Μέσος
23
Σερβία
Σαμουέλ Ινκούμ
Μέσος
25
Γκάνα
Δημήτρης Σιαλμάς
Επιθετικός
28
Ελλάδα
Νικόλα Μπέλιτς
Επιθετικός
31
Σερβία
Παναγιώτης Βλαχοδήμος
Επιθετικός
23
Ελλάδα

* Αναμένεται λύση της συνεργασίας με Φερνάντεζ, Σιαλμά και Φαΐσκα.

Ξεκίνημα στις αρχές Ιούλη
Την 1η Ιουλίου άρχισε στο προπονητικό κέντρο του «Μάλεμε» η προετοιμασία του νέου Πλατανιά υπό τις οδηγίες του Γιάννη Χριστόπουλου. Παρόντες ήταν αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων.


Νέος πρόεδρος ο Μαθιουλάκης 


Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Εμμανουήλ Μαθιουλάκης ανέλαβε την προεδρία της ομάδας, αντικαθιστώντας τον Στυλιανό Βαρουξάκη. Γενικός διευθυντής είναι ο Φάνης Ξηνταβελόνης. Ο Αντώνης Κοκολοδημητράκης είναι πλεόν ο Α΄ αντιπρόεδρος.






































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος