Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Χτίζεται» σε Ευρυτανικό έδαφος ο ιστορικός ΠΑΣ Γιάννινα

Και το 2014 ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία ξεκίνησε το «χτίσιμο» της από το Καρπενήσι. Την Πέμπτη 10 Ιουλίου κατέφτασαν στο Καρπενήσι και θα διαμείνουν στο Hotel Avaris μέχρι τις 25 του τρέχοντος μήνα. Οι προπονήσεις πραγματοποιούντα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, με την πρώτη εξ αυτών να διεξάγεται το απόγευμα της Πέμπτης. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επιλέγει το Καρπενήσι και το εν λόγω ξενοδοχείο.
Στο διάστημα της παραμονής στο Καρπενήσι θα δοθούν τρία δυνατά φιλικά παιχνίδια με ομάδες της Super League. Ο Γιάννης Πετράκης είναι ο τεχνικός καθοδηγητής του ΠΑΣ, συνεχίζοντας στην τεχνική ηγεσία, την οποία ανέλαβε στις αρχές του έτους. Οι Ηπειρώτες είχαν μια εύκολη παραμονή στο περυσινό πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχοντας καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε σταθερές θέσεις της μεγάλης κατηγορίας. Στο μεταγραφικό «παζάρι» έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής δυο ποδοσφαιριστές, ο Σταύρος Σαπαλίδης και ο Αντώνης Ηλιάδης. Στο ρόστερ βρίσκονται αρκετοί ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας και μάλιστα νεαροί. «Πλήγμα» αποτελεί η αποχώρηση των Αλβανών Λίλα και Βίλα.
Ο ΠΑΣ (Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος) συμπλήρωσε 48 χρόνια «ζωής», έχοντας ιδρυθεί το 1966 και αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές επαρχιακές ομάδες και με κύρια δύναμη τον κόσμο της. Έδρα του συλλόγου είναι το Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες».

Έφτασε στις 12:30 και προπονήθηκε το απόγευμα
Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα κατέφτασε στο Καρπενήσι στις 12:30 της Πέμπτης 10-7, έχοντας αναχωρήσει στις 07:30 από την βάση της. Η πρώτη προπόνηση ξεκίνησε στις 18:45 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και περιελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια και επιθετικό προσανατολισμό. Η πρωινή προπόνηση της Παρασκευής 11-7 περιείχε ασκήσεις δύναμεις και φυσικής κατάστασης.



2η σερί χρονιά στο Avaris
Οι Γιαννιώτες είχαν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι από το ξενοδοχείο Avaris, από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και το άμεσο και φιλικό περιβάλλον. Αυτός ήταν και ο λόγος που προτίμησαν να το επιλέξουν ξανά. Πέρυσι είχαν προετοιμαστεί με τεχνικό τον Σάββα Παντελίδη.

26μελης αποστολή 


Την αποστολή αποτελούν συνολικά 26 ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους: Βελλίδη, Σωτηρίου, Κολιοφούκα, Μιχαήλ, Ντάσιο, Τζημόπουλο, Μπέριο, Τσάβεζ, Ακόστα, Ίλιτς, Τσουκαλά, Κοροβέση, Χαρίση, Γιάκο, Σκόνδρα, Κρητικό, Ιωάννου, Στρούνα, Αυγενικού, Μουσκάι, Νάκο, Σαπαλίδη, Ηλιάδη, αλλά και τους νεαρούς: Γιώργο Ταχιά (18χρονος αμυντικός από την Κ20), Γιάννη Πασχάλη (19χρονο μέσο από την Κ20) και Δημήτρη Παππά (17χρονο τερματοφύλακα από την Κ18). Δεν συμπεριλήφθη ο 18χρονος μέσος Κώστας Καμπέρης, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν. Αρχηγός αποστολής είναι και φέτος ο γενικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρης Νιαρχάκος.

3 φιλικά
Έχουν «κλειστεί» 3 φιλικά, που θα δοθούν στο Καρπενήσι. Συγκεκριμένα οι αντίπαλοι είναι ο Λεβαδειακός (16-7), ο Πλατανιάς (19-7) και ο Πανιώνιος (22-7). Μετά το Καρπενήσι ο ΠΑΣ θα παίξει με τον Παναιτωλικό στις 2/8 εντός έδρας και στις 9/8 στο Αγρίνιο.

Ξεκίνησε στο Πανηπειρωτικό
Οι παίχτες του Γιάννη Πετράκη πραγματοποίησαν στις 2 Ιουλίου την πρώτη τους προπόνηση στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, η οποία συνοδεύτηκε και με τον καθιερωμένο αγιασμό. Παραβρέθηκαν 150 φίλαθλοι, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον διοικητικό ηγέτη κ. Χριστοβασίλη. Η ομάδα παρέμεινε έως τις 9 Ιουλίου και ακολούθησε το προπονητικό πρόγραμμα, που καθορίστηκε από τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του: Γιώργο Γεωργουλόπουλο, Βασίλη Αλεξίου και Χρήστο Τσελιόπουλο. Στις 30/6 και στις 1/7 πραγματοποιήθηκαν ο εργομετρικές και εργαστηριακές εξετάσεις.


Τερμάτισε 10ος
Ύστερα από την 5η θέση του 2013 ο ΠΑΣ είχε μια ακόμη σταθερή χρονιά στην Super League, που δεν συνοδεύτηκε με play off, αλλά με εύκολη παραμονή. Τερμάτισε 10ος με 41 πόντους, όσους είχε και ο Πανθρακικός.  Πρώτοι σκόρερ με 5 τέρματα ήταν οι: Μπράνα Ίλιτς και Τόμας Ντε Βινσέντι, ενώ 4 σημείωσε ο Σταύρος Τσουκαλάς.
Η ομάδα άλλαξε 3 προπονητές και συγκεκριμένα πριν τον Γιάννη Πετράκη στο «τιμόνι» βρέθηκαν ο Σάββας Παντελίδης και ο Σάκης Τσιώλης.


Ο Κρητικός Πετράκης καθοδηγητής 


Ο 55χρονος Γιάννης Πετράκης, που κατάγεται από το Ρέθυμνο είναι για 2η σερί σαιζόν τεχνικός του ιστορικού «Άγιαξ», τον οποίο ανέλαβε τον Ιανουάριο. Έχει εργαστεί σε: Αστέρα Περάματος, Ηρόδοτο, Μάλια, ΟΦΗ 94΄, Νέα Ιωνία, , ΟΦΗ, Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης, Αστέρα Ρεθύμνου, Χανιά, Εθνικό Αστέρα και Ιωνικό. Σαν ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον ΟΦΗ, στην ΕΑΡ και στον Ποσειδώνα Ηροδότου.
Ο κ. Πετράκης είχε προετοιμάσει τον Αστέρα Τρίπολης το 2005 στο Καρπενήσι, όταν είχε ανέλθει στην Γ΄ Εθνική.

Οι συνεργάτες 


Άμεσος συνεργάτης του Ρεθυμνώτη τεχνικού είναι ο 40χρονος Γιώργος Γεωργουλόπουλος, που έχει εργαστεί ως τεχνικός σε: Λεωνίδιο, Σαρωνικό Αίγινας, Σούρμενα, Κεραυνό Κερατέας, Ηλιούπολη, Καλλιθέα και Πεύκη. Το πόστο του γυμναστή κατέχει ο 49χρονος Τρικαλινός Βασίλης Αλεξίου, ενώ τους τερματοφύλακας προπονεί ο 45χρονος Χρήστος Τσελιόπουλος (Με θητεία σε: Βέροια, Κέρκυρα, Καβάλα και Καλλονή). Το ιατρικό τιμ αποτελούν οι: Χρήστος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Πάτρας, Φίλιππος Σκόρδος και Κωνσταντίνος Στέφος. Φροντιστές είναι οι: Στέφανος Αγγέλης και Φίλιππος Ζαρογιάννης και οδηγός λεωφορείου ο Γιώργος Δάλλας.

Σαπαλίδης& Ηλιάδης τα δυο αποκτήματα














Δυο μόλις είναι τα νέα πρόσωπα στην ομάδα μέχρι αυτήν την ώρα. Πρόκειται για τον 24χρονο επιθετικό Σταμάτη Σαπαλίδη, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Τράχωνες και τον 21χρονο επιθετικό Αντώνη Ηλιάδη από το Μακροχώρι. Ο Σαπαλίδης την περίοδο 2012-2013 ήταν ο πρώτος σκόρερ όλων των ομίλων στην Δ΄ Εθνική με 14 τέρματα και στην περίοδο 2013-2014 πρώτος σκόρερ του 5ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής με 24 γκολ. Έχει παίξει επίσης σε: Περαμαϊκό, Εθνικό Πειραιώς, Νίκη Βόλου, Αγία Παρασκευή και ΠΑΟ Ρουφ. Ο Ηλιάδης αγωνίστηκε στην Γ΄ Εθνική με τον Μακροχώρι Ημαθίας, πετυχαίνοντας 5 τέρματα.

Οι ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ:


Σημαντικός «κορμός» του δυναμικού της σαιζόν 2013-2014 βρίσκεται και την νέα χρονιά στον ΠΑΣ. Μάλιστα υπάρχει αρκετό Ελληνικό και νέο «αίμα». Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης τόνισε σχετικά με αυτό: «Η ομάδα έχει έναν κορμό εδώ και τρία χρόνια. Έγιναν κάποιες αποχωρήσεις, αλλά υπάρχουν αξιόλογοι που έμειναν. Με την προσθήκη παικτών, θα παλέψουμε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα.»

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο Καρπενήσι και άνηκαν και πέρυσι στον ΠΑΣ:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Δημήτρης Σωτηρίου
Τερματοφύλακας
27
Ελλάδα
Μάρκος Βελλίδης
Τερματοφύλακας
27
Ελλάδα
Νίκος Κολιοφούκας
Τερματοφύλακας
18
Ελλάδα
Αλέξης Μιχαήλ
Αμυντικός
28
Ελλάδα
Αρμπέν Μουσκάι
Αμυντικός
20
Αλβανία
Άντραζ Στρούνα
Αμυντικός
25
Σλοβενία
Αποστόλης Σκόνδρας
Αμυντικός
26
Ελλάδα
Θοδωρής Μπέριος
Αμυντικός
25
Ελλάδα
Γιώργος Ντάσιος
Αμυντικός
31
Ελλάδα
Θεμιστοκλής Τζημόπουλος
Αμυντικός
29
Ελλάδα
Μιχάλης Αυγενικού
Μέσος
21
Ελλάδα
Γιάννης Ιωάννου
Μέσος
20
Ελλάδα
Νίκος Κοροβέσης
Μέσος
23
Ελλάδα
Σταύρος Τσουκαλάς
Μέσος
26
Ελλάδα
Νοέ Ακόστα
Μέσος
31
Ισπανία
Χάρης Χαρίσης
Μέσος
19
Ελλάδα
Γιώργος Νάκος
Επιθετικός
21
Ελλάδα
Κρίστιαν Τσάβεζ
Επιθετικός
27
Αργεντινή
Τάσος Κρητικός
Επιθετικός
19
Ελλάδα
Μπράνα Ίλιτς
Επιθετικός
29
Σερβία
Ευριπίδης Γιάκος
Επιθετικός
23
Ελλάδα

Παρελθόν Λίλα & Βίλα


Ύστερα από 3ετη παρουσία στην ομάδα και με πολύ καλές παρουσίες οι Αλβανοί διεθνείς Άντι Λίλα και Εμιλιάνο Βίλα αποτελούν παρελθόν. Οι δυο ποδοσφαιριστές βρίσκονται μάλιστα στο στόχαστρο της Ξάνθης. Ο λόγος της αποχώρησης τους είναι ότι ο ΠΑΣ δεν πήρε αδειοδότηση και τα 3ετη συμβόλαια τους θεωρούνται νέες μεταγραφές, καθώς στις ομάδες χωρίς αδειοδότηση επιτρέπεται η ανανέωση μέχρι 2 χρόνια. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος συνεχίζει στην ΑΕΚ και ο Σίμος Ρουμπουλάκου στον Παναιτωλικό.

Οι παίχτες που δεν συνεχίζουν είναι οι ακόλουθοι:
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Γιώργος Αμπάρης
Τερματοφύλακας
32
Άντι Λίλα
Αμυντικός
28
Δημήτρης Κολοβέτσιος
Αμυντικός
23
Σίμος Ρουμπουλάκου
Αμυντικός
23
Φράνκ Σονγκό
Μέσος
27
Λεάντρο Πίντο
Μέσος
20
Κώστας Καμπέρης
Μεσος
18
Αουρέλιαν Κίτσου
Μέσος
23
Εμιλιάνο Βίλα
Επιθετικός
26
Λεωνίδας Κυβελίδης
Επιθετικός
28

Αρχίζει με Αστέρα


Ένα «βατό» πρόγραμμα έβγαλε η κλήρωση για τους Γιαννιώτες. Ξεκινούν με εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ακολουθούν στις επόμενες 4 αγωνιστικές αναμετρήσεις με: Πανθρακικό(Εκτός), Ξάνθη(Εντός), Κέρκυρα(Εκτός) και Βέροια(Εκτός)

6 χρόνια Χριστοβασίλης


Ο 59χρονος Γιώργος Χριστοβασίλης βρίσκεται από το 2008 στο διοικητικό «τιμόνι» του ΠΑΣ. Είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας. Το υπόλοιπο συμβούλιο απαρτίζουν οι: Χρήστος Παπαγεωργίου (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Ιωάννου, Χρήστος Κώστας, Αλέξανδρος Φαρμάκης, Νίκος Γκόντας, Παναγιώτης Χριστοβασίλης, Γιάννης Χριστοβασίλης, Κωνσταντίνος Μπέλλος, Κωνσταντίνος Σαμαντούρος και Δημήτρης Στούκας (Μέλη). 

































Επιμέλεια: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος