Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Είθισται Café-Huachipato 5-5

Ισόπαλοι με σκορ 5-5 αναδείχτηκαν Είθισται Café και Huachipato σε ένα ματς που κρίνονταν η πρόκριση στους «16». Το Είθισται με την ισοπαλία συνεχίζει στην διοργάνωση.
Το ματς διεξήχθη την Δευτέρα (7/7) και ξεκίνησε στις 21.55 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του 4ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup.
Το Είθισται Café παρότι ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς χαλάρωσε στο τέλος υπέπεσε σε τραγικό λάθη και λίγο έλλειψε να μείνει εκτός διοργάνωσης. Οι «καφέδες» του Δημήτρη Ίβρου υποτίμησαν τον αντίπαλο και δεν «φόρτσαραν» σε μια αναμέτρηση δίχως αύριο.
Η Huachipato του Μπάμπη Οικονόμου αν και έπαιζε με την ίδια 5αδα σε όλο το ματς «κυνήγησε» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο την νίκη και είχε πριν το φινάλε δοκάρι με τον Κώστα Νικολάου και μεγάλη ευκαιρία για την νίκη-πρόκριση. Οι «Χιλιανοί» ήταν πίσω το σκορ σε όλη την διάρκεια του ματς και λίγο έλλειψε να κάνουν μια τεράστια ανατροπή. Γκολ για Highlight Πέτυχε ο τερματοφύλακας της ομάδας Πάνος Οικονόμου.
Το Είθισται τερμάτισε στην 4η θέση με 7 βαθμούς και η Huachipato στην 5η θέση με 4 πόντους. Στην φάση των «16»το Είθισται θα παίξει με τους Οράνιε

Ματς-τελικός
Η Huachipato ήθελε την νίκη για να αποκλείσει τους αντιπάλους, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων. Αντίθετα το Είθισται έπαιζε για δυο αποτελέσματα και με την ισοπαλία πήρε την πρόκριση.

Ντεμπούτο «Σαπ»


Ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην διοργάνωση, ξεκινώντας στην βασική 5αδα του Είθισται.

Συναντούν τους «Ολλανδούς»
Το Είθισται θα παίξει στην φάση των «16» κόντρα στους Οράνιε, που τερμάτισαν στην 1η θέση του δεύτερου ομίλου. Ο αγώνας θα γίνει την Πέμπτη 10-7 στις 23:00

Μια 5αδα
Παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης και ότι το ματς ήταν ουσιαστικά νοκ-άουτ οι Huachipato παρατάχτηκαν με πολλές απουσίες και έπαιξαν σε όλο το ματς χωρίς αλλαγές και με μια 5αδα.

«Τρέλανε» κόσμο ο Πάνος


Ο τερματοφύλακας Πάνος Οικονόμου (Φωτογραφία) της Huachipato πέτυχε το θεαματικότερο τέρμα του φετινού τουρνουά. Κατέβηκε με την μπάλα από την σέντρα και σούταρε από πλάγια αριστερά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να σκάει στο έδαφος. Σύμφωνα με τον διαιτητή Βασίλη Λάμπρου η μπάλα πέρασε την γραμμή της εστίας. Ο Οικονόμου είναι ο 3ος γκολκίπερ στην ιστορία του Kasmir Cup που σκοράρει με μακρινό σουτ μετά τους Κοσμά Τσιαμάκη και Γιώργο Ζαγκότση.




Εύκολα στο 2-0














Οι «καφέδες» εύκολα έφτασαν στο 2-0 του ημιχρόνου, έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο 25λεπτο. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία Δεξιά) με πλασέ πέτυχε το 2-0. Ο Γιώργος Μπουμπουρής είχε δοκάρι για τους «μπλε».


«Θρίλερ» στο τέλος


Ματς -«θρίλερ» έγινε στο δεύτερο 25λεπτο, αφού οι «Χιλιανοί» έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή και την πρόκριση στους «16». Παρά την γρήγορη ισοφάριση σε 2-2 το Είθισται πήρε προβάδισμα 3 γκολ και έδειχνε ότι χωρίς άγχος θα πάρει την νίκη. Ο Κώστας Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) μετά από ασιστ του Αλέκου Οικονόμου μείωσε σε 2-1. Η Huachipato ισοφάρισε σε 2-2 με τέρμα του Αλέκου Οικονόμου (Φωτογραφία Κέντρο) μετά από ασιστ του Κώστα Νικολάου. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας μετά από πάσα του Νίκου Κορέντζελου έκανε το 3-2. Ο Γιώργος Μπουμπουρής (Φωτογραφία Δεξιά) με ωραίο σουτ, που βρήκε και το δοκάρι έκανε το 4-2 μετά από ασιστ του Χρήστου Καλτσή. Ο Δημήτρης Ίβρος με έξοχο δυνατό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2. Ο γκολκίπερ Πάνος Οικονόμου με εκπληκτική ενέργεια και σουτ πίσω από την σέντρα μείωσε σε 5-3. Μετά την σέντρα του Κώστα Νικολάου, ο Νίκος Κορέντζελος άθελα του πέτυχε αυτογκόλ (5-4). Ο Γιώργος Γιαννόπουλος μετά από πάσα του Αλέκου Οικονόμου ισοφάρισε σε 5-5. Δοκάρι είχαν οι: Χρήστος Καλτσής με δυνατό σουτ για το Είθισται, ο Αλέκος Οικονόμου και ο Κώστας Νικολάου πριν το φινάλε για τους Huachipato, χάνοντας την ευκαιρία για το 18ο γκολ του στο τουρνουά, που θα έδινε και την πρόκριση.





Ο... «τρελός» γκολκίπερ
Ο Πάνος Οικονόμου της Huachipato ξεσήκωσε το κοινό, αφού με εντυπωσιακή προσπάθεια και σουτ πίσω από την σέντρα πέτυχε το γκολ της φετινής διοργάνωσης. Η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, αναπήδησε στο έδαφος και ο ρέφερι έδειξε σέντρα. Ο γκολκίπερ των «Χιλιανών» πανηγύρισε έξαλλα το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε.

Τραυματισμός Ίβρου


Τραυματίας αποχώρησε από την αναμέτρηση ο Δημήτρης Ίβρος των νικητών, που συγκρούστηκε με την λήξη με αντίπαλο.


Σκορ Ημιχρόνου: 2-0

Συνθέσεις Ομάδων

Είθισται Café (Δημήτρης Ίβρος): Λαθύρης, Κορέντζελος Ν. 1, Ίβρος 1, Ζαλοκώστας 2, Σαπούνης (Τσιούμας, Μπουμπουρής 1, Καλτσής)

Huachipato (Μπάμπης Οικονόμου): Οικονόμου Π. 1, Οικονόμου Χ., Οικονόμου Α. 1, Γιαννόπουλος 1, Νικολάου 1

Διαιτητής : Βασίλης Λάμπρου
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας










Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος