Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Dolce Café-Abalencia 4-7

Με φόρα συνεχίζει η Abalencia, αφού μετά το 7-4 επί του Dolce προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του τουρνουά.
Ο ημιτελικός του 3ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup διεξήχθη την Τρίτη (15/7) και ξεκίνησε τις 8 το βράδυ. Έγινε με ψιλόβροχο στα πρώτα του λεπτά.
Το Dolce Café του Νεκτάριου Καρδαμπίκη έμεινε στην εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην Selecao και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στους ίδιους αγωνιστικούς ρυθμούς. Βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο πρώτο ημίχρονο και τα περιθώρια πρόκρισης στένεψαν αρκετά από νωρίς. Παρά την βελτίωση στην επανάληψη η ανατροπή δεν έγινε ποτέ. Η πρώτη ήττα ήρθε φυσιολογικά.
Η Abalencia του Αποστόλη Φούκα συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να κλέβει και φέτος τις εντυπώσεις με την αγωνιστική της παρουσία. Κυριάρχησε κατά κράτος στο πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε με 4 γκολ. Κράτησε το υπέρ τις προβάδισμα χτυπώντας στο β΄ ημίχρονο με αντεπιθέσεις. Είναι η μοναδική ομάδα του θεσμού, που μετρά μόνο νίκες.
Οι «Βαλενθιάνοι» θα παίξουν στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης με την περσινή κάτοχο Βεντούζα και οι «καφέδες» στον μικρό τελικό κόντρα στους Φοιτητές.

Κόντρα στην Βεντούζα
Η νεανική Abalecia θα διεκδικήσει την κούπα απέναντι στην περσινή κάτοχο Βεντούζα, ενώ λίγο νωρίτερα το Dolce θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στους Φοιτητές F.C.

Νέο ντέρμπι πρώτων
Μετά τα δυο ντέρμπι της 8αδας, και στα ημιτελικά οι δυο πρώτοι ομίλων της Α΄ φάσης «κοντραρίστηκαν». Μέχρι την έναρξη του αγώνα οι ομάδες ήταν αήττητες. Οι διασταυρώσεις προημιτελικών και ημιτελικών δεν ευνόησαν τους πρώτους των ομίλων.

Πέρυσι 3η
Η ενθουσιώδης Abalencia πέρυσι είχε τερματίσει στην 3η θέση της διοργάνωσης και φέτος έχει κάνη ήδη ένα βήμα παραπάνω, περνώντας στον μεγάλο τελικό.

Με ψιλόβροχο
Τα πρώτα λεπτά του ημιτελικού έγιναν με ψιλόβροχο. Το κρύο και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν στην προσέλευση των φιλάθλων.

«4σφαιρο»

 
4 φορές βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα η ομάδα της Abalecia, η οποία προηγήθηκε με 0-4. Ο Γιάννης Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά) με μακρινό χαμηλό σουτ πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα (0-1). Ο Τόλης Φούκας με πλασέ μετά από μπαλιά του Άρη Σιταρά διαμόρφωσε το 0-2. Ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Κέντρο) με διαγώνιο πλασέ μετά την πάσα του Χάρη Ζαραβέλη έκανε το 0-3. Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Δεξιά) βρήκε δίχτυα και με μακρινό σουτ μετά την πάσα του Γιάννη Κρασιά πραγματοποίησε το 0-4. Δοκάρι είχε ο Σάκης Τσιλίκας για τους «καφέδες».


Κίτρινη σε Φούκα


Ο αρχηγός των «Ισπανών» Τόλης Φούκας αντίκρισε την κίτρινη στο πρώτο μέρος, αφού διαμαρτυρήθηκε στον ρέφερι Στέλιο Σώμαλη.



Με ψυχραιμία στην επικράτηση

 
Το Dolce προσπάθησε για την ανατροπή, αλλά οι «Βαλενθιάνοι» ήταν αποτελεσματικοί στις αντεπιθέσεις και προκρίθηκαν στον τελικό, επικρατώντας με 4-7. Ο Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ μετά από λάθος της άμυνας έκανε το 0-5. Ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία Κέντρο) μετά την πάσα του Κώστα Καλύβα μείωσε σε 1-5. Ο «Μπάκα» σκόραρε ξανά μετά την μπαλιά του Κώστα Σιταρά και πραγματοποίησε το 2-5. Ο Πάνος Λιάγκας με πλασέ μετά από σέντρα του Τόλη Φούκα σκόραρε (2-6). Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά) με σουτ, που βρήκε και το δοκάρι έκανε το 3-6. Ο Άρης Σιταράς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-7. Το τελικό 4-7 πέτυχε ο Κώστας Καλύβας με σουτ εκτός περιοχής. Δοκάρι είχε και στο δεύτερο μέρος το Dolce με τον Σάκη Τσιλίκα.


Σκορ Ημιχρόνου: 0-4

Συνθέσεις Ομάδων

Dolce Café (Νεκτάριος Καρδαμπίκης): Βλάχος, Καλύβας 2, Τσιλίκας Α., Λέντζος, Μπακαλίδης 2 (Σιταράς Κ., Καρδαμπίκης)

Abalecia (Αποστόλης Φούκας): Μπίκας, Κρασιάς 1, Ζαραβέλης 1, Σιταράς Α. 2, Φούκας 1 (Ζήκας, Τσίπρας, Λιάγκας 2)

Διαιτητές : Βασίλης Λάμπρου & Στέλιος Σώμαλης
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας





















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος