Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Huachipato-Πρωταθλητές 23-3

Με το εντυπωσιακό 23-3 η Huachipato σημείωσε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά, επικρατώντας των αδύναμων Πρωταθλητών.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/7) και άρχισε στις 19:45. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup (1ος Όμιλος).
Η Huachipato έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, φτάνοντας στην νίκη με χαρακτηριστική ευκολία. Σκόραραν 23 φορές, περισσότερες από κάθε ομάδα. Η ομάδα του Μπάμπη Οικονόμου μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, η οποία θα επιτευχθεί με ακόμη μια νίκη. 9 γκολ πέτυχε ο Κώστας Νικολάου, κάνοντας ρεκόρ διοργάνωσης. Οι «Χιλιανοί» είναι μόνοι πλέον στην 5η θέση με 3 πόντους.
Οι Πρωταθλητές κατεβαίνουν αποκλειστικά για να χαρούν το παιχνίδι και η απόδοση τους δεν χωράει καμία κριτική. Σε αυτόν τον αγώνα μάλιστα αντιμετώπισε αρχικά ποσοτικό πρόβλημα, χρησιμοποιώντας έναν «δανεικό» για να συμπληρωθεί. Μάλιστα σκόραρε για πρώτη φορά 3 τέρματα. Η ομάδα του Βασίλη Βρέκου είναι τελευταία χωρίς βαθμολογική συγκομιδή.
Η Huachipato αντιμετωπίζει την Δευτέρα (7/7) για την τελευταία αγωνιστική το Είθισται Café, ενώ την ίδια ημέρα οι Πρωταθλητές θα παίξουν με το Dolce Café.

Κυνηγούσε τα γκολ
Οι νικητές επιδίωξαν να πετύχουν αρκετά τέρματα, ώστε να έχουν την καλύτερη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Είθισται. Και τελικώς τα κατάφεραν.

+20
Με 20 γκολ διαφορά είχε κερδίσει και η Drink Team την Λαγκαδιά (22-2). Τα 23 τέρματα της Huachipato αποτελούν την καλύτερη φετινή επιθετική επίδοση ομάδας.

Ρεκόρ Κώστα Νικολάου


Εξαιρετικά αποτελεσματικός ήταν ο φορ της Huachipato Κώστας Νικολάου. Ο 26χρονος σημείωσε 9 γκολ συνολικά, που αποτελεί το φετινό ρεκόρ καλύτερης ατομικής επίδοσης, «σπάζοντας» τα 8 του Δημήτρη Κατσαδούρου της Selecao. Στην ιστορία του τουρνούα το κατέχουν με 11 γκολ οι: Άλεξ Μπακαλίδης (2013/Αστέρας) και Σπύρος Κουτσούμπας (2013/Βεντούζα).



5 γκολ-9 ασίστ


Μπορεί ο Νικολάου να του «έκλεψε» την δόξα ωστόσο ο Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία) αποδείχτηκε και αυτός πολευργαλείο. Ο 31χρονος πέτυχε 5 γκολ και μοίρασε 9 ασίστ!.


Ελπίδες πρόκρισης
Νίκη με οποιοδήποτε σκορ θέλουν την τελευταία αγωνιστική οι «Χιλιανοί», για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Με 5ο τον Αζακά για αρχή


Οι Πρωταθλητές άργησαν να συμπληρωθούν και αγωνίστηκαν στα πρώτα 2-3 λεπτά με 5ο παίχτη τον Θωμά Αζακά της Ποταμιάς.

Αργοπορία Πρωταθλητών
Δυσκολεύτηκαν να συμπληρωθούν οι «κόκκινοι», καθώς στην αρχή ήταν μόλις 4 ποδοσφαιριστές τους και στην συνέχεια ήρθαν στο γήπεδο και οι υπόλοιποι.



Σημάδευε τα δοκάρια


Τρεις φορές σημάδεψε τα δοκάρια των τυπικά γηπεδούχων ο υψηλόσωμος Πέτρος Τσιγαρίδας (Φωτογραφία) της Huachipato, που ξεκίνησε αρχικά κάτω από τα γκολπόστ.


Έκανε «περίπατο»

 
Με 9-1 προηγήθηκε στο πρώτο 25λεπτο η Huachipato. Ο Αλέκος Οικονόμου πέτυχε το 1-0 από ασίστ του αδερφού του Μπάμπη, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 2-0. Το 3-0 έγινε με τον Μπάμπη Οικονόμου (Φωτογραφία Δεξιά), που τροφοδοτήθηκε από τον Αλέκο αυτήν την φορά. Με δυο γκολ του Κώστα Νικολάου από ισάριθμες ασίστ του Αλέκου Οικονόμου έγινε το 5-0. Ο Α. Οικονόμου τροφοδότησε τον Γιάννη Αναγνωστάκη (Φωτογραφία Κέντρο), που έκανε το 6-0. Ο Μπάμπης Οικονόμου από ασίστ του Γιώργου Γιαννόπουλου «έγραψε» το 7-0. Ο Γιώργος Γιαννόπουλος πραγματοποίησε το 8-0, ύστερα από ωραίο τακουνάκι-πάσα του Αναγνωστάκη. Το 9-0 έκανε ο Αλέκος Οικονόμου, που έπαιξε το 1-2 με τον Κώστα Νικολάου. Οι Πρωταθλητές μείωσαν με τέρμα του Πάνου Χαντζόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) σε 9-1. Δοκάρι είχαν οι: Μπάμπης Οικονόμου (Huachipato) και δυο Πέτρος Τσιγαρίδας (Πρωταθλητές).

Έφτασε τα 23

 
Ακατάπαυστη ήταν οι «Λατινοαμερικάνοι» και στο δεύτερο μέρος. Πέτυχαν ακόμη 14 τέρματα. Ο Γιώργος Γιαννόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Κώστας Νικολάου από ασίστ του Αλέκου Οικονόμου πέτυχαν το 11-1. Ο Κώστας Νικολάου σημείωσε ακόμη ένα τέρμα από πάσα του Οικονόμου Α. (12-1). Ο Νικολάου τροφοδότησε τον Γιαννόπουλο για το 13-1, ενώ ο Αλέκος Οικονόμου πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ από πλάγια θέση ύστερα από ασίστ του Κώστα Νικολάου (14-1). Ο ίδιος παίχτης πέτυχε το 15-1 από πάσα του Γιώργου Γιαννόπουλου. Ο Κώστας Νικολάου και ο Μπάμπης Οικονόμου (Ασίστ Νικολάου) «έγραψαν» το 17-1. Ο Αποστόλης Μπακογιάννης (Φωτογραφία Κέντρο) μείωσε σε 17-2 για τους Πρωταθλητές. Ο Νικολάου «τσίμπησε» όμορφα και πέτυχε το 18-2, ενώ ο Αλέκος Οικονόμου μείωσε ακόμη μια ασίστ στον Κώστα Νικολάου (19-2). Ο Νικολάου τροφοδότησε τον Γιαννόπουλο, ο οποίος έκανε το 20-2. Ξανά από ασίστ του Νικολάου στον Μπάμπη Οικονόμου έγινε το 21-2. Ο Νικολάου πέτυχε ακόμη 2 γκολ, «γράφοντας» το 23-2. Το πρώτο από ασίστ του Αλέκου Οικονόμου (9η συνολικά) και το δεύτερο με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βασίλη Τσουκαλά (Φωτογραφία Δεξιά) οι «κόκκινοι» έκαναν το τελικό 23-3 στο φινάλε. Δοκάρι είχαν οι: Κώστας Νικολάου (Huachipato) και Πέτρος Τσιγαρίδας(Πρωταθλητές).

Χαμένο πέναλτι
Και ενώ το σκορ ήταν 11-1 οι Πρωταθλητές κέρδισαν το πρώτο από τα δυο τους πέναλτι σε ανατροπή του Πάνου Χαντζόπουλου από τον Γιώργο Γιαννόπουλο. Ο Πέτρος Τσιγαρίδας, που ανέλαβε την εκτέλεση σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι.



Σκορ Ημιχρόνου: 9-1

Συνθέσεις Ομάδων

Huachipato (Μπάμπης Οικονόμου): Οικονόμου Π., Οικονόμου Α. 5, Οικονόμου Χ. 4, Νικολάου 9, Γιαννόπουλος 4 (Αναγνωστάκης 1)

Πρωταθλητές (Βασίλης Βρέκος): Τσιγαρίδας Πετρ., Χαντζόπουλος 1, Γαλανός, Μπακογιάννης 1, Αζακάς (Τσουκαλάς 1, Καλύβας)

Διαιτητές: Βασίλης Λάμπρου & Δήμος Αθανασίου
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας














Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος