Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Δυτική Φθιώτιδα-L΄ Oreal Paris 5-3

Κάνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο η Δυτική Φθιώτιδα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 5-3 της L΄ Oreal Paris. Οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν και την 2η θέση καταλαμβάνουν στις λεπτομέρειες οι «γαλάζιοι».
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7-7 και άρχισε στις 23:00. Ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου του 3ου τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup. Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ο πρώτος όμιλος.
Η Δυτική Φθιώτιδα αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις και είχε αποστολή μόλις 5 ατόμων. Συνάντησε αρκετές δυσκολίες από τον αντίπαλο. Τελικώς επέστρεψε στις νίκες, ανεβάζοντας απόδοση στο τελευταίο 15αρτο. Οι Φθιωτοί έφτασαν τους 9 πόντους, έχοντας 3 νίκες και 2  ισοπαλίες. Χατ-τρικ σημείωσε ο φορ Σωτήρης Στεφανής.
Η L΄ Oreal Paris απέδειξε πως δικαιότατα προκρίνεται στην επόμενη φάση με το ταλέντο να ξεχειλίζει. Έφτασε κοντά στην κατάκτηση ακόμη ενός θετικού αποτελέσματος, το οποίο χάθηκε στο τέλος. Οι «Γάλλοι» του Αργύρη Τσάκνη, που είχαν τρεις διαφορετικούς σκόρερ τερμάτισαν 3οι με 9 βαθμούς.
Δυτική Φθιώτιδα και L΄ Oreal Paris συνεχίζουν στους «16». Οι πρώτοι αναμένεται να παίξουν με την Ποταμιά και οι δεύτεροι με τα Τσουβάλια.

Ισοβάθμησαν
Οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν στους 9 πόντους. Ωστόσο την 2η θέση σύμφωνα με τα κριτήρια της Fifa,τα οποία εφαρμόζονται στο τουρνουά καταλαμβάνει η Δυτική Φθιώτιδα, η οποία είχε +12 διαφορά τερμάτων έναντι +10 του αντιπάλου. Αν οι Φθιωτοί κέρδιζαν με ένα γκολ διαφορά οι δυο ομάδες θα είχαν από +11 η καθεμία και οι «γαλάζιοι» θα καταλάμβαναν και πάλι την 2η θέση, καθώς το επόμενο κριτήριο ισοβαθμίας της Fifa είναι η καλύτερη επίθεση.
Τα κριτήρια ισοβαθμίας της Fifa έχουν ως εξής:
1) Συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο
2) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο
3) Περισσότεροι βαθμοί στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
4) Διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
5) Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν
6) Κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της FIFA

Κόντρα σε Ποταμιά & Τσουβάλια
H Δυτική Φθιώτιδα θα αντιμετωπίσει όπως όλα δείχνουν την Ποταμιά στους «16» και η L΄ Oreal Paris τα Τσουβάλια. Οι αγώνες θα γίνουν την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

Είχε Στεφανή


Τις ποδοσφαιρικές του αρετές εκτός από τις μπασκετικές έδειξε ξανά ο Σωτήρης Στεφανής. Σημείωσε χατ-τρικ, φτάνοντας τα 11 γκολ στο τουρνουά.

Από 1 ο καθένας
Από πλευράς Ευρυτάνων από 1 γκολ πέτυχαν οι: Δημήτρης Κοτρώνης, Αργύρης Τσάκνης και Ηρακλής Καρατσίκης.

Μόλις 5
Η Δυτική Φθιώτιδα είχε αρκετές απουσίες σε αυτόν τον αγώνα και κατέβηκε να αγωνιστεί με μόλις 5 ποδοσφαιριστές.

Γυναικεία παρουσία στον πάγκο 


Τις προσπάθειες των Φθιωτών παρακολούθησε ξανά από τον πάγκο η φίλη της ομάδας Μαριάννα Σιαμπάνη (Φωτογραφία), που δεν έχει λείψει από κανέναν αγώνα.

Σημαδεύουν δοκάρια

 












Δυο δοκάρια είχε ο Αντώνης Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) των ηττημένων και ένα ο Σπύρος Καστάνης (Φωτογραφία Δεξιά) των νικητών. Οι δυο ποδοσφαιριστές έφτασαν τα 5 στην διοργάνωση, διεκδικώντας το όσκαρ ατυχίας.

Από ένα γκολ

 












Με τέρμα του Δημήτρη Κοτρώνη (Φωτογραφία Αριστερά) από ασίστ του Ηρακλή Καρατσίκη οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν με 0-1. Ο Γιάννης Κατσαντώνης (Φωτογραφία Δεξιά) ισοφάρισε με πλασέ σε 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Τρία δοκάρια είχε η L΄ Oreal Paris, δυο με τον Αντώνη Ζαχαρόπουλο και ένα με τον Δημήτρη Γενιτσαρόπουλο.



«Γαλάζια» ανατροπή

 
Η πρωτοπορία πέρασε και από τα δυο χέρια και τελικά η «μπίλια» έκατσε στην Φθιωτική ομάδα χάρης τον Σωτήρη Στεφανή. Ο Γιώργος Αρχοντής (Φωτογραφία Αριστερά) από πάσα του Στεφανή σούταρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (2-1). Ο Αργύρης Τσάκνης (Φωτογραφία Κέντρο) με σουτ που κόντραρε στον Σπύρο Καστάνη ισοφάρισε σε 2-2. O σκόρερ Τσάκνης τροφοδότησε τον Ηρακλή Καρατσίκη (Φωτογραφία Δεξιά), που απόφυγε όμορφα τον τερματοφύλακα Γιάννη Αρχοντή και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 2-3. Ο Σωτήρης Στεφανής με κοντινό πλασέ πραγματοποίησε το 3-3, ενώ ο ίδιος με πλασέ από μπαλιά του Καστάνη έβαλε μπροστά την ομάδα του με 4-3.  Από θέση τετ α τετ με δυνατό σουτ, που ακούμπησε και στο δοκάρι ο Στεφανής συμπλήρωσε χατ-τρικ, «γράφοντας» το τελικό 5-3. Δοκάρι είχε για τους νικητές ο Σπύρος Καστάνης.


Σκορ Ημιχρόνου: 1-1

Συνθέσεις Ομάδων

Δυτική Φθιώτιδα (Γιάννης Αρχοντής): Αρχοντής Ι., Καστάνης, Κατσαντώνης Ι. 1, Στεφανής 3, Αρχοντής Γ. 1

L΄ Oreal Paris (Αργύρης Τσάκνης): Γιόγιος, Κοτρώνης 1, Ζαχαρόπουλος, Καρατσίκης 1, Γαλάνης(Τσάκνης 1, Γενιτσαρόπουλος)

Διαιτητής: Βασίλης Λάμπρου
Σημειωτής: Γιάννης Βονόρτας













Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος