Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Άγραφα-ΑΠΟΚ Βελούχι 0-2

Διπλασίασε τις νίκες του ο ΑΠΟΚ, που σε ρυθμούς ρελαντί επικράτησε ως τυπικά φιλοξενούμενο με 2-0 των Αγράφων και «αποσπάστηκε» κατά 7 βαθμούς από τον αντίπαλο του, που όπως όλα δείχνουν μένει εκτός διεκδίκησης τίτλου.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των μπαράζ της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Την παρακολούθησαν περίπου 60-70 φίλαθλοι του ποδοσφαίρου εξ αιτίας του τσουχτερού κρύου.
Τα Άγραφα είχαν καλύτερη παρουσία από το παιχνίδι με τον Αίολο, ιδιαίτερα επιθετικά. Αυτό ωστόσο δεν ήταν αρκετό να τους χαρίσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι τυπικά γηπεδούχοι, που έπαιξαν με ελλείψεις βρέθηκαν πίσω στο σκορ πολύ νωρίς και αυτό έκανε πολύ δύσκολη την προσπάθεια τους. Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου παρέμεινε τελευταία χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και απομακρύνεται από την διεκδίκηση του τίτλου.
Ο ΑΠΟΚ έδειξε ξανά την απαιτούμενη σοβαρότητα και πέτυχε την δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνας, έχοντας καλή παρουσία. Στα θετικά η συμμετοχή σε όλον τον αγώνα του Εμρά Χαφούς, στον οποίο «ποντάρει» αρκετά η ομάδα για την συνέχεια. Τα τέρματα σημειώθηκαν από τους: Γιώργο Πλεξίδα(Αυτογκόλ) και Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο. Το Βελούχι του Λάκη Αναστασόπουλου έφτασε τους 7 βαθμούς.
Την ερχόμενη(3η) αγωνιστική των μπαράζ τα Άγραφα θα παίξουν με την Μυρίκη το Σάββατο 14/3, ενώ ο ΑΠΟΚ θα τεθεί αντιμέτωπος μια ημέρα μετά στο μεγάλο ντέρμπι με τον Αίολο, που είναι αρκετά καθοριστικό για την έκβαση του τίτλου.

Χειμωνιάτικες συνθήκες
Το παιχνίδι των play off διεξήχθη με την παρουσία ελάχιστων ηρωικών φιλάθλων, που αψήφησαν τις χειμερινές καιρικές συνθήκες.


Ο Αναγνώστου και οι «συνεπώνυμοι»


Το παιχνίδι διεύθυνε ο ακριβοδίκαιος πάντοτε Κώστας Αναγνώστου (Φωτογραφία Αριστερά), που έχει σφυρίξει και κατά το παρελθόν αναμετρήσεις στον νομό μας. Επόπτες ήταν οι: Βασίλης (Φωτογραφία Κέντρο) και Αντώνης Καλύβας (Φωτογραφία Δεξιά). Ο πρώτος είναι πρώην ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων της Ένωσης 2010 και γνωστός στο Ευρυτανικό κοινό για την παρουσία του στο Kasmir Cup. Άπαντες ανήκουν στον σύνδεσμο Φθιώτιδας.


2/2
Η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου μετά από μια περίοδο κάμψης μπήκε πολύ δυναμικά στα μπαράζ, κάνοντας το 2 στα 2.

Κάλυψε το «1»


Η απουσία του στρατευμένου Δημήτρη Ρεσίτη επανέφερε στα γκολπόστ του Βελουχίου τον Χρήστο Παπαβασιλείου (Φωτογραφία). Ο Φθιωτός πορτιέρο κάλυψε με επιτυχία την εστία της ομάδας του, έχοντας πολύ καλές επεμβάσεις στο ενεργητικό του.

90λεπτο ο Χαφούς-Μέσα ο «Τσίλι»

 












Ο Ξανθιώτης μέσος Εμρά Χαφούς (Φωτογραφία Αριστερά) συμμετείχε σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού, έχοντας αρκετά κερδισμένα φάουλ. Σε ρόλο δεξιού μπακ επανήλθε ως βασικός ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά) με τον Παναγιώτη Κόλλια να παραμένει στον πάγκο. Επέστρεψε με γκολ και καλή εμφάνιση ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος.

Εκτός τίτλου
Τα Άγραφα συμμετέχουν για 6η σερί χρονιά στα μπαράζ, έχοντας το απόλυτο στις παρουσίες τους σε αυτά. Ωστόσο και φέτος μένουν εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς και πολύ δύσκολα θα αναστρέψουν την κατάσταση.

Δίπλα στον ΑΠΟΚ ο «Κούτσο»


Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο πρώην παίχτης του Βελουχίου Πάνος Κουτσονίκας (Φωτογραφία), που μεταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην γειτονική Α.Ε. Βίτωλης/Άγιος Γεώργιος.

Χωρίς «Αθηναίους» & Αρκουμάνη
Τα Άγραφα αγωνίστηκαν χωρίς τους Μιχάλη Κωστίδη και Τάσο Κωστούλα, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν από την Αθήνα.  Την μια αγωνιστική της τιμωρίας του εξέτισε ο στόπερ Κώστας Αρκουμάνης. Απών για ένα ακόμη ματς ήταν ο Αγρινιώτης Γιώργος Ζαπαντιώτης.

Στόπερ ο Σβερώνης


Στο κέντρο της άμυνας των Αγράφων συμμετείχε ο Λάμπρος Σβερώνης, μαζί με τον Ρέμμους Πάτρου. Θέση στο αρχικό σχήμα πήραν ξανά οι: Γιώργος Πλεξίδας και Βαγγέλης Αθανασόπουλος.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα με «σπόντα»
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν σε μια ανυποψίαστη στιγμή να προηγηθούν πολύ νωρίς. Το Βελούχι πήγε μπροστά στα αποδυτήρια, έχοντας τον έλεγχο και χωρίς να εντυπωσιάσει.

Άτυχη στιγμή για «Πλεξ»


Οι Καρπενησιώτες προηγήθηκαν με 0-1 μόλις στο 3ο λεπτό. Ο δεξιός μπακ των Αγράφων Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) μετά από προσπάθεια του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου σημείωσε αυτογκόλ, με τον ΑΠΟΚ να προηγείται με απροσδόκητο τρόπο.





Πλησίασε νέο γκολ


Ο ΑΠΟΚ έχασε σημαντική ευκαιρία στο 12ο λεπτό, για να βάλει υποθήκη νίκης. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος έβγαλε την σέντρα από αριστερά και το πλασέ του Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία) απέκρουσε σωτήρια ο Γιώργος Γιόγιος.


Πρώτη φάση με «Καλαΐφερτ»


Τα Άγραφα έκαναν την εμφάνιση τους στα αντίπαλα καρέ με την συμπλήρωση 19 λεπτών. Ο Λεωνίδας Κόγιας τροφοδότησε τον Κώστα Καλύβα (Φωτογραφία), που σούταρε εκτός αντίπαλης εστίας.



Απείλησε ο Φλωράκης


Μετά από προσωπικό σλάλομ στο 24΄ ο Γιάννης Φλωράκης προσπάθησε να σκοράρει, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο νεαρός Γιώργος Γιόγιος.



Λίγο άουτ η κεφαλιά
Οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 41ο λεπτό, όταν μετά το φάουλ του Χρήστου Κατσαρή η κεφαλιά του Βαγγέλη Αθανασόπουλου έφυγε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Μετά από λάθος στην άμυνα των Αγράφων ο Γενιτσαρόπουλος διεκδίκησε την μπάλα με τον Πλεξίδα και ο τελευταίος άθελα του με προβολή, που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Γιόγιου έκανε το 0-1.
7΄: Αδύναμο σουτ του Καλύβα εκτός περιοχής μάζεψε χωρίς δυσκολία ο Παπαβασιλείου.
12΄: Σέντρα του Συγκελόπουλου από αριστερά, πλασέ του Μπακαλίδη μέσα από την μικρή περιοχή απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
19΄: Ο Κόγιας γέμισε από το ύψος της περιοχής για τον Καλύβα, το σουτ του οποίου από θέση αριστερά πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
24΄: Προσωπική προσπάθεια και πλασέ του Φλωράκη από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας των Αγράφων.
30΄: Ο Μπακαλίδης τροφοδότησε τον Χαφούς, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Γιόγιου.
41΄: Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή, κεφαλιά του Αθανασόπουλου έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελουχίου.

Β΄ Μέρος

Πέτυχε ακόμη 1
Το Βελούχι σκόραρε στην επανάληψη ακόμη μια φορά με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο, κάνοντας δυο τα τέρματα του. Τα Άγραφα προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Καλή στιγμή με «Αθανασό»


Η ομάδα του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου επιχείρησε να ισοφαρίσει στο 54΄. Ο Χρήστος Κατσαρής έκανε την σέντρα και το σουτ του Βαγγέλη Αθανασόπουλου (Φωτογραφία) από καλή θέση απέκρουσε σε κόρνερ ο Χρήστος Παπαβασιλείου.


Δεύτερο γκολ από τον «Πελέ»


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Λάκη Αναστασόπουλου έκαναν δυο τα τέρματα τους. Ο Γιάννης Φλωράκης πάσαρε στον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία), που έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και με ωραίο σουτ από θέση αριστερά «έγραψε» το 0-2. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε στο 57΄ το 1ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει ακόμη δυο στο κύπελλο(Και αυτά ενάντια στα Άγραφα).







Προσπάθειες για μείωση


Τα Άγραφα «αφυπνίστηκαν» και είχαν ένα καλό 2λεπτο. Ο Κώστας Καλύβας στο 59΄ σούταρε, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση του Χρήστου Κατσαρή (Έκανε μετά από καιρό καλή εμφάνιση) ο αρχηγός των Αγράφων σούταρε άουτ. Δυο λεπτά αργότερα ο Νίκος Κορέντζελος (Φωτογραφία) δοκίμασε μετά την σέντρα του Δημήτρη Μπισμπίκη σουτ εντός περιοχής, το οποίο ήταν άστοχο.



Αποχώρησε ο Λιάγκας


Ελαφρά τραυματίας αποχώρησε ο Πάνος Λιάγκας. Την θέση του πήρε για προληπτικούς λόγους ο Χάρης Κουτσουπιάς, που δεν ξεκίνησε σε αυτό το ματς. Ο Λιάγκας συμπεριλήφθη στην αποστολή της περιφερειακής ομάδας νέων για το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης(11/3).



Πρώτη κάρτα στο παρά 5΄
Ο ρέφερι Κώστας Αναγνώστου υπέδειξε συνολικά τρεις κίτρινες κάρτες, οι οποίες ήταν όλες στο τελευταίο 5λεπτο. Την πρώτη από αυτές δέχτηκε ο Λάμπρος Σβερώνης των Αγράφων για χέρι μετά από μπαλιά του Δημήτρη Τσιλιμέκη.



Εντυπωσιακή επέμβαση
Ο πορτιέρο του Βελουχίου Χρήστος Παπαβασιλείου πιστοποίησε την πολύ καλή του εμφάνιση, όταν στο 88ο λεπτό απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λάμπρου Σβερώνη μετά το χτύπημα φάουλ του Χρήστου Κατσαρή.


Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Κατσαρής έκανε σέντρα από αριστερά, ο Αθανασόπουλος σούταρε και ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε όμορφα στην αριστερή του γωνία.
56΄: Ο Συγκελόπουλος δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής και αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα γκολπόστ των Αγράφων.
57΄: Ο Φλωράκης τροφοδότησε τον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος με ωραία προσπάθεια από αριστερά και σουτ στην αριστερή γωνία του Γιόγιου «έγραψε» το 0-2.
59΄: Μετά από προσπάθεια του Νούλα, σουτ του Καλύβα απέκρουσε ο Παπαβασιλείου σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία. Ο Κατσαρής εκτέλεσε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καλύβα, που σούταρε από αριστερά πάνω από τα δοκάρια του Βελουχίου.
61΄: Σέντρα του Μπισμπίκη από αριστερά, ο Κορέντζελος κατέβασε και σούταρε εντός περιοχής έξω από το αριστερό «Γ» του Παπαβασιλείου.
72΄:  Ο Μπακαλίδης έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, σέντραρε και ο Ξαγάρας από το ύψος της περιοχής σούταρε ψηλά πάνω από την εστία του Γιόγιου.
88΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε φάουλ, ο Σβερώνης έπιασε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο Παπαβασιλείου στην δεξιά του γωνία.

Μαζί με τον Πρόεδρο
Οι νικητές πανηγύρισαν την κατάκτηση των 3 βαθμών στο φινάλε μαζί με τον Πρόεδρο τους Δήμο Αθανασίου.



Κίτρινες Κάρτες
Σβερώνης, Κορέντζελος, Κρασιάς

Διακριθέντες
Άγραφα: Κατσαρής, Καλύβας, Αθανασόπουλος
ΑΠΟΚ: Γενιτσαρόπουλος, Ξαγάρας, Μπακαλίδης, Παπαβασιλείου

Δηλώσεις Προπονητών

* Δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον προπονητή των Αγράφων Νίκο Τριανταφυλλόπουλο. Πιθανή δήλωση του να προστεθεί μέσα στις επόμενες ώρες.








Λάκης Αναστασόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Στο σημερινό αγώνα νομίζω ότι ήμασταν αρκετά καλοί και παίξαμε έξυπνα τον αντίπαλο και κερδίσαμε δίκαια. Το γρήγορο γκολ μας βοήθησε και διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Τα παιδιά που αγωνίστηκαν έκαναν μια καλή εμφάνιση, είχαμε καλό ρυθμό και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στην ομάδα των Αγράφων τους εύχομαι ότι καλύτερο για την συνέχεια.»






Συνθέσεις Ομάδων

Άγραφα (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Γιόγιος, Πλεξίδας, Μπισμπίκης(70΄ Γιαννιώτης), Πάτρου, Σβερώνης, Κόγιας, Νούλας(75΄ Δαράβαλης), Κορέντζελος, Καλύβας, Κατσαρής, Αθανασόπουλος(64΄ Ράπτης)

ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης, Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας(64΄ λ.τρ Κουτσουπιάς), Κρίντας, Χαφούς, Γενιτσαρόπουλος(73΄ Καρβέλης), Μπακαλίδης, Φλωράκης(83΄ Χρυσαφόπουλος)

Διαιτητής: Κώστας Αναγνώστου(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Βασίλης Καλύβας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Αντώνης Καλύβας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος