Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Έφηβοι: Ηρακλής-Ε.Α. Πατρών 3-0

Το 8ο πρωτάθλημα τους θα διεκδικήσουν οι έφηβοι του Ηρακλή που επικράτησαν με 3-0 της Ε.Α. Πατρών στον 1ο ημιτελικό του Final 4.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/3) στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το απόγευμα. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 των εφήβων βόλεϊ και παρακολουθήθηκε από περίπου 200 άτομα.
Ο Ηρακλής του Χρήστου Πάτρα ήταν ανώτερος σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφερε σχετικά εύκολα να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-14, όμως στο δεύτερο δυσκολεύτηκε αρκετά και στο τέλος έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στο 2-0. Το τελευταίο σετ έληξε με 25-19 υπέρ του «γηραιού».
Η Ε.Α. Πατρών του Αντώνη Γεράνιου ήταν καλή μόνο στο 2ο σετ, όπου ήταν μπροστά στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος. Στο τελευταίο σημείο έμεινε πίσω στο σκορ και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 1ο και στο 3ο σετ οι «Πατρινοί» ήταν πίσω στο σκορ.
Στον αυριανό τελικό στις 4 το μεσημέρι ο Ηρακλής θα παίξει με την Μίλωνα και 2 ώρες νωρίτερα για τον μικρό τελικό η Ε.Α. Πατρών θα παίξει με την Νίκη Αιγινίου.

Περίπου 200
Ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 των εφήβων έγινε παρουσία περίπου 200 θεατών.


Κόντρα σε Μίλωνα
Ο Ηρακλής θα παίξει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης αύριο Κυριακή (8/3) στις 4 το μεσημέρι απέναντι στον Μίλωνα.

Ζεστασιά
Μετά από αρκετά χρόνια το προπονητικό κέντρο Καρπενησίου θερμάνθηκε και έγινε αγώνας κάτω από κανονικές συνθήκες.

Άπαντες στο πόδι
Για την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης στην πόλη μας σημαντική ήταν η συμβολή του Δήμου Καρπενησίου και του Αντιδημάρχου Μένιου Λάππα. Στον αγώνα παραβρέθηκε επίσης και ο διοικητής του ΕΚΑΒ Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης

Ο Πρόεδρος


Τον ημιτελικό παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βόλεϊ Αχιλλέας Μαυρομάτης (Φωτογραφία). Το συνόδευσε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και η Αντιδήμαρχος Λαμιέων Βίβιαν Αργύρη.

Οι ρέφερι

 












Το ματς διεύθυνε ο Βαγγέλης Κολτσίδας (Φωτογραφία Αριστερά) με δεύτερο ρέφερι τον γνώριμο Θεοδώρο Παρασκευά (Φωτογραφία Δεξιά, Διεύθυνε στο παρελθόν ξανά αναμετρήσεις στο Καρπενήσι).

Να επανέλθει στην Α1΄
Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα Ελλάδας προπορεύεται στον όμιλο του στο πρωτάθλημα της Α2΄, είναι αήττητος(19/19) και στοχεύει να επιστρέψει στην Volley League μετά από δυο χρόνια μέσω των play off.  Υποβιβάστηκε από την Α1΄ το 2013 λόγω χρεών. Η ανδρική ομάδα αποτελείται από πολλούς αθλητές των εφήβων.

Ο πολυνίκης του θεσμού-Πάει για 8o
Οι Θεσσαλονικείς έχουν κατακτήσει 7 φορές το εφηβικό πρωτάθλημα Ελλάδας και είναι οι πολυνίκεις του θεσμού. Τελευταία φορά ήταν το 2010 στην Νέα Ερυθραία. Επιπλέον έχουν κερδίσει για 13 συνεχόμενες χρονιές το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, στην οποία ανήκουν.

Συμμετείχαν στα προκριματικά
 


 
Από πλευράς Ηρακλή ο 19χρονος ακραίος Βασίλης Μούχλιας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) συμμετείχε τον Ιανουάριο με την Εθνική εφήβων στα προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, που έγιναν στην Ουγγαρία τον Ιανουάριο. Επιπλέον ο 17χρονος ακραίος Στέλιος Τζιουμάκας (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) και ο 17χρονος Αντώνης Μπουράκης (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) έπαιξαν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των παίδων στους προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξήχθησαν πριν από δυο μήνες στον Βόλο. Για την Ε.Α.Π. με την Εθνική παίδων συμμετείχαν στα προκριματικά ο 18χρονος κεντρικός Μίλτος Τσαρκάτογλου (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά), ο 18χρονος πασαδόρος Γιώργος Κανελλόπουλος (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο) και ο 17χρονος διαγώνιος Αντρέας Κάββουρας (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά).

Πως έφτασαν στους «4»
Οι Μακεδόνες, αφού κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, νικώντας στον τελικό με 3-2 την ΧΑΝΘ κατέκτησαν την πρωτιά στον όμιλο της Πέλλας. Οι Πελοπονήσιοι κέρδισαν το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΠ (Νίκη στον τελικό με 3-0 επί της ΑΕΠ Ολυμπίας), ενώ στην συνέχεια προκρίθηκαν στην ισοβαθμία από τον όμιλο της Νέας Περάμου έναντι του Πανερυθραϊκόύ.

Στοχεύει στην άνοδο
Η ανδρική ομάδα της Ε.Α.Π., στην οποία συμμετέχουν αρκετοί αθλητές των εφήβων λαμβάνει μέρος στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΠΕΠ, όπου και πρωταγωνιστεί, έχοντας στόχο την άνοδο στην Α2΄.

Ο «βενιαμίν» του Final 4


Ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής των 4 ομάδων είναι ο Άγγελος Στεφανίδης (Φωτογραφία) των «κυανόλευκων», που έχει γεννηθεί το 2000.

Δύναμη της Πελοποννήσου
Η Ε.Α.Π. έχει και αυτή σημαντική θητεία στον χώρο της πετοσφαιριστής. Έχει αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ελλάδας, αλλά και φιναλίστ κυπέλλου από μια φορά. Τελευταία της συμμετοχή στην Α1΄ ήταν το 2012.

Με μικρότερους αθλητές
Αξίζει να αναφερθεί πως η Ε.Α.Π. έχει το μικρότερο μέσο όρο της διοργάνωσης. Αγωνίζεται με αρκετούς αθλητές των παίδων.

Πάτρας VS Γεράνιου

 












Τον «Γηραιό» καθοδηγεί ο Χρήστος Πάτρας (Φωτογραφία Αριστερά, Εργάστηκε τα τελευταία χρόνια στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και στον Φοίνικα Σύρου) και την Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών ο Αντώνης Γεράνιος (Φωτογραφία Δεξιά) με βοηθό τον Βασίλη Νιάρο. Οι δυο coach είναι και προπονητές της ανδρικής ομάδας. Να αναφερθεί πως ο κ. Πάτρας έχει κερδίσει το εφηβικό πρωτάθλημα πλην του Ηρακλή με τον Άρη, τον Μακεδονικό, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, έχοντας και συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ. Από την πλευρά ο κ. Γεράνιος ανέλαβε την ομάδα το 2012, όταν αυτή αγωνιζόταν στην μεγάλη κατηγορία.

Στην Εθνική παίδων/παμπαίδων

 
Στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας παίδων/παμπαίδων(Γκρουπ Πελοποννήσου) κλήθηκαν 7 παίχτες της Ε.Α.Π.! Πρόκειται για τους: Μίλτο Τσαρκάτογλου, Λευτέρη Δρακόπουλο (Φωτογραφία Αριστερά), Γιώργο Κανελλόπουλο, Ανδρέα Κάβουρα, Κωνσταντίνου Μακρυγιάννη, Βάϊο Γεωργιόπουλο (Φωτογραφία Κέντρο) και Φραντζέσκο Γιαννούτσο. Από μεριάς Ηρακλή ο Κώστας Καπετανίδης (Φωτογραφία Δεξιά) και ο Άγγελος Στεφανίδης κλήθηκαν στο γκρουπ της Θεσσαλονίκης.

Πανηγύρισαν την πρόκριση
Μετά το τέλος του ημιτελικού οι παίκτες του Ηρακλή πανηγύρισαν την πρόκριση τους στον μεγάλο τελικό.


 
Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Πάτρας (Ηρακλής): «Αν και ξεκινήσαμε καλά, κάποια δικά μας λάθη έδωσαν δικαίωμα στην ΕΑΠ να φύγει στο σκορ στο β’ σετ, αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα. Είμαι ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την απόδοση και κυρίως από το γεγονός ότι κερδίσαμε με καθαρό σκορ»






Αντώνης Γεράνιος (Ε.Α.Π.): «Το β’ σετ ήταν το κομβικό σημείο του αγώνα γιατί εκεί χάσαμε τη διαφορά και την ψυχολογία. Υπήρχε αρκετό άγχος, δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε και ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ με το σερβίς του. Συγχαρητήρια στον Ηρακλή κι εμείς πλέον βλέπουμε το αυριανό ματς και την 3η θέση»







Τα σετ
25-14, 25-22, 25-19

Συνθέσεις Ομάδων

Ηρακλής (Χρήστος Πάτρας): Κουκουμάκας, Τσιράκης(λ), Κολτσιάκης, Φωτιάδης, Στεφανίδης, Ηλίας, Τζιουμάκας, Τσάτσουλας, Μπούτος, Καπετανίδης, Μούχλιας, Μπουράκης

Ε.Α. Πατρών (Αντώνης Γεράνιος): Μακρυγιάννης, Λάτσης, Καραμπελέσης, Γεωργιόπουλος, Κανελλόπουλος, Δρακόπουλος, Δρίβας, Γιαννούτσος, Κάββουρας, Τσαρκάτογλου, Καραγεώργος(λ), Ασημακόπουλος(λ)

Διαιτητές: Θόδωρος Παρασκευάς (Κεντρικής Ελλάδας) & Βαγγέλης Κολτσίδας (Δυτικής Αττικής)
Κριτές: Έλενα Μπάρδα & Σεραφείμ Λερογιάννης









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος