Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Έφηβοι: ΑΟΝΣ Μίλων-ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου 3-1

Ο Μίλωνας Νέας  Σμύρνης «χαμογέλασε» στο τέλος και λύγισε την αντίσταση της μαχητικής Νίκης Αιγινίου με 3-1 στα σετ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.
Ο δεύτερος ημιτελικός του Final 4 των εφήβων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/3) στο κλειστό του προπονητικού κέντρου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Τον παρακολούθησαν περίπου 250 άτομα.
Ο Μίλωνας του Παναγιώτη Γεωργούντζου κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό μετά από έναν άκρως ενδιαφέροντα αγώνα. Οι «πράσινοι» παρότι ισοφαρίστηκαν σε 1-1 είχαν τα ψυχικά αποθέματα να επανακάμψουν και να πάρουν το «εισιτήριο» για τον τελικό, νικώντας τελικώς με 3-1.
Η Νίκη Αιγινίου του Θανάση Στράντζαλη ήταν μαχητική και πάλεψε μέχρι το φινάλε, προσπαθώντας να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ. Η ομάδα της Πιερίας ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 παίρνοντας το 2ο σετ με 26-24, όμως δεν μπόρεσε να κάνει την ολική ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό.
Στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» θα παίξουν κόντρα στον Ηρακλή, ενώ η Νίκη Αιγινίου θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό με την Ε.Α. Πατρών.

Περισσότερος κόσμος
Ο δεύτερος ημιτελικός προσέλκυσε περισσότερους φιλάθλους. Το προπονητικό κέντρο γέμισε και ο αγώνας παρακολουθήθηκε από 250 άτομα περίπου.

Πανό των «πράσινων»
Οι φίλοι του Μίλωνα τοποθέτησαν στις εξέδρες του γηπέδου 3 πανό, με το έμβλημα της ομάδας τους.


Κόντρα σε «Γηραιό»
Οι Αθηναίοι θα παίξουν στο μεγάλο τελικό στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής 8 Μαρτίου κόντρα στον Ηρακλή. Στις 2 θα γίνει ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Νίκη Αιγινίου και Ε.Α. Πατρών.

Ο δρόμος για τους «4»
Ο Μίλωνας κατάφερε να «σπάσει» την 10ετη κυριαρχία του Ολυμπιακού και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ, επικρατώντας με 3-1 στον τελικό της Αργυρούπολης. Εν συνεχεία ήταν 1ος σε 3πλη ισοβαθμία στον όμιλο της Νέας Περάμου, από τον οποίο προκρίθηκε και η Ε.Α.Π. Η Νίκη Αιγινίου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια της ΕΣΠΕΜ, αφήνοντας 2ο τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Στην 4αδα πέρασε ως 2η στον όμιλο της Έδεσσας μετά τον Ηρακλή.

Οι δυο τεχνικοί

 












Τεχνικός της Αθηναϊκής ομάδας είναι ο Παναγιώτης Γεωργούντζος (Φωτογραφία Αριστερά) και των Μακεδόνων ο Θανάσης Στράντζαλης (Φωτογραφία Δεξιά). Ο κ. Στράντζαλης αντικατέστησε τον Φεβρουάριο στους άνδρες τον Αλεξάνταρ Πέτροβιτς, επιστρέφοντας σε αυτούς μετά από δυο χρόνια. Την περυσινή σαιζόν ήταν ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Από την πλευρά του ο κ. Γεωργούντζος έχει υπό την επίβλεψη τα τμήματα των ακαδημιών των Νεοσμυρνιωτών.

7ος στην Α2΄
Η ανδρική ομάδα του Μίλωνα, η οποία την σαιζόν 2012-2013 έπαιζε στην Α1΄ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2΄(Διεξάγεται σε 3 ομίλους), βρισκόμενη στην 7η θέση(9 νίκες-10 ήττες) του Α΄ Ομίλου, όντας αδιάφορη βαθμολογικά. Οι άνδρες βασίζονται σε παίχτες του εφηβικού τμήματος.

Το «αστέρι» Σπυριούνης


Για τους Νεοσμυρνιώτες ξεχωρίζει στο ρόστερ το όνομα του 18χρονου ακραίου Κυριάκου Σπυριούνη, που βρισκόταν στην ομάδα, όταν αυτή αγωνιζόταν στην Α1΄.

Προπονητής των ανδρών ο Ντόζης


Την ομάδα του Μίλωνα όσον αφορά το ανδρικό τμήμα προπονεί ο Χρήστος Ντόζης, η σύζυγος του οποίου ονομάζεται Μαρία Φλωράκη και κατάγεται από το Καρπενήσι, το οποίο επισκέπτεται συχνά ο έμπειρος coach. Ο κ. Ντόζης παρακολούθησε τον αγώνα από τον πάγκο της ομάδας του, όπου στον εφηβική ομάδα έχει τον ρόλο του βοηθού προπονητή.


Οι διεθνείς των «μονομάχων»










 
















Για τον Μίλωνα ο 20χρονος κεντρικός(Ύψους 1,99) Αλέξανδρος Τουρνάκης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) αγωνίστηκε με την Εθνική εφήβων στα προκριματικά του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, που διεξήχθησαν στην Ουγγαρία. Είχε ως συμπαίχτες τους αντιπάλους του στον ημιτελικό, τον 19χρονο διαγώνιο Θοδωρή Βουλκίδη, τον 20χρονο κεντρικό Θάνο Παπάζογλου (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) και τον 20χρονο ακραίο πρώην παίχτη του Ηρακλή Γιάννη Ιωαννίδη (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά). Στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων έπαιξαν ο 18χρονος ακραίος Κυριάκος Σπυριούνης, ο 17χρονος κεντρικός Νίκος Καρατζάς (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά) από τον Μίλωνα, καθώς και ο 16χρονος κεντρικός της Νίκης Γιώργος Παπαλεξίου.

Ο ψηλότερος της 4αδας


Ο Γιώργος Παπαλεξίου (Φωτογραφία) του Αιγινίου βλέπει τον κόσμο από τα 2,03 και είναι ο υψηλότερος αθλητής του Final 4. Έναν πόντο κοντύτερος είναι ο συμπαίχτης του Θοδωρής Βουλκίδης.

Οι 3 της Α1΄


Για το συγκρότημα της Πιερίας τρεις αθλητές άνηκαν στο περυσινό ρόστερ της ομάδας, που υποβιβάστηκε από την Α1΄. Πρόκειται για τον 19χρονο διαγώνιο Θοδωρή Βουλκίδη (Φωτογραφία Αριστερά), τον 20χρονο πασαδόρο Αλέξανδρο Κιοσσέ (Φωτογραφία Κέντρο) και τον 20χρονο ακραίο Λευτέρη-Φοίβο Πελοπίδα (Φωτογραφία Δεξιά).

Πίσω από τον Ηρακλή
Η Νίκη συμμετέχει στον 3ο Όμιλο της Α2΄ και βρίσκεται στην 2η θέση του 3ου Ομίλου(15 νίκες-3 ήττες), στον οποίο πρώτος είναι ο Ηρακλής και όπως όλα δείχνουν θα λάβει μέρος σε τουρνουά ανόδου για την επάνοδο του στην Volley League. Με τους άνδρες αγωνίζονται 6 παίχτες των εφήβων.

Διεθνής με την Εθνική παίδων/παμπαίδων


Ο 16χρονος πασαδόρος Φοίβος Κουπατσιάρης (Φωτογραφία) της Νίκης Αιγινίου θα συμμετάσχει στις προπονήσεις της εθνικής παίδων/παμπαίδων στο κλιμάκιο της Θεσσαλονίκης την επόμενη εβδομάδα.

Δηλώσεις Προπονητών

Παναγιώτης Γεωργούντζος: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είμαστε για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ εφήβων και προκριθήκαμε στον τελικό, οπότε λογικό είναι να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. «Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και υπήρχε πολύ άγχος με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κρατάμε τις διαφορές, αφού και η Νίκη απέδειξε πόσο καλή ομάδα. Σήμερα ήταν ο πιο δύσκολος ψυχολογικά αγώνας και πιστεύω ότι αύριο θα είμαστε πιο απελευθερωμένοι»



Θανάσης Στράντζαλης: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία., Δεν υστερούμε σε τίποτα από τον Μίλωνα αλλά ο τραυματισμός του Πελοπίδα μας στοίχισε αρκετά γιατί σε ατές τις ηλικίες δεν υπάρχει μεγάλο βάθος. Παρόλα αυτά ο Παπαλεξίου που έπαιξε για πρώτη φορά ακραίος και ήταν εξαιρετικός κι αυτό είναι το κέρδος για εμάς και το ελληνικό βόλεϊ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πάρουμε την 3η θέση και παρά τα προβλήματα μας θα παλέψουμε γι αυτό»





Τα σετ
25-22, 24-26, 25-20, 25-21

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΟΝΣ Μίλων (Παναγιώτης Γεωργούντζος): Αθανασόπουλος, Παπασταματάτος Ν., Καρατζάς, Παπαδόπουλος, Σπυριούνης, Τουρνάκης, Παπασταματάτος Γ.(λ), Περγάμαλης, Ανδρεόπουλος, Φιλίππου, Κοτομάτας, Κωνσταντακόπουλος

ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (Θανάσης Στράντζαλης): Βλασιάδης, Ματσκίδης, Κιοσσές Α., Κουπατσιάρης, Παπάζογλου, Πελοπίδας, Βουλκίδης, Παπαλεξίου, Ιωαννίδης Α., Κιοσσές Δ., Ιωαννίδης Ι., Κουτιώλας

Διαιτητές: Θόδωρος Παρασκευάς (Κεντρικής Ελλάδας) & Βαγγέλης Κολτσίδας (Δυτικής Αττικής)

Κριτές: Έλενα Μπάρδα & Σεραφείμ Λερογιάννης































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος