Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η μοναδική νίκη του Αιόλου στο πρωτάθλημα επί του ΑΠΟΚ σε 35 αγώνες


Ο Αίολος αγωνίζεται την Κυριακή 15/3 με τον ΑΠΟΚ σε ένα καθοριστικό παιχνίδι για την έκβαση του μίνι-πρωταθλήματος των play off. Οι δυο ομάδες είναι οι βασικές διεκδικήτριες του φετινού τίτλου.
Οι «Αιολίτες» έχουν επικρατήσει μόνο μια φορά των «κυανόλευκων» σε 35 αναμετρήσεις(Κανονικής διάρκειας και play off) και συγκεκριμένα στα μπαράζ της περιόδου 2001-2002. Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις έχουν λήξει είτε υπέρ του ΑΠΟΚ είτε με ισοπαλία. Ως τυπικά φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 1-2 τον πρώτο αγώνα. Ωστόσο το πρωτάθλημα κατέληξε στο Βελούχι, που νίκησε το δεύτερο ματς με 1-0 και τον τρίτο τελικό 5-1. Ο Αίολος έχει νικήσει τον ΑΠΟΚ 4 φορές στο κύπελλο Ευρυτανίας(Με 2-1 το 1999-2000, με 1-0 στον τελικό του 2003-2004, με 4-2 στα πέναλτι-0-0 κ.δ το 2013-2014 και με 2-1 στον φετινό τελικό).

Σαρωτική η «προϊστορία» υπέρ του ΑΠΟΚ
Οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί σε αγώνες πρωταθλήματος, είτε αυτές αφορούν κανονική διάρκεια είτε μπαράζ συνολικά 35 φορές. Ο ΑΠΟΚ μετρά 26 νίκες, ο Αίολος 1, ενώ 8 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Δυο αποβολές 

 












Ο Γιώργος Κρασιάς (Φωτογραφία Αριστερά) του Βελουχίου αποβλήθηκε στον 1ο τελικό από τον ρέφερι Νίκο Κατσάνο, διότι είχε εξυβρίσει μετά την επίτευξη του γκολ του Βελουχίου τον εκπρόσωπο του Αιόλου Σεραφείμ Λερογιάννη. Το περιβραχιόνιο πήρε ο πορτιέρο Βασίλης Τσουκαλάς. Για τον Αίολο αποβλήθηκε ο Βασίλης Τριανταφύλλου (Φωτογραφία Δεξιά) με 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο, ενώ εν συνεχεία εξύβρισε τον ρέφερι.

Έπαιζαν μπάλα οι παράγοντες


Σε αυτό το παιχνίδι συμμετείχαν στην 18αδα αρκετοί παράγοντες των τωρινών Δ.Σ. των ομάδων. Από τον ΑΠΟΚ ήταν οι: Βασίλης Τσουκαλάς (Φωτογραφία Αριστερά) και Δήμος Αθανασίου (Φωτογραφία Δεξιά). Από τον Αίολο οι: Περικλής Πλακιάς (Φωτογραφία Κέντρο), Γιάννης Λερογιάννης και Κώστας Οικονόμου.

Παίζουν ακόμη στις ομάδες


Τέσσερις ποδοσφαιριστές εκείνου του αγώνα συμμετέχουν και φέτος στις δυο ομάδες.
Προπονητής του ΑΠΟΚ ήταν ο τωρινός coach του Αιόλου Γιάννης Φλωράκης, ενώ σε αντίπαλο «στρατόπεδο» βρισκόταν και ο Γιάννης Ηλιάδης. Από τους τυπικά γηπεδούχους ήταν οι: Βασίλης Συγκελόπουλος, Γιώργος Κρασιάς και Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ από τον Αίολο οι: Γιώργος Ράικος, Αλέκος Κόκκοτας (Φωτογραφία Δεξιά) και Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Κέντρο).  Κρασιάς και Κόκκοτας μάλιστα φόρεσαν το περιβραχιόνιο των δυο ομάδων.

Τα στοιχεία του 1ου τελικού μπαράζ 2001-2002(14/4/2002):

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 1-2

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ: Τσουκαλάς, Κωστής(80΄ Μπούκας), Συγκελόπουλος, Σερπάνος, Παπασπύρος, Κρασιάς, Ηλιάδης, Τσούκας, Αθανασίου, Καραγιάννης, Τσιλίκας(46΄ Ζαχαράκης)
Στον πάγκο έμειναν οι: Μπουμπουρής Απ., Γιαννίτσαρης, Ξαγάρας, Σαπούνης, Νικόπουλος

Αίολος: Κόκκοτας, Πλακιάς, Ράικος, Σταμούλης, Φούκας(70΄ Κέσαρης), Μπουμπουρής Αν.(55΄ Οικονόμου), Τριανταφύλλου, Κατής, Ανδρεάκης, Μπόνιας(63΄ Τσίπρας), Ντότσικας
Δεν αγωνίστηκαν οι: Πέτρου, Νούλας, Λερογιάννης, Γκορόγιας

Αποβολές: 75΄ Κρασιάς-70΄ Τριανταφύλλου

Διαιτητής: Νίκος Κατσάνος(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Χρήστος Τσάμπρας(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Αντώνης Γελάδας(ΣΔΠ Ευρυτανίας)
Παρατηρητής αγώνα: Μπάμπης Πλατιάς(ΕΠΣ Ευρυτανίας)