Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚ Βελούχι-Μυρίκη 4-1

Κάνοντας το καλύτερο του παιχνίδι στην διαδικασία των μπαράζ ο ΑΠΟΚ βελτιώθηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο και επιβλήθηκε με 4-1 της πάντοτε υπολογίσιμης Μυρίκης.
Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ξεκίνησε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Το Βελούχι παρέμεινε «ζωντανό» στην υπόθεση-τίτλος, ξεπερνώντας το εμπόδιο του αντιπάλου. «Σοβαρεύτηκε» στην επανάληψη, όπου πέτυχε τα 3 από τα 4 τέρματα του. Επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας καλή παρουσία για 45 λεπτά. Τα τέρματα πέτυχαν οι: Άλεξ Μπακαλίδης(2), Εμρά Χαφούς και Μπάμπης Καρβέλης. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου έφτασε τους 11 βαθμούς και βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός πόντου από τον πρώτο Αίολο.
Η Μυρίκη έβαλε δύσκολα στους «κυανόλευκους» στο πρώτο ημίχρονο, όπου έφερε το ματς στα ίσια και ανέβηκε αρκετά επιθετικά για ένα μικρό διάστημα. Στην επανάληψη όμως το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα, που έπαιξε με πολλές ελλείψεις και νέα πρόσωπα υπέκυψε. Το τέρμα των τυπικά φιλοξενούμενων σημείωσε ο Πάνος Ιωάννου. Οι «κόκκινοι» παραμένουν τελευταίοι με 1 βαθμό και μετρούν μόνο ήττες στα μπαράζ, ύστερα από τον εντυπωσιακό δεύτερο γύρο.
Ο ΑΠΟΚ θα παίξει την επόμενη Κυριακή(29/3) με τα Άγραφα, ενώ η Μυρίκη θα αγωνιστεί μια ημέρα νωρίτερα κόντρα στον Αίολο.

Μη αναμενόμενη προσέλευση
Ο φθινοπωρινός καιρός έφερε στο γήπεδο περίπου 60-70 φιλάθλους του ποδοσφαίρου. 



Υπό το βλέμμα Λάκη


Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα ο πρώην τεχνικός και των δυο ομάδων Λάκης Αναστασόπουλος (Φωτογραφία).


Για δεύτερο ματς
 

Ο ακριβοδίκαιος ρέφερι Θωμάς Τσιάβος (Φωτογραφία Αριστερά) με καταγωγή από τις Κομποτάδες Φθιώτιδας διεύθυνε αγώνα στον νομό ματς για δεύτερη φορά φέτος. Είχε σφυρίξει τον αγώνα Ποταμιά-Άγραφα για την κανονική διάρκεια. Και οι δυο βοηθοί Δημήτρης Τζουβάρας (Φωτογραφία Κέντρο) και Παναγιώτης Κολοβός (Φωτογραφία Δεξιά) υπήρξαν επόπτες σε ματς της Α΄ ΕΠΣΕ.


Τα πάντα στο τέλος
Εκτός απροόπτου ο ΑΠΟΚ θα διεκδικήσει τον τίτλο ενάντια στον Αίολο την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ στις 5 Απριλίου.

Λίγες αλλαγές

 












Δυο νέα πρόσωπα περιελάμβανε το αρχικό σχήμα του Δημήτρη Αντωνίου, που έκανε την 1η του νίκη με την νέα του ομάδα. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ξανά ο Χρήστος Παπαβασιλείου (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ το δεξί άκρο του Βελουχίου υπερασπίστηκε ο Δημήτρης Τσιλιμέκης (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις του στρατευμένου Δημήτρη Ρεσίτη και του αρχηγού Γιώργου Κρασιά, που έμεινε εκτός αποστολής (Παρών στο γήπεδο).

Το «άστρο» του Άλεξ
Όλα τα «λεφτά» ήταν ξανά ο Άλεξ Μπακαλίδης των νικητών. Όπως και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου σημείωσε 2 τέρματα και έφτασε τα 4. Ο «Μπάκα» είναι ο πρώτος σκόρερ των μπαράζ.

«Φρεσκάρισμα» Μυρίκης



 












Μια τελείως διαφορετική σύνθεση παρέταξε ο Σπύρος Κολόκας για την Μυρίκη, που είχε και προβλήματα τραυματισμών. Ο τεχνικός των «κόκκινων» που παρακολουθεί τους αγώνες από την κερκίδα λόγω τιμωρίας επέλεξε ως βασικούς τους: Βασίλη Δόση (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), Κώστα Ζαραβέλη (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Πάνο Ιωάννου, Βασίλη Ντότσικα (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), Κώστα Λιάγκα και Γιώργο Μπουμπουρή του Χρήστου (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά). Στον πάγκο παρέμειναν οι: Στάθης Φακίτσας και Δημήτρης Κοτρώνης, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Φώτης Ζαχαράκης. Επιπλέον ο Γιάννης Κρασιάς έχει «μεταναστεύσει» στην Αμερική και δεν θα αγωνιστεί ξανά. Ο Ιωάννου μάλιστα, που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης χρησιμοποιήθηκε για πρώτο ματς ως βασικός.

Οι οικογένειες


Από πλευράς ΑΠΟΚ αγωνίστηκαν οι: Πάνος Λιάγκας (Φωτογραφία Αριστερά) και Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος και από πλευράς Μυρίκης τα μεγαλύτερα αδέρφια τους Κώστας Λιάγκας (Φωτογραφία Κέντρο) και Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά).

Σταμάτησε το σερί
Μετά από 8 συνεχόμενες αγωνιστικές, που έβρισκε συνεχώς τον δρόμο προς τα δίχτυα ο ποιοτικός Κώστας Σταμούλης της Μυρίκης δεν πέτυχε τέρμα, αν και το πλησίασε στο πρώτο μέρος.

0/4
Οι «κόκκινοι» μετρούν σε 4 αγώνες play off, ισάριθμες ήττες. Το ταλαντούχο συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα θα διεκδικήσει με τα Άγραφα την άτυπη 3η θέση.

Α΄ Μέρος

Μπροστά ο ΑΠΟΚ-Απάντηση Μυρίκης
Το Βελούχι του Δημήτρη Αντωνίου έλεγξε το παιχνίδι και προηγήθηκε με τον Μπακαλίδη. Η Μυρίκη όμως δεν το έβαλε κάτω, βελτίωσε την απόδοση της και ισοφάρισε χάρης σε γκολ το Ιωάννου.

Με εκτελέσεις φάουλ


Από δυο στημένα του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Φωτογραφία) από πανομοιότυπες θέσεις προσπάθησε να απειλήσει ο ΑΠΟΚ. Στο 8ο λεπτό και στο 27ο λεπτό ο πορτιέρο της Μυρίκης απέκρουσε σε κόρνερ.



Τυχερό το «13»


Δεν ήταν για τους τυπικά γηπεδούχους «γρουσούζικο» το 13ο λεπτό, καθώς άνοιξαν το σκορ. Ο Γιάννης Φλωράκης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία) με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0, εκμεταλλευόμενος αδράνεια της αντίπαλης άμυνας.




Προπονητικές συστάσεις
Ο Φθιωτός ρέφερι Θωμάς Τσιάβος έκανε συστάσεις στον τεχνικό του Βελουχίου Δημήτρη Αντωνίου, που διαμαρτυρήθηκε.




Στα ίσια με Ιωάννου


Οι «κόκκινοι» πραγματοποίησαν το 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος Βασίλης Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ στο 42΄ και ο Πάνος Ιωάννου με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Ο 28χρονος σημείωσε το πρώτο του τέρμα στην Α΄ ΕΠΣΕ.




Προσπάθειες «Σταμ»


Η Μυρίκη δειλά-δειλά βγήκε μπροστά και πήρε τα ηνία του αγώνα. Πριν την ισοφάριση ο Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) δοκίμασε την τύχη του, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ αμέσως μετά το 1-1, ένα πολύ ωραίο σουτ που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα εκτός αντίπαλης εστίας. Το Βελούχι από την πλευρά του είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη στο 44΄ από χτύπημα φάουλ του Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου, που πέρασε άουτ.




Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. από αριστερά απέκρουσε χαμηλά στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Δόσης.
13΄: Ο Φλωράκης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπακαλίδης βρέθηκε αφύλακτος και με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή στην αριστερή γωνία της Μυρίκης έκανε το 1-0.
27΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. από θέση αριστερά έδιωξε σε κόρνερ ψηλά στο κέντρο του τέρματος του ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
30΄: Μονοκόμματο σουτ του Ιωάννου εκτός περιοχής κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
37΄: Προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαβασιλείου.
42΄: Ο Ντότσικας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ιωάννου μέσα από έναν όμιλο παιχτών με κοντινή προβολή στην δεξιά γωνία του Βελουχίου ισοφάρισε σε 1-1.
43΄: Ωραίο χαμηλό σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Παπαβασιλείου.
44΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου Α. από αριστερά, κεφαλιά του Μπακαλίδη πέρασε λίγο πάνω από την εστία της Μυρίκης.

Β΄ Μέρος

Αρκετά βελτιωμένο το Βελούχι
Οι «κυανόλευκοι» κυριάρχησαν στην επανάληψη και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο έφτασαν σε εύκολη νίκη με 4-1. Η καλή παρουσία των «κόκκινων» στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους δεν είχε συνέχεια.

Με τον ίδιο πρωταγωνιστή
Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία της επανάληψης ο ΑΠΟΚ έκανε δυο τα τέρματα του. Ο Άλεξ Μπακαλίδης τροφοδοτήθηκε από τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και με χαμηλό πλασέ πραγματοποίησε το 2-1, βάζοντας ξανά την ομάδα του σε θέση «οδηγού».




Το «καθάρισε» ο Εμρά


Επτά λεπτά μετά την επίτευξη του 2-1 οι κάτοχοι του πρωταθλήματος έφτασαν σε ένα ακόμη γκολ. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε ωραία από αριστερά και ο Εμρά Χαφούς (Φωτογραφία) με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση-νίκη. Ο Ξανθιώτης άλλοτε επαγγελματίας μέσος σημείωσε το πρώτο του φετινό γκολ.




Σε χαμηλά στάνταρ


Οι δεύτεροι της κανονικής διάρκειας είχαν δυο άξιες καταγραφής τελικές προσπάθειες στην επανάληψη με τον Χρήστο Λέρη (Φωτογραφία) και τον Κώστα Γενιτσαρόπουλο. Η προσπάθεια του πρώτου μπλοκαρίστηκε από τον συνονόματο του Παπαβασιλείου, ενώ αυτή του δεύτερου έφυγε άουτ.


Επιστροφή «Ντούφ»


Την 3η αλλαγή των νικητών αποτέλεσε ο Βασίλης Ντουφεκιάς (Φωτογραφία). Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μυρίκης και του Αιόλου επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ύστερα από το τουρνουά 5Χ5 Kasmir Cup, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά.


Τελευταίο γκολ από Καρβέλη


Οι Καρπενησιώτες πέτυχαν ακόμη ένα γκολ λίγο πριν την συμπλήρωση των 90΄. Μετά την πάσα του Χάρη Κουτσουπιά, ο Δημήτρης Τσιλιμέκης έκοψε άψογα στον Μπάμπη Καρβέλη, που με ιδανικό σουτ διαμόρφωσε το 4-1. Ο Καρβέλης χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ στα φετινά μπαράζ.




Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Γενιτσαρόπουλος Α. έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος με χαμηλό πλασέ περίπου από τα όρια της περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία του Δόση, κάνοντας το 2-1.
62΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Χαφούς με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της Μυρίκης(3-1).
64΄: Σέντρα του Τσιλιμέκη από δεξιά, σουτ του Μπακαλίδη έφυγε πάνω από το τέερμα του Δόση.
65΄: Ατομική προσπάθεια και χαμηλό σουτ του Λέρη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ.
70΄: Συρτό σουτ του Γενιτσαρόπουλου Κ. εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Παπαβασιλείου.
89΄: Ο Κουτσουπιάς πάσαρε στον Τσιλιμέκη, που έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά και ο Καρβέλης με απευθείας σουτ στην αριστερή γωνία του Δόση «έγραψε» το 4-1.

Κίτρινες Κάρτες
Γενιτσαρόπουλος Α., Γενιτσαρόπουλος Κ., Λιάγκας Κ., Λέρης, Παχής, Ζήκας

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ: Μπακαλίδης, Τσιλιμέκης, Χαφούς, Κουτσουπιάς
Μυρίκη: Ντότσικας, Ιωάννου

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (ΑΠΟΚ): «Καταρχήν να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου για το πολύ καλό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Δείξαμε τις δυνατότητες μας, το σκορ αντικατοπτρίζει την ποιότητα και ταυτόχρονα το πολύ καλό ποδόσφαιρο, που είναι που αυτό θέλουμε να κάνουμε. Αφού το καταφέρουμε, θα δημιουργηθούν οι ευκαιρίες και θα γίνουν γκολ. Πιστεύω στα παιδιά, είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία και ικανότητες και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς οι πρωταθλητές. Να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα για το καλό ποδόσφαιρο, για το ήθος. Καλή συνέχεια της εύχομαι στο επόμενο παιχνίδι.»  

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Η ομάδα δεν είχε κάποιο κίνητρο για να διεκδικήσει κάποιο παιχνίδι, όπως σήμερα με τον ΑΠΟΚ. Αυτοί είχαν το κίνητρο, παίξανε καλύτερα από εμάς και κερδίσανε δίκαια. Βέβαια είχαμε πολλές αλλαγές στην ομάδα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να χάνουμε με το ευρύ σκορ του 4-1. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΚ και εμείς πάμε για το άλλο παιχνίδι με τον Αίολο.»






Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ (Δημήτρης Αντωνίου): Παπαβασιλείου, Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Λιάγκας Π., Ξαγάρας, Κρίντας, Γενιτσαρόπουλος Α.(76΄ Κόλλιας), Κουτσουπιάς, Χαφούς(83΄ Ντουφεκιάς), Μπακαλίδης, Φλωράκης(62΄ Καρβέλης)

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης, Ζαραβέλης, Ντότσικας(57΄ Καλύβας), Γενιτσαρόπουλος Κ., Μαντέκας, Λιάγκας Κ., Μπουμπουρής Γ.(Χ) (72΄ Μπουμπουρής Γ.(Α)), Λέρης, Παχής, Σταμούλης, Ιωάννου(46΄ Ζήκας)

Διαιτητής: Θωμάς Τσιάβος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Τζουβάρας(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Παναγιώτης Κολοβός(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος