Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γ.Σ. Άτλας-Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας 67-29

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Άτλαντας κόντρα στον γειτονικό Άρη Σπερχειάδας, τον οποίο συνέτριψε με 67-29 και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.
Το ματς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/3) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 7.15. Ήταν στα πλαίσια της 5ης εξ αναβολής αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και έγινε κάτω από κρύο και παρουσία περίπου 70 με 80 φιλάθλων.
Ο Άτλας του Άγγελου Σαμαντά ήταν εντυπωσιακός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, συντρίβοντας την ομάδα της Φθιώτιδας. Κυριάρχησε στο παιχνίδι, παίζοντας δυνατή άμυνα και τρέχοντας αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό. Κατάφερε να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο την ήττα από το Μοσχοχώρι και να βρει ρυθμό εν όψει της β΄ φάσης. Η ομάδα του Καρπενησίου προχωράει ακάθεκτη προς τον στόχο της ανόδου, έχοντας πάρει και μαθηματικά την πρόκριση. 16 πόντους (Με 1 εύστοχο τρίποντο) έβαλε ο Δημήτρης Καντούνης και 11 ο Σεραφείμ Κολοκύθας.
Ο Άρης Σπερχειάδας του Δημήτρη Έλληνα δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και περιορίστηκε αρκετά στον επιθετικό τομέα. Από την πρώτη περίοδο έμεινε πίσω στο σκορ με 18 πόντους και η συνέχεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες της ιστορία του και παράλληλα έμεινε εκτός συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ανδρέας Παπασάρας σκόραρε 10 πόντους και ήταν ο πρώτος των «γαλάζιων», βάζοντας και 1 τρίποντο.
Η ομάδα της Φθιώτιδας θα αγωνιστεί αύριο Κυριακή (8/3) στο ΔΑΚ Λαμίας με τον Αίαντα Μοσχοχωρίου, ενώ ο Άτλας αναμένει τον ορισμό του αγώνα με την Δωρίδα καθώς και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.

Γύρω στους 80
Το ματς του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε στο κλειστό του Καρπενησίου και το είδαν γύρω στα 70 με 80 άτομα.


Τσουχτερό κρύο
Σε αντίθεση με το προπονητικό κέντρο στο κλειστό του Καρπενησίου δεν υπήρχε θέρμανση. Ένας ακόμα αγώνας της ΕΣΚΑΣΕ έγινε κάτω από τσουχτερό κρύο.

Μαθηματική πρόκριση
Ο Άτλας μετά από αυτή την νίκη του πήρε και μαθηματικά την πρόκριση στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος.

Μεγαλύτερη νίκη
Η ομάδα του Καρπενησίου πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη σε διαφορά στην δίχρονη ιστορία της στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Το +38 κόντρα στον γειτονικό Άρη είναι πλέον η μεγαλύτερη διαφορά σε επίσημο παιχνίδι του Άτλαντα, «σπάζοντας» το περυσινό +34 επί του Μοσχοχωρίου.

Έμεινε εκτός
Η Σπερχειάδα γνώρισε την 3η  της ήττα στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε και μαθηματικά από την συνέχεια του πρωταθλήματος. Στόχος του Άρη είναι η προώθηση του αθλήματος μέσα από τα τμήματα υποδομής.

Κόντρα στην πρώην


Ο Φθιωτός σέντερ του Άτλαντα Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραφία) τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα τον Άρη Σπερχειάδας. Ο Καλοπήτας εγκατέλειψε το καλοκαίρι την Σπερχειάδα και μεταγράφηκε στους Καρπενησιώτες. Σκόραρε 4 πόντους.


Απουσίες εκατέρωθεν
Απουσίες αθλητών είχαν και οι δυο ομάδες. Για τους γηπεδούχους απουσίαζε ο τραυματίας Παντελής Κωστής και οι: Βασίλης Λάμπρου και Κώστας Λέρης. Για τους Φθιωτούς έλλειπε ξανά ο Σωτήρης Στεφανής αλλά και οι αξιόλογοι πιτσιρικάδες: Φάνης Μαλισσόβας, Δημήτρης Γιδαράκος και Βασίλης Παπαυφαντής.

Ντεμπούτο Γρίβα


Ο Νίκος Γρίβας του Άρη Σπερχειάδας επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού και ντεμπούταρε στο φετινό πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακή άμυνα
Ο Άτλας έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα και περιόρισε τον αντίπαλο αρκετά. Δέχτηκε μόλις 29 πόντους (!)

Ίδια 2αδα
Οι διαιτητές Γιώργος Ζάχος και Κωνσταντίνος Περράκης είχαν σφυρίξει τον τελευταίο αγώνα του Άτλαντα κόντρα στον Αίαντα Μοσχοχωρίου. Οι ίδιοι ρέφερι διεύθυναν και το σημερινό ματς.

16 ο Καντούνης


Ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων Δημήτρης Καντούνης ξεχώρισε και σε αυτό το παιχνίδι με την παρουσία του βάζοντας 16 πόντους έχοντας και 1 εύστοχο σουτ έξω από την γραμμή των 6.75. Με 11 ακολούθησε ο νεαρός γκάρντ Σεραφείμ Κολοκύθας.

Διψήφιος ο Παπασάρας


Για τους Φθιωτούς ο μόνος παίκτης που σκόραρε διψήφιο αριθμό ήταν ο Ανδρέας Παπασάρας, που έβαλε 10 πόντους έχοντας και 1 εύστοχο τρίποντο.

Στους 18 με το «καλημέρα»


Από την αρχή φάνηκαν οι προθέσεις και οι διαθέσεις του Άτλαντα, ο οποίος στην 1η κιόλας περίοδο ήταν εντυπωσιακός και προηγήθηκε με 22-4 και διαφορά 18 πόντων. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο μετά από ασιστ του Σεραφείμ Κολοκύθα (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Δημήτρης Λερογιάννης (Φωτογραφία Κέντρο) με γκολ-φάουλ (Εύστοχη Βολή) μετά από πάσα του Σεραφείμ Κολοκύθα έκαναν το 5-0. Ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο έκανε το 9-0. Ο Δημήτρης Μακρής με 1/2 βολές, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο και ο Τάσος Καδάς με 2/2 ελεύθερες βολές διαμόρφωσαν το 13-1. Ακολούθησε καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη μετά από ασιστ του Δημήτρη Σταλίκα και νέο δίποντο του πρώτου για το 17-1. Ο Ηλίας Καραγιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη ελεύθερη βολή) και ο Δημήτρης Σταλίκας με 2/2 βολές πραγματοποίησαν το 22-4 του δεκαλέπτου. Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα ανέκοψε με τάπα τον έμπειρο Ηλία Καραγιάννη της Σπερχειάδας. Ο Δημήτρης Λερογιάννης του Άτλαντα μοίρασε «στοπ» στον Δημήτρη Μακρή των Φθιωτών.






Στον ίδιο ρυθμό

 












Η ομάδα της Ευρυτανίας συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και διεύρυνε το προβάδισμα της φτάνοντας την διαφορά στο +25 και στο 37-12. Ο Δημήτρης Μακρής (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Κώστας Λιάπης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο μετά από πάσα του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και ο Δημήτρης Καντούνης με 2ποντο μετά από ασιστ του Σεραφείμ Κολοκυθα έκαναν το 26-7. Εν συνεχεία ο Δημήτρης Καντούνης πέτυχε νέο καλάθι μετά από ασιστ του Τάσου Καδά και ο Ανδρέας Παπασάρας σκόραρε με Follow (28-9). Ακολούθησαν 1/2  ελεύθερες βολές του Κώστα Λιάπη και 3ποντο του Δημήτρη Καντούνη (32-9). Ο Ανδρέας Παπασάρας με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Άγγελος Σαμαντάς με δίποντο πραγματοποίησαν το 34-12. Το 37-12 του ημιχρόνου έγινε με 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Λερογιάννη και δίποντο του Πάνου Καλοπήτα. Ο Δημήτρης Λερογιάννης των Ευρυτάνων ανέκοψε με τάπα τον Βαγγέλη Δέδε των Φθιωτών.




+29 για Άτλα


Και το 3ο δεκάλεπτο άνηκε κατά κράτος στους γηπεδούχους, όπου έφτασαν στο 48-19 και στο +29. Ο Άρης ούτε και σε αυτό το δεκάλεπτο μπόρεσε να κοντράρει τον αντίπαλο του. Σκόραρε κάποια καλάθια στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Ο Δημήτρης Σταλίκας σκόραρε μετά από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά και ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Κέντρο) πέτυχε δίποντο μετά από νέα πάσα του Άγγελου Σαμαντά (41-12). Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία Αριστερά) με 1/2 ελεύθερες βολές και με δίποντο έκανε το 44-12. Ακολούθησε δίποντο του Σεραφείμ Κολοκύθα και καλάθι του Δημήτρη Μακρή μετά από όμορφη πάσα πίσω από την πλάτη του Βαγγέλη Δέδε (46-14). Ο Βαγγέλης Δέδες (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο μετά από πάσα του Ανδρέα Παπασάρα, ο Κώστας Λιάπης με δίποντο και ο Βαγγέλης Δέδες με δίποντο διαμόρφωσαν το 48-19. Ο Δημήτρης Παπανικολάου της Σπερχειάδας ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Σταλίκα του Άτλαντα. Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των γηπεδούχων ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Ανδρέα Παπασάρα της Σπερχειάδας.





Ασταμάτητοι

 












Στους 38 πόντους εκτόξευσε την διαφορά ο ασταμάτητος Άτλαντας επικρατώντας της Σπερχειάδας με 67-29. Ο Δημήτρης Καντούνης με καλάθι και φάουλ (Εύστοχη Βολή) και ο Λεωνίδας Μπελαλής (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο έκαναν το 51-22. Ακολούθησε νέο δίποντο του Δημήτρη Καντούνη, 2/2 βολές του ίδιου και καλάθι του Θωμά Χονδρού μετά από ασίστ του Τάσου Καδά (57-24). Ο Ηλίας Καραγιάννης με δίποντο, ο Δημήτρης Καντούνης με δίποντο και ο Ανδρέας Παπασάρας με δίποντο πέτυχαν το 59-26. Με 3ποντο του Ανδρέα Παπασάρα και γκολ φάουλ του Δημήτρη Σταλίκα (Φωτογραφία Δεξιά) με εύστοχη βολή και ακόμη μια εύστοχη από τεχνική ποινή του ίδιου έγινε το 62-29. Το τελικό 67-29 έγινε χάρης σε καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη και δίποντο του Πάνου Καλοπήτα. Ο Πάνος Καλοπήτας των γηπεδούχων ανέκοψε προσπάθεια του μικρού Κώστα Γεωργίου του Άρη.


Τεχνική & αποβολή
Ο μοναδικός καλαθοσφαιριστής που αποχώρησε από την αναμέτρηση με 5 φάουλ ήταν ο Ανδρέας Παπασάρας του Άρη. 2.50 πριν το φινάλε χρεώθηκε με φάουλ και με τεχνική ποινή φεύγοντας από το ματς. Ο παίκτης του Άρη διαμαρτυρήθηκε έντονα για την υπόδειξη γκολ-φάουλ υπέρ του Δημήτρη Σταλίκα και βγήκε εκτός αγώνα.



Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την σημερινή μας απόδοση και δείξαμε ότι ξεπεράσαμε άμεσα την ήττα. Μοιράσαμε το χρόνο σε όλους τους παίκτες και είμαστε ικανοποιημένοι από όλους. Είχαμε και τρεις απουσίες του Παντελή Κωστή, που είχε έναν τραυματισμό και τους: Κώστα Λέρη και Βασίλη Λάμπρου. Κοιτάμε πλέον το επόμενο μας παιχνίδι.»




Δημήτρης Έλλληνας (Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας): «Μετά το παιχνίδι που παίξαμε στην έδρα μας με την Π.Α.Κ. χάσαμε κάθε ενδιαφέρον ουσιαστικά για την κατάληψη της 2ης θέσης. Αυτό επέδρασε αρνητικά, όπως σας έχω πει ξανά η ομάδα μας δεν μαζεύεται, για να δουλέψει στις προπονήσεις. Βρισκόμαστε από Κυριακή σε Κυριακή, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις μετά από μια ήττα στην έδρα σου να σηκώσεις πάλι κεφάλι. Όπως είδατε ήρθαμε με πολλές απουσίες, αυτά τα 3 παιχνίδια που απομένουν θα λειτουργήσουν για να μπουν κάποια παιδιά στην ομάδα, που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Τα βλέπουμε καθαρά σαν διαδικαστικό χαρακτήρα, δεν μας ενδιαφέρει αν θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε από την στιγμή που δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι στην έδρα μας στο προηγούμενο παιχνίδι. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε λίγο πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε περισσότερα πράγματα. Συνεχίζουμε άλλωστε εμάς ποτέ ο σκοπός μας δεν ήταν η άνοδος στο ανδρικό τμήμα. Ήταν να δουλεύουμε σε άλλες βάσεις, μας ενδιαφέρουν οι ακαδημίες και εκεί θέλουμε να δώσουμε την περισσότερη και την μεγαλύτερη βάση. Εύχομαι καλή επιτυχία και στις δυο Καρπενησιώτικες ομάδες, γιατί όπως φαίνεται αυτές θα προχωρήσουνε στην δεύτερη φάση και μακάρι γιατί όχι να ανέβουν και οι δυο αυτές ομάδες.»

Τα δεκάλεπτα
22-4, 37-12, 48-19, 67-29

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 10, Κολοκύθας 11, Καλοπήτας 4, Κουτρομάνος 3, Λιάπης 5, Καντούνης 16(1), Χονδρός 2, Σαμαντάς 2, Καδάς 4, Λερογιάννης 10

Α.Σ. Άρης Σπερχειάδας (Δημήτρης Έλληνας): Ντελέζος, Καραγιάννης 5(1), Παπασάρας 10(1), Γρίβας, Γεωργίου, Τσιώτας, Δέδες 5(1), Μπελαλής 3(1), Μακρής 6(1), Μαργαρίτης, Παπανικολάου

Διαιτητές : Γιώργος Ζάχος & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Λίλα Κλαουδάτου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Θοδωρής Κατσαρός





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος