Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο «πιστός στρατιώτης» Γιώργος Γεωργίου


Ένα όμορφο αφιέρωμα φιλοξενεί η ιστοσελίδα planetapollon.gr στον Κερασοβίτη αμυντικό του Απόλλωνα Γιώργο Γεωργίου. Τον χαρακτηρίζει ως «πιστό στρατιώτη».

Το άρθρο είναι το ακόλουθο:

Το καλοκαίρι ήρθε στον Απόλλωνα με ιδιαίτερα… βαρύ βιογραφικό, έχοντας παίξει μεταξύ άλλων σε ΟΦΗ, Ατρόμητο αλλά και με την Ανόρθωση στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Γιώργος Γεωργίου μεταγράφηκε στην Ελαφρά Ταξιαρχία με σκοπό να προσθέσει εμπειρία στο ρόστερ της ομάδας και να φτιάξει ένα στιβαρό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.
Αυτό δεν το κατάφερε, αφού αρχικά ο πρώην προπονητής Νίκος Κωστένογλου τον είχε χρησιμοποιήσει μόλις σε έξι ματς (από τα οποία τα δύο ήταν για το πρωτάθλημα), ενώ ούτε και ο διάδοχός του, Αλέκος Βοσνιάδης, έχει δείξει να τον εμπιστεύεται. Αμφότεροι προτίμησαν τον Κοτσώνη.
Ο Γεωργίου, όμως, παρότι βρίσκεται στο 35ο έτος της ηλικίας του δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε τη σκληρή δουλειά χωρίς να κάνει παράπονα και χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα και εν τέλει δικαιώθηκε. Ο Βοσνιάδης τον επέλεξε ως αντικαταστάτη του Κύργια που ήταν τραυματίας και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Εξαιρετικά παιχνίδια, από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα σε απόδοση, με ήρεμο μυαλό και πολύ καλές τοποθετήσεις τόσο στον αέρα όσο και… χαμηλά, διόρθωνε κάθε λάθος τόσο του παρτενέρ του Κοτσώνη, όσο και των υπολοίπων συμπαικτών του. Βέβαια, ο Γεωργίου είχε δείξει ότι άξιζε μια ευκαιρία από τα ματς του Κυπέλλου, στα οποία ήταν βασικός. Και αυτό ίσως, κάτι να δείχνει. Άλλωστε την μεγάλη πορεία, την κάνει στο Κύπελλο ο Απόλλων και ο Γεωργίου έχει βάλει σίγουρα ένα λιθαράκι σε όλο αυτό.
Κι όμως, με μόλις έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (και άλλες 8 στο Κύπελλο), έχει κλείσει στόματα και δείχνει πως πρέπει να πάρει μια ευκαιρία δίπλα στον Μιχάλη Κύργια. Να συνθέσουν ένα δίδυμο, που θα συνδυάζει την εμπειρία του Γεωργίου, με την ταχύτητα του Κύργια. Το πολύ καλό παιχνίδι και των δύο στον αέρα και το ήρεμο παιχνίδι με τη μπάλα στο έδαφος.
Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός, αποδεικνύεται αν μη τι άλλο, στον πιστό στρατιώτη του Απόλλωνα. Είναι ο ποδοσφαιριστής που όποτε χρειαστεί να βοηθήσει, θα το κάνει και με το παραπάνω. Δεν προκάλεσε ποτέ πρόβλημα, δεν παραπονέθηκε. Δούλεψε και όταν ήρθε η στιγμή, εξέθεσε όσους δεν τον πίστευαν…