Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η Ευρυτάνισσα διεθνής πασαδόρος του Πανιωνίου Ελένη Τσιώνη














Με την ομάδα βόλεϊ γυναικών του Πανιωνίου, στο πρωτάθλημα της Α2΄ λαμβάνει μέρος η Ελένη Τσιώνη, που κατάγεται από το Καρπενήσι. Αγωνίζεται στην θέση του πασαδόρου και είναι γεννημένη στις 7/8/1979, ενώ έχει ύψος 1,73. Ο ιστορικός Πανιώνιος του Νίκου Κωστακόπουλου βρίσκεται στην 5η θέση του 1ου Ομίλου.
Η Τσιώνη ήταν κατά το παρελθόν παίχτρια του Αιόλου Προφήτη Ηλία (Στον οποίο ξεκίνησε και το βόλεϊ, παίζοντας από το 1993 έως το 1997), κατακτώντας μάλιστα το τοπικό πρωτάθλημα κεντρικής Ελλάδας της περιόδου 1994-1995 (Με τεχνικό τον Ηλία Σκαμπαρδώνη) και διεκδικώντας την άνοδο στην Β΄ Εθνική, η οποία κατέληξε στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό μετά από μπαράζ, που έγιναν μεταξύ Αιόλου-Φιλαθλητικού-Εθνικού Κοζάνης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λάρισας. Είναι διεθνής με την Εθνική ενόπλων δυνάμεων, ανήκοντας στο αστυνομικό σώμα, με το οποίο έχει αρκετές Πανελλήνιες διακρίσεις. Συμπαίχτρια της στην Εθνική ενόπλων (Προπονητής ο Θανάσης Θανέλλας) είναι η Ευρυτάνισσα πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ Βάσω Καραντάσιου, καθώς και άλλα μεγάλα ονόματα της Ελληνικής πετοσφαίρισης. Η Τσιώνη έχει παίξει την τελευταία 10ετια επίσης στην Αγία Παρασκευή, στους Ίωνες, στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου, στο Αιγάλεω, και στους Τράχωνες Αλίμου, που ήταν η προηγούμενη της ομάδα πριν μετακινηθεί στις «κυανέρυθρες». Το διάστημα 2008-2010 έμεινε εκτός δράσης λόγω τραυματισμού. Έχει σημαντική θητεία σε Α2΄ και Β΄ Εθνική.
Η κατά δυο χρόνια μικρότερη αδερφή της Πένυ (Επίσης παλαιά αθλήτρια του Αιόλου), που διαμένει στο Καρπενήσι αγωνίζεται με την ομάδα του Άτλαντα στο τοπικό πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΠΕΚΕΛ.




















Φωτογραφίες: Πανιώνια Νέα, elarepanionares.blogspot.com