Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Foxes-Sporting B.C. 55-76

Καλύτερος από τον αντίπαλο ο Sporting B.C. επικράτησε με 76-55 των αξιόμαχων Foxes, δείχνοντας από την πρεμιέρα την φετινή δυναμική του.
Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Διεξήχθη την Τετάρτη 29/4 στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, άρχισε στις 20:00 και παρακολουθήθηκε από αρκετούς φιλάθλους.
Οι Foxes του Βασίλη Ρουμελιώτη έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι, καθώς δημιουργήθηκαν φέτος από ένα «μείγμα» παιχτών, που έχει συμμετάσχει ξανά με διάφορες ομάδες διοργάνωσης. Έδειξαν καλά στοιχεία, ιδιαίτερα στο 2ο δεκάλεπτο, όπου πήγαν να φέρουν τα πάνω-κάτω. Κορυφαίος των ηττημένων ήταν ο Αποστόλης Πιπέρας με 19 πόντους(1 3ποντο).
Ο Sporting B.C. του Αλέξη Αρκουμάνη συμμετέχει και φέτος στην διοργάνωση με υψηλές βλέψεις. Ήταν ο κυρίαρχος στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και πήρε δίκαια την νίκη, παίζοντας όμορφο μπάσκετ. Εντυπωσιακό ήταν το «δίδυμο» των: Λάμπρου Παπαδιά και Γιώργου Αρκουμάνη, που πέτυχαν μαζί 43 πόντους.
Για την 2η αγωνιστική οι Foxes θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Πρωτέα την Τετάρτη 6 Μαΐου και οι παίχτες του Sporting με το Ρακόμελο Καφέ την Παρασκευή 8/5.

Περίπου 100
Και το δεύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής ημέρας είδαν γύρω στους 90-100 φίλαθλοι. Το ενδιαφέρον των θεατών κρατήθηκε αμείωτο.


Συμπαίχτες στην Π.Α.Κ.


5 από τους συμμετέχοντες αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ ως συμπαίχτες στην Π.Α.Κ. Πρόκειται για τους: Αποστόλη Πιπέρα, Βασίλη Ρουμελιώτη (Foxes), Πάνο Κρουστάλλη (Φωτογραφία), Λάμπρο Παπαδιά και Γιώργο Αρκουμάνη (Sporting B.C.).

Νέα ομάδα-Όμορφες εμφανίσεις
Οι Foxes κατεβαίνουν για πρώτη φορά ως ομάδα στο τουρνουά. Αγωνίστηκαν με εξαιρετικές χρυσαφί εμφανίσεις.

Η «μασκότ» των Foxes
Ντυμένος στα χρώματα της ομάδας ήταν ο γιός του αρχηγού της ομάδας Βασίλης Ρουμελιώτης, Πάνος (Μαθητής Δημοτικού, που συμμετέχει στο αντίστοιχο τουρνουά της Π.Α.Κ. με τους Cleveland Cavaliers).


Πάλευε ο Πιπέρας


Ο γκάρντ των τυπικά γηπεδούχων Αποστόλης Πιπέρας (Φωτογραφία) κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες, σημειώνοντας 19 πόντους με 1 3ποντο. Στους 13 με 2 εύστοχα 3ποντα ακολούθησε ο πολύ καλός Βασίλης Ρουμελιώτης.


Πατέρας & γιός


Παράδειγμα προς μίμηση ο 51χρονος Χρήστος Καλαμπάκας, που έπαιξε ως συμπαίχτης με τον γιό του Σωτήρη (Φωτογραφία) για «λογαριασμό» των Foxes. Είχαν αγωνιστεί και στο περυσινό τουρνουά μαζί με την φανέλα των Λεγεωνάριων.

Χωρίς Χονδρό
Οι νικητές δεν είχαν στην διάθεση τους τον Θωμά Χονδρό, που συμμετείχε στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Άτλαντα με τον Μώλο.

Σταθερή δύναμη
Ο Sporting συμμετέχει στην διοργάνωση για 4η  συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί πλέον μια από τις «παραδοσιακές» δυνάμεις.

Η ομάδα στις «πλάτες» τους


Δυο αθλητές των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν «όλα τα λεφτά». Ο Λάμπρος Παπαδιάς (Φωτογραφία) σημείωσε 25 πόντους και ακολούθησε με 18 και εξαιρετικά Jump Shoot o Γιώργος Αρκουμάνης. Πολύ καλή παρουσία με 10 πόντους είχε και ο δυναμικός φόργουορντ Πάνος Γαλανός.




Δίπλα ο Παρούτσας


Κοντά στην ομάδα του Sporting είναι και φέτος ο πρώην διοικητικός παράγοντας της Αγίας Τριάδας Γιάννης Παρούτσας (Φωτογραφία). Οδηγίες για τους νικητές έδινε ο αρχηγός Αλέξης Αρκουμάνης και για τους ηττημένους ο Βασίλης Τσιώλης.

Εντυπωσιακός ο Sporting

 












Οι «Foxes» προηγήθηκαν με 4-0, όμως ο Sporting αντέδρασε και με ένα εκπληκτικό σερί προηγήθηκε με 4-22(!). Ο Χρήστος Καλαμπάκας (Φωτογραφία Αριστερά) πρώτα πέτυχε 2ποντο και εν συνεχεία έδωσε στον Βαγγέλη Κουτσούμπα, που με τον ίδιο τρόπο κάνανε το 4-0 για τους Foxes. Ο Λάμπρος Παπαδιάς ισοφάρισε με δυο δικές του προσπάθειες σε 4-4. Ο Πάνος Γαλανός (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο από ασίστ του Γιώργου Αρκουμάνη διαμόρφωσε το 4-6, ενώ ο Γιώργος Αρκουμάνης πραγματοποίησε το 4-8. Με 2ποντα των: Λάμπρου Παπαδιά, Γιώργου Αρκουμάνη, Πάνου Γαλανού (Από ασίστ του Λάμπρου Παπαδιά) το σκορ έγινε 4-14. Ο Πάνος Γαλανός μοίρασε ασίστ στον Γιώργο Αρκουμάνη, που έκανε το 4-16. Ο Βαγγέλης Λελούδης πέτυχε το μοναδικό 3ποντο της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 4-19. Το σκορ δεκαλέπτου έγινε με γκολ-φάουλ του Χρήστου Πανάρα, που ευστόχησε και στην ελεύθερη βολή. Ο Λάμπρος Παπαδιάς έκανε τάπα στον Αποστόλη Πιπέρα των «αλεπούδων».




0-20
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν ένα εκπληκτικό σερί της τάξεως του 0-20.

Αντεπιτέθηκαν οι «αλεπούδες»

 












Διαφορετική υπόθεση είχε το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Foxes με ένα επιμέρους σκορ 27-12 μείωσαν στους 3 για το 31-34. Ο Λάμπρος Παπαδιάς με 2ποντο πραγματοποίησε το 4-24. Το σερί σταμάτησε ο Βασίλης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) με εύστοχο 3ποντο, ενώ ο Αποστόλης Πιπέρας από ασίστ του Βαγγέλη Κουτσούμπα (Φωτογραφία Δεξιά) διαμόρφωσε το 9-24. Ο Λουκάς Καρανίκας με 2/2 βολές και ο Βασίλης Ρουμελιώτης με νέο 3ποντο «έτρεξαν» ένα σερί 10-0 για τις «αλεπούδες», μειώνοντας σε 14-24. Ο Αλέξης Αρκουμάνης και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Κέντρο) μετά την ασίστ του Πιπέρα έκαναν το 16-26. Με 1/2 ελεύθερες βολές και με 2ποντο ο Αποστόλης Πιπέρας μείωσε και άλλο σε 19-26. Ο Λάμπρος Παπαδιάς τροφοδοτήθηκε από τον Γιώργο Αρκουμάνη και «έγραψε» το 19-28. Ο Χρήστος Καλαμπάκας ευστόχησε σε 2 βολές, όπως και ο Πάνος Κρουστάλλης(21-30). Με 2ποντα των: Σωτήρη Καλαμπάκα, Γιώργου Αρκουμάνη και 2/2 βολές του Αποστόλη Πιπέρα το σκορ ανέβηκε στο 25-32. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας δέχτηκε ακόμη μια ασίστ του Πιπέρα και έκανε το 27-32. Με 1/3 ελεύθερες βολές του Βασίλη Ρουμελιώτη και με 3ποντο του Αποστόλη Πιπέρα οι Foxes μείωσαν στο -1(31-32). Ο Λάμπρος Παπαδιάς διαμόρφωσε με 2/2 βολές το 31-34 για τους «αθλητικούς».




Επανέφερε την τάξη


Η 3η περίοδος άνηκε αποκλειστικά στον Sporting, που αποσπάστηκε από τον αντίπαλο, φτάνοντας στο 38-56. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας είχε 1/2 βολές, ενώ ο Λάμπρος Παπαδιάς με καλάθι και φάουλ, αλλά άστοχη βολή(32-36). Ο Αποστόλης Πιπέρας και ο Πάνος Γαλανός αποδείχτηκαν εύστοχοι από την γραμμή της «φιλανθρωπίας» για  το 34-38. Ο Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία) με 2ποντο, ο Λουκάς Καρανίκας με τον ίδιο τρόπο και ο Λάμπρος Παπαδιάς με δίποντο ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 36-42. Ο Πάνος Γαλανός με 1/2 ελεύθερες βολές(Η δεύτερη κατέληξε air ball) και ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2ποντο «έγραψαν» το 36-45. Ο Χρήστος Πανάρας είχε 1/2 βολές, ο δραστήριος Γιώργος Αρκουμάνης από πάσα του Λάμπρου Παπαδιά πέτυχε 2/ποντο, ενώ ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 2/2 ελεύθερες βολές. Με 1/2 βολές του Πάνου Γαλανού και 2ποντο του Λάμπρου Παπαδιά έγινε το 36-53. Ο Sporting έκανε ένα σερί 0-3. Ο Βασίλης Ρουμελιώτης πέτυχε 2/2 βολές, ο Γιώργος Αρκουμάνης σκόραρε με 2ποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 1/2 βολές για το 38-56, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Ο αλτικός Λάμπρος Παπαδιάς του Sporting «φιλοδώρησε» με ακόμη μια τάπα τον Αποστόλη Πιπέρα των Foxes.



Με Show «Τακαρέλ»

 












Στον Κώστα Χειλά γνωστό και ως «Τακαρέλ» άνηκε το τελευταίο 10λεπτο. Ο αγαπημένος παίχτης του κοινού κατάφερε να πετύχει 5 πόντους και να κερδίσει το χειροκρότημα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 55-76 σε ρυθμούς ρελαντί. Ο Αποστόλης Πιπέρας με καταπληκτικό καλάθι και φάουλ(Δεν ευστόχησε στην βολή) έκανε το 40-56, ενώ ο Βασίλης Ρουμελιώτης πέτυχε 2ποντο(42-56). Ο Χρήστος Πανάρας με 2/2 βολές, ο Πάνος Ζιάκας με 3ποντο και ο Χρήστος Πανάρας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο διαμόρφωσαν το 45-60. Ο Βασίλης Ρουμελιώτης με 2ποντο από πάσα του Πιπέρα και ο Γιώργος Αρκουμάνης με τον ίδιο τρόπο «έγραψαν» το 47-62. Ο Αποστόλης Πιπέρας με 2ποντο, ο Λάμπρος Παπαδιάς με 1/2 βολές και 2ποντο κάνανε το 49-65. Ο Λουκάς Καρανίκας πέτυχε 2/2 ελεύθερες βολές, ενώ ο Πάνος Γαλανός με σουτ 2 πόντων πραγματοποίησε το 51-67. Από ασίστ του Γιώργου Αρκουμάνη ο ασταμάτητος Λάμπρος Παπαδιάς πέτυχε 2ποντο(51-69), ενώ ο «Παπ» εκ νέου από τροφοδότηση του Πάνου Κρουστάλλη έφερε την διαφορά στο +20 για την ομάδα του(51-71). Με 1/2 βολές του Αποστόλη Πιπέρα και του Τάκη Χειλά το σκορ έγινε 52-72. Ο Αποστόλης Πιπέρας πέτυχε 2/2 βολές, ενώ ο Τάκης Χειλάς (Φωτογραφία Δεξιά) ευστόχησε σε 2ποντο για το 54-74. Το τελικό 55-76 «γράφτηκε» με 1/2 βολές του Βασίλη Τσιώλη και νέο 2ποντο του Χειλά.





Από μια τεχνική


Ο Λουκάς Καρανίκας (Φωτογραφία) των «αλεπούδων» και ο Πάνος Γαλανός του Sporting «διαπληκτίστηκαν» και τιμωρήθηκαν με μια τεχνική ποινή ο καθένας.


Βγήκαν με φάουλ

 












4:31 πριν την λήξη του αγώνα αποχώρησε με 5 φάουλ ο Πάνος Ζιάκας (Φωτογραφία Αριστερά) των Foxes, ενώ την ίδια τύχη είχε 0:22 πριν το φινάλε ο αρχηγός του Sporting Αλέξης Αρκουμάνης (Φωτογραφία Δεξιά).

Τα δεκάλεπτα
4-22, 31-34, 38-56, 55-76

Συνθέσεις Ομάδων

Foxes (Βασίλης Ρουμελιώτης): Καλαμπάκας Χ. 4, Πιπέρας 19(1), Ρουμελιώτης 13(2), Τσιώλης 1, Κουτσούμπας 6, Μεριγκούνης, Καλύβας, Ζιάκας 3(1), Δροσίνης, Καλαμπάκας Σ. 3, Μπούργος, Καρανίκας 6

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Πανάρας 8, Χειλάς 5, Γαλανός 10, Λελούδης 3(1), Παπαδιάς 25, Αρκουμάνης Γ. 18, Αρκουμάνης Α. 2, Κρουστάλλης 5

Διαιτητές: Γιώργος Ζαγκότσης& Βασίλης Δόσης
Κριτής: Λίλα Κλαουδάτου
Πίνακας: Χρήστος Κοσμάς
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος