Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις της ΕΣΠΕΚΕΛ


Στο Βόλο και στην αίθουσα «Μεταξουργείο» πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 13/9 οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων (ανδρών-γυναικών-αναπτυξιακών) και του Κυπέλλου της ΕΣΠΕΚΕΛ για την αγωνιστική περίοδο 2015-16, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την έναρξη της νέας χρονιάς.
Η διαδικασία ξεκίνησε με τους άνδρες όπου είχαμε την συμμετοχή 9 ομάδων στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Το πρωτάθλημα των εφήβων θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους με τους 2 πρώτους να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου σε χιαστί παιχνίδια θα βγει το ζευγάρι του τελικού με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Στο πρωτάθλημα παίδων συμμετέχουν 9 ομάδες και θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους. Λόγω των μεγάλων αποστάσεων της Περιφέρειας οι όμιλοι σχηματίστηκαν με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι είχαμε τον σχηματισμό ενός ομίλου νότια της Περιφέρειας με 3 ομάδες και ενός με 6 ομάδες. Στο Final 4 θα προκριθούν οι 3 πρώτοι του μεγάλου ομίλου και ο πρώτος του άλλου ομίλου με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα Προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Στο πρωτάθλημα των Νεανίδων μετέχουν 11 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους (2 των 4 και 1 των 3 ομάδων) με βάση γεωγραφικά κριτήρια. Στην επόμενη φάση περνάνε οι πρώτοι των ομίλων και ο καλύτερος 2ος από τους ομίλους των 4αρων και με κλήρωση θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου.
Στο πρωτάθλημα κορασίδων μετέχουν 37 ομάδες χωρισμένες σε 4 ομίλους. Στην επόμενη φάση περνάνε οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου όπου με διασταυρώσεις πλέον θα φτάσουμε στους 4 του Final 4 με τους 2 πρώτους να παίρνουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Πιθανή ημερομηνία έναρξης 5 Δεκεμβρίου.

* Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Παμπαίδων- Παγκορασίδων θα γίνουν αργότερα.

Πηγή: www.volleynews.gr