Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-1

Δεν ανέδειξε νικητή το φιλικό ανάμεσα σε Κεραυνό Αγίου Γεωργίου και ΑΠΟΚ Βελούχι. Τα δυο σωματεία αναδείχτηκαν ισόπαλα με σκορ 1-1.
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και ξεκίνησε στις 3.30 στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Έγινε παρουσία περίπου 70 θεατών και κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Ο Κεραυνός Αγίου Γεωργίου του Ανδρέα Προβόπουλου παίζοντας ενάντια σε μια ομάδα από μεγαλύτερη κατηγορία παρουσίασε αρκετά καλά σημάδια. Οι Φθιωτοί ανά διαστήματα προσπάθησαν να βάλουν κάτω την μπάλα και κατάφεραν στο δεύτερο μέρος να προηγηθούν με γκολ του Παναγιώτη Υφαντή. Τελικώς δέχτηκαν την ισοφάριση με το ματς να ολοκληρώνεται με σκορ 1-1.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου ταξίδεψε στον Άγιο Γεώργιο με 11αδα ανάγκης και με πολλές απουσίες και ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες. Οι 11 που αγωνίστηκαν έκαναν καλή εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος, όπου απείλησαν και σκόραραν το γκολ της ισοφάρισης με τον Κώστα Καλύβα του Παναγραφιωτικού.

Ημίωρη καθυστέρηση
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση 30 λεπτών, αφού αρχικώς είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3. 

Γύρω στους 70
Αρκετός φίλαθλος κόσμος από την γύρω περιοχή είδε το ματς. Συγκεκριμένα γύρω στα 70 άτομα έδωσαν το παρών στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου.



80 λεπτά


Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός της ΕΠΣ Ευρυτανίας σφύριξε το ματς, το οποίο κράτησε σχεδόν 80 λεπτά. Παίχτηκαν 2 ημίχρονα των 40 λεπτών.

Απουσίες και δυο
Οι δυο ομάδες είχαν πολλές και σημαντικές απουσίες, ο μεν Κεραυνός κατέβηκε με 13 ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην δύναμη του ο δε ο ΑΠΟΚ με μόλις 7 παίκτες ενεργούς.

Επαναληπτικός στις 3/1
Θα δοθεί φιλικό την ερχόμενη Κυριακή (3/1) στο Καρπενήσι, όπου ο ΑΠΟΚ θα παίξει αυτήν την φορά στην έδρα του κόντρα στον Άγιο Γεώργιο.

4ος στην Α΄ ΕΠΣΦ
Ο Κεραυνός Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στην 4η θέση του 3ου Ομίλου της Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με 23 βαθμούς, έχοντας μικρή διαφορά από τις πρώτες θέσεις.

Παρουσία Ι. Καλύβα
Ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας, ο οποίος έχει ενταχθεί πλέον στην ΕΠΣ Ευρυτανίας παρακολούθησε την αναμέτρηση. Ο κ. Καλύβας διαμένει στον Άγιο Γεώργιο και έχει οργανώσει κατά πολύ την διαιτησία του νομού μας.


Πρώτο ματς Belba Dritan


Ανεπίσημο ντεμπούτο έκανε ο 1ος βοηθός Belba Dritan, που παρακολούθησε την σχολή διαιτησίας της ΕΠΣΕ.

Κοντά ο Π. Ρεσίτης
Τις προσπάθειες του Βελουχίου είδε από κοντά ο Ευρυτάνας προπονητής και παλαίμαχος παίχτης του ΑΠΟΚ Παναγιώτης Ρεσίτης, που κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Πρόκειται για τον θείο του δεξιύ μπακ Στέλιου.


3 «δανεικούς»


Ο ΑΠΟΚ για να συμπληρώσει 11αδα χρειάστηκε να πάρει 3 ποδοσφαιριστές που δεν ανήκουν στο ρόστερ του. Πρόκειται για τον φορ του Παναγραφιωτικού Κώστα Καλύβα, ο οποίος σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης και τους παίκτες της Κ19 της Λαμίας Πάνο Αντωνίου (Γιος του προπονητή Δημήτρη) και Άρη Σιταρά. Επιπλέον ο Φλοριάν Μπούτσι δεν ανήκει ακόμη στην ομάδα.

Χωρίς πάγκο
Η ομάδα του Καρπενησίου δεν είχε κανέναν αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή.

1 διοικητικός
Την διοίκηση του Βελουχίου εκπροσώπησε ο Χρήστος Γιαννίτσαρης, αφού στο γήπεδο δεν βρέθηκε άλλο διοικητικό στέλεχος.


Έπαιξε με Παναγραφιωτικό
Ο Άγιος Γεώργιος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ηττηθεί με σκορ 1-3 σε φιλικό κόντρα στον Παναγραφιωτικό.

Ο Υφαντής της ΕΠΣ Αργολίδας


Το γκολ των νικητών σημείωσε ο 28χρονος Παναγιώτης Υφαντής, ο οποίος έχει καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο, όμως αγωνίζεται  με επιτυχία στην Α1΄ Αργολίδας με τον Ασκληπιό. Ο ποδοσφαιριστής έχει φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Κεραυνού.

Α΄ Μέρος

Στο κέντρο
Το πρώτο 30λεπτο του α΄ μέρος παίχτηκε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και χωρίς να γίνει κάποια τελική προσπάθεια μπροστά από τις δυο εστίες.

Ακυρώθηκε γκολ Λαϊου


Στο 23΄ ο Δημήτρης Λαϊος σκόραρε μετά από σέντρα του Παναγιώτη Υφαντή από τα δεξιά, ωστόσο ο πρώτος βοηθός Belba Dritan είχε σηκωμένη την σημαία του και υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.




Ευκαιρίες
Από το 29ο λεπτό και μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, οι δυο ομάδες έκαναν τις πρώτες τους επιθετικές προσπάθειες.

Οι καλύτερες φάσεις
29΄: Ο Λαϊος πάσαρε στον Αντωνίου Β., ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής ψηλά άουτ.
31΄: Ο Σιταράς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Κουτσουπιά από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
33΄: Ψηλοκρεμαστό λασέ του Σιταρά από κοντά μετά από σέντρα από δεξιά  μπλόκαρε σταθερά ο Τσιγκρέλης.
36΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Κουτσουπιά, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο πορτιέρο των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά.
38΄: Ο Σιταράς σέντραρε από αριστερά και ο Καλύβας σούταρε με τον Τσιγκρέλη να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.

Β΄ Μέρος

Πιο καλός ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι στο δεύτερο μέρος είχε καλύτερα «πατήματα» και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1.

Από τραγικό λάθος
Ο Χάρης Κουτσουπιάς με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού έκανε τραγικό λάθος, γυρίζοντας την μπάλα προς τα πίσω και ο Παναγιώτης Υφαντής που βρέθηκε τετ ατ ετ με τον Δημήτρη Ρεσίτη πλάσαρε εύκολα χωρίς πίεση στην αριστερή γωνία του Βελουχίου πετυχαίνοντας το 1-0.





Άμεση ισοφάριση
5 λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκε ο ΑΠΟΚ ισοφάρισε στον τελικό 1-1. Ο Γιάννης Φλωράκης σέντραρε από τα δεξιά και ο Κώστας Καλύβας με όμορφο πλασέ και αφού απόφυγε τον Πέτρο  Καρκάνη ισοφάρισε στο τελικό 1-1.





Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Αντωνίου Β. έδωσε στον Δερνίκα, που σούταρε αρκετά πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
60΄: Ο Καλύβας πάσαρε στον Μπούτσι, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Νιώρας έδιωξε από την δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
61΄: Ο Κουτσουπιάς έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω και ο Υφαντής βρέθηκε απέναντι στον Ρεσίτη Δ. και με σουτ στην αριστερή του γωνία έκανε το 1-0.
65΄: Ο Φλωράκης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Καλύβας «ντρίμπλαρε» τον Καρκάνη και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Νιώρα ισοφάρισε σε 1-1.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου (Ανδρέας Προβόπουλος): Τσιγκρέλης(41΄ Νιώρας), Αρβανίτης(48΄ Καρκάνης), Κωστόπουλος, Αντωνίου Β., Λυτάκης, Γεροκώστας, Τζαβαλής, Λαϊος(41΄ Σκαργιώτης), Δερνίκας, Υφαντής, Χριστόπουλος

ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης Δ., Ρεσίτης Σ., Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Σιταράς, Φλωράκης, Αντωνίου Π., Κουτσουπιάς, Καλύβας Κ., Τσιάμης, Μπούτσι

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Belba Dritan (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος