Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Γ.Σ. Άτλας-Α.Μ.Σ. Κύνος Λιβανατών 65-67(59-59 Κανονική Διάρκεια)

«Οδυνηρή» ήταν στην παράταση γνώρισε ο Άτλαντας μετά από ένα ματς για γερά νεύρα με σκορ 67-65 από τον Κύνο Λιβανατών. Η ομάδα της Ευρυτανίας πλέον βρίσκεται σε ακόμη πιο δύσκολη βαθμολογική θέση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/12) στο κλειστό του Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 100 με 120 θεατές.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά σε ένα καθοριστικό και κρίσιμο βαθμολογικής σημασίας ματς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και στην παράταση με την τύχη να γυρίζει ξανά την «πλάτη» της στους περσινούς πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Η ομάδα του Καρπενησίου είχε πληθώρα ευκαιριών στα τελευταία λεπτά να «καθαρίσει» το ματς, όμως έκανε αρκετές βεβιασμένες κινήσεις και το «πλήρωσε». Πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 πόντους και 4 τρίποντα ήταν ο γκάρντ Κώστας Λέρης.
Ο Κύνος Λιβανατών του Μάριου Σκαλτσά μετά από αρκετά παιχνίδια που ηττήθηκε επέστρεψε στις νίκες σε ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι. Οι Φθιωτοί ήταν αν και έμειναν πίσω στο σκορ σε καθοριστικά σημεία στην 4η περίοδο, ισοφάρισαν και οδήγησαν το ματς στην 5λεπτη παράταση. Ο Κύνος στις λεπτομέρειες και με γκολ-φάουλ του μικρού Μιχάλη Δούρου πήρε το σπουδαίο «διπλό», που τον απομάκρυνε από τις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού. Ξεχώρισε ο «τριποντάκιας» Θανάσης Σταγκίδης που έβαλε 26 με 5 εύστοχες προσπάθειες έξω από τα 6.75.
Την επόμενη (8η) ο Άτλας υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 10 Ιανουαρίου τον Μώλο, ενώ ο Κύνος Λιβανατών αγωνίζεται στο «Χαλκιπούλειο» με τα Φάλαρα. Ο Άτλας βρίσκεται στην 8η θέση με 8 βαθμούς, ενώ ο Κύνος Λιβανατών ανέβηκε στην 6η θέση, έχοντας 9 βαθμούς.

Μια «100αδα»
Η κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση του Άτλαντα έγινε παρουσία περίπου 100 με 120 θεατών. Μάλιστα οι φίλοι της Καρπενησιώτικης ομάδας δημιούργησαν ανά διαστήματα εκκωφαντική ατμόσφαιρα.



Με κόσμο στο πλευρό του
Φίλους στο πλευρό του είχε και ο Κύνος Λιβανατών, όπου περίπου 10 άτομα ακολούθησαν την αποστολή στο Καρπενήσι.

2η νίκη
Οι Φθιωτοί πέτυχαν την 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα μετά την νίκη στην πρεμιέρα ενάντια στα Φάλαρα και ανέβηκαν στην 6η θέση.

Πέρυσι στην Α΄
Ο Κύνος Λιβανατών αγωνίζονταν πέρυσι στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, ωστόσο φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή στην εν λόγω κατηγορία παρότι τερμάτισε αρκετά ψηλά.

«Κόλλησε» την τελευταία
Ο Άτλας πλέον παρέμεινε σε δυσμενή βαθμολογική θέση και βρίσκεται στην τελευταία 8η θέση μαζί με τα Φάλαρα.

Αποστολή 8 ατόμων
Παρά την κρισιμότητα του ματς ο Κύνος ήρθε στο Καρπενήσι με αποστολή 8 αθλητών (!)

34α με ήττα


Ο σέντερ των γηπεδούχων Ταξιάρχης Κουτρομάνος (Φωτογραφία, Αντιδήμαρχος Καρπενησίου) γιόρτασε με ήττα την ημέρα των 34ων γενεθλίων του.

26 ο Σταγκίδης


Ο «βομβιστής» των 6.75 Θανάσης Σταγκίδης έφτασε τα 22 τρίποντα στο πρωτάθλημα, βάζοντας 5 στο ντέρμπι παραμονής και φτάνοντας τους 26 πόντους. Με 14 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο Λεωνίδας Σιότροπος.


«15αρης» ο Λέρης


Εξαιρετικός για τους Καρπενησιώτες ήταν ο Κώστας Λέρης που «πυροβόλησε» 4 φορές έξω από τα 6.75 και σκόραρε 15 πόντους. Με 10 ακολούθησαν Ταξιάρχης Κουτρομάνος και Τάσος Καδάς, που πέτυχε και 1 τρίποντο.


Και 2ος κριτής


Πλην του Θανάση Γιαννόπουλου υπήρξε και 2ος επίσημος κριτής της ΕΣΚΑΣΕ, ο οποίος ήταν ο Φθιωτός Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Φωτογραφία).

0/2
Μετά την νίκη στο γυναικείο βόλεϊ ακολούθησε ακόμη μια για τον Άτλαντα από τον Κύνο.

«Αέρα» 2ποντου
 

Αν και ο Άτλαντας στα πρώτα λεπτά μπήκε καλύτερα ο Κύνος Λιβανατών χάρης σε ένα σερί 10-0 που «έτρεξε» πήρε προβάδισμα 2 πόντων. Προηγήθηκε με 12-14 στο τέλος της 1ης περιόδου. Ο Κώστας Λέρης με τρίποντο, ο Νίκος Γεωργόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο και ο Νίκος Γεωργόπουλος με νέο δίποντο έκαναν το 5-4. Ακολούθησε καλάθι του Παντελή Κωστή, 3πονο του Γιώργου Τσαρούχα, 2/2 ελεύθερες βολές του Θανάση Σταγκίδη, 3ποντο του Λεωνίδα Σιότροπου (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Γιώργο Τσαρούχα (7-14). Ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντη «βόμβα» και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με εύστοχη προσπάθεια για 2 μείωσαν στο 12-14.








Σερί 10-0
Οι Λιβανατές στην 1η περίοδο έτρεξαν ένα σερί 10-0 και το 7-4 εις βάρος τους έγινε 7-14 υπέρ τους και double score.

Ίδιο προβάδισμα


Σταθερά στους 2 πόντους έμεινε η διαφορά υπέρ των Φθιωτών στο τέλος του ημιχρόνου όπου προηγήθηκαν με 33-35. Ο Άτλας χάρις τις προσπάθειες του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Αριστερά) είχε προηγηθεί προσωρινά με 31-30. Ο Γιώργος Τσαρούχας (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο, ο Πάνος Καλοπήτας (Φωτογραγφία Δεξιά) με δίποντο και ο Λεωνίδας Σιότροπος με νέο τρίποντο πραγματοποίησαν το 14-20. Εν συνεχεία ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με έμμεσο τρίποντο (Καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή) και με καλάθι και φάουλ ξανά αλλά με χαμένη βολή μείωσε στο 19-20. Ακολούθησε τρίποντο του Θανάση Σταγκίδη, δίποντο του Δημήτρη Σταλίκα και 3/4 συνολικά ελεύθερες βολές του Νίκου Γεωργόπουλου (21-26). Ο Κώστας Λέρης με εκτέλεση έξω από τα 6.75, ο Θανάσης Σταγκίδης με 3/3 ελεύθερες βολές (Τεχνική ποινή και φάουλ του Σεραφείμ Κολοκύθα) και ο Κώστας Λέρης με ένα τρίποντη «βόμβα» διαμόρφωσαν το 27-29. Ο Μιχάλης Δούρος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Λερογιάννης με 2 συνεχόμενα καλάθια και ο Θανάσης Σταγκίδης με τρίποντο έκαναν το 31-33. Το 33-35 του ημιχρόνου έγινε μετά από καλάθι του Δημήτρη Λερογιάννη και 2/2 βολές του Γιώργου Τσαρούχα.







Τεχνική σε Κολοκύθα


3.58 πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο Σεραφείμ Κολοκύθας χρεώθηκε με τεχνική ποινή καθώς διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για τον καταλογισμό φάουλ εις βάρος του. Ο Θανάσης Σταγκίδης ευστόχησε και στις 3 ελεύθερες βολές.


Άλλαξε χέρια το +2

 












Η διαφορά που χώριζε τις δυο ομάδες και στην 3η περίοδο ήταν +2, ωστόσο η πρωτοπορία αυτή άλλαξε χέρια με τον Άτλαντα να προηγείται με 50-48. Ο Δημήτρης Λερογιάννης έβαλε 4ο συνεχόμενο καλάθι, ο Γιώργος Τσαρούχας είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) «βομβάρδισε» έξω από τα 6.75(38-36). Ακολούθησε δίποντο του Νίκου Γεωργόπουλου, 3ποντο του Θανάση Σταγκίδη και τρίποντο του Άγγελου Σαμαντά (Φωτογραφία Δεξιά) (41-41). Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο, ο Θανάσης Σταγκίδης με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Τάσος Καδάς με δίποντο έκαναν το 43-43. Ο Κώστας Λέρης με 1/2 ελεύθερες βολές (Τεχνική Ποινή), ο Θανάσης Σταγκίδης με τρίποντο, ο Τάσος Καδάς με 1/2  βολές, ο Γιώργος Τσαρούχας με 2ποντο και ο Κώστας Λέρης με 3ποντο πέτυχαν το 50-48.





2πλη τεχνική & αποβολή


2.14 πριν την λήξη της 3ης περιόδου ο Νίκος Γεωργόπουλος του Κύνου χρεώθηκε με 2 τεχνικές ποινές από τον έμπειρο διαιτητή Ιωάννη Ευαγγελόπουλο (Φωτογραφία) για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε, αφού συμπλήρωσε τα 5 φάουλ.



Όλα 59


Οι γηπεδούχοι παρότι σε κρίσιμο χρονικό σημείο προηγήθηκαν με +4 και με 57-53, δεν μπόρεσαν στα τελευταία λεπτά να διαχειριστούν το προβάδισμα τους με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με σκορ (59-59) και να πηγαίνει στην παράταση. Ο Λεωνίδας Σιότροπος με τρίποντο, ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία) με τρίποντο, ο Κώστας Λέρης με 2/3 ελεύθερες βολές και ο Λεωνίδας Σιότροπος με προσπάθεια για 2 έκαναν το 55-53. Ο Πάνος Καλοπήτας με γκολ-φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Θανάσης Σταγκίδης με 3ποντο και ο Τάσος Καδάς με δίποντο μετά από ασιστ του Άγγελου Σαμαντά έκαναν το 59-56. Ο Λεωνίδας Σιότροπος με 1/2 ελεύθερες βολές και 00.48 πριν το τέλος ο Θανάσης Σταγκίδης με 2/2 βολές έκαναν το τελικό 59-59, με τον τελευταίο να έχει ελαφρύ τραυματισμό και να «σφίγγει» τα δόντια και να συνεχίζει το ματς. Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα έκανε θεαματική «τάπα» στον Λεωνίδα Δούρο του Κύνου.






«Ήρωας» ο Δούρος


Οι φιλοξενούμενοι με γκολ-φάουλ του μικρού Μιχάλη Δούρου (Φωτογραφία) 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε επικράτησαν με 65-67 και πήραν σπουδαίο διπλό. Ο μικρός είχε σκοράρει και ένα κρίσιμο καλάθι νωρίτερα στην παράταση. Ο Άτλας δεν είχε καθαρό μυαλό ξανά σε κρίσιμα χρονιά σημεία και γνώρισε μοιραία την ήττα. Ο Θωμάς Χονδρός με 1/2 βολές, ο Μιχάλης Δούρος με δίποντο και ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 βολές έκαναν το 61-61. Ο Λεωνίδας Σιότροπος είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Θανάσης Σταγκίδης είχε 2/2 βολές (61-65). Ο Άτλας με 2/2 ελεύθερες βολές του Ταξιάρχη Κουτρομάνου και καλάθι του Τάσου Καδά ισοφάρισε σε 65-65. Ο νεαρός Μιχάλης Δούρος με έξοχη προσπάθεια γκολ-φάουλ με χαμένη βολήε00.05 πριν το τέλος χάρισε την νίκη στην ομάδα του με 65-67.  Ο Κώστας Κατσομήτρος του Κύνου ανέκοψε με «τάπα» τον Τάσο Καδά του Άτλαντα.






Αποχώρησε ο Λέρης
Ο Κώστας Λέρης 1.51 πριν ολοκληρωθεί η 5λεπτη παράταση αποχώρησε, έχοντας συμπληρώσει 5 προσωπικά φάουλ.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί
Οι παίκτες του Κύνου Λιβανατών πανηγύρισαν έξαλλα την τεράστια επιτυχία τους μετά το τέλος της παράτασης.



Δηλώσεις Προπονητών

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): «Δεν καταφέραμε να πάρουμε το ντέρμπι και λυπούμαστε πολύ που απογοητεύσαμε τον υπέροχο κόσμο μας. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και για ακόμη μια φορά η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Θα δουλέψουμε μέχρι το επόμενο ματς και ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.»








Μάριος Σκάλτσας (Κύνος Λιβανατών): «Γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε με έναν αντίπαλο, ο οποίος παίζει σκληρό μπάσκετ ιδιαίτερα μέσα στην έδρα του. Για εμάς όπως και για την ομάδα του Άτλαντα ήταν ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, καθώς και οι δύο επιθυμούσαμε να απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι παρά τις απώλειες λόγω τραυματισμών και φοιτητικών υποχρεώσεων (η αποστολή μας ήταν μόλις 8 ατόμων με έναν τραυματία) πετύχαμε μια τόσο βαθμολογικής όσο και ψυχολογικής σημασίας νίκη. Αυτό επιτεύχθηκε, αφού στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μείναμε πιστοί στο πλάνο που είχαμε ως ομάδα και στα απίστευτα ψυχικά αποθέματα που δείξαμε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά παρά την υπερβολική κούραση λόγω έλλειψης αλλαγών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Άτλαντα για την πολύ καλή φιλοξενία. Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία και η όσο το δυνατόν υψηλότερη βαθμολογική θέση. Να επισημάνω, ότι η ομάδα του Κυνου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σ' αυτή την θέση και ευελπιστούμε να το αποδείξουμε στο δεύτερο γύρο. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε έχουμε μείνει ενωμένοι αποτέλεσμα του καλού κλίματος που επικρατεί στην ομάδα.»

Τα δεκάλεπτα
12-14, 33-35, 50-48, 59-59, 65-67

Συνθέσεις Ομάδων

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 10(2), Κολοκύθας, Καλοπήτας 4, Κουτρομάνος 10, Λέρης 15(4), Κουρλός, Χαντζιάρας, Χονδρός 3, Σαμαντάς 3(1), Κωστής 2, Καδάς 10(1), Λερογιάννης 8

Κύνος Λιβανατών (Μάριος Σκαλτσάς): Κατσιάνος, Παπαθανασίου, Δούρος 5, Κατσομήτρος, Σταγκίδης 26(5), Σιότροπος 14(3), Τσαρούχας 13(2), Γεωργόπουλος 9

Διαιτητές : Γιώργος Σαμαράς & Ιωάννης Ευαγγελόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος & Δημήτρης Γλωσσόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Γιάννης Γιαννόπουλος

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος