Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Ο διακεκριμένος Ευρυτάνας τεχνικός γυναικείου βόλεϊ Ανδρέας Γερονίκος


Καταγωγή από την Βούλπη Ευρυτανίας έχει ο 50χρονος(Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1965) γνωστός προπονητής γυναικείας πετοσφαίρισης Ανδρέας Γερονίκος, που διαμένει στην Αθήνα.
Πέρυσι ήταν προπονητής στο γυναικείο τμήμα του ΓΑΣ Χολαργού(Τοπική κατηγορία -2 γυναικών της ΕΣΠΑΑ) ενώ φέτος συνεχίζει στο Ε.Α.Ο. Σπατών ως coach, αλλά και ως τεχνικός υπεύθυνος. Τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στον πάγκο του Γ.Σ. Χαλανδρίου(Ομάδα που αποτελεί δικό του δημιούργημα, έχοντας διαδοχικές ανόδους από το 2011, που ξεκίνησε την λειτουργία της), αποχωρώντας τον Φεβρουάριο του 2014, σαιζόν που η ομάδα ήταν «νεοφώτιστη» στην Β΄ Εθνική. Επιπλέον τον Νοέμβριο του 2012 ανακοινώθηκε από την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, αλλά οι δυο πλευρές δεν συνεργάστηκαν τελικά.  Έχει σημαντική θητεία στο άθλημα και ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής. Έχει διατελέσει μάλιστα τεχνικός της ΑΕΚ(Α1΄) και ΖΑΟΝ(Α2΄), ενώ έχει αναλάβει και τον ΔΑΣ Δραπετσώνας. Στα αξιοσημείωτα πως ο κ. Γερονίκος υπήρξε ποδοσφαιριστής της ιστορικής Δόξας Ραπτοπούλου, αλλά και του Α.Ο. Βούλπης. Ο 16χρονος γιος του Παναγιώτης είναι αθλητής των τμημάτων υποδομής μπάσκετ του Ολυμπιακού έχοντας περάσει και από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.
Ο Γερονίκος έκανε τα πρώτα του ερασιτεχνικά βήματα στην πετοσφαίριση στον νομό μας. Είχε κατακτήσει με το Κατσάμπειο οικοτροφείο Προυσού το σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων της Ευρυτανίας.