Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΑΕΚ-Κρέντη 1-0

«Ποδαρικό» στο νέο έτος με την 1η νίκη έκανε η ομάδα της ΑΕΚ, που επικράτησε με 1-0 της Κρέντης στο ντέρμπι ουραγών της Α΄ Ευρυτανίας.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας, έγινε κάτω από συννεφιά και παρουσία περίπου 20 με 30 θεατών.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα έκανε την καλύτερη της φετινή εμφάνιση και δίκαια πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα «ξεκολλώντας» από το μηδέν. Ο «δικέφαλος» έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε με γκολ του Χρήστου Παρούτσα και είχε και δοκάρι με τον Χρήστο Αρκουμάνη σε κομβικό σημείο. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε «έξυπνα» έκλεισε όλους τους χώρους και κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ του αποτέλεσμα. Μάλιστα η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με 10, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Δημήτρης Τελώνης.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα βρέθηκε σε άσχημη ημέρα και μοιραία γνώρισε μια ακόμη ήττα, έχοντας και αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της. Ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση και μόλις στο 15ο λεπτό είχε δοκάρι με τον Νίκο Βούρτσα. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάληψη για την ομάδα του Δήμου Αγράφων, που βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε να επανακάμψει στην συνέχεια. Ολοκλήρωσε και αυτή με 10, αφού ο Θανάσης Ντάλλας αποχώρησε στο 78ο λεπτό λόγω υψηλού πυρετού ένοιωσε ζαλάδες με τον ποδοσφαιριστή μετά το τέλος του ματς να μεταφέρεται λιπόθυμος στο νοσοκομείο Καρπενησίου.
Την επόμενη (11η) αγωνιστική η ΑΕΚ θα κάνει το ρεπό της, ενώ η Κρέντη θα υποδεχτεί στο Κερασοχώρι στις 17 του μήνα τον Αίολο. Πλέον οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς.

Άδειο το γήπεδο
Η πρώτη αναμέτρηση του νέου έτους έγινε παρουσία περίπου 20 με 30 θεατών και κάτω από συννεφιά.


1η νίκη
Ο «δικέφαλος» στην πρώτη αναμέτρηση του 2016 πανηγύρισε την πρώτη του νίκη, φτάνοντας την Κρέντη στους 3 βαθμούς. Η ομάδα από την Δυτική Ευρυτανία έχει το πάνω χέρι στην άτυπη ισοβαθμία της 6ης θέσης, αφού στον πρώτο γύρο είχε επικρατήσει με 4-1.

Πολλές απουσίες
Αρκετές και σημαντικές απουσίες είχαν και οι δυο ομάδες. Μεταξύ των άλλων απουσίαζαν οι: Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, Κώστας Ιωάννου, Παναγιώτης Ζιάκας, Μάκης Νιαβής, Στέφανος Κοράκης (ΑΕΚ), Προκόπης Γκούρλιας, Άκης Τσιούμας, Στέφανος Γκορόγιας, Γιάννης Μπισμπίκης, Κώστας Κατσαδούρος, Χρήστος Κουρκουβής, Αποστόλης Ντάλλας, Παναγιώτης Κώτσιας και Παύλος Κουτσούμπας (Κρέντη). Να αναφερθεί πως Γκούρλιας, Τσιούμας και Ι. Μπισμπίκης απουσίαζαν για πρώτο παιχνίδι της Κρέντης.

«Μηδέν» με Χαβέλο


Για πρώτη φορά την τρέχουσα σαιζόν η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της έχοντας γκολκίπερ τον Γιώργο Χαβέλο, που έκανε ντεμπούτο με την ΑΕΚ για φέτος. Ο Χαβέλος αγωνίστηκε μετά από πολλά χρόνια κάτω από τα γκολπόστ.

5 αλλαγές
 

Η ομάδα του Ηλία Μπακόλα είχε 5 αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το τελευταίο ματς του περασμένου έτους με τον Αίολο. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Γιώργος Χαβέλος, δεξιός μπακ άρχισε ο Γιώργος Ιωάννου (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Χρήστος Σεντής (Φωτογραφία Κέντρο), στο κέντρο σαν αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Βαγγέλης Χριστόπουλος και σαν δεξιός μέσος άρχισε ο Γιώργος Μπέσσας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Στέφανου Κοράκη, Μάκη Νιαβή, Χρήστου Γενιτσαρόπουλου (Απουσίαζαν), Σωτήρη Φούκα (Έμεινε στον πάγκο) και Δημήτρη Κοτσιμπού (Εκτός 18αδας/Είδε το ματς από την κερκίδα). Οι Φθιωτοί Χριστόπουλος και Σεντής επανεμφανίστηκαν μετά από αρκετά καιρό.

4 νέα πρόσωπα



 












Οι Κρεντιώτες άρχισαν την αναμέτρηση με 4 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με την αναμέτρηση με τον Παναγραφιωτικό, που έδωσαν στο τέλος του 2015. Στο δεξί άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Γιάννης Μάκκας (Φωτογραφία πάνω Αριστερά), βασικός έπαιξε ο Βαγγέλης Μάκκας (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), σαν μεσοαμυντικός αγωνίστηκε ο νεαρός Νεκτάριος Ντάλλας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και σε θέση ανασταλτικού μέσου επέστρεψε ο Βασίλης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Άκη Τσιούμα, Προκόπη Γκούρλια, Στέφανο Γκορόγια και Γιάννη Μπισμπίκη. Και 4 οι απουσίαζαν.

Οι 14χρονοι


Για την Κρέντη ξεκίνησαν οι: Νεκτάριος Ντάλλας, Γιώργος Βούρτσας (Φωτγραφία) και Γιάννης Μάκκας, παίχτες της μικτής νέων της ΕΠΣΕ, οι οποίοι έχουν γεννηθεί άπαντες το 2001.

Πρόβλημα με Λάμπρου


Ο Αλέξανδρος Λάμπρου της Κρέντης δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, αφού δεν είχε δηλωθεί στην κατάσταση υγείας. Ο ποδοσφαιριστής έμεινε στον πάγκο και δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του και να κάνει ντμεπούτο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ανατολικοφραγκιστιανός μέσος συμμετέχει κανονικά την τελευταία 2ετια με την μικτή νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Η Πρόεδρος
Την πρώτη νίκη της ΑΕΚ παρακολούθησε από τον πάγκο της ομάδας η Πρόεδρος της Ρούλα Σκιαδοπούλου. Η κ. Σκιαδοπούλου είναι η σύζυγος του προπονητή-παράγοντα της ΑΕΚ Ηλία Μπακόλα. Διοικητική εκπροσώπηση από την Κρέντη υπήρχε μόνο από τον τέως Πρόεδρος Κώστα Λάππα.


Α΄ Μέρος

«Ζωηρή» η ΑΕΚ
Το πρώτο 10λεπτο του ματς άνηκε στην ΑΕΚ που με γρήγορες επιθέσεις απείλησε δυο φορές την εστία του Γιάννη Φεγγούλη.

Ανέβηκε η Κρέντη
Στην συνέχεια η Κρέντη πήρε τα ηνία της αναμέτρησης είχε δοκάρι με τον Νίκο Βούρτσα και μέχρι το 30ο λεπτό έλεγχε την ροή του ματς.

Δοκάρι με Ν. Βούρτσα


Σημαντική στιγμή να προηγηθεί έχασε με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα η ομάδα της Κρέντης. Ο Θανάσης Ντάλλας πάσαρε στον Νίκο Βούρτσα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.


«Κιτρινόμαυρο» φινάλε
Το τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους άνηκε στην ΑΕΚ, που δημιούργησε ευκαιρίες και σκόραρε το νικητήριο τέρμα.

Το μοναδικό ο Παρούτσας


Στο 33ο λεπτό του αγώνα σημειώθηκε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, το οποίο έδωσε και την νίκη στην γηπεδούχο ομάδα. Ο Κώστας Μπούκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Χρήστος Παρούτσας «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ της Κρέντης και το ύψος του πέναλτι χωρίς πίεση με υποδειγματικό πλασέ σκόραρε για το 1-0. Ο «Πάρι» πέτυχε το 2ο του φετινό γκολ, έχοντας βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και στο ματς του πρώτου γύρου.





«Άγγιξε» το 2-0

 












Πολύ κοντά στο 2-0 έφτασε στο 42ο λεπτό η ΑΕΚ, ο Χρήστος Παρούτσας πάσαρε όμορφα αριστερά μέσα στην περιοχή στον Χρήστο Αρκουμάνη (Φωτογραφία Αριστερά), ο οποίος σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Κρέντης και στην επαναφορά ο Βαγγέλης Χριστόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) πήρε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα Γιάννη Φεγγούλη να αποκρούει σωτήρια.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Παρούτσας γύρισε από τα δεξιά και το πλασέ του Μπούκα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Κρέντης.
9΄: Ο Γιαννόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Μπούκας πήρε την κεφαλιά και το εξ επαφής πλασέ του Παρούτσα απέκρουσε σωτήρια ο Φεγγούλης.
15΄: Ο Ντάλλας Α. πάσαρε εκτός περιοχής στον Βούρτσα Ν., ο οποίος σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΚ.
24΄: Ο Σερπάνος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, μετά από σύγχυση μέσα στην μικρή περιοχή το πλασέ του Βούρτσα Ν. μπλόκαρε ο Χαβέλος.
31΄: Ο Ντάλλας Α. έδωσε στον Βούρτσα Ν., ο οποίος σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΚ.
33΄: Ο Μπούκας εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ,ο Παρούτσας «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ της Κρέντης και μόνος βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα ψηλοκρεμαστά τον Φεγγούλη και «έγραψε» το 1-0.
35΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από αριστερά απέκρουσε με τις γροθιές ο πορτιέρο της Κρέντης.
36΄: Ο Τελώνης πάσαρε στον Μπούκα, που εκτός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.
42΄: Ο Παρούτσας πάσαρε αριστερά στον Αρκουμάνη, ο οποίος σούταρε στο δεξί δοκάρι της Κρέντης και στην επαναφορά την εξ επαφής κεφαλιά του Χριστόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φεγγούλης.
45΄: Μακρινό απευθείας σουτ του Αρκουμάνη κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι.

Β΄ Μέρος

Έκλεινε χώρους
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αμύνονταν στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς κλείνοντας τους χώρους και κρατώντας μέχρι το τέλος το υπέρ της αποτέλεσμα.

Κατοχή χωρίς ουσία
Η Κρέντη είχε την κατοχή της μπάλας στο β΄45λεπτο, όμως δεν μπορούσε να βγάλει τελικές προσπάθειες μπροστά από την εστία των αντιπάλων της.

«Πρώτη» Μάκκα


Ο Κώστας Μάκκας, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Φραγκίστα έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα, στην οποία έχει αγωνιστεί και κατά το παρελθόν.

Στην γραμμή ο Λάππας














Στο 71ο λεπτό η Κρέντη παραλίγο να ισοφαρίσει από μια ανύποπτη φάση, ο Δημήτρης Σερπάνος (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Γιώργος Χαβέλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία Δεξιά) σαν από μηχανής Θεός απέκρουσε πάνω στην γραμμή. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν σε αυτή την φάση, θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος.

Με 10 η Κρέντη


Ο Θανάσης Ντάλλας (Φωτογραφία) της Κρέντης στο 78΄ αποχώρησε από το ματς νοιώθοντας ζαλάδες, αφού είχε υψηλό πυρετό. Η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες, καθώς δεν υπήρχε άλλος αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής. Μετά το τέλος του ματς ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε λιπόθυμος μέσα στα αποδυτήρια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο Καρπενησίου. Επιπλέον οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με ποδοσφαιριστές που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού.




Αποβολή Τελώνη


Στο 85΄ ο σκληροτράχηλος μεσοαμυντικός του «δικεφάλου» Δημήτρης Τελώνης είδε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Η αριθμητική ισορροπία επανήλθε και οι δυο ομάδες αγωνίζονταν με 10. Ο Τελώνης θα απουσιάσει από το παιχνίδι με την Ποταμιά.



Δεν έγινε η αλλαγή
Η τελευταία αλλαγή της ΑΕΚ δεν πρόλαβε να γίνει, αφού ο ρέφερι της αναμέτρησης Λάμπρος Κολοκώτσιος σφύριξε την λήξη.

Οι καλύτερες φάσεις
65΄: Σουτ του Σερπάνου μπλόκαρε εύκολα ο Χαβέλος.
68΄: Νέο σουτ του Σερπάνου εκτός περιοχής πέρασε ψηλά άουτ.
71΄: Ο Σερπάνος έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ο Χαβέλος έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Λάππας απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή.
85΄: Ο Τελώνης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο και αποβλήθηκε.
85΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Σερπάνου απέκρουσε στην αριστερή γωνία του ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.
86΄: Ο Παρούτσας πάσαρε στον Χριστόπουλο, ο οποίος πλάσαρε από κοντά τον Φεγγούλη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
94΄: Χτύπημα φάουλ του Σερπάνου κατέληξε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Παρούτσας, Αρκουμάνης, Μπισμπίκης Φ.

Διακριθέντες
ΑΕΚ: Μπούκας, Παρούτσας, Χριστόπουλος, Σεντής
Κρέντη: Βούρτσας Γ.

Δηλώσεις Προπονητών

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Καταρχήν ήταν ένα ντέρμπι ουραγών, νομίζω ότι το κερδίσαμε δίκαια. Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν με πάρα πολλές απουσίες. Στο πρώτο μέρος δημιουργήσαμε τις φάσεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο δεύτερο μείναμε από δυνάμεις, αλλά δεν απειληθήκαμε. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Κρέντης. »







Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία σε όλο το κόσμο και το 2016 να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί. Καλή συνέχεια στην ομάδα της ΑΕΚ.»









Συνθέσεις Ομάδων

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Χαβέλος, Λάππας, Σεντής, Ιωάννου Γ., Μπέσσας Γ.(70΄ Κατσαρός), Τελώνης, Μπούκας, Χριστόπουλος, Αρκουμάνης(80΄ Μπέσσας Ι.), Παρούτσας, Γιαννόπουλος Γ.

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας Ε., Μάκκας Ι., Βούρτσας Γ., Μπισμπίκης Β., Ντάλλας Νεκ.(57΄ Μάκκας Κ.), Βούρτσας Ν., Ντάλλας Αθ., Σερπάνος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος