Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μυρίκη-Παναγραφιωτικός 2-0

Στα νικηφόρα αποτέλεσμα επέστρεψε η Μυρίκη, που έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα για 86 λεπτά νίκησε με 2-0 τον Παναγραφιωτικό.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/1) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ήταν εξ αναβολής για την 12η αγωνιστική της Α΄ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 80 θεατών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα είχε από το πρώτο 4ο λεπτό της συνάντησης ένα σημαντικό προβάδισμα, αφού έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Κατάφερε να προηγηθεί με αυτογκόλ του Γιώργου Πλεξίδα στο 28΄ και να κάνει δυο τα τέρματα της στα μισά της επανάληψης με σκόρερ τον Ταξιάρχη Καλύβα. Ωστόσο ο αντίπαλος θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει με την εκτέλεση πέναλτι στις αρχές του β΄ ημιχρόνου, όπου ο Κώστας Καλύβας νικήθηκε από τον Στάθη Φακίτσα και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε και στο εσωτερικό του δοκαριού.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου για ένα ακόμη παιχνίδι ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο, ενώ και στο ματς της περασμένης αγωνιστικής είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα αριθμητικό μειονέκτημα. Το έργο της ομάδας έγινε εξ αρχής δύσκολο με την αποβολή του μπακ Γιάννη Δαράβαλη. Ωστόσο η ομάδα πάλεψε και είχε τις προϋποθέσεις να σκοράρει με την ευκαιρία του Κώστα Καλύβα στο 25ο λεπτό που αποκρούστηκε από τον Στάθη Φακίτσα και στην συνέχεια βρήκε και στο δοκάρι και με το χαμένο πέναλτι ξανά του Κώστα Καλύβα στο 47ο λεπτό.  
Την επόμενη (13η) αγωνιστική η Μυρίκη θα αγωνιστεί το Σάββατο (30/1) με την ΑΕΚ και ο Παναγραφιωτικός στις 31 του μήνα θα παίξει με τον ΑΠΟΚ. Οι «κόκκινοι» διατηρήθηκαν στην 3η θέση και έφτασαν τους 20 βαθμούς, ενώ ο Παναγραφιωτικός ισοβαθμεί στην 4η θέση μαζί με την Ποταμιά έχοντας 15 βαθμούς.

Αλκυονίδα ημέρα
Η εξ αναβολής αναμέτρηση έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία να είναι πάνω από τους 10 βαθμούς. Την παρακολούθησαν γύρω στους 80 θεατές.


Η κατάρα των κόκκινων
Ο Παναγραφιωτικός για ένα ακόμη ματς ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο. Αγωνίστηκε για 85 λεπτά με 10 παίκτες, ενώ και την προηγούμενη αγωνιστική με την Ποταμιά έπαιζε για σχεδόν μια ώρα με παίκτη λιγότερο. Έφτασε τις 5 αποβολές.

Εδραιώθηκε 3η
Η Μυρίκη επέστρεψε στις επιτυχίες και απομακρύνθηκε από την 4η και 5η θέση και την Ποταμιά και τον Παναγραφιωτικό

Ο τιμωρημένος Μάλαϊ
Ο Ελτόν Μαλαϊ των φιλοξενούμενων εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του, αφού είχε αποβληθεί στην συνάντηση με την Ποταμιά.

Σταμάτησε το σερί(!)


Ένα εντυπωσιακό σερί 11 συνεχόμενων αναμετρήσεων με γκολ σταμάτησε για τον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία). Ο ποδοσφαιριστής της Μυρίκης την τρέχουσα σεζόν είχε σκοράρει σε όλα τα ματς που αγωνίστηκε με τους «κόκκινους».

11αδα για Ιωάννου


Ο Σπύρος Κολόκας έκανε μόλις μια αλλαγή στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς με τον ΑΠΟΚ. Θέση βασικού στην επίθεση πήρε ο Πάνος Ιωάννου, που αντικατέστησε τον Νίκο Τσαγιάννη, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

2 νέα πρόσωπα

 












Οι φιλοξενούμενοι είχαν 2 αλλαγές σε σύγκριση με το παιχνίδι με την Ποταμιά, στην 11αδα επέστρεψε ο Βασίλης Παρασκευόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά), ενώ βασικός ήταν και ο νεαρός Κώστας Καββαδίας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Ελτόν Μαλαϊ (Τιμωρημένος) και Χρήστου Κατσαρή (Απουσίαζε λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων).

Διακρίθηκαν Φακίτσας- Ίβρος-Γενιτσαρόπουλος
 

Ο πορτιέρο της Μυρίκης Στάθης Φακίτσας (Φωτογραφία Αριστερά) με τις καίριες επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν. Ο Δημήτρης Ίβρος (Φωτογραφία Κέντρο) της Μυρίκης είχε πολύ καλή παρουσία παίζοντας σε θέση αριστερού χαφ, ενώ ο κεντρικός αμυντικός Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) έκανε πολύ καλή εμφάνιση και δημιούργησε την φάση από όπου προήλθε το 1-0.

Α΄ Μέρος

Πλεονέκτημα γηπεδούχων
Για 41΄ λεπτά στο α΄ μέρος η γηπεδούχος Μυρίκης είχε παίκτη παραπάνω και κατάφερε να προηγηθεί με 1-0.

Με 10 στο 4΄


Πριν συμπληρωθεί το 4ο λεπτό της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Γιάννης Δαραβάλης (Φωτογραφία) από αριστερά ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Πάνο Ιωάννου της Μυρίκης, που έμπαινε μόνος στην περιοχή και είδε την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο. Αυτή ήταν η 2η αποβολή στο πρωτάθλημα για τον βραχύσωμο μπακ.




Επικεντρωμένοι στην άμυνα
Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν άρδην το αγωνιστικό τους πλάνο, αφού η αποβολή τους ανάγκασε να στραφούν περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Εκτός ο «Μπι»

 












Ο σκληροτράχηλος μεσοαμυντικός του Παναγραφιωτικού Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε από το παιχνίδι στο 27΄ λόγω τραυματισμού. Η ομάδα του για 3 περίπου λεπτά έπαιζε με 9 παίκτης. Την θέση του πήρε ο Αρτινός Αλέξανδρος Καλαμπούκης (Φωτογραφία Δεξιά).




Ευκαιρία με Κ. Καλύβα
Η ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου έχασε σημαντική στιγμή στο 25ο λεπτό ώστε να προηγηθεί στο ματς σε χρονικό σημείο που έπαιζε με 9 παίκτες. Ο Κώστας Καλύβας έκανε όμορφη προσπάθεια και σούταρε εκτός περιοχής, ο Στάθης Φακίτσας «απογειώθηκε» στο αριστερό του «παραθυράκι» απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε σε κόρνερ.


Με αυτογκόλ Πλεξίδα


Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό του ματς, όταν ο προωθημένος κεντρικός αμυντικός Κώστας Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από τα δεξιά και ο Γιώργος Πλεξίδας (Φωτογραφία) με προβολή προ του Κώστα Σταμούλη έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γιώργου Καλύβα (1-0). Ο «Πλέξι» σημειώνει για 2η φορά την τρέχουσα σαιζόν αυτογκόλ.






Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Δαράβαλης ανέτρεψε τον Ιωάννου, που έφυγε μόνος προς της περιοχής των Αγράφων και αντίκρισε απευθείας κόκκινη.
5΄: Εκτέλεση φάουλ του Λιάγκα από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Λέρης και η κεφαλιά του Ίβρου από κοντά κόντραρε σε σώμα αντιπάλου και κατέληξε ξανά σε κόρνερ φεύγοντας πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
9΄: Ο Καββαδίας έκανε κάθετη πάσα στον Νούλα, που σούταρε από πλάγια δεξιά ψηλά άουτ.
14΄: Ο Ίβρος έβγαλε σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Τσίπρα από καλή θέση έφυγε πάνω από το τέρμα των Αγράφων.
25΄: Ο Καλύβας Κ. εκτός περιοχής σούταρε φαλτσαριστά, ο Φακίτσας εκτινάχτηκε απέκρουσε όμορφα σε κόρνερ, με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι.
28΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε όμορφα από τα δεξιά και ο Πλεξίδας με προβολή προ του Σταμούλη έσπρωξε την μπάλα στην αριστερή γωνία της ομάδας του (1-0).
31΄: Ο Ιωάννου έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Λιάγκα Π., που μπήκε τετ α τετ στην περιοχή με τον Καλύβα Γ., όμως καθυστέρησε και ανακόπηκε από τον Χρυσαφόπουλο.

Β΄ Μέρος

Επιθετικοί οι Αγραφιώτες


Στο δεύτερο μέρος τα Άγραφα έγιναν πιο επιθετικά στο πρώτο 20λεπτο, είχανε ευκαιρίες και τεράστια στιγμή για την ισοφάριση με το χαμένο πέναλτι του Κώστα Καλύβα. Σπουδαία στιγμή χάθηκε και στο 63ο λεπτό με τον Στάθη Φακίτσα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία).


Χαμένο πέναλτι


Στο 2ο λεπτό της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Κώστας Καλύβας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιώργο Μπουμπουρή. Ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) ανέλαβε να το εκτελέσει, ο Στάθης Φακίτσας έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία βρήκε την μπάλα, η οποία στην συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος και τελικώς ο πορτιέρο της Μυρίκης μπλόκαρε σταθερά. Αυτό ήταν το πρώτο χαμένο πέναλτι στην καριέρα του «Καλάιφερτ».




Το «καθάρισε» ο Τ.Καλύβας


Ο αδερφός του Κώστα Καλύβα του Παναγραφιωτικού Ταξιάρχης (Φωτογραφία) που παίζει στην Μυρίκη σκόραρε στο 66ο λεπτό δίνοντας τέλος στις ελπίδες των αντιπάλων για κάτι θετικό. Ο Δημήτρης Ίβρος σέντραρε από αριστερά, ο Κώστας Σταμούλης σούταρε με τον Γιώργο Καλύβα να αποκρούει και στην επαναφορά ο Ταξιάρχης Καλύβας εύκολα με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στην μόλις 2η φετινή του συμμετοχή..





Αποχώρησε ο Τάσιος


Ο νεαρός Γρηγόρης Τάσιος στο 70΄ αποχώρησε λόγω τραυματισμού με τον Νίκο Τσαγιάννη να τον αντικαθιστά.





Πρώτη Κ .Λιάγκα


Την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα έκανε ο Κώστας Λιάγκας της Μυρίκης, που αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Σπύρου Κολόκα στο 80ο λεπτό.

Ματς κέντρου
Στο τελευταίο 20λεπτο έγινε παιχνίδι κέντρου και δεν σημειώθηκε καμία καλή στιγμή μπροστά από τις δυο εστίες.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Καλύβας Κ. ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπουμπουρή και κέρδισε το πέναλτι. Ο Καλύβας Κ. ανέλαβε να το εκτελέσει ο Φακίτσας απέκρουσε στην δεξιά του γωνία, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι έσπασε στο έδαφος και στην συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
56΄: Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από αριστερά και μετά τα λάθος του Τσίπρα, ο Νούλας σούταρε ψηλά άουτ.
57΄: Ο Ίβρος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Σταμούλης σούταρε και ο Καλύβας Γ. απέκρουσε με τα πόδια.
63΄: Ο Πλεξίδας έκανε σέντρα από δεξιά, η κεφαλιά του Νούλα από κοντά κόντραρε σε αμυντικό και στην συνέχεια αποκρούστηκε από τον Φακίτσα για να καταλήξει κόρνερ.
66΄: Ο Ίβρος γύρισε από αριστερά, ο Σταμούλης σούταρε ο πορτιέρο των Αγράφων απέκρουσε με τα πόδια και στην επαναφορά εύκολα από κοντά ο Καλύβας Τ. με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Ζαραβέλης, Ίβρος

Διακριθέντες
Μυρίκη: Ίβρος, Γενιτσαρόπουλος, Φακίτσας
Παναγραφιωτικός: Πάτρου Ρεμμ.

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα ήταν ένα νικηφόρο παιχνίδι για εμάς, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας μας. Κρατάμε μονό τους 3 βαθμούς και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Θεωρώ πως το σημερινό παιχνίδι ήταν από όλες τις πλευρές μια άσχημη παρένθεση και ο κύριος λόγος πιστεύω πέρα από το παιχνίδι ήταν το ότι έχουμε αρκετές μέρες λόγω του χιονιού να πατήσουμε γήπεδο και να δουλέψουμε με την μπάλα. Τώρα όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι ξεκινάς με απουσίες, με το καλημέρα έχεις παίκτη λιγότερο, έχεις τραυματισμούς, αυτογκόλ, χαμένο πέναλτι και χαμένες ευκαιρίες τότε σίγουρα δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την τύχη αλλά παρόλα αυτά δείξαμε για μια ακόμη φορά ότι και με 10 παίκτες μπορούμε και παίζουμε εξίσου καλά. Ίσως μας έγινε συνήθεια πλέον από τις πολλές και δίκαιες αποβολές που έχουμε ως τώρα. Δεν αποθαρρυνόμαστε σαν ομάδα, δεν κερδίζαμε πρωτάθλημα ή κάτι άλλο με νίκη, όπως δεν χάνουμε κάτι με ήττα. Θα συνεχίζουμε την καλή δουλειά που κάνουμε μαζί με τα παιδιά, υπάρχουν μεγάλα σημάδια βελτίωσης στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια που απομένουν. Μέσα από τα λάθη μας θα βελτιωθούμε και τα παιδιά τα νεότερα σιγά-σιγά θα αρχίσουν και αυτά να αποκτούν την ανάλογη εμπειρία. Θα ήθελα να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου, διότι έμεινα ικανοποιημένος πραγματικά από την απόδοση τους και συγχαρητήρια στην Μυρίκη για την νίκη της.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Φακίτσας, Ζαραβέλης, Τσίπρας, Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής(80΄Λιάγκας Κ.), Λιάγκας Π., Λέρης, Ίβρος, Ιωάννου(60΄ Καλύβας Τ.), Σταμούλης, Τάσιος(70΄ λ.τρ. Τσαγιάννης)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Καλύβας Γ., Πλεξίδας, Δαράβαλης, Πάτρου Ρεμμ, Πάτρου Ραντ., Μπισμπίκης(27΄ λ.τρ. Καλαμπούκης), Χρυσαφόπουλος, Παρασκευόπουλος(81΄ Γιαννιώτης), Νούλας, Καλύβας Κ., Καββαδίας(52΄ Βούρτσας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης  (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος