Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Με πλούσιο ταλέντο η 2η αντίπαλος της Π.Α.Κ. Μούτα Δομοκού


Το πρώτο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ δίνει η Μούτα Δομοκού, η οποία μετά το ρεπό της πρεμιέρας  θα ταξιδέψει στο Καρπενήσι, για να αντιμετωπίσει την Π.Α.Κ. Προπονητής των αγωνιστικών και τμημάτων είναι ο αξιόλογος Παναγιώτης Ρήγας, αθλητής του Πρωτέα Λαμίας, ο οποίος έχει αγωνιστεί επίσης στην ακαδημίες του Α.Σ. Φθιωτίς, στον Παμφθιωτικό, στα Εκπαιδευτήρια Μπούκαλη, στον Λοκρό Αταλάντης στην Βελγική Verviers-Pepinster, στον Έσπερο Λαμίας και στην Μούτα Δομοκού.
Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν στο εφηβικό πρωτάθλημα, όπου η καθεμία επικράτησε στην έδρα της άλλης. Στα φιλικά της ματς η Μούτα ηττήθηκε εκτός έδρας με 67-54 από την Ματαράγκα Σοφάδων, ενώ επικράτησε της ίδιας ομάδας με 54-59.
Πέρυσι οι Φθιωτοί τερμάτισαν στην 4η θέση του 3ου Ομίλου, έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 5 ήττες. Να σημειωθεί ότι το 2011 στέφθηκαν πρωταθλητές της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και το 2012 πρωταγωνίστησαν στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ, τερματίζοντας στην 3η θέση. Το 2013 πάλεψε αξιόμαχα με νεαρούς και ντόπιους παίχτες, παραμένοντας, ωστόσο την επόμενη σαιζόν δεν δήλωσε συμμετοχή και υποβιβάστηκε στην παρακάτω κατηγορία.
Στο ρόστερ περιλαμβάνονται αρκετοί αθλητές της εφηβικής ομάδας, οι οποίοι πλαισιώνονται από διάφορους έμπειρους παίχτες.  Η ομάδα στηρίζεται σε νεαρά παιδιά της περιοχής και έχει μέσο όρο ηλικίας 20,5 ετών. Αποτελείται από 5 άνδρες, 8 έφηβους και 4 παίδες, ενώ στις ακαδημίες του συλλόγου είναι εγγεγραμμένα-ενεργά μέλη 5-19 ετών 85 περίπου παιδιά, αποτέλεσμα της αδιάκοπης και σκληρής δουλειάς του προπονητή, της διοίκησης και των γονέων. Στόχος της Μούτας είναι να δοθούν εμπειρίες σε νεαρά παιδιά και να παίξει όμορφο και ανταγωνιστικό μπάσκετ χωρίς άγχος.
Την περυσινή ανδρική ομάδα αποτελούσαν οι: Καραγιώτας, Δελήμπασης, Κόκκινος Μ., Κόκκινος Α., Καρυώτης, Ντάλιος, Βλαχάκης, Σκουφίτσας, Δασκαλόπουλος, Ρήγας, Πανταζής, Λαΐνάς Ε., Λαΐνάς Γ. και Κακόγιαννης.
Ο coach Παναγιώτης Ρήγας τόνισε για την Μούτα μεταξύ άλλων σε πλήρης συνέντευξη του σε τοπικό μέσο της περιοχής: «Πριν 4 χρόνια κατόπιν συνεννόησης με την διοίκηση αποφασίσαμε να στελεχώσουμε στο μέλλον το ανδρικό τμήμα με γηγενείς και νεαρούς παίχτες. Δουλέψαμε σκληρά και τώρα είμαστε εντός στόχων. Στόχος μας είναι να βγάζουμε καλούς ανθρώπους-παιδιά, μαθητές-πολίτες και έπειτα καλούς αθλητές-μπασκετμπολίστες. Με πολύ κόπο το έχουμε καταφέρει αυτό, όπως και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στον σύλλογο. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε όμορφο και ανταγωνιστικό μπάσκετ χωρίς την πίεση του πρωταθλητισμού και του αποτελέσματος.»

*Ευχαριστούμε τον κ. Ρήγα για την παραχώρηση στοιχείων και πληροφοριών