Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Παίδες: Πρωτέας Λαμίας-Π.Α.Κ. 37-74

Το δεύτερο «2ποντο» τους στο πρωτάθλημα κόντρα στον ίδιο αντίπαλο ξανά πήραν οι παίδες της Π.Α.Κ. Νίκησαν και στην Λαμία τον Πρωτέα επικρατώντας εύκολα με Double Skor και 37-74.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/1) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Ζ΄ Ομίλου του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία λιγοστών θεατών.
Ο Πρωτέας του Χρήστου Μπάκα αγωνίζεται με μικρότερους αθλητές ηλικιακά και με στόχο την αποκομιδή εμπειριών των καλαθοσφαιριστών του. Δεν μπόρεσε κατά συνέπεια να κοντράρει τον αντίπαλο βρισκόμενος σε όλη την διάρκεια πίσω στο σκορ. Η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μη έχοντας «γευτεί» την χαρά της νίκης. Ξεχώρισαν βάζοντας 8 πόντους οι Σοφοκλής Ευθυμίου και Βασίλης Σταματόπουλος.
Η Ακαδημία του Φώντα Ζαχαρόπουλου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα της και παίζοντας ελεύθερο και όμορφο μπάσκετ κατέκτησε το δεύτερο φετινό της «ροζ» φύλλο αγώνα. Είχε διαρκώς την πρωτοπορία με την διαφορά να φτάνει στο +37, όσους έβαλε ο Πρωτέας. Ο Λάμπρος Τσιώλης έκανε εξαιρετική εμφάνιση, βάζοντας 39 πόντους και κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ σε αυτόν τον τομέα.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική η Π.Α.Κ.  δεν θα αγωνιστεί αφού η Μούτα Δομοκού έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και ο Πρωτέας θα αναμετρηθεί στις (23/1) στο Χαλκιοπούλειο με τον συμπολίτη Έσπερο.

Γονείς του Πρωτέα
Το πρωί της Κυριακής στις εξέδρες του Δ.Α.Κ. Λαμίας παραβρέθηκαν μόνο γονείς των αθλητών της γηπεδούχου ομάδας.


2Χ2
Η ομάδα της Ευρυτανίας πήρε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, η οποία ήταν κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει στο Καρπενήσι με 86-27.

Double Skor
Η Π.Α.Κ. νίκησε τον Πρωτέα με Double Skor (37-74).

«Βάφτισμα πυρρός»


Για τους νικητές 3 αθλητές έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε αναμέτρηση των παίδων, οι οποίοι είναι μικρότεροι ηλικιακά. Ο Θωμάς Τσιαμάκης (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε βασικός στην πρώτη του εμφάνιση, σκοράροντας 6 πόντους, ο γκάρντ Μανώλης Κάππας (Φωτογραφία Κέντρ) «ντεμπούταρε», βάζοντας 2 πόντους και στο φινάλε πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Γιάννης Κουδουνάς (Φωτογραφία Δεξιά, Γιος της προπονήτριας του συλλόγου Κατερίνας Μπαλωμένου).

«Πολυβόλο» ο Τσιώλης


Σε «καλοθομηχανή» εξελίχτηκε ο Λάμπρος Τσιώλης της Π.Α.Κ., όπου έβαλε 39 πόντους κάνοντας σπουδαία εμφάνιση και σπάζοντας το προσωπικό του ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος. Με 10 και 1 εύστοχο τρίποντο ακολούθησε ο Αποστόλης Νούλας.


8 για Σταματόπουλο και Ευθυμίου














Για τον Πρωτέα από 8 πόντους σημείωσαν ο Βασίλης Σταματόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) και ο σέντερ Σοφοκλής Ευθυμίου (Φωτογραφία Δεξιά).

1 τρίποντο
Ο Αποστόλης Νούλας της Π.Α.Κ. σκόραρε την μοναδική εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75 στο παιχνίδι.

Διαφορά εξ αρχής

 












Η φιλοξενούμενη ομάδα πήρε από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης και προηγήθηκε με +14 και 7-21. Ο Γρηγόρης Τάσιος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Τσιαμάκης με δίποντο, ο Γρηγόρης Τάσιος (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Βασίλης Σκονδρογιάννης με 2/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 2-6. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Αποστόλη Νούλα, ο Βασίλης Σταματόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης με δυο συνεχόμενα καλάθια και ο Βασίλης Σταματόπουλος ξανά με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 4-10. Ο Λάμπρος Τσιώλης με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Ερμής Καραμπάς με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης με 1/2 βολές και ο Χρήστος Αραμπόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές πέτυχαν το 5-15. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 7-21 χάρις δίποντο του Ερμή Καραμπά (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη, 2/2 ελεύθερες βολές του Βασίλη Σταματόπουλου και νέο δίποντο του Ερμή Καραμπά. Ο Γρηγόρης Τάσιος της Π.Α.Κ. ανέκοψε με «τάπα» τον Σοφοκλή Ευθυμίου του Πρωτέα.



Δυνατή συνέχεια

 












Δυνατά συνέχισε και στην 2η περίοδο η Π.Α.Κ., όπου χάρις τις προσπάθειες του Λάμπρου Τσιώλη και του Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Αριστερά) έφτασε στο 21-44 του ημιχρόνου. Ο Αποστόλης Νούλας με 2ποντο, ο Γιώργος Σκονδρογιάννης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και στην συνέχεια με γκολ φάουλ (Χαμένη συμπληρωματική βολή) και ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο έκαναν το 11-24. Με γκολ φάουλ του Σοφοκλή Ευθυμίου (Χαμένη ελεύθερη βολή), δίποντο του Θωμά Τσιαμάκη, καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη και νέο 2ποντο του Σοφοκλή Ευθυμίου έγινε το 15-29. Ο Σοφοκλής Ευθυμίου με δίποντο, ο Αποστόλης Νούλας με τρίποντη «βόμβα», ο Γρηγόρης Τάσιος με δίποντο και ο Πέτρος Κωσταράς με εύστοχη προσπάθεια για 2 πραγματοποίησαν το 19-34. Ακολούθησαν δυο δίποντα του Αποστόλη Νούλα και τρια συνεχόμενα καλάθια του Λάμπρου Τσιώλη (19-44). Η Π.Α.Κ. έτρεξε ένα μίνι σερί 8-0. Το 21-44 του ημιχρόνου έκανε ο Βασίλης Σταματόπουλος με δίποντο. Ο Λάμπρος Τσιώλης των φιλοξενούμενων ανέκοψε με «τάπα» τον Χρήστο Αραμπόπουλο του Πρωτέα.





Στους 37


Η Π.Α.Κ. «εκτόξευσε» την διαφορά στο +37 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου όπου προηγήθηκε με 29-66. Ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο, ο Βασίλης Σταματόπουλος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο και ο Θωμάς Τσιαμάκης με δίποντο πέτυχαν το 22-50. Ο Πέτρος Κωσταράς με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης με δυο συνεχόμενα δίποντα και ο Βασίλης Σταματόπουλος με 2/2 βολές έγραψαν το 24-54. Με γκολ φάουλ του Λάμπρου Τσιώλη (Χαμένη βολή), δίποντο του Λευτέρη Ευαγγελοδήμου (Φωτογραφία), 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Σκονδρογιάννη και καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη έγινε το 25-60. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 29-66 μετά από 2ποντο του Λάμπρου Τσιώλη, όμορφο καλάθι του Μανώλη Κάππα, 2ποντο του Λάμπρου Τσιώλη καλάθι του Σοφοκλή Ευθυμίου και 2/2 ελεύθερες βολές του Βάϊου Τσέτσου.



Έξω με φάουλ
00.02 πριν τελειώσει η 3η περίοδος ο Ερμής Καραμπάς της Π.Α.Κ. αποβλήθηκε κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

«Πάτησε φρένο»

 












Έπεσε ο ρυθμός στην 4η περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με το επί μέρους ισόπαλο σκορ 8-8. Η Π.Α.Κ. νίκησε με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο ντάμπλ σκορ (37-74). Ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο, ο Λευτέρης Ευαγγελοδήμος με δίποντο, ο Αποστόλης Αποστολόπουλος με 2ποντο και ο Λάμπρος Τσιώλης με νέο καλάθι διαμόρφωσαν το 31-72. Στην συνέχεια ο Θοδωρής Ράρρας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Νίκος Τόλης με καλάθι και φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή) πέτυχαν το 33-74. Το τελικό 37-74 διαμορφώθηκε μετά από γκολ φάουλ του Πέτρου Κωστάρα (Φωτογραφία Δεξιά, Άστοχη ελεύθερη βολή) και νέο δίποντο του Θοδωρή Ράρρα.


Τα δεκάλεπτα
7-21, 21-44, 29-66, 37-74

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας  (Χρήστος Μπάκας): Ράρρας  4, Λύκος, Αλμπάνης, Σταματόπουλος 8, Τσέτσος 2, Κουρέλης, Αραμπόπουλος  1, Σκονδρογιάννης 7, Αποστολόπουλος 2, Νικολόπουλος, Κωσταράς 5, Ευθυμίου 8

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Κάππας 2, Τσιώλης 39, Νούλας 10(1), Μπίκας, Ευαγγελοδήμος 4, Μοτσιόλας, Ντότσικας, Τόλης Ν., Γραμματίκας, Τσιαμάκης 6, Τάσιος 5, Ντότσικας, Καραμπάς 6

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Κωνσταντίνος Περράκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Νίκος Καλαντζής & Διονύσης Αναγνώστου (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Πίνακας: Νίκος Λεπίδας(Τιμ Μάνατζερ Πρωτέα)

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος