Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πρωτέας Λαμίας-Γ.Σ. Άτλας 58-35

Στην κορυφή παρέμεινε ο Πρωτέας Λαμίας που νίκησε με 58-35 τον Άτλαντα. Οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν τον αντίπαλο παίζοντας καλή άμυνα στα πρώτα 20 λεπτά.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (17/1) στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και ξεκίνησε στις 5.30 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ για τον 2ο Όμιλο και τον παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα.
Ο Πρωτέας του Θεόφιλου Μελισσάρη συνέχισε νικηφόρα και πήρε μια ακόμη νίκη, μένοντας στην πρώτη θέση και σε τροχιά ανόδου στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Οι Φθιωτοί παρά τα ελεύθερα σουτ που πήραν στο πρώτο μέρος δεν βρήκαν στόχο και προηγήθηκαν με 19-13. Στο 3ο και 4ο δεκάλεπτο κυριάρχησαν φτάνοντας στην εύκολη νίκη, με αρκετούς αθλητές να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Ο Κώστας Κωνσταντίνου ήταν εντυπωσιακός, έβαλε 21 σκοράροντας και 5 φορές έξω από την γραμμή των 6.75.
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά παίζοντας δυνατή άμυνα και συγκεντρωμένος στο αγωνιστικό του πλάνο κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο να διατηρηθεί κοντά στο σκορ. Στην συνέχεια η έλλειψη συγκέντρωσης χάθηκε και σε συνδυασμό με την κούραση η ομάδα του Καρπενησίου δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση, ωστόσο ήταν ξανά μαχητική και έβγαλε πάθος. Οι περσινοί πρωταθλητές της Γ΄ΕΣΚΑΣΕ βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική θέση και κάθε ματς στην συνέχεια έχει τον χαρακτήρα «τελικού». Ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας προπορεύτηκε στο σκοράρισμα, βάζοντας 10 έχοντας 2 εύστοχες προσπάθειες για 3.
Η ομάδα της Ευρυτανίας την επόμενη (10η) αγωνιστική υποδέχεται στο Καρπενήσι σε ένα ματς τεράστιας βαθμολογικής σημασίας την Προοδευτική Λάρυμνας. Οι Λαμιώτες θα παίξουν στο ΔΑΚ Λαμίας ενάντια στα Φάλαρα. Ο Πρωτέας μοιράζεται την κορυφή μαζί με τον Απόλλωνα Λιβαδειάς έχοντας 16 βαθμούς, ενώ ο Άτλας είναι τελευταίος (8ος) με 11 βαθμούς όσους έχει και ο Κύνος Λιβανατών.

Κοντά στους 100
Αρκετός κόσμος είδε την αναμέτρηση της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ στο ΔΑΚ της Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής. Περίπου 100 φίλαθλοι είδαν τον Πρωτέα να συνεχίζει νικηφόρα παίρνοντας ένα ακόμη «ροζ» φύλλο αγώνα.


Με φουλ..θέρμανση
Σε αντίθεση με τα κλειστά της πόλης του Καρπενησίου ο Δήμος Λαμιέων είχε φουλ θέρμανση στο Χαλκιοπούλειο. Ο Δήμος Λαμιέων προμήθευσε με πετρέλαιο το γήπεδο και η αναμέτρηση έγινε με κανονικές…και όχι «πολικές» συνθήκες. Παρότι το Καρπενήσι είναι ένας ορεινός νομός ο Δήμος της πόλης μας δεν έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, για να θερμάνει έστω ελάχιστα για λίγα λεπτά τα γήπεδα του τις ώρες που διεξάγονται έστω οι αγώνες.

«Πλήγωσε» ο Κωνσταντίνου


Ο γκάρντ Κώστας Κωνσταντίνου «πλήγωσε» τον Άτλαντα, αφού έβαλε 21 πόντους ευστοχώντας και σε 5 προσπάθειες έξω από τα 6.75. Με 12 και 1 εύστοχο τρίποντο ακολούθησε ο Λουκάς Αλεξίου.


10 τρίποντα
Η άμυνα του Άτλαντα προσαρμόστηκε πάνω στους Γιώργο Μπέλλη και Παναγιώτη Φαλιά και κατά συνέπεια οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά ελεύθερα τρίποντα. Σκόραραν συνολικά 10 φορές έξω από τα 6.75.

Διψήφιος ο Σταλίκας


Ο έμπειρος Δημήτρης Σταλίκας έκανε ένα ακόμη καλό ματς βάζοντας 10 και πετυχαίνοντας 2 τρίποντα. Ήταν ο μοναδικός διψήφιος των φιλοξενούμενων με τον νεαρό Παντελή Κωστή να ακολουθεί με 7, έχοντας 1 τρίποντο.


Αρνητικό αποτέλεσμα
Η νίκη των Φαλάρων επί του Μώλου..μόνο ευχάριστη δεν ήταν για τους ανθρώπους του Άτλαντα, αφού η υπόθεση-παραμονή «μπλέκει» ακόμη περισσότερο.

Ματς-τελικός
Το Κυριακάτικο παιχνίδι ενάντια στην Προοδευτική Λάρυμνας αποκτάει παιχνίδι τελικού, αφού η ανάγκη για νίκη είναι επιτακτική στο συγκρότημα του Άγγελου Σαμαντά. Ο Άτλαντας θέλει να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας του, ώστε να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για να αποφύγει την 7η και 8η θέση. Η 7η οδηγεί κατά πάσα πιθανότητα σε μπαράζ (Με τον 7ο του 1ου Ομίλου) και η 8η στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Τους «Μπλόκαρε» με ζώνη

 












Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας πολύ καλή άμυνα ζώνης βρέθηκαν με ένα μίνι σερί 5-0 του Πρωτέα με 13-9 πίσω στο σκορ στο τέλος της 1ης περιόδου. Ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 3ποντο, ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Κώστας Κωνσταντίνου με 3ποντο και 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 6-5. Με τρίποντη «βόμβα» του Παντελή Κωστή, 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Μπέλλη, 1/2 βολές του Κώστα Πολύμερου και 1/2 βολές του Σεραφείμ Κολοκύθα διαμορφώθηκε το 8-9. Ο Πρωτέας προηγήθηκε με 13-9 μετά από 3ποντο του Κώστα Κωνσταντίνου και 2/2 ελεύθερες βολές του ίδιου.



«Κόλλησαν» χαμηλά


Η πολύ καλή αμυντική παρουσία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο, όπου σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι το ημίχρονο έκλεισε στο 19-13. Ο Κώστας Κωνσταντίνου με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Σεραφείμ Κολοκύθας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Λουκάς Αλεξίου (Φωτογραφία Κέντρο) με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Κώστας Κωνσταντίνου με τρίποντη «βόμβα» και ο Θωμάς Χονδρός (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 19-13 του ημιχρόνου. Ο Πάνος Καλοπήτας του Άτλαντα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Φώτη Μαλισόβα του Πρωτέα Λαμίας.




6-4
Με επί μέρους σκορ 6-4 ολοκληρώθηκε το 2ο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να έχουν επιθετική δυστοκία(!)

Βρήκε ρυθμό


Ο Άτλας μείωσε σε 22-20 και στην συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό και «καθάρισαν» ουσιαστικά το παιχνίδι αφού στο τέλος του 10λεπτου προηγήθηκαν με +17 και 43-26. Ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντο, ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης με 3ποντο, ο Σεραφείμ Κολοκύθας με 2ποντο και ο Παντελής Κωστής με όμορφο δίποντο μετά από ασιστ του Τάσου Καδά πραγματοποίησαν το 22-20. Ο Πρωτέας εκεί «αφυπνίστηκε» και με σερί 14-0 έφτασε στο 36-20 χάρης σε 2/2 ελεύθερες βολές του Κώστα Κωνσταντίνου, δυο συνεχόμενα τρίποντα του ίδιου, 3ποντο του Κώστα Πολύμερου (Φωτογραφία Αριστερά), 2ποντο του Γιάννη Τριανταφυλλίδη και 1/2 βολές του Φώτη Μαλισιόβα. Ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο, ο Φώτος Μαλισιόβας (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με νέο δίποντο πέτυχαν το 38-24. Ακολούθησε «εκτέλεση» του Κώστα Πολύμερου έξω από τα 6.75, 2ποντο του Λουκά Αλεξίου και καλάθι του Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Φωτογραφία Δεξιά) (43-26).






Σερί 14-0
Οι αθλητές του Θεόφιλου Μελισσάρη κατά την διάρκεια της 3ης περιόδου έτρεξαν ένα σερί 14-0 και το 22-20 έγινε 36-20 υπέρ τους.

+24


Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η 4η περίοδος, με τους γηπεδούχους να χρησιμοποιούν τους θεωρητικά αναπληρωματικούς και να φτάνουν στο τελικό 58-35. Ο Λουκάς Αλεξίου με δίποντο, ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία Αριστερά) με έμμεσο τρίποντο (Γκολ φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή), ο Λουκάς Αλεξίου με 1/2 ελεύθερες βολές και με τρίποντο έκαναν το 49-29. Εν συνεχεία ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος σκόραρε γκολ φάουλ (Άστοχη συμπληρωματική βολή), ο Λουκάς Αλεξίου έβαλε δίποντο και ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε δίποντο στο τέλος του χρόνου επίθεση (51-33). Το τελικό 58-35 έγινε μετά από τρίποντο του Πάνου Ρήγα (Φωτογραφία Κέντρο), δυο δίποντα του Ανδρέα Τσουκαλά (Φωτογραφία Δεξιά) και καλάθι του Νίκου Χαντζιάρα.



Δηλώσεις Προπονητών

Θεόφιλος Μελισσάρης (Πρωτέας Λαμίας): « Ξεκινήσαμε μουδιασμένα το παιχνίδι και η επιλογή από τον αντίπαλο να παίξει στην άμυνα ζώνη έκανε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα, γιατί θεωρώ ότι δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι παρότι βγάζαμε ελεύθερα σουτ, ωστόσο ήταν άστοχα. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και παίζοντας λίγο πιο γρήγορα την μπάλα βρήκαμε σκορ και από κοντά και από μακριά με αποτέλεσμα να καταφέρουμε να χτίσουμε μια διαφορά ασφαλείας και στην συνέχεια να δώσουμε χρόνο και συμμετοχή σε παιδιά, που δεν είχαν στα μέχρι τώρα παιχνίδι χρόνο συμμετοχής .Τέλος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Άτλαντα.»

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας):«Παίξαμε με μια καλή και έμπειρη ομάδα και στο πρώτο ημίχρονο καταφέραμε να ελέγξουμε κάπως τον ρυθμό. Ξεκινώντας στο δεύτερο δεν μπήκαμε δυνατά και δεχτήκαμε αρκετά τρίποντα με καλά ποσοστά από τους αντιπάλους μας , με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει και κάπου εκεί να κριθεί και το παιχνίδι. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας την επόμενη αγωνιστική και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη για τον στόχο της παραμονής. Ευελπιστούμε να μας βοηθήσει και η παρουσία των οπαδών μας.»


Τα δεκάλεπτα
13-9, 19-13, 43-26, 58-35

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας Λαμίας (Θεόφιλος Μελισσάρης): Κωστής Κ., Αλεξίου 12(1), Μαλισιόβας 3, Πολύμερος 7(2), Τσουκαλάς 4, Κωνσταντίνου 21(5), Τριανταφυλλίδης 7(1), Συκιώτης, Φαλιάς, Ρήγας 3(1), Μπέλλης 1

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Σταλίκας 10(2), Κολοκύθας 5, Καλοπήτας, Κουτρομάνος 4, Χαντζιάρας 2, Χονδρός 4, Κωστής Π. 7(1), Καδάς 3, Λερογιάννης

Διαιτητές : Βασίλης Ντάνος & Γιώργος Ζάχος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Ιωάννα Παπαματθαίου-Ανθή Τσιμπρικά-Κώστας Κονδυλόπουλος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος