Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ποταμιά-ΑΕΚ 6-1

«Ξέσπασε» στο δεύτερο 45λεπτο η Ποταμιά που συνέτριψε την ΑΕΚ με το ευρύ 6-1.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της εξ αναβολής 12ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 20 θεατών.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε κακό πρώτο μέρος, όμως προηγήθηκε με κεφαλιά του Κώστα Γιαννακόπουλου και είχε και δοκάρι σε απευθείας κόρνερ του Λάμπρου Φλωράκη. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε βρήκε ρυθμό και έφτασε στο «καταιγιστικό» 6-1 με γκολ των: Κώστα Πολυμερόπουλου, Λάμπρου Φλωράκη (Το ομορφότερο τέρμα του ματς), Ηλία Σαπούνη, Αλέκου Οικονόμου και Ντίνου Γιαννόπουλου.
Η ΑΕΚ του Ηλία Μπακόλα ήταν ανταγωνιστική και μαχητική στα πρώτα 45΄, όπου έπαιξε ανοιχτά και δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει. Στην επανάληψη η κόπωση έπαιξε σημαντικό ρόλο με τον «δικέφαλο» να επιστρέφει στα αρνητικά αποτελέσματα και να γνωρίζει βαριά ήττα. Το γκολ της τιμής πέτυχε ο φορ Γιάννης Μπέσσας, που μείωσε προσωρινά σε 5-1.
Την επόμενη (13η) αγωνιστική η Ποταμιά παίζει στο Δημοτικό στάδιο με τον Αίολο την Κυριακή (31/1) και μια μέρα νωρίτερα η ΑΕΚ αγωνίζεται στο ίδιο γήπεδο με την Μυρίκη. Οι Μεγαλοχωρίτες έφτασαν τους 15 βαθμούς, ενώ ο «δικέφαλος» παρέμεινε στους 3.

Λιγοστοί θεατές
Η εξ αναβολής αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία όμως μόλις 20 θεατών.

Ξανά τέρμα ο Ν. Μαντζιούτας


Υπηρεσιακό τερματοφύλακα είχε και σε αυτή την αναμέτρηση η Ποταμιά, όπου την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο αμυντικός Νίκος Μαντζιούτας.

6 γκολ στο β΄
«Χορταστικό» ήταν το β΄ μέρος της αναμέτρησης, όπου σημειώθηκαν συνολικά 6 τέρματα.

Μέσα Οικονόμου-«Νέο»-Ι. «Ζάλο»

 












Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας ξεκίνησε με μόλις 3 αλλαγές στην βασική του σύνθεση σε σύγκριση με το τελευταίο ματς έναντια στον Παναγραφιωτικό. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Αλέκος Οικονόμου (Σκόραρε με όμορφη κεφαλιά) και στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας αγωνίστηκαν οι Νεόφυτος Νεοφύτου (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιάννης Ζαλοκώστας (Φωτογραφία Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Γιώργο Φαρμάκη, Δημήτρη Ζαλοκώστα και Αργύρη Τσάκνη. Και οι 3 απουσίαζαν από το σημερινό ματς.

5 διαφοροποιήσεις

 
Οι φιλοξενούμενοι είχαν 5 διαφοροποιήσεις στην αρχική τους 11αδα σε σχέση με το ματς με την Κρέντη. Την εστία της ΑΕΚ υπερασπίστηκε ο Στέφανος Κοράκης (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας επανήλθε ο Κώστας Ιωάννου (Φωτογραφία Κέντρο), σε ρόλο ανασταλτικού μέσου έπαιξε ο Πάνος Ζιάκας, σαν δεξιός χαφ με επιτυχία αγωνίστηκε ο Γιώργος Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιάννης Μπέσσας. Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Χαβέλου, Βαγγέλη Χριστόπουλου, Χρήστου Σεντή (Απουσίαζαν), Δημήτρη Τελώνη (Τιμωρημένος) και Γιώργου Μπέσσα (Έπαιξε ως αλλαγή). Ο Κατσαρός συμμετείχε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα του κ. Μπακόλα.

Τιμωρία Τελώνη
Η ΑΕΚ στερήθηκε τις υπηρεσίες του τιμωρημένου μεσοαμυντικού Δημήτρη Τελώνη, που είχε δει την κόκκινη στην 10η αγωνιστική ενάντια στην ΑΕΚ.

Α' Μέρος

Ανοιχτό ματς
Ανοιχτό ματς έγινε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού η ΑΕΚ δεν κλείστηκε και έπαιξε ελεύθερα και είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο μέρος.

15λεπτο Ποταμιάς
Από το 15΄έως το 30ο λεπτό η Ποταμιά ήταν αρκετά κινητική είχε δοκάρι και πέτυχε το γκολ που τις έδωσε το προβάδισμα. Ενώ στο 31ο λεπτό ο Κώστας Πολυμερόπουλος βρέθηκε χωρίς αντίπαλο σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.


Δοκάρι με κόρνερ
Στο 17΄ ο ικανότατος Λάμπρος Φλωράκης εκτέλεσε απευθείας κόρνερ από τα δεξιά με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στέφανου Κοράκη.

Από το κεφάλι του «Τσίτα»


Στο 20ο λεπτό ο Γιώργος Ράικος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Στέφανος Κοράκης απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά εύκολα ο Κώστας Γιαννακόπουλος (Φωτογραφία) με κεφαλιά σκόραρε το 1-0. Σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας χριστεί σκόρερ στο κύπελλο δυο φορές. Οι παίχτες της ΑΕΚ ζήτησαν οφσάιντ στον β΄ βοηθό Δημήτρη Γιαννιώτη.




Απείλησε η ΑΕΚ

 












Η ΑΕΚ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους απείλησε και είχε διπλή ευκαιρία στο 32ο λεπτό όταν το σουτ του Γιώργου Γιαννόπουλου (Φωτογραφία Αριστερά) αποκρούστηκε σε κόρνερ και η κεφαλιά του Πάνου Ζιάκα (Φωτογραφία Δεξιά) εξ επαφής μετά το κόρνερ έφυγε άουτ.



Ζήτησε πέναλτι-Προπηλακισμός ρέφερι
Στο 42ο λεπτό ο Κώστας Μπούκας εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με την μπάλα σύμφωνα με τους παίκτες της ΑΕΚ και βρίσκει σε χέρι αμυντικού της Ποταμιάς να αλλάζει πορεία και να καταλήγει σε κόρνερ. Το ματς διακόπηκε γιατί οι παίκτες της ΑΕΚ προπηλάκισαν τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο, που δεν καταλόγισε την παράβαση. 







Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Κατσαρός σέντραρε από δεξιά και ο Ράικος απέκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας της ομάδας του.
13΄: Σουτ του Μπούκα από θέση δεξιά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια στην δεξιά του γωνία ο Μαντζιούτας.
17΄: Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φλωράκη από δεξιά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοράκη.
20΄: Ο Ράικος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά ο Κοράκης απέκρουσε ασταθώς την μπάλα και ο Γιαννακόπουλος εύκολα από κοντά με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
31΄: Ο Φλωράκης έκανε την μπαλιά και ο Πολυμερόπουλος μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από αριστερά σούταρε και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
32΄: Ο Μπούκας τροφοδότησε τον Γιαννόπουλο Γ., που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να αποκρούει σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Μπούκας και η εξ επαφής κεφαλιά του Ζιάκα στο δεύτερο δοκάρι έφυγε μόλις άουτ από την αριστερή γωνία της Ποταμιάς.
42΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπούκα βρήκε σε παίκτη της Ποταμιάς και κατέληξε κόρνερ από το αριστερό δοκάρι. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ προπηλάκισαν τον ρέφερ,ι ζητώντας χέρι.

Β΄ μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Το δεύτερο μέρος άνηκε κατά κράτος στην γηπεδούχο ομάδα, όπου κυριάρχησε και σκόραρε κατά ριπάς, φτάνοντας στο τελικό 6-1.

2-0 με Πολυμερόπουλο


Ο Πολυχρόνης Λιάγκος  έκανε έξοχα την βαθιά μπαλιά για τον Λάμπρο Φλωράκη στο 53΄, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Κώστα Πολυμερόπουλο που σε κενή εστία έκανε εύκολα το 2-0. Ο πρώην παίχτης του Αστέρα Ζωγράφου σημείωσε το 1ο του γκολ για φέτος.




Το πιο όμορφο


Ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία) από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 58΄ και σημείωσε το πιο όμορφο τέρμα του αγώνα. Ο Γιάννης Λάππας γύρισε προς τα πίσω με το κεφάλι και ο Λάμπρος Φλωράκης με όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής «κρέμασε» τον Στέφανο Κοράκη και έκανε το 3-0. Ο Φλωράκης είχε σκοράρει και στον αγώνα του 1ου γύρου.




Εύκολα ο «Σαπ»


Στο 63ο λεπτό του αγώνα ο Λάμπρος Φλωράκης βρήκε τον Ντίνο Γιαννόπουλο, οποίος πάσαρε στον Ηλία Σαπούνη (Φωτογραφία) που σε κενή εστία με πλασέ έκανε το 4-0. Ο «Σαπ» έφτασε τα δυο τέρματα.




Πρώτη Χειλά & Μπακόλα

 












Ο πορτιέρο της Ποταμιάς Κώστας Χειλάς (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα μπαίνοντας στο ματς στο 72΄. Ντεμπούτο με ασίστ και για τον προπονητή της ΑΕΚ Ηλία Μπακόλα (Φωτογραφία Δεξιά), που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 70΄.



Εκτός ο Αρκουμάνης


Με 10 παίκτες έμεινε η ΑΕΚ στο 78΄, αφού ο Χρήστος Αρκουμάνης αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα και έτσι η ΑΕΚ αγωνίστηκε με 10.


«5στερη»


Η Ποταμιά συνέχισε να σκοράρει και έφτασε στο 5-0 στο 79ο λεπτό, όταν ο Κώστας Γιαννακόπουλος χτύπησε κόρνερ από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι ο στόπερ Αλέκος Οικονόμου (Φωτογραφία) με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του «δικεφάλου» πραγματοποίησε το 5-0. Ο Οικονόμου πέτυχε γκολ στην μόλις 2η φετινή του συμμετοχή.




Το γκολ της τιμής


Ο «δικέφαλος» σκόραρε για ακόμη ένα ματς, βάζοντας το «γκολ της τιμής» στο 83΄. Ο Κώστας Ιωάννου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Ηλίας Μπακόλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γιάννης Μπέσσας (Φωτογραφία) από κοντά με νέα κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Κώστα Χειλά μείωσε σε 5-1.




Φινάλε με γκολ


Στο 85ο λεπτό οι Μεγαλοχωρίτες σημείωσαν ένα ακόμη τέρμα, όταν ο Κύπριος Νεόφυτος Νεοφύτου πάσαρε στον Ντίνο Γιαννόπουλο (Φωτογραφία), που εύκολα με πλασέ σε άδειο τέρμα έκανε το τελικό 6-1.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από δεξιά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας της Ποταμιάς.
53΄: Ο Λιάγκος έκανε την μπαλιά για τον Φλωράκη που γύρισε στον Πολυμερόπουλο, ο οποίος εύκολα σε κενή εστία με σουτ έκανε το 2-0.
58΄: Μετά από λάθος γύρισμα του Λάππα προς τα πίσω με το κεφάλι ο Φλωράκης εκτός περιοχής  και δεξιά «κρέμασε» θεαματικά τον Κοράκη και έγραψε το 3-0.
63΄: Ο Φλωράκης βρήκε τον Γιαννόπουλο, που έδωσε στον Σαπούνη,  ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία πέτυχε το 4-0.
79΄: Χαμηλό σουτ του Κορέντζελου απέκρουσε σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Κοράκης. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Γιαννακόπουλος και στο δεύτερο δοκάρι ο Οικονόμου με κοντινή κεφαλιά στην αριστερή γωνία των φιλοξενούμενων ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0.
83΄: Ο Ιωάννου Κ. εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Μπακόλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπέσσας Ι. από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Χειλά μείωσε σε 5-1.
85΄: Ο Νεοφύτου έδωσε στον Γιαννόπουλο ,που εύκολα με πλασέ έκανε το τελικό 6-1.

Κίτρινες Κάρτες
Ράικος, Γιαννακόπουλος, Παρούτσας, Μπούκας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Φλωράκης, Κορέντζελος, Οικονόμου, Γιαννακόπουλος, Γιαννόπουλος
ΑΕΚ: Μπούκας, Κατσαρός

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Σήμερα για το ματς έχω να πω ότι το μόνο που κρατάμε είναι το δεύτερο ημίχρονο. Εδώ και αρκετό καιρό η ομάδα μας έχει κάποια προβλήματα στο να μαζευόμαστε στο γήπεδο για λόγους υγείας, εργασίας, έχουμε γεμάτο απουσιολόγιο, πράγμα που μας κάνει να μην έχουμε συνοχή σαν ομάδα, να μην έχουμε αυτοματισμούς. Αυτό φάνηκε και στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο πραγματικά ήμασταν πάρα πολύ  κακοί, ευτυχώς στο δεύτερο με κάποιες αλλαγές τακτικής και σε συνδυασμό με την κούραση της αντίπαλης ομάδας βρήκαμε περισσότερους χώρους, κυρίως τους εκμεταλλευτήκαμε, κυκλοφορήσαμε περισσότερο την μπάλα και βγάλαμε πάρα πολλές φάσεις, έτσι ώστε μας έδωσε το 6-1. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι εάν θέλουμε πραγματικά να λεγόμαστε σοβαρή ομάδα είναι να αναλάβει ο καθένας τις υποχρεώσεις του, τις ευθύνες του και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο του συνόλου. Όταν απέχουμε από το γήπεδο δεν χάνουμε μόνο σε φυσική κατάσταση και τακτική, αλλά χάνουμε και την ομοψυχία σαν ομάδα. Ελπίζω έστω και τώρα να αντιδράσουμε όπως πρέπει και να επανεκκινήσουμε την ομάδα μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ, που παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σαν ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο και παράλληλα  βοηθάει το πρωτάθλημα μας με την παρουσία της.»

Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ): «Καταρχήν δεν έχω μιλήσει ξανά για την διαιτησία, σήμερα ήταν πάρα πολύ κακή. Θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είναι στο ύψος της. Το σκορ θεωρώ τι είναι πλασματικό, δεν έπρεπε να δεχτούμε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η Ποταμιά σε μια ανύποπτη φάση από μια φάση, που ελέγχεται για οφσάιντ πήρε το προβάδισμα. Θα μπορούσαμε και εμείς να είχαμε προηγηθεί και ειδικά μετά τον μη καταλογισμό του πέναλτι η ψυχολογία μας έπεσε και συν το γρήγορο γκολ στο 53΄, όπου και εκεί άρχισε η κατάρρευση και μας βγήκε η κούραση. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Ποταμιάς.»



Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μαντζιούτας Ν.(72΄ Χειλάς), Μπούρας Σ.(55΄ Κορέντζελος), Λιάγκος, Οικονόμου, Ράικος, Σαπούνης, Πολυμερόπουλος, Γιαννακόπουλος, Νεοφύτου, Φλωράκης, Ζαλοκώστας Ι.(55΄ Γιαννόπουλος Κ.)

ΑΕΚ (Ηλίας Μπακόλας): Κοράκης, Ιωάννου Κ., Ιωάννου Γ., Λάππας, Ζιάκας, Γιαννόπουλος Γ., Μπούκας(58΄ Μπέσσας Γ.), Αρκουμάνης, Μπέσσας Ι., Παρούτσας(70΄ Μπακόλας), Κατσαρός(66΄ Κολλημένος)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Λιασκώνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος