Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πρώτα «πιστόλια» σε Β΄ Εθνική & ΕΣΚΑΒΔΕ οι παίχτες της Παρέας B.C.


Του σκοραρίσματος της Άλφα 93΄ ηγείται ο Παναγιώτης Κυριαζής.  Έχει σημειώσει  μετά από 9 αγωνιστικές της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ 154 πόντους με 27 εύστοχα σουτ 3 πόντων. Μάλιστα σημείωσε μοναδική επίδοση σε εκτός έδρας αγώνα, ευστοχώντας σε 8 3ποντα. Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του Καρπενησιώτικου τουρνουά τα δυο τελευταία χρόνια και τον μη Ευρυτάνα με τις περισσότερες εμφανίσεις σε αυτό.
Είναι μέσα στους πρώτους της κατηγορίας. 4ος σκόρερ της ομάδας είναι ο Πελοποννήσιος Χρήστος Βατίστας με 74, που διανύει την δεύτερη σαιζόν του στον σύλλογο.
Μόλις δυο αγώνες έχει παίξει στο ξεκίνημα της σαιζόν ο δυναμικός Γιώργος Γεωργούλας, έχοντας 19 πόντους και 1 3ποντο.
Για την Γ.Ε. Αγρινίου ο Μιχάλης Σταμουλάκης επέστρεψε σε αυτήν από τον Α.Ο. Αγρινίου και είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Γιάννη Σταμούλη με 118 πόντους, έχοντας πετύχει 15 3ποντα. Ο αλτικός φόργουορντ Βασίλης Ρέντζιος έχει σημειώσει 50 πόντους, χάνοντας αρκετά ματς λόγω τραυματισμού, ενώ ο αδελφός του Νάσος, που αγωνίζεται ως γκάρντ μετρά 11 πόντους. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ο έμπειρος σέντερ Χρήστος Τσάσσης ξεχωρίζει με την φανέλα του Πήγασου Αγρινίου, έχοντας 134 πόντους και 2 εύστοχα 3ποντα. Έχει και παλαιότερη θητεία σε αυτόν.
Να αναφερθεί επίσης πως ο 18χρονος Σωκράτης Ναούμης του Α.Ο. Αγρινίου είναι μέσα στην 5αδα των σκόρερ Βόρειου Ομίλου της Β΄ Εθνικής  και πρώτος φυσικά της ομάδας του με 209(16,1 μ.ο. ανά αγώνα) και 31 3ποντα. Πέρυσι έφτασε στο αργυρό μετάλλιο εφήβων με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Ο συμπαίχτης του Χρήστος Μπαρούχας έχει 107(8,2 μ.ο. ανά αγώνα) και 12 εύστοχες τρίποντες «βόμβες», γυρίζοντας στον Α.Ο.Α μετά την επιτυχία του με τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου.
Στην ίδια κατηγορία και στον ίδιο όμιλο ο Πατρινός Γιάννης Μανδαλάκης του Άργους Ορεστικού έχει σημειώσει 181 πόντους(16,5 μ.ο. ανά αγώνα) και είναι ο 2ος σκόρερ της ομάδας του, έχοντας χάσει δυο αγώνες λόγω τραυματισμού. Πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ της Γ΄ Εθνικής, αλλά και όλων των κατηγοριών με την Βόνιτσα.
Οι παραπάνω αθλητές έχουν κοσμήσει το τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου με την φανέλα της Παρέας B.C.(Ανεπίσημη ερασιτεχνική ομάδα), με εξαίρεση τον Χρήστο Μπαρούχα, που έχει συμμετάσχει με τους Γυμναστές και το Βελούχι 2315.