Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Παντελής Κωστής: «Το μπάσκετ είναι κάτι παραπάνω για μένα από ένα άθλημα»

Στην σελίδα μας μίλησε ο φέρελπις αθλητής του Άτλαντα Παντελής Κωστής, που αποτελεί έναν από τους «μικρούς» της Ευρυτανικής ομάδας. Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πρωτέα Λαμίας έκανε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις.
Αναφέρεται αρχικά στον στόχο της ομάδας του, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Χαρακτηρίζει ως αρκετά πιο δύσκολη την Β΄ ΕΣΚΑΣΕ από την Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και τονίζει την τεράστια απώλεια της σημαντικής μονάδας, που δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Καντούνη. Θεωρεί ότι ο αγώνας της Κυριακής με την Προοδευτική Λάρυμνας είναι εξέχουσας σημασίας και αυτός και οι συμπαίχτες του θα δώσουν τα πάντα για την κατάκτηση του «2ποντου».
Μας απαντά σε ερώτηση μας για τα μελλοντικά του σχέδια όσον αφορά το άθλημα, στοχεύοντας να αγωνιστεί σε παραπάνω κατηγορίες, αναφερόμενος στην μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ. Ιδιαίτερη μνεία κάνει στο οικογενειακό κλίμα του συλλόγου, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή Άγγελο Σαμαντά και τον Πρόεδρο Γιάννη Μπουμπουρή.
Ο Παντελής Κωστής, μαθητής Γ΄ Λυκείου είναι γεννημένος στις 20 Νοεμβρίου 1998 και αγωνίζεται στην θέση του σέντερ. Ξεκίνησε την καριέρα του και αναδείχτηκε από τα τμήματα υποδομής της Π.Α.Κ. Με αυτήν έλαβε μέρος στο εφηβικό πρωτάθλημα της σαιζόν 2013-2014, πετυχαίνοντας 37 πόντους. Την επόμενη περίοδο μετακινήθηκε στον Άτλαντα, με τον οποίο αναδείχτηκε πρωταθλητής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, έχοντας 18 πόντους στην 1η φάση και 4 στην 2η, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε ανδρικό επίπεδο. Φέτος μετέχει στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με τον ίδιο σύλλογο, σημειώνοντας ως τώρα 22 πόντους.
Επιπλέον έχει αγωνιστεί στα 3 τελευταία τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου με την Παρέα B.C.(66 πόντοι, εκ των οποίων 53 πέρυσι, όπου σταμάτησε με τάπα με ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους του, όντας ο πρώτος στην σχετική λίστα). Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται επίσης κατακτήσεις  σχολικών πρωταθλημάτων με το ΓΕΛ Καρπενησίου. Να αναφερθεί πως ακολουθεί την ίδια μπασκετική διαδρομή τον καλό του φίλο και ταλαντούχο γκάρντ Σεραφείμ Κολοκύθα, στον οποίο θα αναφερθούμε σε παρόμοιο αφιέρωμα-συνέντευξη το επόμενο διάσημα. Τέλος ο Κωστής έχει και ποδοσφαιρικό δελτίο στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002, ενώ είναι και αθλητής στίβου του Α.Π.Σ. Καρπενήσι 2002.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κωστή έχει ως εξής:

Evrytania Sport: Παντελή να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Θέλουμε ένα σχόλιο σου για την πορεία του Άτλαντα στο πρωτάθλημα.
Παντελής Κωστής: «Καλησπέρα σας και ευχαριστώ για την φιλοξενία. Η ομάδα μου συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ με αντιπάλους πολύ καλές και έμπειρες ομάδες. Εμείς παλεύουμε κάθε παιχνίδι, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία.»

Evrytania Sport: Ποια η γνώμη σου για την Β΄ ΕΣΚΑΣΕ συγκριτικά με την Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία έπαιξες πέρυσι;
Παντελής Κωστής: «Η Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ είναι σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από την Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Πέρυσι τα παιχνίδια τα παίρναμε με άνεση, ενώ φέτος παλεύουμε με νύχια και με δόντια για ένα παιχνίδι. Μεγάλη απώλεια για την ομάδα φέτος είναι ο Δημήτρης Καντούνης, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του τροπαίου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.»

Evrytania Sport: Την Κυριακή έρχεται ένα σημαντικό ματς με την Λάρυμνα. Πιστεύεις ότι θα τα καταφέρετε να πετύχετε την σωτηρία;
Παντελής Κωστής: «Την Κυριακή έχουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό αγώνα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, την Λάρυμνα. Το παιχνίδι αυτό για εμάς είναι κομβικής σημασίας. Θα δώσουμε τα πάντα και να κάνουμε ένα βήμα παραμονής στην κατηγορία.»

Evrytania Sport: Τα μελλοντικά σου πλάνα όσον αφορά το μπάσκετ ποια είναι;
Παντελής Κωστής: «Το μπάσκετ για μένα είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα. Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση να γίνομαι καλύτερος και με τα άλλα παιδιά της ομάδας θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον Άτλαντα στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Στόχος μου είναι κάποια στιγμή να καταφέρω να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη κατηγορία.»

Evrytania Sport: Πως είναι το κλίμα στην ομάδα; Ποια η άποψη σου για τον προπονητή σου κ. Σαμαντά και τον Πρόεδρο κ. Μπουμπουρή;
Παντελής Κωστής: «Το κλίμα της ομάδας είναι πολύ καλό, όλοι νοιώθουμε σαν μια οικογένεια!. Ο κ. Σαμαντάς με έχει βοηθήσει σε πολλά πράγματα στο μπάσκετ και είναι πολύ καλός σαν προπονητής. Μας δείχνει συστήματα και μας μαθαίνει να βλέπουμε τι γίνεται στο γήπεδο. Ο κ. Μπουμπουρής βοηθάει την ομάδα σε πολλούς παράγοντες επίσης. Χωρίς αυτόν μπορεί να μην υπήρχε η ομάδα τώρα, διότι όπως ξέρουμε τα έξοδα είναι πολλά και οι άνθρωποι τα βάζουνε από την τσέπη τους, διότι αγαπάνε την ομάδα τους και το άθλημα.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να σε ευχαριστήσουμε και πρόσθεσε ότι επιθυμείς.
Παντελής Κωστής: «Όχι δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι άλλο, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πρώτα από όλα και όλα τα άλλα θα έρθουνε.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος