Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Άπιαστο δίδυμο και στην Βασιλίτσα Μπίκα και Κολόκα


Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το 22o κύπελλο ορειβατικού σκι «Αθ. Λευκαδίτη»-ατομικός αγώνας, ο αγώνας ταχύτητας του 25ου Πανελληνίου πρωταθλήματος και ο open ατομικός αγώνας ορειβατικού σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας.
Διοργανωτής ήταν ο Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών στα πλαίσια του προγράμματος ορειβατικού σκι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Συμμετείχαν από πλευράς ΕΟΣ Καρπενησίου για ακόμη μια φορά επιτυχώς η Δήμητρα Μπίκα και η Φωτεινή Κολόκα, που αποτελούν την καλύτερη «διαφήμιση» του ορειβατικού σκι και όχι μόνο του νομού μας.
Το Σάββατο στον αγώνα ταχύτητας με 100 μέτρα υψομετρική διαφορά η Δήμητρα Μπίκα (6 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα) κατέκτησε την 1η θέση και η Φωτεινή Κολόκα(7 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα) την 2η σε σύνολο 4 αθλητριών. Την Κυριακή στον πρώτο ατομικό αγώνα με 1000 μέτρα υψομετρική διαφορά των γυναικών και 1500 μέτρα υψομετρική διαφορά των ανδρών η Φωτεινή Κολόκα αναδείχτηκε 1η (2 ώρες και 01 λεπτά) και η Δήμητρα Μπίκα 2η (2 ώρες, 01΄ και 45΄΄). Η δεύτερη μάλιστα διέσχισε την διαδρομή των ανδρών.