Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Πλήρες το Ευρυτανικό στοιχείο του ΕΑΟ Σπατών


Πέραν του γνωστού προπονητή Ανδρέα Γερονίκου, ο οποίος κατάγεται από την Βούλπη Ευρυτανίας υπάρχουν και άλλα μέλη της ομάδας πετοφαίρισης του ΕΑΟ Σπατών-Αρτέμιδος από τον νομό μας.
Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Δημήτρης Γεωργαλής έλκει την καταγωγή του από τα Λεπιανά. Επιπλέον η κόρη του είναι αθλήτρια των παγκορασίδων και ονομάζεται Αλεξάνδρα Γεωργαλή, ενώ στις γυναίκες ανήκει και η Πηνελόπη Κουτρούμπα από τον Προυσό.
Ο σύλλογος πραγματοποίησε μάλιστα πρόσφατο χριστουγεννιάτικο καμπ από όπου παρατίθεται το φωτογραφικό υλικό και το δελτίο τύπου(Υπογράφουν η Πρόεδρος Ελένη Στεργίου και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Γεωργαλής), το οποίο είναι το ακόλουθο:
Ανακοινώνεται – γνωρίζεται ότι κατά το 3ημερο 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γήπεδο Σπάτων Χριστουγεννιάτικο Camp ΔΩΡΕΑΝ για παιδιά ηλικίας 7-13 ετών, με τη συμμετοχή, πενήντα έξι (56) την 1η ημέρα, σαράντα οκτώ (48) τη 2η και σαράντα έξι (46) την 3η ημέρα. Τα περισσότερα από τα παιδιά δραστηριοποιούνται στις ακαδημίες του Συλλόγου μας, ενώ ένας σημαντικός αριθμός δέκα δεκατέσσερα (14) την 1η ημέρα, δεκαεννέα (19) τη 2η και είκοσι δύο (22) την 3η από την περιοχή των Σπάτων και της Αρτέμιδος, τα οποία για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με το άθλημα του βόλεϊ.
Το πρόγραμμα καταρτίσθηκε από το έμπειρο τεχνικό και προπονητικό μας team τους κ.κ. Ανδρέα Γερονικό και Χριστόφορο Στάμου και στηρίχθηκε στην πολύχρονη πείρα τους, αλλά και τις σύγχρονες διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές. Πολύτιμη συνεργάτης τους την 1η ημέρα ήταν η αθλήτρια του συλλόγου μας στο Τμήμα Γυναικών Μαρία Πλαγιαννάκου.
Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας έκλεισε με την ομιλία του διεθνώς αναγνωρισμένου αθλητικού ψυχολόγου Νικ. Γεωργιάδη, ο οποίος σαγήνευσε μικρούς και μεγάλους επί 1½ ώρα και με ευρύ ακροατήριο σαράντα περίπου γονέων και όλων των παραπάνω παιδιών.
Η 2η ημέρα κύλησε με πρόγραμμα ασκήσεων, επιδείξεων και παιχνίδι.
Η 3η ημέρα είχε μια μικρή έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους, την παρουσία της πετοσφαιρίστριας Κάταλιν Κις, η οποία μίλησε στα παιδιά, δέχθηκε ερωτήσεις, έπαιξε και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Από πλευράς Δ.Σ. της απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα ως ελάχιστο φόρο τιμής για την αγωνιστική της δράστη και το ήθος της εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.
Ο ιστορικός σύλλογος ΕΑΟΣ, δραστηριοποιείται ταπεινά στο χώρο του βόλεϊ επί 25 έτη, με έδρα τα Σπάτα Αττικής (έτος ίδρυσης 1991) και συνεχίζει με όρεξη, και δημιουργία για την ανάδειξη του αθλήματος του βόλεϊ και την εμπέδωση του Ολυμπιακού ιδεώδους «εύ αγωνίζεσθαι». Στην προσπάθεια του αυτή κλείνει μία επιτυχημένη χρονιά με βασικό του σύνθημα «Παίζω volley με τον ΕΑΟΣ» και στις τάξεις του συμπεριλαμβάνει πέντε (5) αγωνιστικά Τμήματα και συνολικά εκατόν πενήντα περίπου αθλητές και αθλήτριες.
Αντιστέκεται σθεναρά στην οικονομική κρίση και επιβιώνει με συνδρομές μελών και φίλων, κόντρα σ’ ένα περιβάλλον εχθρικό, τόσο από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από πλευράς της επίσημης πολιτείας.








Φωτογραφίες: Δημήτρης Γεωργαλής