Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ποταμιά-Παναγραφιωτικός 1-4

Συνήλθε ο Παναγραφιωτικός μετά το «στραπάτσο» της Κρέντης και πανηγύρισε με ωραίο ποδόσφαιρο σπουδαία νίκη με 4-1 επί της Ποταμιάς, κατακτώντας μια θέση στην 4αδα των μπαράζ.
Η ιδιάζουσας βαθμολογικής σημασίας αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία αρκετού φίλαθλου κόσμου.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα «πληγωμένη» από τις πολλές απουσίες κυμάνθηκε στην μετριότητα, γνωρίζοντας την 3η συνεχόμενη ήττα της στον τρίτο γύρο. Ο Ηλίας Σαπούνης μείωσε με πέναλτι στην επανάληψη για τους κυπελλούχους, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι Μεγαλοχωρίτες παραμένουν 5οι με 18 πόντους και έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για τα μπαράζ.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου είχε εξαιρετική παρουσία μέσα στο γήπεδο και κέρδισε με εμφατικό τρόπο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά και φέτος την θέση του στα play off. Σκόραραν οι: Ρέμμους Πάτρου, Μιχάλης Νούλας, Δημήτρης Μπισμπίκης και Τόμι Χρυσαφόπουλος. Οι Αγραφιώτες είναι 4οι με 24 πόντους και θα στοχεύσουν να μειώσουν και άλλο την διαφορά με τις πρώτες θέσεις.
Οι ηττημένοι θα αγωνιστούν για την 19η αγωνιστική την Τετάρτη 2 Μαρτίου με την ΑΕΚ, ενώ ο Παναγραφιωτικός υποδέχεται την ίδια ημέρα την Μυρίκη.

Πληθώρα φιλάθλων
Η αναμέτρηση, η οποία θα έκρινε το 4ο «εισιτήριο» των μπαράζ παρακολουθήθηκε από περίπου 180-200 φιλάθλους.



Ρεβάνς για το κύπελλο
Οι Αγραφιώτες πήραν την άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους στο τελικό κύπελλο από τους Μεγαλοχωρίτες.

5η και φέτος
Η Ποταμιά μέσα σε 8 χρόνια έχει τερματίσει 7 φορές στην 5η θέση. Φέτος ήταν η 5η συνεχόμενη σαιζόν που καταλήγουν σε αυτήν την θέση. Μπήκε στα 4αδα για τελευταία φορά την σαιζόν 2007-2008.

Σιγουριά στα γκολπόστ


Επανεμφανίστηκε ως τερματοφύλακας ο Λάμπρος Αθανασούλιας(Φωτογραφία) στα καρέ του Παναγραφιωτικού, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Είναι ο 7ος πορτιέρο που χρησιμοποιούν φέτος οι φιναλίστ κυπέλλου μετά τους: Γιώργο Γιόγιο, Χρήστο Αχμέτη, Γιώργο Καλύβα, Βασίλη Ντότσικα, Λάμπρο Κατσαρό και Μιχάλη Ράπτη.


Μέσα Καλύβας-«Μπι»


Για την ομάδα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου φανέλα βασικού πήραν οι: Κώστας Καλύβας(Φωτογραφία) και Δημήτρης Μπισμπίκης, που δεν είχαν παίξει ενάντια στην Κρέντη.

Πολλές απουσίες
Από πλευράς Ποταμιάς δεν αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Ράικος, Κώστας Μαντζιούτας, Δημήτρης Ζαλοκώστας και Λεωνίδας Κόγιας. Για τους νικητές δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι τιμωρημένοι: Γιώργος Βούρτσας και Κώστας Γιαννιώτης. Ο τελευταίος εξέτισε την ποινή του.

Σταθερή δύναμη
Η ομάδα των Αγράφων θα συμμετάσχει για 7η φορά στα μπαράζ σε ισάριθμες παρουσίες στο Α΄ τοπικό.

7 αλλαγές(!)


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας είχε στην διάθεση του σε αυτόν τον αγώνα τους: Στέλιο Μεριγκούνη (Φωτογραφία αριστερά), Λάμπρο Φλωράκη,  Ηλία Σαπούνη, Γιώργο Φαρμάκη (Φωτογραφία κέντρο) και Γιάννη Γκορόγια(Φωτογραφία δεξιά) οι οποίοι δεν έπαιξαν κόντρα στην Μυρίκη. Βασικοί έπαιξαν και οι: Γιώργος Κορέντζελος και Πολυχρόνης Λιάνγος Απουσίαζε ο Χρήστος Σάλτης, ενώ στον πάγκο παρέμειναν οι: Αλέξανδρος Μπίκας και Γιώργος Γκορόγιας. Η Ποταμιά έπαιξε με 7 αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα με την Μυρίκη.

Α΄ Μέρος

«Αγραφιώτικο» προβάδισμα
Το συγκρότημα του Γιώργου Χρυσαφόπουλου μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, είχε δοκάρι και λίγο αργότερα πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έκανε αισθητή την παρουσία τις με αντεπιθέσεις.

Δοκάρι ο «Μπι»
Μια «ανάσα» από το γκολ έφτασαν τα Άγραφα στο 12ο λεπτό. Ο Μιχάλης Νούλας τροφοδότησε τον Δημήτρη Μπισμπίκη, το πλασέ του οποίου βρήκε το αριστερό δοκάρι του Στέλιου Μεριγκούνη, που μπλόκαρε προς ανακούφιση του στην επαναφορά.



Από το κεφάλι του Ρέμμους


Ο Παναγραφιωτικός έφτασε στην επίτευξη του 0-1 στο 27ο λεπτό. Ο Τόμι Χρυσαφόπουλος χτύπησε κόρνερ από δεξιά και ο προωηθημένος αμυντικός Ρέμμους Πάτρου(Φωτογραφία) με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ρουμάνου άσου την φετινή σαιζόν.



Στην αντεπίθεση με «Τσίτα»


Οι κυπελλούχοι προσπάθησαν για κάτι αξιόλογο στην επανάληψη με κύριο «δράστη» τον Κώστα Γιαννακόπουλο(Φωτογραφία) στο 24΄ και στο 43΄, όμως ο αντίπαλος κίπερ δήλωσε «παρών» όταν χρειάστηκε.



Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Μακρινό σουτ του Μπισμπίκη κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεριγκούνη.
12΄: Ο Νούλας τροφοδότησε τον Μπισμπίκη, ο οποίος πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη, ο οποίος μάζεψε στην επαναφορά.
13΄: Πλασέ του Νούλα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
22΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και το πλασέ του Φλωράκη μπλόκαρε ο Αθανασούλιας.
24΄: Μπαλιά του Φλωράκη στον Γιαννακόπουλο, που σούταρε από θέση δεξιά και ο πορτιέρο των Αγράφων απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
27΄: Ωραίο σουτ του Κατσαρή εκτός περιοχής απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Μεριγκούνης. Ο Χρυσαφόπουλος εκτέλεσε από δεξιά και ο Πάτρου Ρεμμ. με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-1.
43΄: Ο Σαπούνης έβγαλε μπαλιά στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος έφυγε από θέση δεξιά, με τον Αθανασούλια να διώχνει έγκαιρα σε κόρνερ. Ο Φλωράκης εκτέλεσε από δεξιά και το απευθείας σουτ του Σαπούνη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Κυριαρχία φιλοξενούμενων
Με πολύ καλή εμφάνιση ο Παναγραφιωτικός στην επανάληψη έφτασε στην επικράτησε με 1-4. Η Ποταμιά, η οποία δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα μπήκε προσωρινά στο ματς, μειώνοντας σε 1-2.

«Εκτέλεσε» ο Μιχάλης Νούλας


Το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 15ο λεπτό της επανάληψης. Μετά την μπαλιά του Ρέμμους Πάτρου, ο Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) κέρδισε στο σπρίντ τον Γιώργο Κορέντζελο και με ψηλοκρεμαστό σουτ από αριστερά πέτυχε το 0-4. Ο Νούλας έχει 4 γκολ στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ.





Τραυματισμός Κορέντζελου


Ο μπακ της Ποταμιάς Γιώργος Κορέντζελος(Φωτογραφία) αντικαταστάθηκε στο 62ο λεπτό από τον φορ Νεόφυτο Νεοφύτου λόγω τραυματισμού.


Πλησίασε σε απόσταση 1 γκολ














Η Ποταμιά κέρδισε πέναλτι στο 73΄ σε ανατροπή του Λάμπρου Φλωράκη(Φωτογραφία αριστερά) από τον Ρέμμους Πάτρου. Ο Ηλίας Σαπούνης(Φωτογραφία δεξιά) ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 1-2.Ο «Σαπ» πέτυχε το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα.




Άμεση απάντηση


Οι φιλοξενούμενοι αποκατέστησαν την τάξη και τρία λεπτά αργότερα σημείωσαν το 1-3. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρέμμους Πάτρου τροφοδότησε τον Δημήτρη Μπισμπίκη(Φωτογραφία), που σούταρε εύστοχα στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μπισμπίκης σημείωσε το 5ο του τέρμα.




Τέρμα για σεμινάριο


Διαστάσεις θριάμβου έδωσε στην νίκη του ο Παναγραφιωτικός. Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄, Κώστας Καλύβας και Μιχάλης Νούλας συνδυάστηκαν με τελικό αποδέκτη τον Τόμι Χρυσαφόπουλο(Φωτογραφία), που «εκτέλεσε» με δυνατό σουτ στο δεύτερο δοκάρι για το 1-4. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πέτυχε το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα.





«Πρώτη» για Μπλέντζο


Την πρώτη του παρουσία για το φετινό πρωτάθλημα κατέγραψε ο Πάνος Μπλέντζος(Φωτογραφία), που αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του παιχνιδιού.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Αδύναμο σουτ του Χρυσαφόπουλου εκτός περιοχής μπλοκαρίστηκε από το Μεριγκούνη.
54΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Τσάκνη κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι των Αγράφων.
60΄: Ο Πάτρου Ρεμμ. έκανε την μακρινή μπαλιά για τον Νούλα, ο οποίος ξέφυγε ταχύτατα από αριστερά και με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.
67΄: Σουτ του Λιάνγκου έξω από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασούλια.
73΄: Ο Φλωράκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Πάτρου Ρεμμ., κερδίζοντας πέναλτι. Ο Σαπούνης σημάδεψε την δεξιά γωνία του Αθανασούλια(1-2).
76΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κατσαρή από αριστερά, ο Πάτρου Ρεμμ. έπιασε την κεφαλιά καιο  Μπισμπίκης με σουτ στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη «έγραψε» το 1-3.
81΄: Ο Φλωράκης δοκίμασε σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά πάνω από την εστία του Παναγραφιωτικού.
83΄: Ο Καλύβας συνδυάστηκε με τον Νούλα, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από δεξιά και ο Χρυσαφόπουλος στο δεύτερο δοκάρι με σουτ πραγματοποίησε το 1-4.
87΄: Χλιαρό σουτ του Καλύβα από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Γιαννακόπουλος, Φλωράκης, Ζαλοκώστας, Τσάκνης, Πάτρου Ρεμμ., Μπισμπίκης, Ζανιάς

Διακριθέντες
Ποταμιά: Σαπούνης, Λιάνγκος
Παναγραφιωτικός: Νούλας, Μπισμπίκης, Πάτρου Ρεμμ., Κατσαρής, Αθανασούλιας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων, δίκαια πήρε τους 3 βαθμούς, ήταν πολύ καλύτερη από εμάς σήμερα. Τους ευχόμαστε καλή πορεία στους αγώνες της 4αδας. Εμείς σήμερα κάναμε ένα κακό παιχνίδι, εξ αρχής έπρεπε να βγούμε μπροστά για πετύχουμε την νίκη. Τα Άγραφα είναι πολύ καλά στην κόντρα, εμείς δεν ήμασταν τόσοι καλοί στην κατοχή, αλλάξαμε ρόλους και σε συνδυασμό με την κακή μας εμφάνιση χάσαμε το ματς.  Είμαι πάρα πολύ περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου, φέτος κάναμε μια υπέρβαση, θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε και στην 4αδα, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, σήμερα ήταν η σειρά μας να χάσουμε από τα Άγραφα και αποδεχόμαστε πραγματικά το αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε για επόμενα 3 παιχνίδια που μένουν, θα βάλουμε και τους μικρούς μας να πάρουν κάποιες παραστάσεις και εμπειρίες και ευχόμαστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τον αγώνα κυπέλλου, που θα εκπροσωπήσουμε τον νομό μας.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το σημερινό αποτέλεσμα, ήταν ένα σημαντικό για εμάς και έπρεπε να το κερδίσουμε για την είσοδο μας στα Play Off. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε και ότι καλύτερο μπορέσουμε να πετύχουμε είναι καλό για τα παιδιά της ομάδας και κυρίως για τους μικρότερους. Έχει μεγάλη σημασία που θα μπορέσουν κάποια νεαρά παιδιά να συμμετέχουν σε αγώνες Play Off, ώστε να αρχίσουν να αποκτούν την ανάλογη εμπειρία. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την ομάδα της Ποταμιάς, πιστεύω πως είχε μια καλή πορεία σαν ομάδα έως εδώ, να έχει καλή συνέχεια στα εναπομείναντα παιχνίδια και καλή επιτυχία στο παιχνίδι κυπέλλου, που καλούνται να αντιπροσωπεύσουν τον νομό μας.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Κορέντζελος(62΄ λ.τρ Νεοφύτου), Γκορόγιας Ι.(52΄ Τσάκνης), Οικονόμου(78΄ Μπούρας Σ.), Φαρμάκης, Σαπούνης, Πολυμερόπουλος, Λιάνγκος, Γιαννακόπουλος, Φλωράκης, Ζαλοκώστας Ι.

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Παρασκευόπουλος, Πλεξίδας, Πάτρου Ρεμμ., Μαλάι, Μπισμπίκης, Χρυσαφόπουλος, Καββαδίας(80΄ Πάτρου Ραντ.), Νούλας, Κατσαρής(85΄ Ζανιάς), Καλύβας(88΄Μπλέντζος)

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
























































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος, Δημήτρης Κοκοτίνης