Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μυρίκη-Ποταμιά 2-0

Με ένα 3λεπτο «ξέσπασμα» στα τελευταία λεπτά η Μυρίκη σκόραρε 2 τέρματα και επιβλήθηκε με 2-0 της μαχητικής Ποταμιάς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (24/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου ξεκίνησε λίγο μετά τις  3 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ Κατηγορίας Ευρυτανίας. Έγινε κάτω από συννεφιά, διάστημα ψιλόβροχου στην επανάληψη και παρουσία 30 περίπου θεατών.
Η Μυρίκη του Σπύρου Κολόκα παρότι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι στην συνέχεια είχε την κατοχή της μπάλας  χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Χρήστου Σάλτη. Οι «κόκκινοι» πήραν το προβάδισμα στο 76ο λεπτό με τέρμα του Χρήστου Λέρη και 3 λεπτά αργότερα ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κώστας Σταμούλης με υπέροχο τελείωμα «σφράγισε» την νίκη της ομάδας του.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα έπαιξε με πολλές και σημαντικές απουσίες, ωστόσο παίζοντας μαζική άμυνα κατάφερε για μεγάλο χρονικό διάστημα να κρατάει το μηδέν χωρίς να έχει απειληθεί ιδιαίτερα. Παράλληλα στην κόντρα επίθεση οι κυπελλούχοι αναζητούσαν και είχαν τις ευκαιρίες για το γκολ. Ένα 3λεπτο ωστόσο σε κρίσιμο χρονικό σημείο και οι αμυντικές αδράνειες ήταν καθοριστικές με την Ποταμιά να δέχεται 2 τέρματα.
Την επόμενη (18η) αγωνιστική η Ποταμιά δίνει κρίσιμο βαθμολογικά ματς την Κυριακή (28/2) με τον Παναγραφιωτικό, ενώ η Μυρίκη την προηγούμενη μέρα παίζει ντέρμπι ενάντια στον ΑΠΟΚ. Η Μυρίκη παραμένει 3η έχοντας πλέον 29 βαθμούς, ενώ η Ποταμιά είναι 5η έχοντας 18 βαθμούς και απόσταση 3 πόντων από την 4η προνομιούχο θέση.

Λιγοστοί θεατές
Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές, αφού η πλειοψηφία των φιλάθλων προτίμησε το ντέρμπι του αθλητικού κέντρου. Το ματς έγινε κάτω από συννεφιά και με ψιλόβροχο στις αρχές της επανάληψης.


Εκλεκτές παρουσίες
Το δεύτερο μέρος παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας, μαζί με τον γενικό γραμματέα της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστα Νίκα. Παρών ήταν ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣΕ Γιάννης Καλύβας, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Παναγιώτης Παπαδημητρίου αλλά και ο Γιώργος Λιάγκας, που ήταν παρατηρητής αγώνα .


Επέστρεψε ο Πολυμερόπουλος


Ο Κώστας Πολυμερόπουλος της Ποταμιάς εξέτισε την ποινή της τιμωρίας του στον τελικό κυπέλλου και τέθηκε ξανά στην διάθεση του Δημήτρη Τσιγαρίδα.

Το ματς της χρονιάς
Οι Μεγαλοχωρίτες δίνουν την Κυριακή ντέρμπι 4αδας με τον Παναγραφιωτικό και με νίκη αποκτούν το αβαντάζ για την είσοδο τους στα μπαράζ.

Με Χάλκεια
Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού οι κυπελλούχοι της Ποταμιάς πληροφορήθηκαν ότι στην επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών θα αγωνιστούν με τον Α.Ο. Χάλκειας, τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

4 αλλαγές


Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας παρέταξε την ομάδα του με 4 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς ενάντια στον ΑΠΟΚ. Την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία Αριστερά), στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Σπύρος Μπούρας (Φωτογραφία Κέντρο), στο κέντρο της άμυνας ο Γιώργος Γκορόγιας (Φωτογραφία Δεξιά) και επανεμφανίστηκε στην μεσαία γραμμή ο Κώστας Πολυμερόπουλος που επέστρεψε από τιμωρία. Πήραν τις θέσεις των: Στέλιου Μεριγκούνη, Γιώργου Φαρμάκη, Ηλία Σαπούνη (Απουσίαζαν) και Πολυχρόνη Λιάνγκου (Έπαιξε ως αλλαγή)

Αφιερωμένη στον Ίβρο
Οι νικητές αφιέρωσαν το «3ποντο» στον παίχτη της ομάδας Δημήτρη Ίβρο, ο οποίος είχε πρόσφατο «ατύχημα».

3 νέοι

 












Η Μυρίκη άρχισε το ματς με 3 νέα πρόσωπα σε σύγκριση με την αναμέτρηση προ 10 ήμερων στην Κρέντη. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βασίλης Δόσης, στο αριστερό άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Θωμάς Τσίπρας (Φωτογραφία Αριστερά) και ως αριστερός μέσος έπαιξε ο Πάνος Ιωάννου (Φωτγραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Αποστόλη Νούλα (Μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο), Ταξιάρχη Καλύβα (Τραυματίας) και Γιώργου Μπάρκα (Έμεινε στον πάγκο).

2-0 Ξανά
Η Μυρίκη είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 της Ποταμιάς και στην αναμέτρηση του 1ου γύρου.

Α΄ Μέρος

Ευκαιρία με το «καλημέρα»
Η ομάδα του Σπύρου Κολόκα στο πρώτο κιόλας λεπτό έχασε σημαντική στιγμή όταν το σουτ του Κώστα Σταμούλη πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.




Ισορροπία μετά
Μετά το πρώτο δυνατό δεκάλεπτο της Μυρίκης, η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι «κόκκινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας.

Αμυντικό πλάνο
Οι κυπελλούχοι είχαν αμυντικό πλάνο και κατάφεραν χωρίς να πιεστούν να βγάλουν εύκολα το πρώτο μέρος με το μηδέν στην άμυνα. Παράλληλα είχαν δυο πολύ καλές στιγμές μέσα από κόντρα επιθέσεις.

Τελικές με «Τσίτα»


Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν δυο σημαντικές στιγμές στο 11ο λεπτό και στο 37ο λεπτό με τον ταχύτατο δεξιό μέσο Κώστα Γιαννακόπουλο (Φωτογραφία). Η πρώτη αποκρούστηκε από τον Βασίλη Δόση και η δεύτερη βρήκε σε αμυντικό και στην συνέχεια στον τερματοφύλακα της Μυρίκης που απέκρουσε σε κόρνερ.



Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Λέρης σέντραρε από αριστερά, ο Ιωάννου «πάτησε» στον Σταμούλη που σούταρε μονοκόμματα από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
10΄: Ο Λιάγκας Π. εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αριστερά, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και ο Σάλτης μάζεψε στην δεξιά του γωνία.
11΄: Ο Νεοφύτου τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, που σούταρε από καλή θέση και ο Δόσης απέκρουσε.
37΄: Ο Νεοφύτου βρήκε τον Γιαννακόπουλο, που σούταρε από κοντά, με την μπάλα να βρίσκει σε αμυντικό στον Δόση και να καταλήγει κόρνερ.

Β΄ Μέρος

Αλλαγή στον «άσο»

 












Κατά την διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου η Μυρίκη έχασε λόγω τραυματισμού τον τερματοφύλακα Βασίλη Δόση (Φωτογραφία Αριστερά), με τον Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Δεξιά) να τον αντικαθιστά.


Κατοχή μπάλας
Η Μυρίκη και στο δεύτερο μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας.

Χρειάστηκαν 3
Οι νικητές μέσα σε διάστημα 3 λεπτών σκόραραν 2 φορές και κατέκτησαν το τρίποντο.

Έλυσε τον «γόρδιο»


Ο Χρήστος Λέρης (Φωτογραφία) «ξεκλείδωσε» στο 76ο λεπτό την σφιχτή άμυνα της Ποταμιάς και άνοιξε το σκορ. Ο Κώστας Ζαραβέλης σέντραρε από αριστερά και ο Χρήστος Λέρης εύκολα στο δεύτερο δοκάρι χωρίς αντίπαλο με προβολή στην δεξιά γωνία του Χρήστου Σάλτη πέτυχε το 1-0. Οι παίκτες της Ποταμιάς σταμάτησαν στην συγκεκριμένη φάση και διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στην δεύτερο βοηθό Δημήτρη Γιαννιώτη. Ο Λέρης σκόραρε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι.





Υπογραφή «Σταμ»


3 λεπτά αργότερα ο πρώτος σκόρερ της φετινής Α΄ Ευρυτανίας Κώστας Σταμούλης (Φωτογραφία) πέτυχε ένα καταπληκτικό τέρμα. Ο Χρήστος Λέρης έκανε όμορφη μπαλιά και ο Κώστας Σταμούλης βρέθηκε απέναντι στον Χρήστο Λέρη και με άψογο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε θεαματικά την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι»  της Ποταμιάς και πέτυχε το τελικό 2-0. Ο Σταμούλης έχει 15 γκολ και είναι σίγουρα ο πρώτος σκόρερ της φετινής κατηγορίας.





Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Όμορφο χαμηλό φαλτσαριστό σουτ του Σταμούλη εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
60΄: Σουτ του Σταμούλη μέσα από την περιοχή και δεξιά έφυγε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.
74΄: Κοντινό σουτ του Μπίκα κόντραρε στους αμυντικούς της Μυρίκης.
76΄: Ο Ζαραβέλης σέντραρε από αριστερά και ο Λέρης χωρίς αντίπαλο στο δεύτερο δοκάρι με προβολή στην δεξιά γωνία του Σάλτη σκόραρε για το 1-0.
79΄: Ο Λέρης έκανε έξοχη μπαλιά για τον Σταμούλη, αυτός από τα όρια της περιοχής χωρίς αντίπαλο πλάσαρε θεαματικά με ψηλοκρεμαστά στην ψηλά στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς γράφοντας το τελικό 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Λέρης, Μπίκας, Τσάκνης

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Λέρης, Γενιτσαρόπουλος
Ποταμιά: Ράικος, Γιαννακόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη): «Σήμερα θα ήθελα την νίκη αυτή να την αφιερώσουμε στον Δημήτρη τον Ίβρο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και να γυρίσει πίσω γερός. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε. Καλή συνέχεια στην Ποταμιά και καλή επιτυχία στο κύπελλο ερασιτεχνών.»








Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ποταμιά): «Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει το ματς, είχαμε 2 ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο ημίχρονο η Μυρίκη βέβαια είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως αυτό είναι το στυλ, το οποίο έχουμε επιλέξει να παίζουμε να δίνουμε χώρο στον αντίπαλο και εμείς να βγαίνουμε σε αντεπιθέσεις. Η Μυρίκη στις δυο κλασσικές ευκαιρίες που είχε πέτυχε ισάριθμα γκολ. Πιστεύω και τα δυο γκολ είναι από λάθος εκτίμηση της άμυνας, όμως οι λεπτομέρειες είναι αυτές που παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και στην ζωή. Η Μυρίκη είχε την ποιότητα και την εμπειρία στις φάσεις που δημιούργησε να πετύχει το γκολ, εμείς σε δυο στιγμές αδράνειας χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και χάσαμε και το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά και από την προσπάθεια που κάνουν, πιστεύω ότι εάν βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και μέσα από τις εμπειρίες, αλλά και τα λάθη μας γίνουμε καλύτεροι τότε πραγματικά η ομάδα έχει την δυνατότητα να φτάσει εκεί που όλοι ονειρευόμαστε. Συγχαρητήρια για την νίκη στην Μυρίκη, εμείς πρέπει πραγματικά να συγκεντρωθούμε και να παίξουμε έναν τελικό την Κυριακή για άλλη μια φορά με τα Άγραφα. Τελικός στον οποίο το μόνο αποτέλεσμα για μας θα πρέπει να είναι η νίκη. Θα δούμε με σεβασμό και μεγάλη εκτίμηση τον αντίπαλο, θα ρισκάρουμε όσο απαιτούν οι συνθήκες του παιχνιδιού, για να μπορέσουμε να μπούμε στην 4αδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Σπύρος Κολόκας): Δόσης(46΄ λ.τρ. Νούλας), Θεοχάρης(46΄ Ζαραβέλης), Τσίπρας, Λιάγκας Π., Λιάγκας Κ., Γενιτσαρόπουλος, Μπουμπουρής, Ιωάννου(69΄ Τσαγιάννης), Λέρης, Σταμούλης, Τάσιος

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Σάλτης, Οικονόμου, Μπούρας Σ., Γκορόγιας Γ., Ράικος, Ζαλοκώστας Ι.(78΄ Γιαννόπουλος), Πολυμερόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπίκας, Τσάκνης(57΄ Λιάνγκος), Νεοφύτου(63΄ Κορέντζελος)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος