Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αίολος 2-1

Το Βελούχι πήρε το ντέρμπι κορυφή της Α΄ Ευρυτανίας, νικώντας με 2-1 τον πρωτοπόρο Αίολο και μείωσε την διαφορά στους 3 βαθμούς.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και την παρακολούθησαν περίπου 120 θεατές.
Ο ΑΠΟΚ του Νίκου Τριανταφυλλόπουλου έκανε πολύ καλή εμφάνιση και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια μειώνοντας την διαφορά στους 3 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Αίολο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 29ο λεπτό με τέρμα του τέως παίκτη του Αίολου Ταξιάρχη Γούλα και έκαναν δυο τα τέρματα τους στο 50ο λεπτό με σκόρερ τον ποιοτικό Άλεξ Μπακαλίδη. Ο αντίπαλος μείωσε σε 2-1, ωστόσο το Βελούχι διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα μέχρι το φινάλε.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη μετά από ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων γνώρισε την ήττα και παράλληλα η διαφορά του από τον δεύτερο ΑΠΟΚ μειώθηκε στους 3. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση, ωστόσο είχε δοκάρι στο 0-0 με τον Αποστόλη Φούκα και ευκαιρία να προηγηθεί. Στο β΄ μέρος βρέθηκε να χάνει με 2-0, όμως αντέδρασε και μπήκε στο ματς με σκόρερ τον Γιάννη Ηλιάδη στο 58ο λεπτό.
Την επόμενη (18η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται στις 28 του μήνα στο προπονητικό κέντρο με την Κρέντη και ο ΑΠΟΚ παίζει στις 27 ενάντια στην Μυρίκη. Το Βελούχι με την νίκη του παρέμεινε 2ο και έφτασε τους 33 βαθμούς, ενώ ο Αίολος παραμένει στην κορυφή έχοντας 36 πόντους.

Το ενδιαφέρον στο αθλητικό
Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο ντέρμπι κορυφής της Α΄ Ευρυτανίας. Η αναμέτρηση προσέλκυσε περίπου 120 θεατές.


«Λαβωμένος»
Ο Αίολος ήταν «λαβωμένος» αφού και σε αυτό το ματς δεν είχε στην διάθεση του τον αρχηγό Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο και τον φορμαρισμένο αριστερό χαφ Νίκο Νικολάου, που τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια ενάντια στα Άγραφα. Η διοίκηση της ομάδας έχει ασκήσει έφεση στο δευτεροβάθμιο όργανο για την απόφαση της ΕΠΣΕ.

«Πρώτη» Καραγιάννη


Ιδανικό ντεμπούτο έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Βελουχίου Δημήτρης Καραγιάννης, που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από τον Αετό Λιδωρικίου, είναι 32 ετών και έχει υπάρξει και διεθνής με την εθνική ενόπλων.


Σταμάτησε το σερί
Ο ΑΠΟΚ διέκοψε το εντυπωσιακό σερί του Αίολου, ο οποίος μετρούσε 11 συνεχόμενες νίκες. Η τελευταία του ήττα ήταν και πάλι από Βελούχι στον 1ο γύρο με 1-0.

Μείωσε στους 3
Η διαφορά των δυο ομάδων πλέον μειώθηκε στους 3 βαθμούς. Αυτή την στιγμή ο Αίολος έχει αβαντάζ ενός πόντου για τα Play Off από τον δεύτερο ΑΠΟΚ.

11αδάτοι Αρκουμάνης-Γούλας-Καραγιάννης


Ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος παρέταξε τον ΑΠΟΚ με 3 διαφοροποιήσεις στην αρχική του 11αδα σε σχέση με το ματς με την Ποταμιά. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Δημήτρης Καραγιάννης μαζί με τον Κώστα Αρκουμάνη (Φωτογραφία) και στην μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο Ταξιάρχης Γούλας. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Σερπάνο (Έμεινε στον πάγκο), Γιάννη Φλωράκη (Έπαιξε αλλαγή) και Σάκη Τσιλίκα (Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή).

6 αλλαγές

 

Όπως ήταν φυσικό ο Αίολος επανέφερε αρκετούς ποδοσφαιριστές στο αρχικό σχήμα μιας και το Σάββατο αγωνίστηκε ενάντια στην «ουραγό» ΑΕΚ. Γκολκίπερ ήταν ο Δημήτρης Νικολάκης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας άρχισαν οι Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο) και Θωμάς Αζακάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), σαν μεσοαμυντικός άρχισε ο Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής ήταν οι: Άρης Σιταράς (Φωτογραφία Κάτω Κέντρο) και Πάνος Μάρκης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Αλέκου Κόκκοτα, Χρήστου Τόσκα, Σάββα Χαλκίδη, Κώστα Μπουμπουρή (Έμειναν στον πάγκο), Πάνου Αζακά (Εκτός 18αδας) και Χρήστου Μπόγδανου (Έπαιξε ως αλλαγή). Ο Θωμάς Αζακάς εξέτισε την τιμωρία του.

Προεδρική παρουσία
Το πρώτο μέρος του ντέρμπι παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας, ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας και ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣΕ Γιάννης Καλύβας.

Α΄ Μέρος

Αποφασισμένος ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι μπήκε καλύτερα στο ματς και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κατάφερε να προηγηθεί σε κομβικό σημείο πριν το 30ο λεπτό και να δημιουργήσει και άλλες καλές στιγμές.

Δοκάρι Φούκα


Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στο 22ο λεπτό, όταν ο Τόλης Φούκας σέντραρε από αριστερά, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Δημήτρη Ρεσίτη, ο οποίος απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ.

Βρήκε δίχτυα με Γούλα


Το Βελούχι μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ στο 29ο λεπτό, όταν ο Ταξιάρχης Γούλας σκόραρε στην πρώην του ομάδα. Ο Βασίλης Συγκελόπουλος σέντραρε από αριστερά, η άμυνα των φιλοξενούμενων απέκρουσε προσωρινά και ο Ταξιάρχης Γούλας μέσα από την περιοχή με όμορφο σουτ στην αριστερή γωνία του Δημήτρη Νικολάκη πέτυχε το 1-0. Ο Φραγκιστιανός άσος έφτασε τα 4 γκολ και είχε σκοράρει και σε περυσινό ντέρμπι, αλλά ως παίχτης του Αιόλου.




«Μουδιασμένος» ο Αίολος
Οι φιλοξενούμενοι του Αίολου δεν μπόρεσαν να πιάσουν ρυθμό στο πρώτο μέρος και επιτέθηκαν κυρίως με βαθιές μπαλιές.

Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη πέρασε έξω από την εστία του Νικολάκη, καταλήγοντας άουτ.
22΄: Ο Φούκας έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή ο Ρεσίτης απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
29΄: Ο Συγκελόπουλος σέντραρε όμορφα από τα αριστερά, η άμυνα του Αίολου απέκρουσε προσωρινά και ο Γούλας μέσα από την περιοχή με μονοκόμματο σουτ στην αριστερή γωνία του Νικολάκη πραγματοποίησε το 1-0.
36΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος σούταρε απευθείας, με τον Νικολάκη να διώχνει σε κόρνερ.
45΄: Ο Γενιτσαρόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Καραγιάννης πήρε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα του Αίολου να μπλοκάρει.

Β΄ μέρος

Η «κλάση» του Μπακαλίδη


Μόλις στο 5ο λεπτό της επανάληψης ο Άλεξ Μπακαλίδης έδειξε την κλάση του πετυχαίνοντας ένα όμορφο προσωπικό τέρμα. Ο «Μπάκα» έκανε έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με σουτ στην απέναντι αριστερή γωνία του Αίολου διαμόρφωσε νωρίς το 2-0. Ο ποιοτικός άσος έφτασε τα 6 γκολ και έχει βρει δίχτυα σε όλα τα ματς του 3ου γύρου.





Άμεση απάντηση «Ήλι»


Ο έμπειρος Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία) 7 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς έδωσε νέο ενδιαφέρον μειώνοντας σε 2-1. Στο 58΄ ο Κώστας Μπόνιας έκανε βαθιά μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Γιάννης Ηλιάδης εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Δημήτρη Ρεσίτη και με κεφαλιά από κοντά μείωσε σε 2-1. Ο Ηλιάδης επενεμφανίστηκε από τραυματισμό μακράς διαρκείας, σημειώνοντας το 4ο του γκολ.




Διαμαρτυρίες για οφσάιντ
Οι παίκτες του Βελουχίου διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ στο α΄ βοηθό Σπύρο Μπύρο, θεωρώντας ότι ο σκόρερ δεν καλύπτονταν από παίκτη του ΑΠΟΚ.





Έψαξε την ισοφάριση
Ο Αίολος στο τελευταίο 20λεπτο του ματς προσπάθησε να ισοφαρίσει και να φέρει το ματς στα ίσα, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα του.


Εκτός ο Αρκουμάνης
Στο 78ο λεπτό ο Κώστας Αρκουμάνης του Βελουχίου αντικαταστάθηκε από τον Σάκη Τσιλίκα λόγω τραυματισμού.




Απομάκρυνση Τριανταφυλλόπουλου
Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος απομάκρυνε τον προπονητή του ΑΠΟΚ Νίκο Τριανταφυλλόπουλο εκτός αγωνιστικού χώρου για έντονη διαμαρτυρία. Επιπλέον το φύλλο αγώνος αναφέρει λεκτική επίθεση του αναπληρωματικού του Βελουχίου Δημήτρη Σερπάνου προς τον παρατηρητή αγώνα Σωτήρη Διώτη.


Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Μπακαλίδης έκανε έξοχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην αριστερή γωνία του Αίολου πέτυχε το 2-0.
58΄: Ο Μπόνιας έκανε την βαθιά μπαλιά πίσω από το κέντρο ο Ρεσίτης έκανε άστοχη έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Ηλιάδη που με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.
61΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, που πέρασε από όλους και ο Γενιτσαρόπουλος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ.
84΄: Ο Ράμμος έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ηλιάδης πετάχτηκε και με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Τσιλιμέκης Δ., Ντουφεκιάς, Μπακαλίδης, Ξαγάρας, Ζαραβέλης, Αζακάς Θ., Μπόγδανος, Ηλιάδης

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Καραγιάννης
Αίολος: Μπόνιας, Ηλιάδης, Ζαραβέλης

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Τριανταφυλλόπουλος (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Απέναντι σε έναν αντίπαλο με επίπεδο πιο πάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες του τοπικού, με υψηλούς στόχους και πρωτοπόρο της βαθμολογίας, κυριαρχήσαμε σε όλους τους χώρους, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες για να διευρύνουμε το σκορ μέχρι το σημείο του λάθους της άμυνας μας (Εάν δεν προηγήθηκε οφσάιντ), που κατέληξε σε γκολ. Από εκεί και πέρα χάσαμε την ηρεμία μας και την αυτοπεποίθηση μας, κάναμε αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών και ευτυχώς δεν μας στοίχισε αυτό στο τέλος. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας έτσι ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στους αγώνες μπαράζ.»

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν δίκαιο, εμείς δεν δικαιούμασταν περισσότερα πράγματα από αυτό το ματς. Πιστεύω ότι ο αντίπαλος από καθαρά θέμα εμπειρίας κατάφερε και πήρε το παιχνίδι. Εμείς πιστέψαμε ότι είμαστε πρωταθλητές, επειδή είχαμε 11 συνεχόμενες νίκες και δεν ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να είμαστε πρώτοι και όλα εξαρτώνται από εμάς και όχι από τους άλλους. Απλά θα πρέπει να μάθουμε ότι θα πρέπει να παλεύουμε κάθε παιχνίδι είτε παίζουμε με τον 2ο είτε παίζουμε με τον τελευταίο. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΠΟΚ και της εύχομαι καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ., Συγκελόπουλος, Αρκουμάνης(78΄ λ.τρ. Τσιλίκας), Καραγιάννης(89΄ Τσιλιμέκης Θ.), Ντουφεκιάς, Γούλας(60΄ Φλωράκης), Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Ξαγάρας

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Φούκας, Ράικος, Ζαραβέλης, Αζακάς Θ., Στύλα, Μπόνιας, Ράμμος, Μεταξούλης(81΄ Μπόγδανος), Σιταράς, Μάρκης(51΄ Ηλιάδης)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Θοδωρής Κατσαρός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης & Μιχάλης Λάμπρου