Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Κρέντη-Μυρίκη 2-3

Σε ένα ομιχλώδες τοπίο η Μυρίκη «απέδρασε» δύσκολα από την έδρα της Κρέντης, επικρατώντας με το «χορταστικό» 2-3.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου. Ήταν στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και το παρακολούθησαν μέσα στην ομίχλη λιγοστοί φίλαθλοι. Ξεκίνησε στις 3.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα έδειξε για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι το μαχητικό της πρόσωπο, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο. Μάλιστα θα μπορούσε να φτάσει στην επίτευξη ενός πόντου. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας προηγήθηκε με τον Θανάση Ντάλλα και ισοφάρισε με τον Νίκο Βούρτσα, αλλά η χαρά της δεν κράτησε πολύ.
Η Μυρίκη κατέβηκε χωρίς τον προπονητή της Σπύρο Κολόκα και με αποστολή μόλις 13 ποδοσφαιριστών. Αποδείχτηκε για ένα ακόμη ματς η ποιότητα της και η ικανότητα να παίρνει νίκες και στην κακή της ημέρα. Τα νικητήρια τέρματα σημείωσαν κατά σειρά οι: Κώστας Σταμούλης, Πάνος Λιάγκας και Χρήστος Λέρης.
Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στους 3 βαθμούς και αντιμετωπίζουν την 16η αγωνιστική τον Παναγραφιωτικό, αφού προηγηθεί το εξ αναβολής ματς με τον ΑΠΟΚ. Οι νικητές έφτασαν τους 26 πόντους και θα κάνουν το ρεπό τους το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Λίγοι ηρωικοί
Μόλις 10-15 θεατές αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και παρακολούθησαν την αναμέτρηση που έγινε στο «Σύνορο».


Περιορισμένη ορατότητα
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε με πυκνή ομίχλη, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων. Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός έκρινε πως το παιχνίδι μπορεί να διεξαχθεί κανονικά.



Χωρίς τον προπονητή


Οι φιλοξενούμενοι κατέβηκαν στο Κερασοχώρι χωρίς τον προπονητή τους Σπύρο Κολόκα. Την καθοδήγηση επωμίστηκε ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής Κώστας Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία).
Παρών από τον πάγκο ήταν ο παράγοντας Δημήτρης Λέρης(Πατέρας του ποδοσφαιριστή Χρήστου) και ο Γιάννης Χρυσικός(Πατέρας του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη).

Με νέα μπακ













 
Γιάννης Τσάκνης(Φωτογραφία αριστερά) και Σωτήρης Ντάλλας(Φωτογραφία δεξιά) κάλυψαν τα δυο άκρα της άμυνας της Κρέντης, επιστρέφοντας στην βασική ενδεκάδα.
Απουσίαζαν οι: Βαγγέλης Μάκκας και Κώστας Κατσαδούρος.

Δύσκολο πρόγραμμα
Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Κρέντης σε διάστημα 10 ημερών. Όλες μάλιστα είναι εντός έδρας.

Με 3 διαφορές


Από πλευράς Μυρίκης βασικοί αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Μπάρκας(Φωτογραφία αριστερά), Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία κέντρο) και Γιώργος Μπουμπουρής(Φωτογραφία δεξιά)
Απόντες ήταν οι: Βασίλης Δόσης, Θωμάς Τσίπρας και ο τιμωρημένος Δημήτρης Ίβρος, που εξέτισε την πρώτη αγωνιστική του.

Α΄ Μέρος

«Αιφνιδίασαν» οι γηπεδούχοι
Η ομάδα της Κρέντης ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, δημιουργώντας δυο καλές φάσεις, χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση.

Προηγήθηκε πάλι


Για ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι η Κρέντη πήρε το προβάδισμα. Μετά από προσπάθεια του Σωτήρη Ντάλλα και κόντρες στα σώματα, ο Θανάσης Ντάλλας με πολύ ωραίο σουτ νίκησε τον Αποστόλη Νούλα και «έγραψε» το 1-0. Ο νεαρός άσος έφτασε τα 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Τραυματίστηκε ο μικρός


Ο νεαρός Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία) αποχώρησε στο 37ο λεπτό, καθώς τραυματίστηκε. Την θέση του πήρε ο προπονητής-παίχτης Νίκος Βούρτσας, ο οποίος επανεμφανίστηκε με γκολ.




Δεν ισοφάρισε
Οι παίχτες της Μυρίκης έγιναν απειλητικοί σε δυο περιπτώσεις με τον Κώστα Σταμούλη στο 19΄ και στο 34΄, αλλά ο κίπερ Γιάννης Φεγγούλης απέκρουσε ισάριθμες φορές.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Σταμούλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κρέντης.
14΄: Ο Ντάλλας Σ. ελίχτηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε από αριστερά και μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Ντάλλα Α., που με όμορφο σουτ στην αριστερή γωνία του Νούλα άνοιξε το σκορ(1-0).
19΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου, γυριστή κεφαλιά του Σταμούλη απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα ο Φεγγούλης.
34΄: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Σταμούλη από αριστερά απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης, που μπλόκαρε στην συνέχεια, αφού Σταμούλης και Καλύβας δεν μπόρεσαν να πλασάρουν από κοντά.

Απομάκρυνση στο ημίχρονο


Ο ρέφερι Δημήτρης Κουρλός απομάκρυνε τον βοηθό προπονητή της Κρέντης Λάμπρο Μάκκα(Φωτογραφία), ο οποίος κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και τον εξύβρισε . Λίγο πριν την λήξη του α΄ μέρος οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για αποβολή ποδοσφαιριστή της Μυρίκης, θεωρώντας πως εξύβρισε τα Θεία.

Β΄ Μέρος

«Αγγλικό» 45λεπτο
Ανοιχτό παιχνίδι έγινε στη επανάληψη, όπου η ομάδα του Δήμου Καρπενησίου κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πανηγυρίσει την νίκη στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Άμεση ισοφάριση


Η Μυρίκη έφτασε στην ισοφάριση στο 2ο λεπτό της επανάληψης με απευθείας σουτ του Κώστα Σταμούλη(Φωτογραφία) από το ύψος της περιοχής. Αυτό ήταν το υπ΄ αριθμόν 14 γκολ του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας. Να αναφερθεί πως η μπάλα πέρασε μέσα από τρύπια δίχτυα(!).



Ντεμπούτο Κατσιφή


Την πρώτη του εμφάνιση με τους γηπεδούχους έκανε ο Άκης Κατσιφής(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από τον Αίολο. Ο Βοιωτός αμυντικός αποκτήθηκε από τον Αίολο και δυναμώνει σημαντικά τα μετόπισθεν των Κρεντιωτών.

Ανατροπή με Π. Λιάγκα


Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 78ο λεπτό στην ολική ανατροπή. Ο Γρηγόρης Τάσιος μετά το γέμισμα του Κώστα Γενιτσαρόπουλου βρήκε με κεφαλιά τον Πάνο Λιάγκα, ο οποίος από θέση τετ α τετ πλάσαρε για το 1-2. Ο Λιάγκας πέτυχε το 3ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.



Σκληρή..για να πεθάνει


Η Κρέντη δεν το έβαλε κάτω και στο 85ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση. Ο προωθημένος στόπερ Προκόπης Γκούρλιας έκανε την διαγώνια σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Αποστόλης Νούλας έδιωξε προσωρινά και ο Νίκος Βούρτσας(Φωτογραφία) «έγραψε» το 2-2, πετυχαίνοντας το 1ο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

«Μίλησε» τελευταία


Ο Χρήστος Λέρης(Φωτογραφία) με το πρώτο του φετινό τέρμα αποδείχτηκε καθοριστικός, σκοράροντας στο 87΄ το 2-3. Ο Κώστας Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ και ο Λέρης εκμεταλλευόμενος αδυναμία της αντίπαλης άμυνας με όμορφο σουτ χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Οι καλύτερες φάσες
47΄: Ο Σταμούλης με μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία του Φεγγούλη και έκανε το 1-1.
53΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Λιάγκα Π. από θέση αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ δύσκολα ο πορτιέρο της Κρέντης.
60΄: Ο Λιάγκας Π. τροφοδότησε τον Λέρη, που σούταρε διαγώνια από αριστερά, για να απομακρύνει ο Γκούρλιας.
70΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μπισμπίκη Ι. μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Νούλας.
72΄: Μακρινό σουτ του Γενιτσαρόπουλου κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
78΄: Ο Γενιτσαρόπουλος γέμισε για τον Τάσιο, που με ωραία κεφαλιά τροφοδότησε τον Λιάγκα Π., ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη διαμόρφωσε το 1-2.
80΄: Σουτ του Σταμούλη από θέση έξω δεξιά απομάκρυνε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Φεγγούλης.
85΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε στον Γκούρλια, ο οποίος έκανε διαγώνια σέντρα-σουτ από αριστερά, ο Νούλας απέκρουσε και ο Βούρτσας Ν. με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-2.
87΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η άμυνα της Κρέντης δεν απομάκρυνε καλά και ο Λέρης με όμορφο σουτ στο δεξί «παραθυράκι» του Φεγγούλη έκανε το 2-3.
89΄: Δυνατό σουτ του Σερπάνου από δεξιά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της Μυρίκης.

Πανηγύρισαν οι νικητές
Οι φιλοξενούμενοι μετά την λήξη του αγώνα συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, φωνάζοντας το όνομα της ομάδας τους.


Κίτρινες Κάρτες
Γκορόγιας, Ντάλλας, Λιάγκας Π., Λέρης

Διακριθέντες
Κρέντη: Ντάλλας Α., Γκούρλιας, Κατσιφής, Μπισμπίκης Ι.
Μυρίκη: Λιάγκας Π., Τάσιος, Λέρης, Μπάρκας

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι σήμερα και από τις δυο ομάδες, αν και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση και αυτό δυσκόλευε τις προσπάθειες όλων μας. Από εκεί και πέρα παλέψαμε το παιχνίδι μέχρι το τέλος, προηγηθήκαμε νωρίς στο σκορ, ισοφαρίσαμε στο τέλος, όμως δεχτήκαμε ένα γκολ και χάσαμε το παιχνίδι. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα Μυρίκης.»







Κώστας Γενιτσαρόπουλος (Μυρίκη): «Κάναμε μια δύσκολη νίκη σε ένα δύσκολο γήπεδο κάτω από κακές καιρικές συνθήκες. Είχαμε πολλές απουσίες σήμερα, απουσίαζε και ο προπονητής μας. Κρατάμε τους 3 βαθμούς και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία την Κρέντη και της ευχόμαστε καλή συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Τσάκνης, Ντάλλας Σ.(61΄ λ.τρ Μάκκας Ι.), Γκορόγιας, Γκούρλιας, Βούρτσας Γ.(37΄ λ.τρ Βούρτσας Ν.), Μπισμπίκης Β., Μπισμπίκης Φ.(56΄ Κατσίφης), Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Α., Σερπάνος

Μυρίκη (Κώστας Γενιτσαρόπουλος): Νούλας, Μπουμπουρής, Θεοχάρης, Λιάγκας Π., Λιάγκας Κ., Καλύβας(46΄ Χρυσικός), Τάσιος, Γενιτσαρόπουλος, Λέρης, Σταμούλης, Μπάρκας(92΄ Γαλανός)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος