Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΛ Γρανίτσας-ΓΕΛ Κερασοχωρίου 4-1

Πανηγυρικά προκρίθηκε στον τελικό το Γενικό Λύκειο Γρανίτσας, το οποίο επιβλήθηκε με 4-1 του Γενικού Λυκείου Κερασοχωρίου.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας, άρχισε περίπου στις 12:30 και με αυτό ολοκληρώθηκε η αγωνιστική ημέρα. Πρόκειται για τον ημιτελικό του Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Ν. Ευρυτανίας.
Το ΓΕΛ Γρανίτσας του Γιώργου Καραγκούνη παρότι έδινε δεύτερο στην σειρά ματς μόνο κουρασμένο δεν φάνηκε. Με εξαιρετική συνοχή και όμορφους συνδυασμούς έφτασε σε μια ευρεία νίκη. Ο Κώστας Σιαλμάς σημείωσε δυο γκολ και από ένα οι «συνήθεις ύποπτοι» Θύμιος Καρδαμπίκης και Γιάννης Κονδύλης. Προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Βαγγέλης Σκόνδρας.
Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου του Γιάννη Φλωράκη κυμάνθηκε σε χαμηλότερα στάνταρ απόδοσης μετά το ματς με το ΕΠΑΛ Φραγκίστας. Μείωσε στην επανάληψη με τον Άγγελο Μακρή και είχε δυο δοκάρια με τον Χρήστο Κουρκουβή και την Κατερίνα Λάππα, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να καταφέρει κάτι περισσότερο.
Οι Γρανιτσιώτες θα αντιμετωπίσουν στον τελικό το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, ενώ το Κεράσοβο δεν κατάφερε να περάσει φέτος στον τελικό.

Coach ο Καραγκούνης


Την ομάδα της Γρανίτσας καθοδήγησε ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου Γιώργος Καραγκούνης(Φωτογραφία).

Πασσιάς σε όλα


Αμερόληπτος διεύθυνε όλα τα παιχνίδια ο Κώστας Πασσιάς(Φωτογραφία). Παρούσα ήταν φυσικά και η Νάντια Βρόντου, προϊσταμένη του γραφείου φυσικής αγωγής.

Θριάμβευσε το 2007
Το ΓΕΛ Γρανίτσας είχε κατακτήσει τον τίτλο πριν από 9 χρόνια, νικώντας το ΓΕΛ Καρπενησίου στον τελικό. Φέτος θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

A΄ Μέρος

Σαφές προβάδισμα
Το Γενικό Λύκειο Γρανίτσας έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση από το πρώτο 25λεπτο, όταν και προηγήθηκε με 2-0.

Απτόητος ο Ε. Καρδαμπίκης


Με κεκτημένη ταχύτητα συνέχισε από το προηγούμενο ματς ο Θύμιος Καρδαμπίκης(Φωτογραφία). Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παύλου Κουτσούμπα και πλάσαρε εύστοχα τον Γιάννη Φεγγούλη, φτάνοντας τα 3 γκολ σε 2 αναμετρήσεις.



Σε διπλό χρόνο


Ένα πολύ ωραίο γκολ πήγε να πετύχει ο Γιάννης Κονδύλης(Φωτογραφία) με τακουνάκι μετά την σέντρα του Θύμιου Καρδαμπίκη. Τελικά τα κατάφερε στην επαναφορά, «γράφοντας» το 2-0.



Οι καλύτερες φάσεις
11΄: Πάσα του Κονδύλη στον Καρδαμπίκη Ε., σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Φεγγούλης.
14΄: Ο Καρδαμπίκης Ε. έδωσε στον Κονδύλη, το σουτ του τελευταίου απομάκρυνε σε κόρνερ ο Ντάλλας.
16΄: Ο Κουτσούμπας έκανε λάθος γύρισμα και ο Καρδαμπίκης Ε. σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Φεγγούλη(1-0).
18΄: Χτύπημα φάουλ του Κονδύλη από δεξιά, κεφαλιά του Τσιαμάκη Α. κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Κερασοχωρίου.
19΄: Ο Σιαλμάς έδωσε στον Τσιαμάκη Α., που πλάσαρε, για να αποκρούσει ο Φεγγούλης.
22΄: Σέντρα του Καρδαμπίκη Ε. από δεξιά, ωραίο τακουνάκι του Κονδύλη απέκρουσε σε πρώτο χρόνο Φεγγούλης και στην επαναφορά ξανά ο Κονδύλης με πλασέ «έγραψε» το 2-0.
27΄: Διαγώνιο σουτ του Μακρή Α. έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Μάλλιου.

Β΄ Μέρος

Θριάμβευσαν οι Γρανιτσιώτες
Η ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη έφτασε στην νίκη-πρόκριση με δυο ακόμη τέρματα, αν και το Κερασοχώρι είχε μειώσει. Τρία δοκάρια (2 για το Κεράσοβο και 1 για την Γρανίτσα) περιελάμβανε το δεύτερο μέρος.

Δοκάρι Γρανίτσας


Οι Γρανιτσιώτες λίγο έλλειψε να κάνουν 3 τα τέρματα τους με το σουτ του Βαγγέλη Σκόνδρα (Φωτογραφία), το οποίο βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γιάννη Φεγγούλη.

Μείωση με Α. Μακρή


Οι Κερασοβίτες του Γιάννη Φλωράκη ευτύχησαν να σκοράρουν και να κάνουν το 2-1 στο 29ο λεπτό με διαγώνιο σουτ του Άγγελου Μακρή(Φωτογραφία) μετά την πάσα της Κατερίνας Λάππα.


Υπόθεση Σιαλμά


Πρωταγωνιστής του 2ου μέρος ήταν ο Κώστας Σιαλμάς(Φωτογραφία). Έκανε το 3-1, δίνοντας ξανά «αέρα» δυο τερμάτων στην ομάδα του με ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 40΄ από χτύπημα φάουλ του Θύμιου Καρδαμπίκη, με τους αντιπάλους να «παγώνουν», θεωρώντας πως υπήρχε οφσάιντ. Ο ίδιος παίχτης με εξαιρετική προσπάθεια στο τέλος του αγώνα πέτυχε το τελικό 4-1.





Δυο δοκάρια













 
Το ΓΕΛ Κερασοχωρίου σημάδεψε δυο φορές τα αντίπαλα δοκάρια με τον Χρήστο Κουρκουβή(Φωτογραφία αριστερά) στο 45΄ και την Κατερίνα Λάππα(Φωτογραφία δεξιά) στο 48΄.


Τραυματισμός Παπαδημητρίου


Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο αμυντικός του ΓΕΛ Γρανίτσας Γιάννης Παπαδημητρίου(Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στην Δόξα και φόρεσε την φανέλα της μικτής νέων. Να αναφερθεί πως τα τελευταία λεπτά του ο αγώνα ο Γιάννης Φεγγούλης πέρασε εκτός εστίας, παραχωρώντας την θέση του στον Θύμιο Γκαλιμάνη.


Οι καλύτερες φάσεις
28΄: Σουτ του Σκόνδρα από θέση αριστερά προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Κερασοχωρίου.
29΄: Η Λάππα πάσαρε στον Μακρή Α., που με διαγώνιο σουτ στην δεξιά γωνία του Μάλλιου πέτυχε το 2-1.
32΄: Διαγώνιο σουτ του Κονδύλη από δεξιά απέκρουσε ο Φεγγούλης.
40΄: Ο Καρδαμπίκης Ε. εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Σιαλμάς με πλασέ προ του Φεγγούλη πραγματοποίησε το 3-1.
41΄: Σουτ του Μακρή Α. κόντραρε στα σώματα και το νέο σουτ του Κουρκουβή έφυγε πάνω από το τέρμα του Μάλλιου.
45΄: Σέντρα-σουτ του Κουρκουβή από αριστερά σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της Γρανίτσας.
48΄: Ο Ντάλλας έκανε γέμισμα για τον Κουρκουβή, ο οποίος έκανε κίνηση στην μπάλα και το κοντινό πλασέ της Λάππα προσέκρουσε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλλιου.
50΄: Συνδυασμός Σιαλμά-Τσιαμάκη Α.-Σκόνδρα είχε αποδέκτη τον τελευταίο, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Γκαλιμάνης Ευθ.
53΄: Ο Σιαλμάς με υπέροχη προσωπική προσπάθεια από δεξιά και εύστοχο σουτ «έγραψε» το 4-1.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
ΓΕΛ Γρανίτσας: Κονδύλης, Τσιαμάκης Α., Καρδαμπίκης Ε., Σιαλμάς
ΓΕΛ Κερασοχωρίου: Μακρής Α., Λάππα

Συνθέσεις Ομάδων

ΓΕΛ Γρανίτσας (Γιώργος Καραγκούνης): Μάλλιος, Παπαδημητρίου(50΄ λ.τρ Καραγιάννης), Καρδαμπίκης Μ., Καρδαμπίκης Γ., Κονδύλης, Σκόνδρας, Σιαλμάς, Καρδαμπίκης Ε., Τσιαμάκης Α., Νταβαρίνος, Καραγιάννης(6΄ Τσιαμάκης Κ.)

ΓΕΛ Κερασοχωρίου (Γιάννης Φλωράκης): Φεγγούλης, Γκαλιμάνης Ευθ., Μάκκας, Κουρκουβής, Ζανιάς, Κουτσούμπας, Μακρής Αγγ., Λάππα, Μακρής Σ., Γκαλιμάνης Ευαγγ., Ντάλλας

Διαιτητής: Κώστας Πασσιάς























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας