Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Κρέντη-Παναγραφιωτικός 5-1

Θριαμβευτικό «3ποντο» πανηγύρισε η Κρέντη, η οποία αν και αουτσάιντερ επικράτησε με 5-1 του Παναγραφιωτικού, ανατρέποντας σκορ και προγνωστικά.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο γήπεδο Κερασοχωρίου, αρχίζοντας στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα πραγματοποίησε την καλύτερη της φετινή της παρουσία, «αιφνιδιάζοντας» πλήρως τον αντίπαλο. Μάλιστα αυτήν την φορά «χαμογέλασε» τελευταία, βρισκόμενη πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς. Δυο τέρματα σημείωσαν ο Γιάννης Μπισμπίκης και τα υπόλοιπα οι: Θανάσης Ντάλλας, Άκης Κατσιφής και Αντρέας Πάτρου με αυτογκόλ. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση μετά από 10 σερί ήττες και έφτασε τους 6 πόντους.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου ήταν κατώτερος του αναμενομένου και δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Προηγήθηκε στο πρώτο 10λεπτο με τον Χρήστο Κατσαρή, όμως η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Οι Αγραφιώτες ολοκλήρωσαν με 10 λόγω αποβολής του Κώστα Γιαννιώτη. Οι φιναλίστ κυπέλλου παραμένουν στην 4η θέση με 21 βαθμούς.
Οι Κρεντιώτες θα αντιμετωπίσουν την 1 αγωνιστική την Τετάρτη 25/2 την ΑΕΚ στο γήπεδο τους, ενώ ο Παναγραφιωτικός θα κάνει το ρεπό του.

Οι θεατές του «Συνόρου»
Γύρω στους 30-40 θεατές παρακολούθησαν την προτελευταία εντός έδρας αναμέτρηση της Κρέντης για την φετινή σαιζόν.


Είχε σερί 10 ήττες
Η ομάδα της Κρέντης προερχόταν από 10 συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, έχοντας κερδίσει μόνο την ΑΕΚ.

1 αντικατάσταση 


Ο Γιάννης Τσάκνης (Φωτογραφία) συμπεριλήφθη στο βασικό σχήμα του Νίκου Βούρτσα, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Σερπάνο, που μεταγράφηκε στον ΑΠΟΚ.

Πορτιέρο ο Ράπτης


Την εστία του Παναγραφιωτικού υπερασπίστηκε ο Μιχάλης Ράπτης (Φωτογραφία), ο οποίος είναι αμυντικός και επανεμφανίστηκε από τραυματισμό μακράς διαρκείας.

Τιμωρημένος ο Γ. Βούρτσας


Ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία) του Παναγραφιωτικού εξέτισε την 1η από τις 3 αγωνιστικές της τιμωρίας του, παρακολουθώντας τον αγώνα από την κερκίδα.

Παρόμοια ενδεκάδα
Ράντου-Αντρέας Πάτρου και Κώστας Καββαδίας ξεκίνησαν βασικοί. Εκτός «μάχης» ήταν και οι: Δημήτρης Μπισμπίκης και Κώστας Καλύβας.

Α΄ Μέρος

Ισοπαλία στο πρώτο
Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Οι παίχτες του Γιώργου Χρυσαφόπουλου προηγήθηκαν, για να ισοφαρίσουν οι Κρεντιώτες.

Μπροστά νωρίς με Κατσαρή


Μόλις στο 6ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πήραν «κεφάλι» στο σκορ. Μετά την σέντρα του Τόμι Χρυσαφόπουλου και την «αναστάτωση» στα αντίπαλα καρέ ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία) σημείωσε με κεφαλιά το 0-1, φτάνοντας τα 4 γκολ στην φετινή Α΄ ΕΠΣΕ.





«Απάντησε» η Κρέντη


Η γηπεδούχος ομάδα έφτασε στην ισοφάριση στο 32΄. Ο Γιάννης Μπισμπίκης τροφοδότησε τον Θανάση Ντάλλα, ο οποίος με όμορφο σουτ από δεξιά «έγραψε» το 1-1. Αυτό ήταν το 5ο φετινό γκολ του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Αναγκαστική αλλαγή


Ο Κώστας Καββαδίας (Φωτογραφία) πέρασε λόγω τραυματισμού εκτός αγωνιστικού χώρου στο 34΄, παραχωρώντας την θέση του στον Γιάννη Δαράβαλη.

Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Χρυσαφόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Κατσαρής έδιωξε την μπάλα και ο Φεγγούλης με κεφαλιά σε κενό τέρμα έκανε το 0-1.
10΄: Ο Ντάλλας Α. επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε αρκετά άουτ από την εστία των Αγράφων.
26΄: Κάθετη πάσα του Μαλάι στον Νούλα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Φεγγούλης έδιωξε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
32΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έβγαλε σέντρα στον Ντάλλα Α., ο οποίος από πλάγια δεξιά με «γεμάτο» σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
37΄: Σέντρα-σουτ του Γιαννιώτη από πλάγια δεξιά έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Κρέντης.
43΄: Μακρινό σουτ του Μπισμπίκη Ι. μάζεψε ο τερματοφύλακας των Αγράφων.

Β΄ Μέρος

«Ξέσπασαν» οι Κρεντιώτες
Κάνοντας ένα ονειρώδες δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Βούρτσα όχι μόνο έφτασε στην νίκη, αλλά επικράτησε των Αγράφων με το εμφατικό 5-1.

Γκολ από τα «αποδυτήρια»
Μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης η Κρέντη έφτασε στην επίτευξη του 2-1. Ο Γιάννης Μπισμπίκης μετά το λάθος του Κώστα Γιαννιώτη, απόφυγε τον Μιχάλη Ράπτη και πλάσαρε εύστοχα σε κενό τέρμα.





Σκόρερ ο Κατσιφής


6 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε ένα ακόμη τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άκη Κατσιφή, που διαμόρφωσε το 3-1. Ο Βοιωτός ποδοσφαιριστής πέτυχε το 1ο του γκολ στα Ευρυτανικά γήπεδα.






Αυτογκόλ και 4-1


Το 4-1 σημειώθηκε με αυτογκόλ. Ο Θανάσης Ντάλλας έβγαλε σέντρα-σουτ και ο Ράντου Πάτρου (Φωτογραφία) έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.



Αποβλήθηκε ο Γιαννιώτης


Ο Παναγραφιωτικός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές εξ αιτίας αποβολής του αριστερού μπακ Κώστα Γιαννιώτη (Φωτογραφία) με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Γιαννιώτης θα απουσιάσει από τον αγώνα με την Ποταμιά.

«5αρα» με Ι. Μπισμπίκη


Διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση έδωσε ο Γιάννης Μπισμπίκης (Φωτογραφία). Μετά το έλεύθερο του πορτιέρο Γιάννη Φεγγούλη, ο Φραγκιστιανός άσος σκόραρε το 5-1 από θέση τετ α τετ. Ο Μπισμπίκης ανέβηκε στα 4 γκολ στο πρωτάθλημα.



\
Με 10 στο τέλος
Η ομάδα της Κρέντης ολοκλήρωσε και αυτή με παίχτη λιγότερο λόγω τραυματισμού του Θανάση Ντάλλα, με τις αλλαγές τους να έχουν ολοκληρωθεί.

Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μπισμπίκης Ι. εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γιαννιώτη βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, απόφυγε τον Ράπτη και σε κενό τέρμα διαμόρφωσε με πλασέ το 2-1.
49΄: Πάσα του Μπισμπίκη Ι. στο Ντάλλα Α., ο οποίος σέντραρε από δεξιά και την κεφαλιά του Βούρτσα απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ράπτης.
54΄: Ο Κατσιφής με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά «κρέμασε» τον Ράπτη και έκανε το 4-1.
64΄: Ο Βούρτσας Ν. έδωσε στον Μπισμπίκη Ι., την σέντρα-σουτ του οποίου από αριστερά μπλόκαρε ο κίπερ των φιλοξενούμενων.
69΄: Ο Γκούρλιας πάσαρε στον Ντάλλα Α., ο οποίος έκανε την σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Πάτρου Ραντ. και κατέληξε στα δίχτυα(4-1).
81΄: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γιαννιώτη για τράβηγμα στον Ντάλλα Α.
84΄: Μακρινό σουτ του Κατσαδούρου μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Παναγραφιωτικού.
87΄: Ο Φεγγούλης εκτέλεσε ελεύθερο, ο Μπισμπίκης Ι. βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε τον Ράπτη, κάνοντας το 5-1.
91΄: Κοντινό σουτ του Πάτρου Ρεμμ. απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Κίτρινες Κάρτες
Ντάλλας Α., Κατσαδούρος

Διακριθέντες
Κρέντη: Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Α., Φεγγούλης, Κατσιφής
Παναγραφιωτικός: Μαλάι, Κατσαρής

Δηλώσεις Προπονητών

Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Σήμερα ήταν έναν δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα του Δήμου μας τα Άγραφα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν και τόσο καλοί, αλλά στο δεύτερο κρατήσαμε κοντά τις γραμμές και καταφέραμε κάποια εύκολα γκολ. Αυτό το αποτέλεσμα βέβαια άργησε να έρθει, γιατί και σε προηγούμενα παιχνίδια είχαμε καλές εμφανίσεις αλλά και μας έλλειπε το θετικό αποτέλεσμα. Σήμερα καταφέραμε και εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας, ήμασταν πιο τυχεροί και πήραμε το αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την σημερινή τους εμφάνιση. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Άγραφων.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης για την νίκη της. Η διοίκηση θα λύσει όλα τα προβλήματα και η ομάδα θα συνεχίσει κανονικά την πορεία της.»









Συνθέσεις Ομάδων

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Ντάλλας Σ.(81΄ Μάκκας Ι.), Τσάκνης, Γκούρλιας, Κατσιφής, Γκορόγιας(70΄ Τσιούμας), Μπισμπίκης Β., Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Α., Βούρτσας Ν.(73΄ Λάμπρου)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Ράπτης, Πλεξίδας(88΄ Κατσαρός), Γιαννιώτης, Πάτρου Ρεμμ., Πάτρου Ραντ., Μαλάι, Παρασκευόπουλος, Καββαδίας(34΄ λ.τρ Δαράβαλης), Νούλας, Κατσαρής, Χρυσαφόπουλος(81΄ Ζανιάς)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)




































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας