Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Αίολος-Κρέντη 5-1

Ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Κρέντης ο Αίολος επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του αντιπάλου με το ευρύ 5-1.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Άρχισε στις 15:30 και έγινε υπό την παρουσία ελάχιστων φιλάθλων.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη με νέα πρόσωπα στην σύνθεση του επικράτησε σε ρυθμούς ρελαντί, βρίσκοντας τρεις φορές δίχτυα στο τελευταίο δεκάλεπτο . Ο Βασίλης Μεταξούλης σημείωσε χατ-τρικ, ενώ το πρώτο και το τελευταίο γκολ σημείωσαν οι :Αποστόλης Φούκας και Κώστας Μπουμπουρής αντίστοιχα. Οι νικητές έφτασαν τους 39 βαθμούς και θα τερματίσουν και φέτος πρώτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Η Κρέντη του Νίκου Βούρτσα μετά από δυο συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα είχε αρκετά δύσκολο έργο. Ήταν όμως ξανά μαχητική, έχοντας ένα καλό διάστημα απόδοσης στην επανάληψη. Ο Γιάννης Μπισμπίκης σκόραρε για την ομάδα του και σε αυτό το ματς. Η ομάδα της Δυτικής Ευρυτανίας είναι 6η με 9 πόντους.
Οι Καρπενησιώτες θα  κάνουν το ρεπό τους την επόμενη αγωνιστική, ενώ η Κρέντη δίνει νέα αναμέτρηση εντός 48 ωρών κόντρα στον ΑΠΟΚ.

Ελάχιστα άτομα
Παρά τις καλές καιρικές συνθήκες το παιχνίδι παρακολούθησαν μόλις 10-15 θεατές.


Έγινε στο προπονητικό
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου, καθώς στο Δημοτικό Στάδιο διεξαγόταν ο αγώνας Ποταμιά-Παναγραφιωτικός.

Σε διάστημα 2 ημερών
Οι Κρεντιώτες θα κληθούν να δώσουν και νέο ματς σε δυο ημέρες, αντιμετωπίζοντας τον ΑΠΟΚ.

Μοίρασε χρόνο
 

Για τον Αίολο ξεκίνησαν οι: Αλέκος Κόκκοτας(Φωτογραφία αριστερά), Πάνος Αζακάς(Φωτογραφία κέντρο), Χρήστος Μπόγδανος και Χρήστος Τόσκα(Φωτογραφία δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Δημήτρη Νικολάκη, Έλβις Στύλα, Χάρη Ζαραβέλη και Άρη Σιταρά.

Με 3 διαφορετικούς τρόπους
Ο Βασίλης Μεταξούλης σημείωσε το 2ο του χατ-τρικ στα Ευρυτανικά γήπεδα, σκοράροντας με 3 διαφορετικούς τρόπους (Πέναλτι, κεφαλιά, σουτ).


Στο +5
Ο Αίολος εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» του ΑΠΟΚ και βρίσκεται στο +5 από τον δεύτερο, που σημαίνει ότι έχει αυτήν την στιγμή αβαντάζ δυο πόντων από τον βασικό του αντίπαλο για τα μπαράζ.

Αντίπαλος ο Κατσιφής


Την πρώην του ομάδα αντιμετώπισε ο στόπερ της Κρέντης Άκης Κατσιφής(Φωτογραφία), που μετακινήθηκε στον Α.Ο.Κ. πριν λίγο διάστημα.

3αδα αλλαγών


Στέφανος Γκορόγιας(Φωτογραφία αριστερά), Γιώργος Βούρτσας(Φωτογραφία κέντρο) και Γιάννης Τσάκνης(Φωτογραφία δεξιά) αποτέλεσαν τις τρεις αλλαγές της Κρέντης μετά το νικηφόρο ματς με την ΑΕΚ. Δεν αγωνίστηκαν οι: Νίκος Βούρτσας και Βασίλης Μπισμπίκης. Ο Βούρτσας «κοούτσαρε» μόνο λόγω τραυματισμού.

Α΄ Μέρος

Σαφές προβάδισμα
Έχοντας την υπεροχή ο πρωταθλητής Αίολος προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, συναντώντας απέναντι της έναν πολύ καλό πορτιέρο. Η Κρέντη κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και είχε μια τελική προσπάθεια με τον Κώστα Κατσαδούρο.

Έσωζε ο Φεγγούλης


Σε πολύ καλή ημέρα ήταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Γιάννης Φεγγούλης(Φωτογραφία). Αναχαίτισε προσπάθειες των: Πάνου Μάρκη, Χρήστου Μπόγδανου και Βασίλη Μεταξούλη(δις).



Με όμορφο συνδυασμό














Ο Αίολος άνοιξε το σκορ μετά από συνδυασμό των: Αποστόλη Φούκα(Φωτογραφία αριστερά) και Χρήστου Μπόγδανου(Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος χρίστηκε σκόρερ στο 18΄, σημειώνοντας το 3ο του γκολ στο πρωτάθλημα.





2ο με πέναλτι
Περίπου με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Αποστόλης Φούκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γιάννη Τσάκνη, κερδίζοντας πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βασίλης Μεταξούλης.
Οι Κρεντιώτες διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του ρέφερι Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Ο Μπόγδανος σούταρε, η άμυνα της Κρέντης έδιωξε και το κοντινό σουτ του Μάρκη απέκρουσε ο πορτιέρο της Κρέντης.
12΄: Ο Μάρκης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μπόγδανο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε, αλλά ο Φεγγούλης απέκρουσε εντυπωσιακά.
15΄: Όμορφο ψαλιδάκι του Μεταξούλη εντός περιοχής απέκρουσε έξοχα σε κόρνερ ξανά ο Φεγγούλης.
18΄: Ο Φούκας έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια πάσαρε στον Μπόγδανο, ο οποίος τροφοδότησε εκ νέου τον Φούκα, που μέσα από την περιοχή σούταρε για το 1-0.
23΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μεταξούλης σούταρε δυνατά εκτός περιοχής και ο Φεγγούλης απέκρουσε ξανά σε κόρνερ.
29΄: Ο Φούκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσάκνη, κερδίζοντας πέναλτι.
32΄: Ο Μεταξούλης εκτέλεσε στην αριστερή γωνία της Κρέντης, κάνοντας το 2-0.
35΄: Σέντρα του Ντάλλα Α., η αντίπαλη άμυνα έδιωξε προσωρινά και το δυνατό σουτ του Κατσαδούρου μάζεψε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Το καλύτερο στο τέλος
Εύκολα ο Αίολος, ανεβάζοντας την απόδοση του στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε με 5-1. 4 γκολ σημειώθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Μαχητικό πρόσωπο έδειξε η Κρέντη, η οποία μείωσε και δημιούργησε ορισμένες καλές στιγμές.

Ανέβηκαν οι Κρεντιώτες














Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν από το 65΄ έως το 69΄ με πρωταγωνιστές τους: Βαγγέλη Μάκκα(Φωτογραφία αριστερά) και Κώστα Κατσαδούρο(Φωτογραφία δεξιά).

Μόλις 12΄


Ο νεοεισελθών Πάνος Στόκας(Φωτογραφία) αποχώρησε τραυματίας, προλαβαίνοντας να παίξει μόλις 12 λεπτά.

Σκόραρε ξανά


Ο Βασίλης Μεταξούλης σημείωσε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 80ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιάννη Φεγγούλη σε μπαλιά του Κώστα Μπόνια(Φωτογραφία).

Και χατ-τρικ


Τρία λεπτά αργότερα ο Αιτωλοακαρνάνας Βασίλης Μεταξούλης(Φωτογραφία) συμπλήρωσε χατ-τρικ με πλασέ εντός περιοχής, διαμορφώνοντας το 4-0 από ασίστ του Χρήστου Μπόγδανου. Ο νεαρός φορ έφτασε τα 6 γκολ στα Ευρυτανικά γήπεδα.

Το γκολ της μείωσης


Πέντε λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90΄ η Κρέντη μείωσε σε 4-1 με σκόρερ τον Γιάννη Μπισμπίκη(Φωτογραφία) από ασίστ του Βαγγέλη Μάκκα. Ο Μπισμπίκης ανέβηκε στα 6 γκολ.

Επανήλθε στα τέρματα


Ο νεοεισελθών Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία) πέτυχε το τελικό 5-1 στο 88ο λεπτό μετά την σέντρα του Χρήστου Ράμμου. Ο «Μπούμπου» έφτασε τα 6 τέρματα.

Οι καλύτερες φάσεις
60΄: Σέντρα του Μάρκη από αριστερά, ο Φούκας έπιασε την κεφαλιά εντός περιοχής, για αποκρούσει ο Φεγγούλης σε κόρνερ.
61΄: Ο Ράμμος τροφοδότησε με όμορφη μπαλιά τον Μεταξούλη, ο οποίος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι της Κρέντης.
65΄: Σέντρα του Κατσαδούρου από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Μάκκα Ε. απέκρουσε σε κόρνερ ο Κόκκοτας.
66΄: Ο Ντάλλας Α. έβγαλε σέντρα και το σουτ του Κατσαδούρου πέρασε άουτ από το τέρμα του Κόκκοτα.
69΄: Σέντρα του Μπισμπίκη Ι. από τα δεξιά, ο Μάκκας Ε. πλάσαρε λίγο άουτ από την εστία του Αιόλου.
74΄: Ο Μπόνιας σέντραρε από τα αριστερά, η προβολή του ανενόχλητου Μεταξούλη κατέληξε άουτ.
80΄: Ο Μπόνιας έκανε μπαλιά πίσω από το κέντρο, ο Φεγγούλης έκανε λάθος έξοδο, η μπάλα έσκασε μπροστά του και ο Μεταξούλης με κεφαλιά προ του αντίπαλου κίπερ «έγραψε» το 3-0.
83΄: Ο Μεταξούλης εκμεταλλεύτηκε σέντρα από δεξιά του Μπόγδανου και με ωραίο πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
85΄: Ο Μάκκας Ε. έστρωσε στον Μπισμπίκη Ι., ο οποίος με όμορφο πλασέ στην δεξιά γωνία του Κόκκοτα πέτυχε το 4-1.
88΄: Ο Ράμμος έβγαλε σέντρα από αριστερά, η μπάλα στρώθηκε στον Μπουμπουρή, που με ωραίο σουτ στην δεξία γωνία της Κρέντης διαμόρφωσε το 5-1.

Διακριθέντες
Αίολος: Μεταξούλης, Μπόνιας, Φούκας
Κρέντη: Φεγγούλης, Μάκκας Ε., Κατσαδούρος

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς Θ., Φούκας, Μπισμπίκης Ι.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Προερχόμασταν από ήττα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ και θέλαμε μια νίκη, για να επανέλθει η ψυχολογία στην ομάδα. Νομίζω ότι την κατακτήσαμε εύκολα, δοκιμάσαμε και κάποιους παίκτες σε καινούργιες θέσεις και το αποτέλεσμα όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι ήταν δίκαιο για εμάς. Έμεινα ευχαριστημένος από τους περισσότερους παίκτες της ομάδας μου. Κοιτάμε τώρα να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην κανονική διάρκεια και να είμαστε υγιείς και γεροί για τους αγώνες των μπαράζ. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Κρέντης για την προσπάθεια την οποία κάνει και τις εύχομαι καλή συνέχεια.»



Νίκος Βούρτσας (Κρέντη): «Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Αίολος, έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά είχαμε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα μας. Τώρα στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε αρκετά, κάναμε 3-4 ευκαιρίες για γκολ όταν το σκορ ήταν 2-0, αλλά από εκεί και πέρα όταν δεν βάζεις γκολ το δέχεσαι έτσι έγινε και σήμερα. Για 30 περίπου λεπτά ήμασταν αρκετά καλύτεροι από τον Αίολο, αλλά μέχρι εκεί. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Κόκκοτας, Ράικος, Τόσκα(73΄ Στόκας, 85΄ λ.τρ Κυλλής), Αζακάς Π., Αζακάς Θ., Ράμμος, Μπόνιας, Μπόγδανος, Μάρκης(72΄ Μπουμπουρής), Μεταξούλης, Φούκας

Κρέντη (Νίκος Βούρτσας): Φεγγούλης, Ντάλλας Σ.(82΄ Μάκκας Ι.), Τσάκνης, Γκούρλιας, Κατσιφής, Γκορόγιας, Μπισμπίκης Φ.(46΄ Τσιούμας), Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Ντάλλας Α., Βούρτσας Γ.(29΄ Μάκκας Ε.).

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Γιάννης Αρχοντής(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



























Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λάμπρου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοκοτίνης