Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Π.Α.Κ.-Αναγέννηση Λαμίας 68-73

Την πρώτη ήττα στις λεπτομέρειες γνώρισε η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, με την Αναγέννηση Λαμίας να περνά από το Καρπενήσι με 68-73.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου, άρχισε στις 2 το μεσημέρι και ήταν στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου έχασε την συγκέντρωση της στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας κάνει ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε με διαφορά 8 πόντων. Στην τελευταία περίοδο αντεπιτέθηκε και πήρε εκ νέου «κεφάλι» στο σκορ, όμως αβίαστα λάθη της στέρησαν μια ακόμη νίκη. Πρώτευσε στο σκοράρισμα με 16 πόντους ο Κώστας Νιαβής. Οι Καρπενησιώτες έχουν 5 πόντους(2 νίκες-1 ήττα) και παραμένουν κοντά στις πρώτες θέσεις.
Η Αναγέννηση του Κώστα Κουμπούρα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο αήττητη, φτάνοντας στην 4η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Έκανε ένα πολύ καλό 3ο δεκάλεπτο, όπου ανέτρεψε το σκορ, ενώ δεν έχασε την ψυχραιμία της στην τελευταία περίοδο. Ο Χρήστος Τσακωνίτης σταμάτησε στους 23 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα. Η ομάδα της Λαμίας έφτασε τους 8 βαθμούς και προπορεύεται στον όμιλο.
Οι Ευρυτάνες θα αγωνιστούν την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της πρεμιέρας του 2ου γύρου εντός έδρας με τον Πήγασο Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ οι Φθιωτοί θα παίξουν στο Μαρτίνο με τον τοπικό Οπούντιο.

Είδαν όμορφο ματς
Τον ενδιαφέροντα αγώνα παρακολούθησαν περίπου 60-70 θεατές. Υπήρξε μάλιστα μικρή μερίδα «θερμόαιμων» φίλων της Π.Α.Κ.


Επισήμως κριτής


Ο Χρήστος Κοσμάς (Φωτογραφία) είναι και επίσημα ο 2ος εν ενεργεία Ευρυτάνας κριτής μετά τον Θανάση Γιαννόπουλο.

Ντέρμπι αήττητων
Αναμετρήθηκαν οι δυο αήττητες ομάδες μέχρι την έναρξη του αγώνα. Τελικώς μόνο οι φιλοξενούμενοι έμειναν χωρίς ήττα.

Έπαιξαν 10
Από πλευράς γηπεδούχων δεν πήραν χρόνο συμμετοχής οι: Μπάμπης Χαντζόπουλος και Θοδωρής Χονδρός.

«16αρης» ο Νιαβής


Για την Π.Α.Κ. ο Κώστας Νιαβής (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ της, έχοντας 16 και 2 τρίποντα. Ακολούθησε με έναν λιγότερο ο Δημήτρης Σβερώνης  που ευστόχησε και 1 τρίποντο.

Ποιότητα ο Τσακωνίτης


Έχοντας εμπειρία από παραπάνω κατηγορία και μεγάλη ποιότητα ο Χρήστος Τσακωνίτης (Φωτογραφία) με 23 πόντους και 1 εύστοχο σουτ έξω από τα 6,75 ήταν καθοριστικός στην έκβαση του παιχνιδιού. Ο Βαγγέλης Λύκος ακολούθησε με 12 πόντους.


Πέρασε εις 3πλουν
Η ομάδα της Λαμίας είχε επικρατήσει της αντίστοιχης του Καρπενησίου και στο παιδικό και στο εφηβικό πρωτάθλημα.
4Χ4
Η νεανική ομάδα της Αναγέννησης έφτασε τις 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και έβαλε «πλώρη» για την πρωτιά. Μόλις 3 αθλητές δεν αγωνίζονται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Πόντο-πόντο

 












Η 1η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Κώστα Κουμπούρα να προπορεύεται μόλις με 1 πόντο και συγκεκριμένα με 17-18. Ο Χρήστος Τσακωνίτης με 2ποντο και γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή διαμόρφωσε το 0-5. Με 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη, 2/2 βολές του Βαγγέλη Ζιάκα και 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη από ασίστ του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 3-7. Ο Δημήτρης Σβερώνης με σουτ 3 πόντων έφερε το ματς στο -1 για το 6-7. Χρήστος Τσακωνίτης με 2/2 βολές και Αποστόλης Πιπέρας με 2ποντο από ασίστ του Πάνου Κρουστάλλη «έγραψαν» το 8-9. Με νέο 2ποντο του Τσακωνίτη και 1/2 βολές του Σβερώνη πραγματοποιήθηκε το 9-11. Ο Γιώργος Τελώνης ευστόχησε για 3, ενώ ο Πάνος Κρουστάλλης με 2ποντο από ασίστ του Αποστόλη Πιπέρα έκανε το 11-14. Ο Αποστόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε με σουτ 2 πόντων το 13-14. Με 2ποντα των: Χρήστου Τσακωνίτη, Γιώργου Σώκου, Χρήστου Λασπιά (Φωτογραφία Δεξιά) και Κώστα Νιαβή από πάσα του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 17-18. Ο Χρήστος Τσακωνίτης της Αναγέννησης έκανε «στοπ» στον Πάνο Κρουστάλλη της Ακαδημίας.


Πήρε τα ηνία η Π.Α.Κ.


Οι παίχτες της Κατερίνας Μπαλωμένου έκαναν πολύ καλό 2ο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους σκορ 21-12 πέρασαν μπροστά με 38-30 στο ημίχρονο. Χρήστος Λασπιάς και Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) έκαναν το 19-20. Με 2ποντα των: Δημήτρη Σβερώνη (Φωτογραφία Κέντρο), Θοδωρή Κατσαρού, Σωτήρη Καλαμπάκα και Κώστα Νιαβή η Ακαδημία πέρασε μπροστά με 27-20, κάνοντας ένα σερί 10-0. Ο Χρήστος Λασπιάς από ασίστ του Χρήστου Τσακωνίτη, ο Χρήστος Τσακωνίτης και ο Βαγγέλης Ζιάκας από πάσα του Βαγγέλη Λύκου διαμόρφωσαν το 27-26 με ένα σερί 0-6 για την Αναγέννηση. Ο Δημήτρης Σβερώνης  ευστόχησε για 2, όπως και ο Θοδωρής Κατσαρός από ασίστ του Γιάννη Πιστιόλη. Ο Κώστας  Νιαβής με 2ποντο και 3ποντο πέτυχε το 36-26, σημειώνοντας νέο σερί 9-0 για τους Ευρυτάνες. Ο Βαγγέλης Λύκος μετά την ασίστ του Βαγγέλη Ζιάκα και ο Παναγιώτης Κιούσης με 2ποντα μείωσαν σε 38-30. Το σκορ ημιχρόνου(38-30) πέτυχε ο Σωτήρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία Δεξιά).




Ανατροπή Αναγέννησης


Το τρίτο δεκάλεπτο μπήκε άσχημα για την Π.Α.Κ., καθώς οι Φθιωτοί κυριάρχησαν και πέρασαν μπροστά με 47-55. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 9-25. Ο Βαγγέλης Ζιάκας (Φωτογραφία Αριστερά) με σουτ 3 πόντων, ο Βαγγέλης Λύκος με 2/2 βολές και ο Χρήστος Τσακωνίτης με 3ποντο ισοφάρισαν σε 38-38. Ο Δημήτρης Σβερώνης με καλάθι και φάουλ και ο Αντώνης Αντωνόπουλος «έγραψαν» το 40-40. Ο Χρήστος Τσακωνίτης με 2ποντο από πάσα του Βαγγέλη Λύκου, ο Γιάννης Καγκαράς με 1/2 βολές και ο Αντώνης Αντωνόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο ανέβασαν το σκορ στο 41-44. Ο Βαγγέλης Ζιάκας με νέα 3ποντη «βόμβα» και ο Βαγγέλης Λύκος με σουτ 2 πόντων έδωσαν προβάδισμα 8 πόντων στην ομάδα τους με 41-49. Ο Πάνος Κρουστάλλης με 2/4 βολές μείωσε σε 43-49, ενώ ο Βαγγέλης Λύκος (Φωτογραφία Δεξιά) μετά την πάσα του Αντώνη Αντωνόπουλου πέτυχε το 43-51. Με 2ποντο του Βαγγέλη Λύκου, 3ποντο του Πάνου Σώκου, 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη και 2ποντο του Αλμπέρτο Μούχο έγινε το 47-55. Ο Αλμπέρτο Μούχο σταμάτησε προσπάθεια του Πάνου Αρβανίτη.



Η «μπίλια» στους Λαμιώτες

 
Σε ένα συγκλονιστικό 4ο δεκάλεπτο η Π.Α.Κ. πέρασε ξανά μπροστά, αλλά το πρεσάρισμα ψηλά των φιλοξενούμενων και τα συνεχόμενα λάθη στην κυκλοφορία της Ευρυτανικής ομάδας έδωσαν την νίκη στην Αναγέννηση με 68-73. Το επιμέρους σκόρερ της τελευταίας περιόδου ήταν 21-18. Ο Κώστας Νιαβής από την ασίστ του Αποστόλη Πιπέρα και ο Χρήστος Λασπιάς με 2ποντο πέτυχαν το 49-57. Ο Κώστας Νιαβής σκόραρε για 3 με ταμπλό μειώνοντας στους 5 για το 52-57. Ακολούθησε καλάθι του Χρήστου Λασπιά, 2/2 βολές του Πάνου Κρουστάλλη (Φωτογραφία Αριστερά) και γκολ-φάουλ του ίδιου για το 56-59. Ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Κέντρο) και ο Αποστόλης Πιπέρας έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα τους με 60-59. Ο Γιώργος Σώκος από ασίστ του Πάνου Κρουστάλλη ολοκλήρωσε ένα σερί 10-10 για το 62-59. Ο Χρήστος Τσακωνίτης με 1/2 βολές και 2ποντο από ασίστ του Χρήστου Λασπιά πέτυχε το 62-62. Με 2ποντο του Βαγγέλη Λύκου από ασίστ του Τσακωνίτη διαμορφώθηκε το 62-64, ενώ ο Χρήστος Τσακωνίτης με 1/2 βολές «έγραψε» το 62-65. Ο Κώστας Νιαβής από πάσα του Γιώργου Σώκου πέτυχε το 64-65, αλλά ο Γιώργος Τελώνης (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο προσωπικά 2ποντα διαμόρφωσε το 64-69, «κλειδώνοντας» την νίκη. Ο Χρήστος Τσακωνίτης, ο Γιώργος Σώκος, ο Αντώνης Αντωνόπουλος είχαν από 1/2 βολές για το 65-71. Το τελικό 68-73 διαμορφώθηκε με 2/2 βολές του Αντώνη Αντωνόπουλου, 2/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη και 1/3 βολές του ίδιου. Ο Πάνος Κρουστάλλης της Π.Α.Κ. έκανε διαδοχικές τάπες τους Βαγγέλη Λύκο και Βαγγέλη Ζιάκα, ενώ ο Χρήστος Τσακωνίτης σταμάτησε προσπάθεια του Κώστα Νιαβή.




Πολλές αποβολές

 












4 παίχτες, 2 από κάθε ομάδα συμπλήρωσαν από 5 φάουλ στο τελευταίο 3λεπτο του αγώνα. Για την Ακαδημία ήταν οι: Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία Αριστερά) και Πάνος Κρουστάλλης και για τους Λαμιώτες οι: Γιώργος Τελώνης και Αλμπέρτο Μούχο (Φωτογραφία Δεξιά).

Τα δεκάλεπτα
17-18, 38-30, 47-55, 68-73

Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): *Η κ. Μπαλωμένου θα προβεί σε συνολική τοποθέτηση μετά το πέρας του πρωταθλήματος των ανδρών.

Κώστας Κουμπούρας (Αναγέννηση): «Σίγουρα για εμάς ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη, γιατί και η ομάδα του Καρπενησίου, η Π.Α.Κ. δεν είχε ήττα μέχρι τώρα στο γήπεδο και έχει ελπίδες να είναι μέσα στην διεκδίκηση, γιατί είναι καλή ομάδα. Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ και στο τέλος είχαμε την ψυχραιμία και μπορέσαμε και πήραμε το παιχνίδι.»





Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 6, Σβερώνης 15(1), Αρβανίτης, Κατσαρός 6, Χαντζόπουλος, Καγκαράς 1, Σώκος 10(1), Χονδρός, Πιστιόλης, Νιαβής 16(2), Καλαμπάκας 4, Κρουστάλλης 10

Αναγέννηση Λαμίας (Κώστας Κουμπούρας):  Χριστόπουλος, Καραχάλιος, Αντωνόπουλος 7, Κιούσης 2, Τελώνης 7(1), Καλαντζής, Λύκος 12, Ζιάκας 10(2), Λασπιάς 10, Τσακωνίτης 23(1), Γαλάνης, Μούχο 2

Διαιτητές: Ιωάννης Ευαγγελόπουλος& Γιώργος Σαμαράς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος& Χρήστος Κοσμάς(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Χρονομέτρης: Λουκάς Καρανίκας


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος