Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Νέα διευκρινιστική ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη


Το διοικητικό συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη εξέδωσε νέα ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ύστερα από την αντίστοιχη των Φαλάρων για την ένσταση που υπέβαλλε η ομάδα των ΑΣΕΜ για την μη συμμετοχή μικρού αθλητή από τους Στυλιδιώτες στο μεταξύ τους παιχνίδια.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του ΓΣ τα ΦΑΛΑΡΑ, γίνεται απόλυτα κατανοητό γιατί προκάλεσε έκπληξη στην ομάδα της ΣΤΥΛΙΔΑΣ η ανακοίνωση του ΑΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΗ για το μεταξύ τους παιχνίδι στις 14/2/2016.

Για κάθε ενδιαφερόμενο, παραθέτουμε αυτούσιο το περιεχόμενο του άρθρου 4 της προκήρυξης πρωταθλήματος 2015-16 της ΕΣΚΑΣΕ :
Στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών ΑΝΔΡΩΝ Α,Β,Γ, κάθε σωματείο θα δηλώνει υποχρεωτικά δύο (2) τουλάχιστον αθλητές που θα είναι γεννημένοι το 1995 ή και νεότεροι. Ο ένας εκ των δύο τουλάχιστον αθλητής υποχρεωτικά θα αγωνιστεί κατά την διάρκεια του 1ου ημιχρόνου και εάν χρειαστεί θα αντικατασταθεί από άλλον της ίδιας ηλικίας.

            1.Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο (τραυματισμός, ασθένεια, πέντε φάουλ κλπ) δεν είναι δυνατόν να αγωνιστεί ο ένας τουλάχιστον αθλητής ( γεννημένος το 1995 και νεότερος) ενός σωματείου καθ όλη τη διάρκεια του Α΄ ημιχρόνου, τότε και το αντίπαλο σωματείο απαλλάσσεται  από την υποχρέωση χρησιμοποίησης αντίστοιχου αθλητή και συγκεκριμένα από την χρονική στιγμή που συνέβη η αδυναμία αυτή για το σωματείο.

          2.Στη περίπτωση που αναφέρεται παραπάνω το σωματείο του οποίου ο/οι αθλητής/τες τραυματίστηκε/καν ή ασθένησε/σαν, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να αγωνιστεί ο ένας τουλάχιστον αθλητής καθ όλη την διάρκεια του Α΄ημιχρόνου, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει στην Ένωση Ιατρική βεβαίωση που θα πιστοποιείται η ασθένεια ή τραυματισμός του/των αθλητή/των καθώς και η αδυναμία τους να συμμετάσχουν στον αγώνα. Η βεβαίωση αυτή θα πρέπει να έχει χορηγηθεί μόνο από ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ και θα είναι το πλησιέστερο στην πόλη διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης η βεβαίωση αυτή θα έχει ως ημερομηνία εξέτασης την ίδια με την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα και θα αποστέλλεται στο φαξ της Ένωσης εντός 48 ωρών από την έναρξη του αγώνα και στη συνέχεια ταχυδρομικώς τα πρωτότυπα έγγραφα. Στην περίπτωση που η ασθένεια ή ο τραυματισμός είναι εμφανής ώστε μπορεί να βεβαιωθεί εγγράφως στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές ή από το αντίπαλο σωματείο, τότε δεν απαιτείται ιατρική βεβαίωση.

       3.Σε περίπτωση που το σωματείο έχει δηλώσει έναν μόνο αθλητή γεννημένο το 1995 ή και νεώτερο ο οποίος θα αγωνιστεί κανονικά καθ όλη τη διάρκεια του 1ου ημιχρόνου απαλλάσσεται από την ευθύνη που προκύπτει από την μη δήλωση συμμετοχής των δύο αθλητών της ηλικίας αυτής στο φύλλο αγώνα.
Σε περίπτωση που καταστρατηγηθεί αυτή η διάταξη το παράπτωμα χαρακτηρίζεται σαν αντικανονική συμμετοχή αθλητή με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ.

Για τους υπόλοιπους αθλητές δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας.
Σημείωση : Η χρησιμοποίηση ΠΑΙΔΩΝ και ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ στα πρωταθλήματα Εφήβων και Νεανίδων δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την σύγχρονη διεξαγωγή των δύο πρωταθλημάτων
Ο ΑΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΗ δεν νοιώθει καμία πικρία για την ήττα. Ούτε ο προπονητής και οι αθλητές μας αισθάνονται απεγνωσμένοι .Και αυτό γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητές μας .Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά και το γνωρίζαμε .Πίκρα και απόγνωση νοιώθουν όσοι υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και δεν μπορούν να διαχειριστούν την ήττα όταν αυτή έρχεται .
Όσον αφορά την ισονομία του πρωταθλήματος- την οποία ο ΓΣ ΦΑΛΑΡΑ επικαλείται- αυτή εξασφαλίζεται από την τήρηση της προκήρυξης και των κανόνων του πρωταθλήματος από όλες τις ομάδες ,και όχι από τη λογική του ¨ καταστρατηγώ¨ τον κανονισμό ,μία -δύο - τρεις φορές , θεωρώντας πως κάθε φορά που ο προπονητής της αντίπαλης ομάδας δεν φέρνει αντίρρηση , σημαίνει ότι συμφωνεί κιόλας .
Ως εκ τούτου , ο προπονητής του ΑΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΗ δεν συμφώνησε και σας παρέπεμψε –ως όφειλε- στο διαιτητή. Αν εκτέθηκε ή όχι και σε ποιους ,το αφήνουμε στη κρίση του αναγνώστη.
Όσον αφορά το ερώτημα για το αν θα γινόταν η ένσταση από τον ΑΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΗ σε περίπτωση νίκης της ομάδας του , απαντούμε :
Η ένσταση ,δεν έγινε λόγω ήττας, έγινε ακριβώς γιατί ενώ υπήρχε μικρός παίκτης στον πάγκο-κάτι το οποίο ο ΓΣ τα ΦΑΛΑΡΑ δεν διαψεύδει-δεν δηλώθηκε και αναφέρθηκε ως απών .Αν ο ΑΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΗ είχε νικήσει τον αγώνα- παρόλο που θα είχε το δικαίωμα – δεν θα προχωρούσε σε ένσταση για τον απλούστατο λόγο, ότι τότε θα υπήρχε δόλος ,θα είμαστε συμπλεγματικοί και θα ευτελίζαμε το αθλητικό ιδεώδες (όπως το αντιλαμβάνεται ο ΓΣ τα ΦΑΛΑΡΑ ), καθώς σε περίπτωση αποδοχής της ένστασης, εκτός από την υποτιθέμενη ήττα θα μηδενιζόταν η ομάδα των ΦΑΛΑΡΩΝ .
Συνεπώς αποδεχόμενοι την υπόδειξη των ΦΑΛΑΡΩΝ ότι, τους αγώνες κερδίζει ο καλύτερος συμπληρώνουμε :
Ο καλύτερος μέσα και έξω από το γήπεδο , πριν και μετά τον αγώνα .

Όσο για την αναφορά του ΓΣ τα ΦΑΛΑΡΑ  στο fair play και το <<ευ αγωνίζεσθε >>, όσοι διαβάζουν τις ανακοινώσεις και όσοι παρακολουθούν τις δύο ομάδες μέσα από τους αγώνες του πρωταθλήματος , θα κρίνουν ποιος υπηρετεί καλύτερα ή όχι τις παραπάνω αξίες.
Θυμίζουμε εδώ, ότι οι αντίπαλοι γηπεδικοί και εξωγηπεδικοί παράγοντες στους οποίους αναφέρονται τα ΦΑΛΑΡΑ είναι και θεατές στους αγώνες, άρα έχουν δικαίωμα να εκφράζουν την άποψή τους όπως θέλουν .
Αν ως απαράδεκτη ενέργεια που <<υπονομεύει>> και δυσφημεί το πρωτάθλημα ,θεωρείται το γεγονός ότι ο ΑΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΗ έκανε χρήση του δικαιώματος της ένστασης για την απουσία μικρού παίκτη-κάτι που παραδέχεται άλλωστε γραπτώς στο δελτίο τύπου ο ΓΣ τα ΦΑΛΑΡΑ- ζητούμε να μας καλέσουν σε ¨απολογία¨ όχι μόνο οι πολίτες της Ανατολικής Φθιώτιδας (άραγε με ποιο δικαίωμα τα ΦΑΛΑΡΑ μιλούν εξ΄ονόματος τους ) αλλά και η ίδια η ΕΣΚΑΣΕ .
Κλείνοντας, την ανακοίνωση αυτή υπογράφει ο ΑΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΗ  και όχι ο εκπαιδευτικός φορέας .Θα θεωρήσουμε λοιπόν ατυχή την αναφορά του ΓΣ τα ΦΑΛΑΡΑ, στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΗ καθώς ο ΑΣ δεν εκπροσωπεί μαθητές , καθηγητές και εργαζόμενους του ιδιωτικού σχολείου  οι οποίοι κατά τα άλλα ,είναι πάντα υπερήφανοι και στηρίζουν το σύλλογο σε όλες τις προσπάθειες των αθλητών του.»