Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση στους παρατηρητές αγώνα από τον Κώστα Νίκα-Έφεση άσκησε ο Αίολος


Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας συνεδρίασε την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 18:00 στα γραφεία της ενώσεως.
Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Πάνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Δροσίνης, Σωτήρης Διώτης, Βασίλης Κατσίκης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας, ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΕΠΣΕ Γιάννης Καλύβας και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας.
Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η έφεση που άσκησε ο Αίολος στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ για την τιμωρία του. Η ΕΠΣΕ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ για την ποινή και όλες τις αποφάσεις της τις έχει πάρει, τις παίρνει και θα τις παίρνει με αυτόν τον τρόπο. Η έφεση θα εκδικαστεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου, καθώς σήμερα πήρε αναβολή. Η ένωση μας τιμώρησε με βάση το οπτικό υλικό (βίντεο), τις μαρτυρίες και με βάση όσα στοιχεία είχε στην διάθεση της, ενώ θα συλλέξει ότι έξτρα υπάρχει μέχρι την Τετάρτη. Υπάρχει να τονιστεί δικηγόρος υπεράσπισης για την υπόθεση από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οι ποινές όπως ειπώθηκε είναι επιεικείς και για τον Παναγραφιωτικό και για τον Αίολο. Ο Θωμάς Θεοδωρογιάννης συμπλήρωσε: «Πρέπει να εφαρμόζονται επαρκώς και ικανοποιητικά πάντοτε οι κανονισμοί.»
Επιπλέον επισημάνθηκε η σύσταση της νέας επιτροπής διαιτησίας, που αποτελείται από τους: Νίκο Δροσίνη, Γιάννη Καλύβα και Γιώργο Παπαδήμο. Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Βοιωτίας και παρατηρητής Εθνικών κατηγοριών Κώστας Νίκας μίλησε στους παράγοντες της ΕΠΣ Ευρυτανίας για τα καθήκοντα των παρατηρητών αγώνων και απάντησε στις όποιες απορίες υπήρξαν. Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του έχουν ως εξής: «Ο παρατηρητής αγώνα είναι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος της εκάστοτε ένωσης. Μεταφέρει στην ΕΠΣ όσα είδε και διαπίστωσε. Πρέπει να φέρει σοβαρή ενδυμασία. Οφείλει να έχει κόσμια συμπεριφορά προς τις διαγωνιζόμενες ομάδες και να εφαρμόζει τον Κ.Α.Π. Καλό είναι να παίρνει μέτρα από την αρχή, ενώ έχει ευθύνη για την περίφραξη. Στο ημίχρονο οφείλει να παρατηρεί τα πάντα. Ο διαιτητής βοηθάει την λειτουργία του παρατηρητή αγώνα. Πρέπει να γνωρίζει τα συγκεκριμένα άτομα που πρέπει να κάθονται στους πάγκους. Οι ομάδες πρέπει να δηλώνουν υποχρεωτικά τον προπονητή τους και να έχει η διαπίστευση, ενώ ο παρατηρητής θα πρέπει να ελέγχει ένα υπάρχουν μπάλες. Τα μέλη της ΕΠΣ δεν εκπροσωπούν τα σωματεί,  αλλά την ΕΠΣ»
Έκανε λόγο επίσης για την πιστοποίηση των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. στα παιχνίδια, στις ενέργειες που θα πρέπει να προβαίνει ο εκάστοτε παρατηρητής ραδιοτηλεπτικών μέσων στους αγώνες εθνικών κατηγοριών, στα καθήκοντα του παρατηρητή, όταν υπάρχει 4ος διαιτητής. Σε περιπτώσεις επεισοδίων θα πρέπει τόνισε ο παρατηρητής να κάνει αναλυτική συμπληρωματική έκθεση.
Στην ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν έχει θεσμοθετηθεί όπως είπε ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας η υποχρεωτική παρουσία διπλωματούχων προπονητών στους πάγκους λόγω του μικρού αριθμού, που υπάρχουν.
Ο παρατηρητής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας ανέφερε πως θα υπάρχει αξιολόγηση και τον παρατηρητών αγώνων με την θεσμοθέτηση εξετάσεων, ενώ ανέφερε πως: «Ένας καλός παρατηρητής εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.»
Να τονιστεί πως εκπρόσωποι της ΕΠΣΕ θα επισκεφτούν τον Δήμο Καρπενησίου, ώστε να επιλυθούν προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου. Ο Πρόεδρος κ. Παπαντζίμας έκανε επίσης αναφορά στο θέμα του κλεισίματος των πορτών κατά την διάρκεια των παιχνιδιών.




Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος