Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κύνος Λιβανατών-Γ.Σ. Άτλας 100-72

Με «καταιγισμό» τριπόντων ο Κύνος Λιβανατών «κατοστάρησε» τον Άτλαντα που επικράτησε με 100-72. Οι Ευρυτάνες σε ένα ματς «ζωής ή θανάτου» κατέβηκαν με 6 μόλις αθλητές.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 6 Μαρτίου στο κλειστό των Λιβανατών και ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της τελευταίας 14ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.
Ο Κύνος Λιβανατών του Μάριου Σκαλτσά έπαιξε χωρίς άγχος έχοντας σωθεί και μαθηματικά στην κατηγορία. Πρόσφερε θέαμα σκοράροντας συνολικά 22 φορές έξω από τα 6.75 φτάνοντας στους 100 πόντους. Ο Θανάσης Σταγγίδης έσπασε όλα τα κοντέρ, αφού σκόραρε 36 πόντους με 12 εύστοχα τρίποντα(!)
Ο Άτλαντας του Άγγελου Σαμαντά σε ένα ματς που παίζονταν η κατηγορία κατέβηκε με μόλις 6 αθλητές και «μοιραία» γνώρισε την πιο βαριά φετινή του ήττα. Οι Καρπενησιώτες δεν είχαν εναλλακτικές επιλογές και χωρίς βασικά στελέχη τους δεν είχαν καμία τύχη. Από τα μισά της 2ης περιόδου χάθηκε η επαφή στο σκορ. Ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε 26 βάζοντας και 4 τρίποντα.
Η ομάδα του Καρπενησίου τερμάτισε στην τελευταία 8η θέση που οδηγεί στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έχοντας 17 βαθμούς. Ο Κύνος τερμάτισε στην 5η θέση με 20 βαθμούς.

Λιγοστοί θεατές
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 40 θεατών από την γύρω περιοχή.



22 τρίποντα
Οι γηπεδούχοι «βομβάρδιζαν» διαρκώς έξω από τα 6.75 και έβαλαν συνολικά 22 τρίποντα.

Με 6 αθλητές
Ο Άτλαντας παρότι το ματς ήταν κρίσιμο και σε περίπτωση νίκης είχε ελπίδες για την 7η θέση κατέβηκε στις Λιβανάτες με 6 αθλητές. Στον πάγκο βρέθηκε επίσης χωρίς να αγωνιστεί  τραυματίας Κώστας Λέρης. Απουσίαζαν οι: Πάνος Καλοπήτας, Σεραφείμ Κολοκύθας, Δημήτρης Σταλίκας, Δημήτρης Κουρλός, Δημήτρης Κατσαρός και Ταξιάρχης Κουτρομάνος.

Άσχημες αναμνήσεις
Η ομάδα της Ευρυτανίας έχει άσχημες αναμνήσεις από το γήπεδο των Λιβανατών, αφού γνώρισε σήμερα την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του, ενώ πριν 2 χρόνια είχε χάσει την άνοδο στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ σε αγώνα μπαράζ με τον Αλέξανδρο Νέας Αρτάκης (Ομάδα πλέον της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ).

«Πρώτη» για Παπαϊωάννου


Η προπονήτρια του Κύνου Λιβανατών στο βόλεϊ Έφη Παπαϊωάννου εκτέλεση για πρώτη φορά χρέη κριτή σε αγώνα της ΕΣΚΑΣΕ. Παρακολούθησε την πρόσφατη σχολή της ΕΣΚΑΣΕ στην Αμφίκλεια.

Έσπασε όλα τα κοντέρ


Ο Θανάσης Σταγγίδης (Φωτογραφία) των γηπεδούχων έκανε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ βάζοντας 36 πόντους με 12 τρίποντα. Με 22 και 5 τρίποντα ακολούθησε ο Λεωνίδας Σιότροπος. Σταγγίδης-Τσαρούχας και Σιότροπος αποτέλεσαν 3αδα-«φωτία» και ήταν οι πρώτοι στον όμιλο.



26 για Χονδρό


Για τους φιλοξενούμενους ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε 26 βάζοντας και 4 τρίποντα, ενώ με 14 ακολούθησε ο Νίκος Χαντζιάρας.


Αρνητικό και θετικό ρεκόρ
Οι 100 πόντοι που δέχτηκε ο Άτλαντας αποτελούν την χειρότερη αμυντική του επίδοση στην 3η χρονη ιστορία του. Παράλληλα όμως οι 72 που πέτυχε αποτελούν την καλύτερη συγκομιδή του για φέτος στον επιθετικό τομέα. Επιπλέον αυτή ήταν η πρώτη «100αρα» του ομίλου.

Καλύτερη επίθεση
Ο Κύνος είχε την καλύτερη επίθεση του ομίλου, μαζί με τον Πρωτέα Λαμίας.

18΄ χωρίς φάουλ
Ο Άτλαντας για περίπου 18 λεπτά δεν είχε κάνει κανένα φάουλ στο ματς. Το πρώτο φάουλ έγινε 2 λεπτά πριν το ημίχρονο και το έκανε ο Νίκος Χαντζιάρας.

Επιστρέφει στην Γ΄
Ο περσινός πρωταθλητής της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ Άτλαντας δεν κατάφερε να παραμείνει στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ και επιστρέφει ξανά στην πιο κάτω κατηγορία. Ο Άτλας είχε ήδη μάθει την νίκη των Φαλάρων επί του Απόλλωνα Λιβαδειάς και είχε ελπίδες να πάει στα μπαράζ με νίκη δική του και ήττα του Μώλου από τα ΑΣΕ Μπούκαλη, αφού τότε θα προέκυπτε 3πλη ισοβαθμία. Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα δυο.

«Φαλαριώτικη» παρουσία
Τον αγώνα στις Λιβανατές παρακολούθησε ο τεχνικός των Φαλάρων Αποστόλης Λαχανάς.


«Χορταστική» αρχή


Ελεύθερα και χωρίς άγχος έπαιξαν από την αρχή οι δυο ομάδες με τον Κύνο να προηγείται με +4 και με 23-19. Ο Παντελής Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Λεωνίδας Σιότροπος (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο, ο Κώστας Κατσομήτρος (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Λεωνίδας Σιότροπος με νέο τρίποντο έκαναν το 8-2. Ακολούθησαν 1/2 ελεύθερες βολές του Παντελή Κωστή, 3ποντο του Θωμά Χονδρού, δίποντο του Κώστα Κατσομήτρου, 2ποντο του Παντελή Κωστή και καλάθι του Τάσου Καδά (10-10). Ο Γιώργος Τσαρούχας με 3ποντη «βόμβα», ο Κώστας Κατσομήτρος με νέο δίποντο και ο Παντελής Κωστής με καλάθι και φάουλ με χαμένη ελεύθερη βολή έκαναν το 15-12. Ο Γιώργος Τσαρούχας με τρίποντο, ο Νίκος Χαντζιάρας με δίποντο και ο Θωμάς Χονδρός με «εκτέλεση» έξω από τα 6.75 πέτυχαν το 18-17. Το 23-19 του δεκαλέπτου έγινε με νέο τρίποντο του Γιώργου Τσαρούχα, 2ποντο του Νίκου Γεωργόπουλου και καλάθι του Νίκου Χαντζιάρα.





«Καταιγισμός» και +24

 
Οι γηπεδούχοι «βομβαρδίζοντας» με τρίποντα ανέβασαν την διαφορά στο +24 και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 53-29. Ο Θανάσης Σταγγίδης έβαλε το πρώτο του 3ποντο στο ματς, ο Θωμάς Χονδρός σκόραρε για 2, ο Θανάσης Σταγγίδης σκόραρε για 3 και ο Μιχάλης Δούρος (Φωτογραφία Αριστερά) έβγαλε δυο συνεχόμενα δίποντα (33-21). Ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε δίποντο, ο Θανάσης Σταγγίδης «πυροβόλησε» για 3, ο Νίκος Χαντζιάρας (Φωτογραφία Κέντρο) σκόραρε για 2 και ο Κώστας Κατσομήτρος έβγαλε δίποντο για το 38-25. Εν συνεχεία ο Λεωνίδας Σιότροπος πέτυχε 2ποντο, ο Θανάσης Σταγγίδης έβαλε 3ποντο και ο Γιώργος Τσαρούχας (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για 3 (46-25). Ο Άτλας σε αυτό το σημείο έκανε το 1ο του φάουλ στο ματς με τον Νίκο Χαντζιάρα. Ο Τάσος Καδάς είχε 1/2ελεύθερες βολές, ο Λεωνίδας Σιότροπος είχε 1/2 βολές, ο Θανάσης Σταγγίδης σκόραρε 3ποντο και ο Παντελής Κωστής έβαλε καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή (50-29). Ο Κύνος οργάνωσε επίθεση με Time Out και σε 4΄΄διέσχυσε όλο το γήπεδο και ο Θανάσης Σταγγίδης πέτυχε εντυπωσιακό τρίποντο με ταμπλό από το πλάι για το 53-29. Ο Μιχάλης Δούρος του Κύνου Λιβανατών ανέκοψε με «στοπ» τον Θωμά Χονδρό του Άτλαντα. Ο Γιώργος Τσαρούχας των γηπεδούχων ανέκοψε προσπάθεια του Τάσου Καδά των Ευρυτάνων.






Τριπόντων συνέχεια

 












Τις ικανότητες τους έξω από τα 6.75 έδειξαν και στην 3η περίοδο οι γηπεδούχοι που έφτασαν στο 76-50. Ο Λεωνίδας Σιότροπος με 2ποντο, ο Νίκος Γεωργόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο, ο Τάσος Καδάς με 2ποντο, ο Νίκος Χαντζιάρας με 2ποντο και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο έκαναν το 57-37. Ο Θανάσης Σταγγίδης «πυροβόλησε» έξω από τα 6.75 δυο συνεχόμενες φορές και ο Νίκος Χαντζιάρας σκόραρε για 2 (63-39). Ο Γιάννης Παπαθανασίου με δίποντο, ο Νίκος Χαντζιάρας με 2ποντο και ο Λεωνίδας Σιότροπος με ανάποδο λει απ έκαναν το 67-41. Ακολούθησε δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (Φωτογραφία Δεξιά), καλάθι του Θωμά Χονδρού και νέο δίποντο του Δημήτρη Λερογιάννη (67-47). Ο Θανάσης Σταγγίδης με 3ποντο, ο Λεωνίδας Σιότροπος με δυο συνεχόμενα τρίποντα και ο Θωμάς Χονδρός με 3ποντο πραγματοποίησαν το 76-50.




«100σταρα»

 












Ο Κύνος Λιβανατών συνέχισε την επιθετική του ευστοχία και κατάφερε να «κατοσταρήσει» τον αντίπαλο με καλάθι και φάουλ του Κώστα Καλλίνικου (Φωτογραφία Αριστερά) για να επικρατήσει με 100-72. Ο Θανάσης Σταγγίδης με ένα ακόμη 3ποντο, ο Κώστας Κατσομήτρος με δίποντο, ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και ο Νίκος Χαντζιάρας με δίποντο έκαναν το 81-54. Ακολούθησε καλάθι του Τάσου Καδά (Φωτογραφία Δεξιά), 3ποντο του Γιώργου Τσαρούχα, 1/2 ελεύθερες βολές του Παντελή Κωστή και δίποντο του Θωμά Χονδρού (84-59). Ο Λουκάς Καραϊσκος με δίποντο, ο Παντελής Κωστής με 2ποντο και ο Τάσος Καδάς με δυο συνεχόμενα καλάθι έκαναν το 86-65. Ο Θανάσης Σταγγίδης σκόραρε για 3, ο Τάσος Καδάς έβαλε δίποντο και ο Θανάσης Σταγγίδης έβαλε το 12ο τρίποντο του στο ματς (92-67). Ο Νίκος Γεωργόπουλος με καλάθι και φάουλ (Χαμένη ελεύθερη βολή), ο Λεωνίδας Σιότροπος με 3ποντο και ο Θωμάς Χονδρός με 3ποντο έκαναν το 97-70. Με έμμεσο τρίποντο του Κώστα Καλλίνικου καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή έγινε το 100-70 για να μειώσει στην εκπνοή ο Άγγελος Σαμαντάς σε 100-72. Ο Γιώργος Τσαρούχας του Κύνου «αλλοίωσε» θεαματικά σουτ του Τάσου Καδά του Άτλαντα.




Δηλώσεις Προπονητών

Μάριος Σκαλτσάς (Κύνος Λιβανατών): «Περιμέναμε τον αγώνα πιο δύσκολο, αλλά η ομάδα του Άτλαντα γνωρίζοντας το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα Φαλαρα- Απόλλων εμφανίστηκε στο γήπεδο επηρεασμένη . Από τη μεριά μας , γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του αγώνα εμφανιστήκαμε σοβαροί για να μην δώσουμε αφορμή για αμφισβήτηση του αποτελέσματος. Από εκεί και πέρα ήμασταν αδιάφοροι βαθμολογικά , δεν υπήρχε άγχος με αποτέλεσμα να πετύχουμε ένα απίστευτο ποσοστό στα τρίποντα. Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, που στελεχώνουν την ομάδα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, κατάφεραν να την φτάσουν στην 5 θέση και στην άνετη παραμονή στην κατηγορία.»

Άγγελος Σαμαντάς (Γ.Σ. Άτλας): * Ο τεχνικός του Άτλαντα δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.









Τα δεκάλεπτα
23-19, 53-29, 76-50, 100-72

Συνθέσεις Ομάδων

Κύνος Λιβανατών (Μάριος Σκαλτσάς): Σακκελάρης, Παπαθανασίου 2, Δούρος 4, Καραϊσκος 2, Κατσομήτρος 10, Σταγγίδης 36(12), Καλλίνικος 3, Παπαϊωάννου, Τσαρούχας 15(5), Γεωργόπουλος 6, Σιότροπος 22(5)

Γ.Σ. Άτλας (Άγγελος Σαμαντάς): Λέρης, Χαντζιάρας 14, Χονδρός 26(4), Σαμαντάς 2, Κωστής 13, Καδάς 13, Λερογιάννης 4

Διαιτητές : Παναγιώτης Χουγιάζος & Χρήστος Γερονικολός (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Δημήτρης Σακαρέλος-Κωνσταντίνος Πατσιαούρας-Έφη Παπαϊωάννου(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος