Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αίολος-Παναγραφιωτικός 2-0

Με το «δεξί» μπήκε και ο πρωτοπόρος Αίολος στην διαδικασία των μπαράζ, επικρατώντας με 2-0 του Παναγραφιωτικού, πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των play off της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και άρχισε στις 15:30. Οι καλές καιρικές συνθήκες έφεραν αρκετό φίλαθλο κόσμο στο γήπεδο.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και χωρίς να δυσκολευτεί έφτασε στο «3ποντο». Ο Ντένις Καραχαλίδης άνοιξε το σκορ μετά το σουτ στο δοκάρι του Έλβις Στύλα και ο Άρης Σιταράς διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του. Οι «τζιαλομπλού» έφτασαν τους 8 βαθμούς και έχουν διαφορά δυο πόντων με το Βελούχι, διατηρώντας την πρωτοπορία.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κατεβαίνει στα play off χωρίς άγχος και με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Απείλησε στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Μιχάλη Νούλα, όμως στην συνέχεια δεν είχε την ανάλογη επιθετική παρουσία. Οι Αγραφιώτες είναι τελευταίοι , μη έχοντας κάποιον βαθμό.
Οι νικητές την επόμενη (2η) αγωνιστική θα τεθούν αντιμέτωποι με την Μυρίκη, ενώ οι φιναλίστ κυπέλλου θα αγωνιστούν με τον ΑΠΟΚ.

Η φίλαθλη παρουσία
Πληθώρα θεατών παρακολούθησε και τον δεύτερο αγώνα των μπαράζ της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, που έληξε και αυτός με 2-0.


Ήρεμο παιχνίδι
Ο αγώνας κύλησε ομαλά και υπήρξαν μόνο δυο μικροεντάσεις εντός αγωνιστικού χώρου στο πρώτο ημίχρονο μεταξύ ποδοσφαιριστών.

Ξεχώρισε ο Στύλα


Αρκετά καλή παρουσία είχε ο Έλβις Στύλα (Φωτογραφία) των νικητών. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί στους Άγιους Ανάργυρους και τον Αστέρα Μαγούλας.

Διατηρεί το προβάδισμα
Ο Αίολος διατήρησε το προβάδισμα του στην κορυφή, βρισκόμενος στο +2 από τον δεύτερο ΑΠΟΚ.

Στον πάγκο λόγω ίωσης


Ως αλλαγή πέρασε ο Αιτωλοακαρνάνας πρώτος σκόρερ του Αιόλου Βασίλης Μεταξούλης (Φωτογραφία), που ταλαιπωρούνταν από ίωση.

Θετική η διαιτησία


Η διαιτησία των Λάμπρου Κολοκώτσιου (Φωτογραφία), Στέλιου Σώμαλη και Σπύρου Μπύρου κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Το ματς παρακολούθησε και ο εκπαιδευτής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας.

Έπαιξε ο Μπισμπίκης


Επανεμφανίστηκε στην μεσαία γραμμή των Αγράφων ο Δημήτρης Μπισμπίκης (Φωτογραφία), που προερχόταν από τραυματισμό.

Για συλλογή εμπειριών
Οι Αγραφιώτες δεν έχουν κάποιον βαθμολογικό στόχο, αφού έμειναν στο -8 από την κορυφή. Στόχος τους είναι η αποκόμιση εμπειριών για τα νεαρά παιδιά της ομάδας.

Α΄ Μέρος


«Τζιαλομπλού» προβάδισμα
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο 45λεπτο, έχοντας 2-3 καλές ευκαιρίες και ένα ακυρωθέν γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ στο 0-0.

Σήκωσε την σημαία














Ο Αίολος πέτυχε τέρμα στο 9ο λεπτό, όταν ο Έλβις Στύλα πάσαρε στον Ντένις Καραχαλίδη, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Νίκος Νικολάου (Φωτογραφία Αριστερά) σκόραρε με κοντινή προβολή. Ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον 2ο βοηθό Σπύρο Μπύρο (Φωτογραφία Δεξιά).


Απείλησαν πρώτα


Μόλις μια ευκαιρία δημιούργησαν σε ολόκληρο το ματς τα Άγραφα, πλησιάζοντας όμως στο να προηγηθούν. Ο Γιώργος Πλεξίδας τροφοδότησε τον Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία), το σουτ του οποίου εντός περιοχής απέκρουσε σε κόρνερ ο Δημήτρης Νικολάκης. 



Εύστοχος στο «ριμπάουντ»


Σε φάση διαρκείας στο 31ο λεπτό οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ. Ο Άρης Σιταράς έβγαλε σέντρα και την κεφαλιά του Χρήστου Ράμμου αρχικά απέκρουσε ο Λάμπρος Αθανασούλιας. Εν συνεχεία το χαμηλό σουτ του Έλβις Στύλα απέκρουσε ο πρώτα γκολκίπερ των Αγράφων έπειτα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων και ο Ντένις Καραχαλίδης (Φωτογραφία) έσπρωξε την μπάλα εξ επαφής στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Σκοπελίτη πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, που έχει αγωνιστεί και στις ακαδημίες της ΑΕΚ.






Προσπάθησε για 2ο
Ο Ντένις Καραχαλίδης δοκίμασε ακόμη δυο φορές την τύχη του στο 37΄ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου χωρίς αποτέλεσμα.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Πλεξίδας γέμισε για τον Νούλα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Νικολάκης απέκρουσε σε κόρνερ.
26΄: Σέντρα του Σιταρά από αριστερά, κεφαλιά του Νικολάου κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αθανασούλια.
27΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Αθανασούλιας έδιωξε προσωρινά και μάζεψε την αδύναμη κεφαλιά του Ράμμου.
31΄: Ο Σιταράς έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ράμμος έπιασε την κεφαλιά και ο Αθανασούλιας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Ο Στύλα σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής ο Αθανασούλιας απέκρουσε αρχικά, η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι των Αγράφων και ο Καραχαλίδης με πλασέ σε άδειο τέρμα άνοιξε το σκορ σε 1-0.
37΄: Σέντρα του Σιταρά από αριστερά, σουτ του Καραχαλίδη εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αθανασούλια.
45΄+1’ : Ο Ράμμος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Καραχαλίδης από καλή θέση σούταρε έξω από το δεξί δοκάρι του Παναγραφιωτικού.

Β΄ Μέρος

Επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του
Ο Αίολος είχε την υπεροχή και στην επανάληψη του αγώνα. Σημειώνοντας ένα ακόμη τέρμα έφτασε εύκολα στο τελικό 2-0, χωρίς μάλιστα να απειληθεί.

Μοναδική ευκαιρία


Το συγκρότημα του Γιάννη Φλωράκη πλησίασε το 2-0 με τον Χρήστο Ράμμο (Φωτογραφία) στο 53ο λεπτό, όταν μετά την πάσα του Νίκου Νικολάου νικήθηκε από τον Λάμπρο Αθανασούλια.




Πέραν υποψίας


Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 2-0 στο 61ο λεπτό, «σφραγίζοντας» την νίκη τους. Σκόρερ χρίστηκε με σέντρα-σουτ ο Άρης Σιταράς (Φωτογραφία), που επισφράγισε την πολύ καλή του εμφάνιση. Ο νεαρός πρώην άσος των νέων της Λαμίας σημείωσε το πρώτο του τέρμα με τον Αίολο.





Δεν σημείωσε 3ο

 
Ο Αίολος θα μπορούσε να πετύχει και ένα ακόμη γκολ στο 67΄ με τον Βασίλη Μεταξούλη και στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πάνο Μάρκη (Φωτογραφία).




Είσοδος Τόσκα


Ο Έλβις Στύλα αποχώρησε στο 82ο λεπτό λόγω τραυματισμού και στο παιχνίδι πέρασε ο Χρήστος Τόσκα (Φωτογραφία).

Φετινό ντεμπούτο Σβερώνη


Η 3η αλλαγή των φιλοξενούμενων ήταν ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία), που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο.

Οι καλύτερες φάσεις
53΄: Ο Νικολάου από λάθος του Παρασκευόπουλου πάσαρε στον Ράμμο, ο οποίος πλάσαρε και ο Αθανασούλιας απέκρουσε, με τον Πάτρου Ρεμμ. να διώχνει προ της γραμμής.
61΄: Ο Σιταράς επιχείρησε σέντρα-σουτ από πλάγια αριστερά και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» (2-0).
67΄: Ο Μεταξούλης αφού συνδυάστηκε με τον Ράμμο σούταρε διαγώνια μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
70΄: Όμορφο σουτ του Στύλα από θέση αριστερά έφυγε μόλις άουτ από τα δοκάρια του Παναγραφιωτικού.
92΄: Ο Τόσκα έκανε μπαλιά στον Μάρκη, ο οποίος πλάσαρε από θέση τετ α τετ, για να αποκρούσει ο Αθανασούλιας.
Στο κέντρο οι νικητές
Οι παίχτες του Αιόλου «φώναξαν» μετά την λήξη του αγώνα το όνομα της ομάδας τους στο κέντρο του γηπέδου.

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος, Ράμμος, Νικολάου, Μεταξούλης, Πλεξίδας, Πάτρου Ρεμμ., Χρυσαφόπουλος, Μπισμπίκης

Διακριθέντες
Αίολος: Στύλα, Μπόνιας, Σιταράς, Ζαραβέλης
Παναγραφιωτικός: Μαλάι, Πάτρου Ρεμμ.

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (Αίολος): «Νομίζω ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς και μια καθαρή και δίκαιη νίκη. Ξεκινήσαμε το μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ αρκετά καλά. Έμεινα ευχαριστημένος από τους παίχτες μου. Βέβαια χρειάζονται και άλλα πράγματα να βελτιώσουμε, ώστε να τερματίσουμε πρώτοι και να πετύχουμε τον στόχο μας. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, συγχαρητήρια και στην ομάδα των Αγράφων και της εύχομαι καλή συνέχεια.»






Γιώργος Χρυσαφόπουλος (Παναγραφιωτικός): «Με την είσοδο της ομάδας στα Play off αυτό που θα προσπαθήσει να πετύχει είναι μέσα από αυτά τα παιχνίδια να πάρουν συμμετοχή όλα τα παιδιά και είναι ευχάριστο το ότι παίζουμε συν 6 παιχνίδια ακόμη. Γνωρίζουμε ότι από την στιγμή που είμαστε βαθμολογικά στο 0 είναι δύσκολο να στοχεύσουμε σε κάτι. Θα συνεχίσουμε της προσπάθεια μας και δεν μας προβληματίζει καθόλου το τι θέση θα έχουμε στο τέλος. Έχει μεγάλη σημασία για τους ποδοσφαιριστές μου να συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια, όπως επίσης έχει σημασία το ότι έχουμε ένα υγιές σωματείο αυτή την στιγμή χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Έτσι θα συνεχίσουμε και όσον αφορά το πρωτάθλημα από ότι φαίνεται θα το κατακτήσει κάποιος από τους δυο πρωτοπόρους. Εγώ εύχομαι ο καλύτερος να είναι και πρωταθλητής . Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για αυτό που μπόρεσαν να προσέφεραν σήμερα στην ομάδα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Νικολάκης, Φούκας, Σιταράς, Ζαραβέλης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ράμμος(78΄ Μάρκης), Καραχαλίδης, Στύλα(82΄ λ.τρ Τόσκα), Νικολάου(62΄ Μεταξούλης)

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Αθανασούλιας, Πλεξίδας, Παρασκευόπουλος, Πάτρου Ρεμμ., Μαλάι(83΄ Σβερώνης), Μπισμπίκης(71΄ Γιαννιώτης), Χρυσαφόπουλος, Καββαδίας(62΄ Πάτρου Ραντ.), Νούλας, Κατσαρής, Βούρτσας

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



















































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος