Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας-ΕΠΑΛ Καρπενησίου 3-1

Την ήττα-αποκλεισμό με 3-1 από το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας γνώρισε το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το οποίο μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ στο πρώτο μέρος.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου την Δευτέρα 21 Μαρτίου, άρχισε στις 15:30 και ήταν στα πλαίσια του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων ποδοσφαίρου.
Το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας του Δημήτρη Δεμερτζή πέτυχε την δεύτερη νίκη του μέσα στην ίδια ημέρα, αφού νωρίτερα είχε αποκλείσει το ΓΕΛ Άμφισσας .Τα νικητήρια τέρματα σημείωσαν οι: Χρήστος Καρβελάς, Δημήτρης Μπανιάς(Αυτογκόλ) και Γιώργος Σεφερλής. Οι Ευβοιώτες, που αποτελούνται από ποδοσφαιριστές των τοπικών πρωταθλημάτων θα δώσουν νέα «μάχη» αύριο με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου της Βασιλικής Προσμίτη  έβαλε δύσκολα στους δυνατούς αντιπάλους, έχοντας αρκετά ανταγωνιστική παρουσία, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή, για να τους δώσει την πρόκριση. Μάλιστα οι Ευρυτάνες προηγήθηκαν στο πρώτο 35λεπτο με σκόρερ τον Αλέκο Κεφαλά της Ποταμιάς, όμως δεν κατάφεραν να διατηρήσουν για πολύ το υπέρ τους σκορ, έχοντας και μερικές ευκαιρίες.
Οι πρωταθλητές Εύβοιας θα αντιμετωπίσουν σε ένα ακόμη νοκ-άουτ αγώνα την Τρίτη 22/3 τους αντίστοιχους της Φθιώτιδας του 6ου Γενικού Λυκείου Λαμίας. Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον θεσμό.

Στην Αλίαρτο οι αγώνες
Όλα τα ματς πραγματοποιούνται από το διήμερο στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου του Νομού Βοιωτίας. Η συνδιοργάνωση γίνεται από τον  Δήμο  Αλιάρτου-Θεσπιεων και την Διεύθυνση Β/μιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Β/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας . Η τοπική ομάδα της περιοχής είναι ο Παναλίαρτος(Β΄ ΕΠΣ Βοιωτίας). Όλοι οι αγώνες έγιναν σε δυο ημίχρονα των 35΄.


Βοηθός ο Φαράντος


Χρέη 2ου βοηθού εκτέλεση ο τεχνικός διευθυντής του Λεβαδειακού Δημήτρης Φαράντος(Φωτογραφία).

Απέκλεισε την Άμφισσα
Το πρωί της ίδιας ημέρας στις 10:00 οι πρωταθλητές Εύβοιας επιβλήθηκαν με 1-0 των πρωταθλητών Φωκίδας του ΓΕΛ Άμφισσας με σκόρερ τον Αλέξανδρο Νάνο. Να τονιστεί πως στον τελικό της Εύβοιας είχαν καταβάλλει στα πέναλτι με 4-2(1-1 κ.δ.) το ΓΕΛ Αλιβερίου.

Ματς κοριτσιών νωρίτερα
Πριν τον αγώνα των αγοριών διεξήχθη το παιχνίδι κοριτσιών ποδοσφαίρου του ΓΕΛ Άσπρων Σπιτιών και του ΓΕΛ Στυλίδας, με το τελευταίο να επικρατεί με 3-1. Ο νικητής(ΓΕΛ Στυλίδας) αντιμετωπίζει την Τρίτη(22/3) 3ο ΓΕΛ Χαλκίδας.






Σε ομάδες της Εύβοιας














Οι ποδοσφαιριστές του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας  αγωνίζονται σε ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας. Συγκεκριμένα από αυτούς που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα στην Α΄ ΕΠΣ Εύβοιας συμμετέχουν οι: Αλέξανδρος Ντούρμας(Φωτογραφία αριστερά/Απόλλων Ερέτριας), Χρήστος Μπουρίκας(Φωτογραφία δεξιά/Αυλίδα) και Χρήστος Καρβελάς(Ελλήσποντος Νέας Λαμψάκου). Στην Β΄ ΕΠΣ Εύβοιας αγωνίζονται οι: Πάνος Μπακλαγεμέζης, Εφραίμ Κοντάκης(Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου), Πέτρος Κορκόβελος(Α.Ε. Ληλαντίου), Γιάννης Κορδώνης(Ερμήλιος Ανθηδώνος), Σάμουελ Σπάχο(Αμαρυνθιακός), Χρήστος Σεφερλής(Αναγέννηση Αφρατίου) και στην Γ΄ ΕΠΣ Εύβοιας οι: Βασίλης Μοίρας και Αλέξανδρος Νάνος(ΠΑΟ Κανήθου). Από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή ο Σπύρος Μάναρης ανήκει στον Ερμήλιο Ανθηδώνος, ο Δαυίδ Κοντάκης στον Ελλήσποντο Νέας Λαμψάκου και ο Κώστας Μπασινάς στην Νέα Αρτάκη. Δεν αγωνίστηκαν οι: Γιάννης Χατζηπαυλίδης(Τερματοφύλακας του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου), Τάσος Μπαράκος, Σωτήρης Νάνος και Αλέξης Μπούφι.

Απέναντι στην Φθιώτιδα
Την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 10:30 στον τελικό της περιφέρειας το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα της Φθιώτιδας, και συγκεκριμένα το 6ο ΓΕΛ Λαμίας που απέκλεισε στις 11:30 το 1ο ΕΠΑΛ Θήβας(Πρωταθλήτρια ομάδα της Βοιωτίας) με σκορ 3-2(Γιαννακάκος, Ρίζος, Καραγεώργος-Μπόβαλης, Νάσης)

Ανταποκρίθηκε και φέτος
Και την φετινή σαιζόν το ΕΠΑΛ Καρπενησίου είχε αξιοπρεπή παρουσία, εκπροσωπώντας τον νομό Ευρυτανίας. Πέρυσι μάλιστα είχε προχωρήσει μια φάση σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Οι παρουσίες των Ευρυτάνων σε ομάδες


Οι παίχτες του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα αγωνίζονται στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας παίζουν οι Αντώνης Πλάκας(ΑΠΟΚ),Αλέκος Κεφαλάς(Ποταμιά),  Γιώργος Πλεξίδας, Κώστας Καββαδίας, Τόμι Χρυσαφόπουλος, Πάνος Μπλέντζος(Παναγραφιωτικός), Γιώργος Μπουμπουρής, Γιώργος Μπάρκας και Πάνος Λιάγκας(Μυρίκη)
Στο Β΄ τοπικό με το Κεράσοβο συμμετέχει ο Δημήτρης Μπανιάς, ενώ δεν ανήκει σε κάποια ομάδα ο Γιάννης Παπαβασιλείου(Φωτογραφία). Ως αλλαγές έπαιξαν ο Νίκος Μπισμπίκης του Παναγραφιωτικού και ο Ανδρέας Τσούκας της Ακαδημίας.

Χωρίς προπονητή
Τους Καρπενησιώτες δεν καθοδήγησε όπως πέρυσι κάποιος προπονητής. Την αποστολή συνόδεψαν η γυμνάστρια του συλλόγου Βασιλική Προσμίτη και η προϊσταμένη του γραφείου φυσικής αγωγής Νάντια Βρόντου.

Με 16αδα
Η Ευρυτανική ομάδα ταξίδεψε στην Εύβοια με αποστολή 16 ποδοσφαιριστών. Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι: Κώστας Νιαβής, Νίκος Γιαννιώτης και Χρήστος Σκαρμούτσος. Από αυτούς μόνο ο Γιαννιώτης ανήκει σε ομάδα και συγκεκριμένα στον Παναγραφιωτικό.

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο ημίχρονο
Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, όμως δέχτηκαν την άμεση ισοφάριση. Το πρώτο 35λεπτο μέρος έληξε ισόπαλο με 1-1

«Αιφνιδίασε» το ΕΠΑΛ Καρπενησίου


Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό. Σκόρερ ήταν ο Αλέκος Κεφαλάς(Φωτογραφία) με κεφαλιά, ύστερα από την ασίστ του Γιώργου Πλεξίδα.


Γρήγορη απάντηση


Μόλις δυο λεπτά κράτησε η χαρά των Καρπενησιωτών, καθώς στο 9΄ ο αρχηγός Χρήστος Καρβελάς(Φωτογραφία) σκόραρε το 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.


Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Πλεξίδας πάσαρε στον Κεφαλά, η μπάλα κόντραρε στους αμυνόμενους και ο τελευταίος με κεφαλιά «έγραψε» το 0-1.
9΄: Ο Καρβελάς με απευθείας εκτέλεση φάουλ από αριστερά, η οποία κατέληξε στην δεξιά γωνία του Πλάκα έκανε το 1-1.
14΄: Πάσα του Νάνου Α. στον Σεφερλή, το σουτ του οποίου από την γραμμή της περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Πλάκας.

Β΄ Μέρος

Προσπάθησε αλλά δεν άντεξε
Το 2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας κατάφερε να καταβάλλει με 3-1 το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, το οποίο είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το 1-2 χωρίς επιτυχία.

Επιβλήθηκαν οι Ευβοιώτες














Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σεφερλή(Φωτογραφία αριστερά) οι πρωταθλητές Εύβοιας έφτασαν στην νίκη. Από φάουλ του εν λόγω παίχτη ο Δημήτρης Μπανιάς(Φωτογραφία δεξιά) πέτυχε αυτογκόλ στο 56ο λεπτό για το 2-1, ενώ δυο λεπτά ύστερα ο Σεφερλής διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 3-1.



Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Ο Πλεξίδας επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Σπάχο.
47΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Λιάγκα κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Ευβοιωτών.
48΄: Ο Κεφαλάς τροφοδότησε τον Μπανιά, ο οποίος σούταρε στην κίνηση λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σπάχο.
56΄: Ο Σεφερλής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Μπανιά, ο οποίος προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα άθελα του στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1.
58΄:Ο Σεφερλής με σουτ μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία του Πλάκα διαμόρφωσε το 3-1.
69΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεφερλή απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο της Ευρυτανικής ομάδας.

Η selfie των νικητών
Τα παιδιά του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας έβγαλαν την καθιερωμένη selfie μετά την λήξη του αγώνα.


Συνθέσεις Ομάδων

2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας (Δημήτρης Δεμερτζής):  Σπάχο, Καρβελάς, Μοίρας(52΄ Μάναρης), Νάνος Α.(62΄ Κοντάκης Δ.)., Μπακλαγεμέζης, Κοντάκης Ε.(70΄ Μπασινάς), Μπουρίκας, Ντούρμας, Κορδώνης, Σεφερλής, Κορκόβελος

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βασιλική Προσμίτη): Πλάκας, Πλεξίδας, Καββαδίας, Κεφαλάς, Λιάγκας, Μπανιάς(62΄ Τσούκας), Μπάρκας(55΄ Μπισμπίκης), Μπλέντζος, Μπουμπουρής, Παπαβασιλείου, Χρυσαφόπουλος

Διαιτητής: Χρήστος Φλωκατούλας
1ος Βοηθός: Γιώργος Φάσσας
2ος Βοηθός: Δημήτρης Φαράντος



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Ιωάννης Βονόρτας