Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Π.Α.Κ.-Οπούντιος Μαρτίνου 61-68

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε η Π.Α.Κ. ηττήθηκε με 61-68 από τον ανώτερο και πρωτοπόρο του ομίλου και βαθμολογικά αδιάφορο Οπούντιο Μαρτίνου.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή 27 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 18:30 και ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του Δ΄ Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ. Δεν το παρακολούθησαν αρκετοί θεατές. 
H Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου πάλεψε έως τα τέλος χωρίς να αποφύγει την 3η σερί ήττα της., «κυνηγώντας» συνέχεια το σκορ. Ο Δημήτρης Σβερώνης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ξανά με 16 πόντους. Οι Ευρυτάνας παραμένουν 3οι με 10 βαθμούς(3 νίκες-4 ήττες) και έχουν ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Ο Οπούντιος Μαρτίνου του Ανέστη Μάτου σημείωσε την 7η συνεχόμενη νίκη του, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του για την 1η φάση του πρωταθλήματος. Στόχος των Λοκρών είναι η επάνοδος στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ. Ο Γιάννης Θεοδώρου, πρώτος σκόρερ του ομίλου ήταν ασταμάτητος κάτω από το καλάθι, πετυχαίνοντας 26 πόντους. Ο Οπούντιος είναι 1ος με 15 πόντους(7 νίκες-1 ήττα).
Οι Ευρυτάνες αντιμετωπίζουν για την τελευταία(10η) αγωνιστική στις 10 Απριλίου εκτός έδρας την Αναγέννηση Λαμίας, ενώ η ομάδα της Λοκρίδας έχει ρεπό και αναμένει την κλήρωση και τους αντιπάλους της 2ης φάσης.

Δεν στήριξαν την προσπάθεια
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Π.Α.Κ. κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια στο κλειστό γυμναστήριο του Καρπενησίου παρόντες ήταν περίπου 50 μόλις θεατές, ενώ υπήρξε και μικρή μερίδα εκδρομέων από το Μαρτίνο.



Αλλαγή ώρας
Ο αγώνας μετατέθηκε από τις 15:00 που είχε αρχικά οριστεί στις 18:30.

Φθιωτοί κριτές
Τον Ευρυτάνα Θανάση Γιαννόπουλο πλαισίωσαν στην γραμματεία οι Φθιωτοί Δημήτρης Γλωσσόπουλος και Διονύσης Αναγνώστου.

Πρώτο ματς Νούλα


Ο πιτσιρικάς αθλητής του παιδικού τμήματος Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία) αγωνίστηκε στο πρώτο 20λεπτο, έχοντας θετική παρουσία με 6 πόντους(1 3ποντο).

Απουσίες μικρών
Στον πάγκο έμεινε ο τραυματίας Κώστας Νιαβής, ενώ έλειπε λόγω σχολικής εκδρομής ο έτερος «μικρός» Θοδωρής Κατσαρός. Επιπλέον να αναφερθεί πως εκτός 12αδας ήταν τραυματίας Μπάμπης Χαντζόπουλος, ενώ στην αποστολή μπήκε για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Σβερώνης.

Το σενάριο πρόκρισης
Η Π.Α.Κ. για να προκριθεί θα πρέπει να επικρατήσει εκτός έδρας της δυνατής Αναγέννησης Λαμίας και να ηττηθεί η 3η του 2ου Ομίλου Καρυστία από τον Αίαντα Αυλίδας. Σε αυτήν την περίπτωση οι δυο ομάδες θα έχουν συντελεστή 1(4 νίκες-4 ήττες) και θα οδηγηθούν σε κλήρωση, όπως προβλέπει η προκήρυξη της ΕΣΚΑΣΕ για το ποια θα προκριθεί στην επόμενη φάση

Στο νήμα ο Δ. Σβερώνης


Για έναν πόντο ο Δημήτρης Σβερώνης (Φωτογραφία) ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, έχοντας 16 πόντους έναντι 15 του Αποστόλη Πιπέρα. Και οι δυο ευστόχησαν και σε ένα 3ποντο.


Με 9αδα ο Οπούντιος
Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Καρπενήσι με αποστολή 9 αθλητών. Απουσίαζαν οι: Δημήτρης Κωτσαλάς, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Νίκος Κωτσαλάς και Ανδρέας Σέττος.

Ανίκητος ο Θεοδώρου


Ο σέντερ του Μαρτίνου Γιάννης Θεοδώρου (Φωτογραφία) απέδειξε ξανά ότι είναι ο κορυφαίος σκόρερ της κατηγορίας. Ήταν ανίκητος κάτω από το καλάθι, σταματώντας στους 26 πόντους. Ο Δημήτρης Δαραμάρας πέτυχε 16, έχοντας και 4 εύστοχα 3ποντα.


Έτοιμο το Μαρτίνο
Η ομάδα του Ανέστη Μάτου έδειξε σε πολύ κατάσταση εν όψει της 2ης φάσης, στην οποία θα διεκδικήσει την επιστροφή της στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

«Πάτησε» καλύτερα το Μαρτίνο

 












Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο καλά στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 10-18. Ο Σεραφείμ Δημάκης έκανε με δυο 2ποντα το 2-4, αφού προηγουμένως είχε ισοφάρισε με 2/2 βολές ο Πάνος Κρουστάλλης. Εν συνεχεία ο Ταξιάρχης Τσακανίκας και ο Γιώργος Σώκος «έγραψαν» με 2ποντα το 4-6. Ο Γιάννης Θεοδώρου με 3/4 βολές, ο Δημήτρης Δαραμάρας με σουτ 3 πόντων πέτυχαν το 4-12. Η διαφορά έφτασε στο +13  και το σερί στο 0-11 με 2ποντο του Γιάννη Θεοδώρου και νέο 3ποντο του Δημήτρη Δαραμάρα (Φωτογραφία Αριστερά), πετυχαίνοντας το 4-17. Ο Γιάννης Καγκαράς με 1/2 βολές και ο Αποστόλης Πιπέρας (Φωτογραφία Δεξιά) με 5 προσωπικούς πόντους(2ποντο και 3ποντο) «έτρεξαν» ένα σερί 6-0 για την Ακαδημία, μειώνοντας σε 10-17. Ο Σεραφείμ Δημάκης σταμάτησε προσπάθεια του Δημήτρη Σβερώνη.





Στο +10

 












Κατά 3 πόντους ανέβασε την διαφορά το συγκρότημα του Ανέστη Μάτου, μετατρέποντας το 10-17 σε 22-32 με ένα επιμέρους 12-15. Ο Ταξιάρχης Τσακανίκας με 2ποντο και ο Γιάννης Θεοδώρου με 2 σουτ 2 πόντων έκαναν το 10-23, ανεβάζοντας ξανά την διαφορά στο +13. Ο Αποστόλης Νούλας και ο Γιάννης Θεοδώρου είχαν 2/2 βολές, ενώ με καλάθι του Πάνου Κρουστάλλη σημειώθηκε το 14-25. Ο Σεραφείμ Δημάκης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο και ο Γιάννης Θεοδώρου με γκολ-φάουλ έφεραν την διαφορά στην ύψιστη τιμή της, «γράφοντας» το 14-30. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 βολές και ο Αποστόλης Νούλας με «περιπετειώδες» 3ποντο μείωσαν σε 19-30. Ο Δημήτρης Δαμαράρας και ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Δεξιά) «έγραψαν» το 21-32, ενώ με 1/2 βολές του Αποστόλη Νούλα έγινε το 22-32. Ο Γιώργος Σώκος της Π.Α.Κ. έβαλε «στοπ» στον αντίπαλο του Γιάννη Θεοδώρου και ο Δημήτρης Δαραμάρας σε προσπάθεια του Αποστόλη Νούλα.





Αντεπιτέθηκε αρχικά-Ισόπαλο δεκάλεπτο


Η 3η περίοδος είχε ένα επιμέρους σκορ 14-14 με το σκορ να διαμορφώνεται σε 36-46 και τους Φθιωτούς να έχουν σταθερά την πρωτοπορία. Ο Ταξιάρχης Τσακανίκας (Φωτογραφία), ο Γιώργος Σώκος και ο Δημήτρης Σβερώνης ευστόχησαν για  το 26-34. Ο Δημήτρης Σβερώνης  με δυο ακόμη προσωπικά 2ποντα, το δεύτερο από ασίστ του Γιάννη Πιστιόλη μείωσε στο -4 για το 30-34. Εν συνεχεία Ταξιάρχης Τσακανίκας, Γιώργος Σώκος και Γιάννης Θεοδώρου είχαν από μια εύστοχη βολή ο καθένας για το 31-36. Ο Ταξιάρχης Τσακανίκας με σουτ 2 πόντων και ο Αποστόλης Πιπέρας με τον ίδιο τρόπο από πάσα του Γιάννη Πιστιόλη «έγραψαν» το 33-38. Ο Γιάννης Θεοδώρου με 2ποντο και ο Σεραφείμ Δημάκης με 1/2 βολές πραγματοποίησαν το 33-41, για να κάνει το 34-41 ο Αποστόλης Πιπέρας με 1/2 βολές. Ο Τάσος Καζάνας με σουτ 2 πόντων, ο Γιάννης Θεοδώρου με 1/2 βολές, ο Γιάννης Πιστιόλης με εντυπωσιακό 2ποντο και ο Δημήτρης Δαραμάρας με σουτ 2 πόντων διαμόρφωσαν το 36-46. Ο Πάνος Κρουστάλλης έκανε τάπα στον Σεραφείμ Δημάκη στις αρχές του δεκαλέπτου.





Μαχητική μεν. αλλά


Η ομάδας της Κατερίνας Μπαλωμένου προσπάθησε να μπει ξανά στο ματς και ήταν μαχητική μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Οπούντιος τελικά έφυγε νικηφόρα από το Καρπενήσι μη απειλούμενος με 61-68(25-22 το επιμέρους σκορ της περιόδου υπέρ των γηπεδούχων). Ο Γιάννης Θεοδώρου με 2ποντο και ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία) με τον ίδιο τρόπο πέτυχαν το 38-48. Αποστόλης Πιπέρας και Γιάννης Θεοδώρου ευστόχησαν για 2(40-50), ενώ ο Δημήτρης Δαραμάρας με μια ακόμη τρίποντη «βόμβα» ανέβασε το σκορ στο 40-53. Ακολούθησαν 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη, 2ποντο του Σεραφείμ Δημάκη και 2ποντο του Γιώργου Σώκου από νέα ασίστ του Γιάννη Πιστιόλη για το 43-55. Ο Δημήτρης Δαραμάρας με το 4ο του τρίποντο στο παιχνίδι πραγματοποίησε το 43-58. Με δυο 2ποντα ο Δημήτρης Σβερώνης μείωσε σε 47-58, ενώ ο Κώστας Λυβέρας με το πρώτο του καλάθι στην φετινή Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ από πάσα του Ταξιάρχη Τσακανίκα έκανε το 47-60. Ο Αποστόλης με έμμεσο 3ποντο(γκολ φάουλ και εύστοχη βολή) μείωσε σε 50-60. Ο Γιάννης Θεοδώρου πέτυχε καλάθι και φάουλ, ενώ ο Γιάννης Καγκαράς με 2ποντο από την ασίστ του Αποστόλη Πιπέρα διατήρησε την διαφορά στο -10 για το 52-62. Ο Θοδωρής Χονδρός πέτυχε και αυτός τους πρώτους του πόντους, διαμορφώνοντας με καλάθι το 54-62. Με 1/2 βολές του Σεραφείμ Δημάκη και 3ποντο του Δημήτρη Σβερώνη έγινε το 57-63. Ο Γιάννης Θεοδώρου όμως με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή ανέβασε ξανά την διαφορά στους 9 για το 57-66. Το τελικό 61-68 διαμορφώθηκε με 2/2 βολές του Ταξιάρχη Τσακανίκα και σουτ 2 πόντων από τους: Γιάννη Πιστιόλη και Αποστόλη Πιπέρα.




Δυο αποβληθέντες
 
 












Από πλευράς γηπεδούχων ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Αριστερά) αποχώρησε με 5 φάουλ 0:57 πριν την λήξη του αγώνα. Νωρίτερα ο Γιώργος Καλιάτσος (Φωτογραφία Δεξιά) στα 6:46 πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού συμπλήρωσε 5 φάουλ.

Τα δεκάλεπτα
10-17, 22-32, 36-46, 61-68

Δηλώσεις Προπονητών

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): * Η κ. Μπαλωμένου θα προβεί σε συνολική τοποθέτηση με την λήξη των αγώνων.









Ανέστης Μάτος (Οπούντιος Μαρτίνου): « Παρόλο το δύσκολο ταξίδι και κάποιες απουσίες που είχαμε βασικών παικτών η ομάδα ανταπεξήλθε σήμερα, τα παιδιά παλέψανε και πήραμε και αυτή την νίκη. Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σε όλη του την διάρκεια, δεν κινδυνέψαμε με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, όπου χάσαμε λίγο την συγκέντρωση μας. Πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε. Για μας πλέον τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα, πετύχαμε τον πρωταρχικό στόχο που ήταν να περάσουμε στην δεύτερη φάση. Έχουμε 4 τελικούς μπροστά μας τώρα. Το σύστημα θεωρώ ότι είναι άδικο, γιατί θα έπρεπε να είναι διπλά τα ματς στην δεύτερη φάση. Δυο βδομάδες θα δουλέψουμε σκληρά, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στους 4 τελικούς και θα δούμε την συνέχεια ματς με ματς.»

Συνθέσεις Ομάδων

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Πιπέρας 15(1), Σβερώνης Δ. 16(1), Σβερώνης Π., Νούλας 6(1), Αρβανίτης, Καγκαράς 3, Σώκος 9, Χονδρός 2, Πιστιόλης 6, Νιαβής, Καλαμπάκας, Κρουστάλλης 4

Οπούντιος (Ανέστης Μάτος): Κυράνας, Λυβέρας 2, Καλιάτσος, Τσακανίκας 11, Καζάνας 2, Δημάκης 11(1), Δαραμάρας 16(4), Θεοδώρου 26

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός& Ιωάννης Ευαγγελόπουλος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Θανάσης Γιαννόπουλος-Δημήτρης Γλωσσόπουλος-Διονύσης Αναγνώστου(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)






















Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος,
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος