Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Οπούντιος Μαρτίνου-Π.Α.Κ. 69-54

Εύκολο απόγευμα είχε ο Οπούντιος Μαρτίνου κόντρα στην αποδεκατισμένη Π.Α.Κ., αφού επικράτησε με 69-54. Η Ακαδημία πλέον έχασε σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια, που κάνει για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/3) στο κλειστό του Μαρτίνου και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 4ης εξ αναβολής αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και την παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Ο Οπούντιος Μαρτίνου του Ανέστη Μάτου έλεγξε από την αρχή τον ρυθμό της αναμέτρησης και από τα μισά της δεύτερης περιόδου ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Το ημίχρονο έκλεισε τελικώς στο +9 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι «ρολάροντας»  την ομάδα στην επανάληψη έφτασαν εύκολα στο τελικό 69-54. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο σέντερ Γιάννης Θεοδώρου με 18.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου σε ένα πολύ σημαντικό ματς παρατάχτηκε με τρανταχτές απουσίες βασικών αθλητών της και μοιραία δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Οι 6 αθλητές που αγωνίστηκαν πάλεψαν, αλλά η κόπωση στο δεύτερο μέρος του κατέβαλλαν. Κατάφεραν να κρατήσουν την διαφορά στους 15, ωστόσο μετά την 2η συνεχόμενη ήττα της Π.Α.Κ. οι ελπίδες για πρόκριση στην 2η φάση του πρωταθλήματος έχουν λιγοστέψει. Ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε 19, βάζοντας και 1 τρίποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.
Την επόμενη(8η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. θα κάνει το ρεπό της, ενώ ο Οπούντιος θα υποδεχτεί στις 20 του μήνα την Μούτα Δομοκού. Η Λοκρική ομάδα είναι 1η έχοντας 11 βαθμούς, ενώ η Π.Α.Κ. 3η με 9 βαθμούς.

Περίπου 100
Η εξ αναβολής αναμέτρηση της Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ έγινε στο κλειστό του Μαρτίνου παρουσία περίπου 100 θεατών.


Εκκωφαντική ατμόσφαιρα
Οι φίλοι των γηπεδούχων δημιούργησαν εκκωφαντική ατμόσφαιρα στις επιθέσεις της Π.Α.Κ. και ενίσχυσαν και σε αυτό το ματς τις προσπάθειες της ομάδας τους. Έδωσαν σημαντική ώθηση στους νικητές.

2ος σκόρερ στην Α΄ ΕΣΚΑΣΕ


Ο νεαρός προπονητής του Οπούντιου Μαρτίνου Ανέστης Μάτος (Φωτογραφία) είναι ο δεύτερος σκόρερ της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ, αγωνιζόμενος με την φανέλα του εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας Λοκρού Αταλάντης.

Αναβολή λόγω φωτισμού
Το παιχνίδι επρόκειτο να γίνει στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων με τον φωτισμό του γηπέδου. Διαβάστε εδώ: http://evrytaniasport.blogspot.gr/2016/02/blog-post_96.html

Να επιστρέψει στην Β΄
Ο Οπούντιος Μαρτίνου στοχεύει στην επιστροφή του στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ.

Σωρεία προβλημάτων
Η Π.Α.Κ. ταξίδεψε με αποστολή μόλις 7 αθλητών. Απουσίαζαν οι: Πάνος Κρουστάλλης, Κώστας Νιαβής, Αποστόλης Πιπέρας, Γιώργος Αρκουμάνης, Πάνος Αρβανίτης, Θοδωρής Χονδρός και Γιάννης Καγκαράς.

Αποστολή για Ντότσικα


Ο Κώστας Ντότσικας (Φωτογραφία) του παιδικού τμήματος της Ακαδημίας «επιστρατεύτηκε» στην αποστολή, καθώς δεν υπήρχε 2ος «μικρός» εξ αιτίας της απουσίας του Κώστα Νιαβή.

«Κλειδώνει» η 2αδα
Αναγέννηση και Οπούντιος θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι δυο ομάδες του 4ου Ομίλου, που θα συμμετάσχουν στη 2η φάση. Π.Α.Κ. και Μούτα Δομοκού θα διεκδικήσουν την 3η θέση, που δίνει υπό προϋποθέσεις ένα ακόμη «εισιτήριο».

Νέος κριτής


Ο Μιχάλης Κωτσαλάς (Φωτογραφία) ορίστηκε από την ΕΣΚΑΣΕ για πρώτη φορά σε ματς, καθώς είναι και αυτός ένας από τους νέους κριτές της σχολής που έγινε στην Αμφίκλεια.

18αρης Θεοδώρου


Για τους νικητές ο Γιάννης Θεοδώρου σκόραρε 18 και είχε σημαντική συμβολή στην νίκη του Οπούντιου. Με 17 και 1 τρίποντο ακλούθησε ο Δημήτρης Δαραμάρας. Ο Θεοδώρου είναι ο πρώτος σκόρερ του ομίλου.


Ξεχώρισε ο Σβερώνης


Για την ομάδα του Καρπενησίου ο πλέι μέικερ Δημήτρης Σβερώνης σκόραρε 19 ευστοχώντας και σε 1 τρίποντο και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Με 16 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο νεαρός Θοδωρής Κατσαρός.



Αλλαγή εμφανίσεων
Οι γηπεδούχοι πριν την έναρξη του αγώνα άλλαξαν εμφανίσεις, καθώς η Π.Α.Κ. φόρεσε τις πράσινες στολές.

Λοκρικό προβάδισμα +5

 
Οι παίκτες της Λοκρικής ομάδας προηγήθηκαν από την αρχή και έκλεισαν με +5 την πρώτη περίοδο και 22-17. Ο Δημήτρης Δαραμάρας με δίποντο, ο Σωτήρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία Αριστερά) με καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή, ο Ταξιάρχης Τσακανίκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ανδρέας Σέττος με 2ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με τρίποντο έκαναν το 5-6. Ακολούθησε καλάθι του Γιάννη Θεοδώρου, 1/2 βολές του Θοδωρή Κατσαρού και τρίποντο του Ταξιάρχη Τσακανίκα (10-7). Ο Θοδωρής Κατσαρός με 2ποντο, ο Γιάννης Θεοδώρου με 2ποντο και 2/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έκαναν το 14-11. Ο Γιάννης Πιστιόλης (Φωτογραφία Κέντρο) με 2ποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 βολές και ο Ταξιάρχης Τσακανίκας (Φωτογραφία Δεξιά) με δυο δίποντα διαμόρφωσαν το 18-15.Ο Γιάννης Κυράνας με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με 2ποντο και ο Ταξιάρχης Τσακανίκας με δίποντο έκαναν το 22-17. Ο Δημήτρης Κωτσαλάς του Οπούντιου ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Θοδωρή Κατσαρού των φιλοξενούμενων. 



Σταθερή πρωτοπορία


Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 17 πόντους, όμως η Π.Α.Κ. στο φινάλε με αντεπίθεση μείωσε στους 9 και στο 43-34 του ημιχρόνου. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 ελεύθερες βολές και με εντυπωσιακό καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή μείωσε σε 22-21. Ο Γιάννης Θεοδώρου είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Δαραμάρας σκόραρε 2ποντο, ο Γιάννης Θεοδώρου είχε 2/2 βολές και ο Δημήτρης Δαραμάρας πέτυχε νέο δίποντο (29-21) και μίνι σερί 7-0.  Ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με 3ποντο, ο Σεραφείμ Δημάκης (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο και ο Γιάννης Θεοδώρου με 1/1 βολή από τεχνική ποινή πέτυχαν το 33-24. Ο Δημήτρης Δαραμάρας με τρίποντη «βόμβα», ο Δημήτρης Σβερώνης με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Γιάννης Θεοδώρου με δίποντο, ο Ανδρέας Σέττος με 2ποντο και ο Ταξιάρχης Τσακανίκας με τρίποντο ανέβασαν την διαφορά στο +17  και στο 43-26. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας σκόραρε 2ποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) έβαλε δίποντο, στην συνέχεια είχε 1/2 βολές και σκόραρε τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή για το 43-34, με την Π.Α.Κ. να «απαντάει» με σερί 8-0 και να μειώνει στους 9.






Τεχνική σε Πιστιόλη
5.34 πριν το τέλος της 2ης περιόδου ο Γιάννης Πιστιόλης της Π.Α.Κ. τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή, με τον Γιάννη Θεοδώρου να ευστοχεί στην ελεύθερη βολή.



Αποβολή Τσακανίκα
00.05 πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ταξιάρχης Τσακανίκας του Οπούντιου είδε δυο διαδοχικές τεχνικές ποινές από τον ρέφερι Αλέκο Κοτσιμπό και αποβλήθηκε. Ο Δημήτρης Σβερώνης αστόχησε και στις 2 βολές.





Ίδια 5αδα
Οι φιλοξενούμενοι της Π.Α.Κ. αγωνίστηκαν στο πρώτο μέρος με την ίδια 5αδα σε όλη την διάρκεια. Συγκεκριμένα έπαιζαν με τους: Δημήτρη Σβερώνη, Θοδωρή Κατσαρό, Γιώργο Σώκο, Γιάννη Πιστιόλη και Σωτήρη Καλαμπάκα.

«Γκάζι» με Δαραμάρα

 












Με προσπάθειες του Δημήτρη Δαραμάρα (Φωτογραφία Αριστερά) στην 3η περίοδο το Μαρτίνο πάτησε «γκάζι» και προηγήθηκε με +16 και 60-44. Ο Δημήτρης Δαραμάρας με δίποντο, ο Γιάννης Θεοδώρου με 2ποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με δίποντο και ο Δημήτρης Δαμαράς με δυο συνεχόμενα καλάθια έκαναν το 51-36. Ο Ανδρέας Σέττος (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για 2, ο Γιώργος Σώκος πέτυχε δίποντο και ο Ανδρέας Σέττος σκόραρε 2ποντο και είχε 1/2 ελεύθερες βολές (56-38). Ο Θοδωρής Κατσαρός με 3ποντο, ο Γιάννης Θεοδώρου με 1/2 βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Δαραμαράς με καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή έκαναν το 59-43. Το 60-44 του δεκαλέπτου έγινε με 1/2 βολές του Δημήτρη Σβερώνη και 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Παπαγεωργίου.





Έπεσε ο ρυθμός


Χαμηλό τέμπο είχε η 4η περιόδος, όπου ο Οπούντιος έφτασε στο τελικό 69-54. Ο Ανδρέας Σέττος με τρίποντη «βόμβα», ο Γιώργος Σώκος με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 βολές και ο Γιάννης Θεοδώρου με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή πέτυχαν το 65-46. Ο Γιάννης Πιστιόλης με 2/2 βολές, ο Μπάμπης Χαντζόπουλος (Φωτογραφία) με τρίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο μείωσαν σε 66-53. Με τρίποντο του Σεραφείμ Δημάκη και 1/2 βολές του Σωτήρη Καλαμπάκα έγινε το τελικό 69-54. Ο Δημήτρης Κωτσαλάς του Μαρτίνου έκανε νέα «τάπα» στον Θοδωρή Κατσαρό της Ακαδημίας.



Αποβολή Κατσαρού
5.02 πριν το τέλος του ματς ο Θοδωρής Κατσαρός της Π.Α.Κ. αποβλήθηκε, καθώς έκανε το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Πανηγυρισμοί γηπεδούχων
Μετά το τέλος του αγώνα οι αθλητές του Οπούντιου πανηγύρισαν την επιτυχία τους και χειροκροτήθηκαν από το κοινό τους.



Δηλώσεις Προπονητών

Ανέστης Μάτος (Οπούντιος Μαρτίνου): «Καταρχας συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες, που παλέψανε το παιχνίδι. Ήταν δυο ομάδες που διεκδικούσανε με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση.  Εμείς το μόνο που κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι είναι η νίκη μόνομ διότι δεν κάναμε καλή εμφάνιση. Δείξαμε ότι επηρεαζόμαστε από πολλά εξωαγωνιστικά πράγματα και όχι μπασκετικά και χαλάμε τον εαυτό μας και αδικούμε τους εαυτούς μας. Ευτυχώς σήμερα δεν το πληρώσαμε και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα σταματήσει στα επόμενα παιχνίδια. Πολλοί παίκτες χαλάνε το μυαλό τους με διάφορα άλλα πράγματα, είτε είναι η διαιτησία είτε είναι η κερκίδα. Καλή συνέχεια στην Π.Α.Κ. είναι μια δουλεμένη ομάδα. Για μας ο επόμενος στόχος είναι η νίκη κόντρα στον Δομοκό στο επόμενο παιχνίδι, που αν το κερδίσουμε περνάμε και μαθηματικά στην επόμενη φάση.»

Κατερίνα Μπαλωμένου (Π.Α.Κ.): *Η κ. Μπαλωμένου θα προβεί σε συνολική τοποθέτηση μετά το πέρας του πρωταθλήματος των ανδρών.









Τα δεκάλεπτα
22-17, 43-34, 60-44, 69-54

Συνθέσεις Ομάδων

Οπούντιος Μαρτίνου (Ανέστης Μάτος): Παπαγεωργίου 1, Κυράνας 2, Λυβέρας, Καλιάτσος, Κωτσαλάς Δ., Τσακανίκας 13(2), Ψύλλος, Σέττος 12(1), Καζάνας, Δημάκης 6(2), Δαραμάρας 17(1), Θεοδώρου 18

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Σβερώνης 19(1), Κατσαρός 16(2), Χαντζόπουλος 3(1), Σώκος 6(1), Πιστιόλης 4, Ντότσικας, Καλαμπάκας 6

Διαιτητές : Αλέκος Κοτσιμπός & Βασίλης Ντάνος (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)
Κριτές: Μιχάλης Κωτσαλάς-Δημήτρης Κάζας-Αργύρης Σταματάκης (Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος