Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΕΠΑΛ Καρπενησίου-ΓΕΛ Γρανίτσας 7-0

Με χαρακτηριστική ευκολία κατέκτησε φέτος το σχολικό πρωτάθλημα το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, όπου συνέτριψε το Γενικό Λύκειο Γρανίτσας στον τελικό με 7-0.
Ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος Λυκείων έγινε την Πέμπτη 3 Μαρτίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Διήρκησε 70 λεπτά και τον παρακολούθησαν περίπου 130 με 150 άτομα.
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και σκόραρε συνολικά 7 φορές στην αναμέτρηση. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 2-0 υπέρ των Καρπενισιωτών μετά τα γκολ των Τόμι Χρυσαφόπουλου και Πάνου Λιάγκα. Στην επανάληψη ο Πάνος Λιάγκας σκόραρε άλλες 3 φορές, σημειώνοντας «καρέ» και μια φορά σκόραραν οι: Γιώργος Μπουμπουρής και Κώστας Νιαβής (Σημείωσε το ομορφότερο γκολ του τελικού)
Το Γενικό Λύκειο Γρανίτσας δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον αντίπαλο, έπαιξε αμυντικά και προσπάθησε να αποφύγει την συντριβή. Μέχρι τα μισά της επανάληψης το σκορ ήταν στο 3-0, αλλά στην συνέχεια επήλθε ολική κατάρρευση, με το Λύκειο από την Δυτική Ευρυτανία να δέχεται απανωτά γκολ στα τελευταία λεπτά.
Στην επόμενη φάση του σχολικού πρωταθλήματος το ΕΠΑΛ Καρπενησίου θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την πρωταθλήτρια ομάδα της Εύβοιας.

Με κόσμο στο πλευρό της
Οι φιλοξενούμενοι της Γρανίτσας είχαν αρκετούς μαθητές στο πλευρό τους, που ήρθαν στο Καρπενήσι μαζί με την υπόλοιπη αποστολή. Ο τελικός του σχολικού πρωταθλήματος έγινε παρουσία περίπου 130 με 150 μαθητών.



Μόνιμα 1ο
Το ΕΠΑΛ Καρπενησίου κατακτά για ακόμη μια φορά το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα Λύκεια του νομού μας.

Με Εύβοια φέτος
Τα σχολεία του νομού μας θα αγωνιστούν φέτος εκτός έδρας με την Εύβοια, αρχής γενομένης την επόμενη εβδομάδα με τις πρωταθλήτριες ομάδες στο βόλεϊ.

«Super Star» Λιάγκας


Ο Πάνος Λιάγκας του ΕΠΑΛ Καρπενησίου έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση βάζοντας 4 γκολ και πετυχαίνοντας καρέ.

70 λεπτά
Ο αγώνας διήρκησε 70 λεπτά και παίχτηκαν 2 ημίχρονα των 35. Ρέφερι και σε αυτή την αναμέτρηση ήταν ο Κώστας Πασσιάς.

Κίτρινη στον αρχηγό


Ο Γιώργος Πλεξίδας των νικητών αντίκρισε την μοναδική κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι.

Αφιερωμένο στον Γιόγιο
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ αφιέρωσαν τον τίτλο στον συμμαθητή τους Γιώργο Γιόγιο. 

Α΄ Mέρος

Υπεροχή ΕΠΑΛ
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο α΄ μέρος και προηγήθηκαν με 2-0.

Πρώτο από Τόμι


Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 16ο λεπτό όταν ο Πάνος Λιάγκας τροφοδότησε τον Τόμι Χρυσαφόπουλο, ο οποίος μέσα από την περιοχή και αριστερά με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Γιώργου Μάλλιου έκανε το 1-0.




Στο τελευταίο 2-0
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους το ΕΠΑΛ έκανε δυο τα τέρματα του. Ο Γιώργος Μπουμπουρής σέντραρε από τα δεξιά και ο Πάνος Λιάγκας με σουτ στην δεξιά γωνία του ΓΕΛ Γρανίτσας πέτυχε το 2-0.



Αμυντική παράταξη
Το Λύκειο της Γρανίτσας παίζοντας με πολυπρόσωπη άμυνα κατάφερε να κρατήσει το σκορ χαμηλά στο α΄ 35λεπτο.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄: Ο Καββαδίας έδωσε στον Λιάγκα, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ.
16΄: Ο Λιάγκας άνοιξε πλάγια αριστερά στον Χρυσαφόπουλο, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Μάλλιου έκανε το 1-0.
31΄: Σουτ του Καρδαμπίκη Ε. μπλόκαρε σταθερά ο Πλάκας.
33΄: Ο Σιαλμάς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και το σουτ του Κονδύλη από κοντά κόντραρε στους αμυντικούς.
35΄: Ο Λιάγκας έβγαλε σέντρα από αριστερά και το σουτ του Καββαδία αποκρούστηκε στην γραμμή από αμυνόμενο.
35΄: Ο Μπουμπουρής σέντραρε από τα δεξιά και ο Λιάγκας με σουτ στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 2-0.

Β΄ Mέρος

Κατάρρευση στο φινάλε
Το Λύκειο Γρανίτσας κατάρρευσε στα τελευταία λεπτά και το ΕΠΑΛ Καρπενησίου σκόραρε διαρκώς για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα στο επιβλητικό 7-0.

Ξανά Λιάγκας
Στο 37΄ ο Γιώργος Πλεξίδας σούταρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Πάνος Λιάγκας εύκολα με σουτ τριπλασίασε τα τέρματα του ΕΠΑΛ (3-0).





Με κεφαλιά Μπουμπουρή


Στο 53΄ ο Τόμι Χρυσαφόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Γιώργος Μπουμπουρής με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Γιώργου Μάλλιου έγραψε το 4-0.



Καρέ Λιάγκα
Ο Πάνος Λιάγκας μέσα σε 2 λεπτά σκόραρε στο 66΄ με σουτ εκτός περιοχής και δυο λεπτά μετά με κοντινό πλασέ πετυχαίνοντας «καρέ» και ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-0.




Το καλύτερο στο τέλος


Το καλύτερο τέρμα της αναμέτρησης ήρθε στο 70΄ με τον «μπασκετικό» Κώστα Νιαβή να πιάνει πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα ψηλά στην αριστερή γωνία της Γρανίτσας γράφοντας το τελικό 7-0.



Οι καλύτερες φάσεις
37΄: Ο Πλεξίδας σούταρε από το ύψος του πέναλτι ο Μάλλιος απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και ο Λιάγκας από κοντά με σουτ έκανε το 3-0.
38΄: Πλασέ του Μπάρκα μπλόκαρε εύκολα ο Μάλλιος.
38΄: Σουτ του Καρδαμπίκη Ε. μπλόκαρε ο Πλάκας.
41΄: Ο Καρδαμπίκης Ε. τροφοδότησε όμορφα τον Σκόνδρα, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πλάκα, όμως σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
43΄: Ο Καββαδίας έδωσε στον Μπουμπουρή, ο οποίος σούταρε και ο Μάλλιος έδιωξε σε κόρνερ.
51΄: Ο Σκόνδρας πάσαρε στον Καρδαμπίκη Ε., που σούταρε και ο πορτιέρο του ΕΠΑΛ Καρπενησίου μπλόκαρε.
53΄: Ο Χρυσαφόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Μπουμπουρής με κεφαλιά στην αριστερή γωνία της Γρανίτσας έκανε το 4-0.
56΄: Ο Λιάγκας πάσαρε στον Μπλέντζο, που πλάσαρε από κοντά άουτ.
66΄: Ο Λιάγκας με έξοχο σουτ εκτός περιοχής σκόραρε (5-0).
68΄: Ο Λιάγκας με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το 6-0.
70΄: Ο Νιαβής με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε ψηλά την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μάλλιου γράφοντας το 7-0.

Κίτρινες Κάρτες
Πλεξίδας

Συνθέσεις Ομάδων

ΕΠΑΛ Καρπενησίου (Βασιλική Προσμίτη): Πλάκας, Μπλέντζος, Κεφαλάς, Παπαβασιλείου, Μπανιάς(50΄ Νιαβής), Πλεξίδας, Λιάγκας, Χρυσαφόπουλος, Μπάρκας(50΄ Γιαννιώτης), Καββαδίας(50΄ Μπισμπίκης), Μπουμπουρής

ΓΕΛ Γρανίτσας (Γιώργος Καραγκούνης): Μάλλιος, Παπαδημητρίου, Νταβαρίνος(50΄ Καραγιάννης), Καρδαμπίκης Ε., Κονδύλης, Τσιαμάκης Α.(60΄ Σταμούλης) , Καρδαμπίκης Μ., Σιαλμάς, Σκόνδρας, Τσιαμάκης Κ., Καρδαμπίκης Γ.

Διαιτητής: Κώστας Πασσιάς




























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος